Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
kakaljin

#63176 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakaljin »

aditon wrote:po kojoj logici na EON-u SK rade na mreži u Njemačkoj? I ne samo SK već većina kanala :) Al zato kad se konektuješ preko Telecom mreže samo BHT možeš pratiti :lol:
Nebi smio niti jedan kanal raditi van drzave BiH jer ti kanali su samo za teritoriju BiH, ista je situacija sa multiscreen aplikaciom telecoma cim se konektuje na internetu u drugoj drzavi ne mozes gledati ni jedan kanal.
odmor

#63177 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

kakaljin wrote:
aditon wrote:po kojoj logici na EON-u SK rade na mreži u Njemačkoj? I ne samo SK već većina kanala :) Al zato kad se konektuješ preko Telecom mreže samo BHT možeš pratiti :lol:
Nebi smio niti jedan kanal raditi van drzave BiH jer ti kanali su samo za teritoriju BiH, ista je situacija sa multiscreen aplikaciom telecoma cim se konektuje na internetu u drugoj drzavi ne mozes gledati ni jedan kanal.
Zasto ne bi trebao raditi? Kad vec poredis telecomov multiscreen, uporedi nettvplus.. rade ex yu kanali sirom svijeta, nije bitno u kojoj si drzavi.
agent_zero

#63178 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

crnivrag wrote:
agent_zero wrote:Jel nam @crnivrag još aktivan? :)

Zanima me, osim metodom pokušaja, kako možemo saznati da li tv podržava dual band (dakle i 5ghz) mreže, ako na stranici proizvođača i na displayspecification nema podatak o tome?
Ako nije navedeno na stranici proizvođača da TV podržava standard 802.11 ac, onda TV sigurno ne podržava povezivanje na 5 Ghz mrežu.

A ako već imaš taj TV, i imaš uređaj koji emituje 5 Ghz mrežu, i vidiš je na listi wifi mreža na TV uređaju, onda TV podržava taj standard, a ako te mreže nema na listi, onda uređaj podržava samo 2.4 Ghz wifi mreže.
Hvala ti za informacije.
PriNc_ba

#63179 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PriNc_ba »

mozda imaju svabe neke operatere koji imaju veze sa united grupacijom :D

pitanje za telemach, ako je korisnik pod akcijom npr 24mjeseca besplatna pretplata. ugovor npr na pola tek, kad se raskine ugovor prije 1.4. a zadrzi usluga, da li se placa puna cijena ili i dalje koristimo besplatnu pretplatu na telefon do datog datuma :D nana hoce raskinuti ugovor ali zeli zadrzati sve ako ce ostati besplatna pretplata.
Alkos

#63180 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Alkos »

Benq wrote:
Alkos wrote:Drugari, može li info koje benefite Telemach nudi u slučaju da se potpiše novi ugovor na 24mj, a ne raskine postojeći ili ne pređe na manji paket zbog ovog povećanja? Da li je vrijedno te 3 KM to što nude?
To ti ne moze niko ovdje tacno reci jer benefiti zavise od toga koji paket koristis, sta bi izmijenio u svom paketu itd.. Posalji Telemachu korisnicke podatke u PP i pozvat ce te.
Hvala Benq! :thumbup:

Telemach wrote:@Alkos

Možemo vas pozvati, za dodatne informacije, ukoliko želite.
Pa eto, može Telemaše druže stari. Da vidim šta novo nudite :)
Telemach

#63181 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@PriNc_ba

Nismo vas baš shvatili :)
Kako mislite da se raskine Ugovora, a nastavi koristiti usluga?
Bilo bi najbolje da nam podatke dostavite u pp, i pozvat ćemo vas za sve detalje.
Telemach

#63182 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Alkos

OK :)
Pozvat će vas kolege, vezano za novu ponudu.
fusion_ba

#63183 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Posto je BN danas pokrenuo HD kanal mozemo li ga ocekivati umjesto SD ?
rolltroll

#63184 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

mogu potvrditi da SK na EONu radi u Njemackoj, i ne samo SK vec skoro svi kanali iz paketa...
Thorgerson

#63185 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Thorgerson »

Hoce li telemach svake godine povecavati cijene za 2 KM ili je to samo slucajnost u posljednje dvije?

Onda dajte neku fleksibilnost i da dajem manje love...ovako u najobicniji paket ubacali kanala i onda hop svake godine 2 KM gore. :roll:
PriNc_ba

#63186 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PriNc_ba »

Telemach wrote:@PriNc_ba

Nismo vas baš shvatili :)
Kako mislite da se raskine Ugovora, a nastavi koristiti usluga?
Bilo bi najbolje da nam podatke dostavite u pp, i pozvat ćemo vas za sve detalje.
popricajte s pravnom sluzbom ili nekim nadleznim da vam objasne. dakle nana koja ima senior paket dodje fino u poslovnicu i raskine ugovor (a to je obaveza da se placa usluga navedeni period) i onda nije obavezna da koristi uslugu vec moze odjaviti uslugu kad god zeli. dakle govorim o raskidu ugovora a ne o odjavljivanju usluge. pa me samo zanima sta se desava sa cijenom u tom slucaju? ide onda i pretplata ili ostaje cijena ? mislim, nema mi neke logike da ostane cijena jer je ona zbog ugovora tu al eto cisto da pitam da nana zna jel se vraca na bht ili ostaje. nemate mi sta traziti broj ugovora. rekao sam vam koji paket koristi, ugovor je skoro godinu dana prosao, mozda 8-9 mjeseci i to je to. samo odgovorite ako znate. ako ne znate, onda napisite opet da vam se posalje ugovor da bi nam se mogli javiti :roll:
Telemach

#63187 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@Thorgerson

Nije svako unaprijeđenje naših usluga, rezultiralo povećanjem pretplate.
Kvalitet usluga koje nudimo odgovara novim cijenama.
Od sada imamo najviše HD kanala već u Start paketu, dok su i ostali paketi obogaćeni i HD kanalima. Također, dodali smo preko 30 kanala u osnovne Duo i Trio Grande pakete, te Vam ponudili EON i TV unazad.
Znamo da uživate u uslugama koje koristite, a naš zadatak je da tako ostane i ubuduće.
Telemach

#63188 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@PriNc_ba

Ugovor se potpisuje za korištenje odrđenih usluga. Možemo pričati o promjeni uslova, ili ponude, koje je korisnik dobio sa Ugovorom.
Javite nam se u pp.
j66o

#63189 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Vjerovatno prelazim na DNG paket ali u tom paketu nema opcije 72 h unazad,pa vas pitam mozel se ona koristit ako nema u paketu i koliko kosta?
diablobih

#63190 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

j66o wrote:Vjerovatno prelazim na DNG paket ali u tom paketu nema opcije 72 h unazad,pa vas pitam mozel se ona koristit ako nema u paketu i koliko kosta?
3 KM.
j66o

#63191 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

diablobih wrote:
j66o wrote:Vjerovatno prelazim na DNG paket ali u tom paketu nema opcije 72 h unazad,pa vas pitam mozel se ona koristit ako nema u paketu i koliko kosta?
3 KM.
Znaci 3 km i nije bitno koliko vremenski koristim??
Benq

#63192 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

j66o wrote: Znaci 3 km i nije bitno koliko vremenski koristim??
3KM mjesecno, koristenje je neograniceno.
suad-sarajevo
Horoskop: sarajevski seljak

#63193 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Pitanje za telemach. Zašto ne mogu da se prijavim na Unifon?

https://imgur.com/GovNvNJ
https://imgur.com/qOSwi22

Hvala.
Benq

#63194 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:Zašto ne mogu da se prijavim na Unifon?
Provjeri da li vec postoji registrovan uredjaj na mojtelemach portalu pod "unifon" , ako ima obrisi i pokusaj ponovo sa prijavom na mobitel.
suad-sarajevo

#63195 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Imam 2 registrovana. Jedan je od supruge a drugi vjerovaatno moj od prije. Ali kako da saznam koji je koji da bih obrisao jer pišu "neki" nomadski brojevi. :D

https://imgur.com/a/M4SP4
Benq

#63196 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote:Imam 2 registrovana. Jedan je od supruge a drugi vjerovaatno moj od prije. Ali kako da saznam koji je koji da bih obrisao jer pišu "neki" nomadski brojevi. :D

Najlakse je da uzmes mobitel od supruge i da prozoves sebe na mobitel i vidis koji ce ti broj izbacit, onda samo onaj drugi obrises. To je isto i meni pravilo problem nakon sto sam resetovao mobitel na fabricke postavke, nisam se mogao prijaviti na unifon dok nisam obrisao prethodnu registraciju sa portala.

I kod mene na portalu pod unifon stoje nomadski brojevi, a u historiji poziva stoji broj tipa 9999xxxxxxx i ne mozes skontat koji je koji..
Dupli_skalp

#63197 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Dupli_skalp »

@telemach

imate PP.
suad-sarajevo

#63198 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by suad-sarajevo »

Benq wrote:
suad-sarajevo wrote:Imam 2 registrovana. Jedan je od supruge a drugi vjerovaatno moj od prije. Ali kako da saznam koji je koji da bih obrisao jer pišu "neki" nomadski brojevi. :D

Najlakse je da uzmes mobitel od supruge i da prozoves sebe na mobitel i vidis koji ce ti broj izbacit, onda samo onaj drugi obrises. To je isto i meni pravilo problem nakon sto sam resetovao mobitel na fabricke postavke, nisam se mogao prijaviti na unifon dok nisam obrisao prethodnu registraciju sa portala.

I kod mene na portalu pod unifon stoje nomadski brojevi, a u historiji poziva stoji broj tipa 9999xxxxxxx i ne mozes skontat koji je koji..
"Pojeo sam poparu je sam joj morao uzeti telefon a gledala je seriju. :D

Ipak, vrijedilo je. Hvala na pomoći. :thumbup:
Benq

#63199 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

suad-sarajevo wrote: "Pojeo sam poparu je sam joj morao uzeti telefon a gledala je seriju. :D

Ipak, vrijedilo je. Hvala na pomoći. :thumbup:
:lol: :lol:

Nema na cemu :thumbup:
Telemach

#63200 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

eyesburn wrote:@telemach

imate PP.
Očekujemo Vaše javljanje. :thumbup:
Locked