Ostao je vrlo mali broj ljudi kojima sustinske promjene nesto znace, odgovaraju i koji mogu rezonovati da su promjene neophodne i potrebne. Krezuboj SDA sirotinji nije nista bitno osim sabura i Allaha. Pametna i prospreritetna raja je uglavnom napustila granice BiH. Akademska zajednica je na koljenima ili možemo reći da ista ne postoji, ili ako postoji jako su se dobro sakrili. Studentarija je letargicna, seljadija je ovladala i fakultetima. Krezave i kockaste glave su se i tu većinski počele pojavljivati. Radno sposobno stanovništvo je dovedeno do ruba, i radit ce i za 500km i neće se bunit, jer uvijek moze i to posla izgubiti a onda ce se pojaviti opet taj neko ko je na rubu da radi za pisljivih 500km. Stvorili su masineriju i sistem u kojem su oni sami sebi dovoljni da opstanu. A ova truhla, smrdljiva opozicija, mame im se na*ebem svima redom. Smradovi umjesto da sad kupe politicke poene i budu pokretači promjena oni šute ko pi*ke zadnje, smradovi smrdljivi. Rak rana našeg društva su neobrazovani seljaci koji su sišli sa okolnih sela, brda, zaseoka i malih mjesta i naselili velike gradove. Pa u Zenici vec godinama "čaršija" se ne pita, već kolo vode seljačine iz okolnih sela i ss okolnih brda.Billy The Pljuc wrote: ↑09/06/2021 18:42Ma ovo na šta ja mislim nema konkretno veze sa izborima, ovo je otvoreno ugrožavanje života svih nas od strane bahate vlasti na koje treba biti odgovoreno adekvatno. Zna se ko sjedi u vladi i gdje su im udobna "gnijezda" u kojima se kriju, odeš i izvedeš ih iz istih pa ih malo prošetaš kroz grad. Eto da ne bude da sam anarhista i manijak što mi se znalo prebacivati u prošlosti, jedini kontakt ostvariti sa ušima svakog od njih, garantujem životom da bi sve i jedan nakon toga dao ostavku. Za izbore ćemo lako, previše se ova bagra uzoholila i mi smo krivi što je to tako i što se osjećaju nedodirljivo. Kad može jedan anonimni hudnik opaliti šamar jednom Macron-u ili tamo negdje ubaciti ministra u kontejner onda ne vidim zašto i mi ne odgovorimo na sličan način jer drugačije ih nećemo prizemljiti i natjerati da rade ili da se povuku.Anquilla wrote: ↑09/06/2021 18:14Sve ovo nema veze, kad narod VAZDA zaokruži SDA.Billy The Pljuc wrote: ↑09/06/2021 18:05 I opet narod i opozicija šuti osim nekolicine mlitavih saopštenja, ako ovo nije razlog da se izvede narod na ulice onda ne znam više šta je. Šta čekaju više ovi iz opozicije i šta čeka glupavi narod koji satima stoji na Zetri u redu da primi vakcine ili linijom manjeg otpora isplanira odlazak u Srbiju na vakcinaciju???
U međuvremenu SJAJNE vijesti sa KCUS-a, NEMA zaraženih, NEMA ih na respiratorima a OSAM umrlih.
Da se ne uhvatite, posljednje je iskarikirano ali me ne bi čudilo da se počnu pojavljivati slični izvještaji.
To je početak i kraj.
I da budu protesti, opet ne sljedećim izborima isto.
Jednom su me kolege forumaši (opravdano) opomenuli da generalizujem kad sam rekla šta mislim o ovim koji uvijek zaokruže SDA, odnosno kad će to prestati, tako da ću se sad suzdržati, ali stvarno, da hoće više doći vrijeme u ovoj državi da izbore shvatimo i kao kaznu za one koji desetljećima vladaju, a kradu, lažu, uhljebljuju, prepucavaju se preko zdravlja ljudi, a sve zarad sitnog, ličnog ćara.
Možda se i opozicija plaši istoga jer bi oni kao trebali zamijeniti ove pa im ne odgovara eventualna slična reakcija, potpuno opravdana i legitimna, danas-sutra kada oni nešto zaseru.
Tek kada počnemo ovako razmišljati i djelovati izbori postaju nebitna stvar, isti se mogu i vanredno raspisivati i nebitno je u tom slučaju ko će doći na vlast jer ako eventualni pobjednici ne budu radili u našu korist onda im treba biti jasno da ćemo doći po njih.
Nema ovdje mase koja će pokrenuti promjene, sad za sad nema, da li će se pojaviti to se da diskutovati, ali to danas nije slučaj.