SDA-All about

scarr

#63126 Re: SDA-All about

Post by scarr »

Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 18:42
Anquilla wrote: 09/06/2021 18:14
Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 18:05 I opet narod i opozicija šuti osim nekolicine mlitavih saopštenja, ako ovo nije razlog da se izvede narod na ulice onda ne znam više šta je. Šta čekaju više ovi iz opozicije i šta čeka glupavi narod koji satima stoji na Zetri u redu da primi vakcine ili linijom manjeg otpora isplanira odlazak u Srbiju na vakcinaciju???

U međuvremenu SJAJNE vijesti sa KCUS-a, NEMA zaraženih, NEMA ih na respiratorima a OSAM umrlih.

Da se ne uhvatite, posljednje je iskarikirano ali me ne bi čudilo da se počnu pojavljivati slični izvještaji.
Sve ovo nema veze, kad narod VAZDA zaokruži SDA.
To je početak i kraj.

I da budu protesti, opet ne sljedećim izborima isto.

Jednom su me kolege forumaši (opravdano) opomenuli da generalizujem kad sam rekla šta mislim o ovim koji uvijek zaokruže SDA, odnosno kad će to prestati, tako da ću se sad suzdržati :) , ali stvarno, da hoće više doći vrijeme u ovoj državi da izbore shvatimo i kao kaznu za one koji desetljećima vladaju, a kradu, lažu, uhljebljuju, prepucavaju se preko zdravlja ljudi, a sve zarad sitnog, ličnog ćara.
Ma ovo na šta ja mislim nema konkretno veze sa izborima, ovo je otvoreno ugrožavanje života svih nas od strane bahate vlasti na koje treba biti odgovoreno adekvatno. Zna se ko sjedi u vladi i gdje su im udobna "gnijezda" u kojima se kriju, odeš i izvedeš ih iz istih pa ih malo prošetaš kroz grad. Eto da ne bude da sam anarhista i manijak što mi se znalo prebacivati u prošlosti, jedini kontakt ostvariti sa ušima svakog od njih, garantujem životom da bi sve i jedan nakon toga dao ostavku. Za izbore ćemo lako, previše se ova bagra uzoholila i mi smo krivi što je to tako i što se osjećaju nedodirljivo. Kad može jedan anonimni hudnik opaliti šamar jednom Macron-u ili tamo negdje ubaciti ministra u kontejner onda ne vidim zašto i mi ne odgovorimo na sličan način jer drugačije ih nećemo prizemljiti i natjerati da rade ili da se povuku.

Možda se i opozicija plaši istoga jer bi oni kao trebali zamijeniti ove pa im ne odgovara eventualna slična reakcija, potpuno opravdana i legitimna, danas-sutra kada oni nešto zaseru.

Tek kada počnemo ovako razmišljati i djelovati izbori postaju nebitna stvar, isti se mogu i vanredno raspisivati i nebitno je u tom slučaju ko će doći na vlast jer ako eventualni pobjednici ne budu radili u našu korist onda im treba biti jasno da ćemo doći po njih.
Ostao je vrlo mali broj ljudi kojima sustinske promjene nesto znace, odgovaraju i koji mogu rezonovati da su promjene neophodne i potrebne. Krezuboj SDA sirotinji nije nista bitno osim sabura i Allaha. Pametna i prospreritetna raja je uglavnom napustila granice BiH. Akademska zajednica je na koljenima ili možemo reći da ista ne postoji, ili ako postoji jako su se dobro sakrili. Studentarija je letargicna, seljadija je ovladala i fakultetima. Krezave i kockaste glave su se i tu većinski počele pojavljivati. Radno sposobno stanovništvo je dovedeno do ruba, i radit ce i za 500km i neće se bunit, jer uvijek moze i to posla izgubiti a onda ce se pojaviti opet taj neko ko je na rubu da radi za pisljivih 500km. Stvorili su masineriju i sistem u kojem su oni sami sebi dovoljni da opstanu. A ova truhla, smrdljiva opozicija, mame im se na*ebem svima redom. Smradovi umjesto da sad kupe politicke poene i budu pokretači promjena oni šute ko pi*ke zadnje, smradovi smrdljivi. Rak rana našeg društva su neobrazovani seljaci koji su sišli sa okolnih sela, brda, zaseoka i malih mjesta i naselili velike gradove. Pa u Zenici vec godinama "čaršija" se ne pita, već kolo vode seljačine iz okolnih sela i ss okolnih brda.

Nema ovdje mase koja će pokrenuti promjene, sad za sad nema, da li će se pojaviti to se da diskutovati, ali to danas nije slučaj.
meridiyan

#63127 Re: SDA-All about

Post by meridiyan »

scarr wrote: 09/06/2021 18:58

Ostao je vrlo mali broj ljudi kojima sustinske promjene nesto znace, odgovaraju i koji mogu rezonovati da su promjene neophodne i potrebne. Krezuboj SDA sirotinji nije nista bitno osim sabura i Allaha. Pametna i prospreritetna raja je uglavnom napustila granice BiH. Akademska zajednica je na koljenima ili možemo reći da ista ne postoji, ili ako postoji jako su se dobro sakrili. Studentarija je letargicna, seljadija je ovladala i fakultetima. Krezave i kockaste glave su se i tu većinski počele pojavljivati. Radno sposobno stanovništvo je dovedeno do ruba, i radit ce i za 500km i neće se bunit, jer uvijek moze i to posla izgubiti a onda ce se pojaviti opet taj neko ko je na rubu da radi za pisljivih 500km. Stvorili su masineriju i sistem u kojem su oni sami sebi dovoljni da opstanu. A ova truhla, smrdljiva opozicija, mame im se na*ebem svima redom. Smradovi umjesto da sad kupe politicke poene i budu pokretači promjena oni šute ko pi*ke zadnje, smradovi smrdljivi. Rak rana našeg društva su neobrazovani seljaci koji su sišli sa okolnih sela, brda, zaseoka i malih mjesta i naselili velike gradove. Pa u Zenici vec godinama "čaršija" se ne pita, već kolo vode seljačine iz okolnih sela i ss okolnih brda.

Nema ovdje mase koja će pokrenuti promjene, sad za sad nema, da li će se pojaviti to se da diskutovati, ali to danas nije slučaj.
Lijepo receno.
spinel_

#63128 Re: SDA-All about

Post by spinel_ »

Vidim intervju Zvizdica za Klix.
Nema novinara i medija u BiH osim Face a da pita za reviziju tuzbe.
Niko nema m... da pita zasto su pravili predstavu, kako ih nije stid. Fuj.
Billy The Pljuc

#63129 Re: SDA-All about

Post by Billy The Pljuc »

Ja sam lično uvjeren da kritična masa postoji i da istu treba pokrenuti. Problemi Zenice, Tuzle, Mostara ili bilo koje druge destinacije u BiH se rješavaju u Sarajevu koje kao najbogatija sredina u kojoj se nalaze sve institucije i najveći broj uhljebljenih definitivno nema snage da samo odgovori na tu vrstu izazova. Kad ovo shvatimo i primjenimo pritisak na višim nivoima u Sarajevu prvenstveno onda će lakše biti rješavati kadrove na nižim nivoima u drugim sredinama.

Kao što i napisah, treba im pokazati da nisu nedodirljivi i jednom kad osjete strah većina će ih se sama povući sa funkcija, jedini i potpuno opravdan i legitiman način djelovanja koji može donijeti rezultate, ništa drugo na njih neće ostaviti utisak.
e__

#63130 Re: SDA-All about

Post by e__ »

Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 20:25 Kao što i napisah, treba im pokazati da nisu nedodirljivi i jednom kad osjete strah većina će ih se sama povući sa funkcija, jedini i potpuno opravdan i legitiman način djelovanja koji može donijeti rezultate, ništa drugo na njih neće ostaviti utisak.
Ovo je jako mala zemlja, tako da mi nije jasno o kojem strahu vi pricate. Oni se niti boje, niti imaju razloga da se boje.

Imaju apsolutno sve legalne nacine da se indirektno obracunaju sa ljudima koji bi im stvarno bili egzistencijalna prijetnja preko svojih “protivnika”, a ovo tipa Konakovic i ostala raja. Oni se svi znaju, i pomazu jedni drugima. Pogotovo kada je rijec o porodici. Jer svi imaju porodicu, i zavise jedni od drugih.

Tako da stvarno ne vidim kako bi iko mogao ovdje poboljsati politicku situaciju u BiH bez kompletnog restarta. Sto naravno nije moguce… tako da, niti ce ih ko dirati. Niti ce biti ugrozeni.

Oni su jedna velika porodica… samo se nesto ne vole pred ostalima, da ne bi slucajno vidjeli da tu nema nikakve mrznje.
hillbill

#63131 Re: SDA-All about

Post by hillbill »

scarr wrote: 09/06/2021 18:58
Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 18:42
Anquilla wrote: 09/06/2021 18:14

Sve ovo nema veze, kad narod VAZDA zaokruži SDA.
To je početak i kraj.

I da budu protesti, opet ne sljedećim izborima isto.

Jednom su me kolege forumaši (opravdano) opomenuli da generalizujem kad sam rekla šta mislim o ovim koji uvijek zaokruže SDA, odnosno kad će to prestati, tako da ću se sad suzdržati :) , ali stvarno, da hoće više doći vrijeme u ovoj državi da izbore shvatimo i kao kaznu za one koji desetljećima vladaju, a kradu, lažu, uhljebljuju, prepucavaju se preko zdravlja ljudi, a sve zarad sitnog, ličnog ćara.
Ma ovo na šta ja mislim nema konkretno veze sa izborima, ovo je otvoreno ugrožavanje života svih nas od strane bahate vlasti na koje treba biti odgovoreno adekvatno. Zna se ko sjedi u vladi i gdje su im udobna "gnijezda" u kojima se kriju, odeš i izvedeš ih iz istih pa ih malo prošetaš kroz grad. Eto da ne bude da sam anarhista i manijak što mi se znalo prebacivati u prošlosti, jedini kontakt ostvariti sa ušima svakog od njih, garantujem životom da bi sve i jedan nakon toga dao ostavku. Za izbore ćemo lako, previše se ova bagra uzoholila i mi smo krivi što je to tako i što se osjećaju nedodirljivo. Kad može jedan anonimni hudnik opaliti šamar jednom Macron-u ili tamo negdje ubaciti ministra u kontejner onda ne vidim zašto i mi ne odgovorimo na sličan način jer drugačije ih nećemo prizemljiti i natjerati da rade ili da se povuku.

Možda se i opozicija plaši istoga jer bi oni kao trebali zamijeniti ove pa im ne odgovara eventualna slična reakcija, potpuno opravdana i legitimna, danas-sutra kada oni nešto zaseru.

Tek kada počnemo ovako razmišljati i djelovati izbori postaju nebitna stvar, isti se mogu i vanredno raspisivati i nebitno je u tom slučaju ko će doći na vlast jer ako eventualni pobjednici ne budu radili u našu korist onda im treba biti jasno da ćemo doći po njih.

kako ce je biti ....kada je udarna opozicija sastavljena od neuspjesnih funkcionera koji su pobjegli iz SDA.Campara prelazi kao Mesi....zasto je on bitan...sta je dobro napravio za vrijeme sluzbovanja. Je li mislite da ce biti bolji u NIPu.. NECE..to isto vazi i za sve ostale transfere. Nije dovoljno promjeniti dres, i evo mene ponovo sa istom supljom demagogijom.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#63132 Re: SDA-All about

Post by malakh »

zvizdic ode iz sda. to će im biti do sada najjači udarac.

dugo će im trebati da se oporave.
high_volume

#63133 Re: SDA-All about

Post by high_volume »

malakh wrote: 09/06/2021 21:02 zvizdic ode iz sda. to će im biti do sada najjači udarac.

Po mom mišljenju, Zvizdić i nije imao neku bitnu ulogu u SDA, ni u stranci ni u javnom političkom životu. Bio je više marginalan, doduše sveprisutan, ali beznačajan
Billy The Pljuc

#63134 Re: SDA-All about

e__ wrote: 09/06/2021 20:38
Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 20:25 Kao što i napisah, treba im pokazati da nisu nedodirljivi i jednom kad osjete strah većina će ih se sama povući sa funkcija, jedini i potpuno opravdan i legitiman način djelovanja koji može donijeti rezultate, ništa drugo na njih neće ostaviti utisak.
Ovo je jako mala zemlja, tako da mi nije jasno o kojem strahu vi pricate. Oni se niti boje, niti imaju razloga da se boje.

Imaju apsolutno sve legalne nacine da se indirektno obracunaju sa ljudima koji bi im stvarno bili egzistencijalna prijetnja preko svojih “protivnika”, a ovo tipa Konakovic i ostala raja. Oni se svi znaju, i pomazu jedni drugima. Pogotovo kada je rijec o porodici. Jer svi imaju porodicu, i zavise jedni od drugih.

Tako da stvarno ne vidim kako bi iko mogao ovdje poboljsati politicku situaciju u BiH bez kompletnog restarta. Sto naravno nije moguce… tako da, niti ce ih ko dirati. Niti ce biti ugrozeni.

Oni su jedna velika porodica… samo se nesto ne vole pred ostalima, da ne bi slucajno vidjeli da tu nema nikakve mrznje.
O strahu kad ti masa dođe na kućna vrata i da ti vrlo jasnu i konkretnu poruku da te ni službeno a ni eventualno privatno obezbjeđenje i ostale mjere zaštite ne mogu zaštititi od iste, pri tome uopšte ne mora doći do nekakvog oblika "fizikalije" odnosno nasilja prema licima i imovini. Naravno da do sada nisu iskusili isto i samim time nisu imali razloga da se plaše, ne bih ni ja na njihovom mjestu.

Vidjeli smo šta je malo pritiska napravilo Novaliću, nestade lik na maltene 24 sata, sad zamisli šta bi bilo da mu kući dođeš, ne samo njemu nego svakome ko zaslužuje isto, zvao se on Bakir ili Konaković ili bilo kako. Kad jednog slomiš a hoćeš sasvim sigurno ovakvim načinom djelovanja prije ili kasnije onda sa ostalima ide lakše i nikakve tu jaranske i porodične i ine veze ne pomažu.

Ima li boljeg načina za restart o kojem pišeš, kad ih natjeraš na uzmak i usadiš želju da i sebe i svoje više ne izlažu bilo kakvoj vrsti nesigurnosti, jednog po jednog uz konstantan pritisak.
Last edited by Billy The Pljuc on 09/06/2021 21:32, edited 1 time in total.
Login77777

#63135 Re: SDA-All about

Post by Login77777 »

high_volume wrote: 09/06/2021 21:08
malakh wrote: 09/06/2021 21:02 zvizdic ode iz sda. to će im biti do sada najjači udarac.

Po mom mišljenju, Zvizdić i nije imao neku bitnu ulogu u SDA, ni u stranci ni u javnom političkom životu. Bio je više marginalan, doduše sveprisutan, ali beznačajan
Misionar :bih:
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#63136 Re: SDA-All about

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 09:52
uglavnomja wrote: 09/06/2021 09:26 ovo je bio uspjesan sda spin - navesti pricu na momka koji je vec 25 godina mrtav, kojem sve ove godine kosti razvlace i jedni i drugi ... da bi se skrenula prica sa danasnjice
vec 5+ strana samo o tome :roll:

malo visi level botovanja
A gori sam ja što sam se uopšte osvrtao na litanije iz SDA i pokrenuo priču ovdje na temi.

Što se BiserKinih hurmi tiče @Ima Bosne_Bice Bosne, ništa ja od njih vidio nisam, nesta 50 tona hurmi isto k'o da se radi o tepsiji bureka podijeljenoj na baušteli ujutro da se izdrži do ručka. Ono što potroših istih uz Ramazan jesam kupovao ali ruku na srce ne mogu tvrditi da su to bile baš te hurme.
Sve OK, bila je to samo ironija na donaciju hurmi umjesto vakcina. 8)
Zna se za koga su poslane.
Nadam se da si skontao. :wink:
Billy The Pljuc

#63137 Re: SDA-All about

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 09/06/2021 21:19
Billy The Pljuc wrote: 09/06/2021 09:52
uglavnomja wrote: 09/06/2021 09:26 ovo je bio uspjesan sda spin - navesti pricu na momka koji je vec 25 godina mrtav, kojem sve ove godine kosti razvlace i jedni i drugi ... da bi se skrenula prica sa danasnjice
vec 5+ strana samo o tome :roll:

malo visi level botovanja
A gori sam ja što sam se uopšte osvrtao na litanije iz SDA i pokrenuo priču ovdje na temi.

Što se BiserKinih hurmi tiče @Ima Bosne_Bice Bosne, ništa ja od njih vidio nisam, nesta 50 tona hurmi isto k'o da se radi o tepsiji bureka podijeljenoj na baušteli ujutro da se izdrži do ručka. Ono što potroših istih uz Ramazan jesam kupovao ali ruku na srce ne mogu tvrditi da su to bile baš te hurme.
Sve OK, bila je to samo ironija na donaciju hurmi umjesto vakcina. 8)
Zna se za koga su poslane.
Nadam se da si skontao. :wink:
Ma jesam, nema zamjerke uopšte, to ja samo da se osvrnem na "problematiku" vezanu za iste.

:thumbup:
Styling

#63138 Re: SDA-All about

Post by Styling »

Zvizdic isto Djekna. Aman, ziv bio, ili izadji vec jednom ili ostani, koga vise briga. Postao si totalno irelevantan lik za bilo sta.
uglavnomja

#63139 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

Styling wrote: 09/06/2021 21:56 Zvizdic isto Djekna. Aman, ziv bio, ili izadji vec jednom ili ostani, koga vise briga. Postao si totalno irelevantan lik za bilo sta.
:thumbup: :lol:

djekna :D
detroit-mercy

#63140 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

e__ wrote: 09/06/2021 18:54
Anquilla wrote: 09/06/2021 18:14 Jednom su me kolege forumaši (opravdano) opomenuli da generalizujem kad sam rekla šta mislim o ovim koji uvijek zaokruže SDA
Ne postoji bilo kakva razlika izmedju SDA i drugih politickih stranaka. Svi nadju zajednicki jezik, i stave svoje nagone za moci, i novcima ispred opsteg dobra i istine (ma kakva god ona bila). To jeste, uopste ih ne zanima velika slika, niti ignoriraju one koje optuzuju da su “lopovi”. Vec, eto, oni su jadni primorani da suradjuju sa tim “lopovima” jer se udara na BiH (ili RS)… pa je opravdano. A cinjenica je da se oni uopste ne mrze, vec da su sasvim “cool” jedni prema drugima, i pomazu si, jer naravno… ocekuju isto nazad. Sve su to porodicni ljudi, i valja sad sutra zaposliti malog negdje. Sigurno ga nece zaposliti ako bude imao malo karaktera.
Sve je ovo uzelo previse maha, drzava na koljenima nije u stanju da pruzi ljudima osnovne usluge koje bi trebalo da su zagarantovane (zrdavstvo, skolstvo, penziono, socijalna davanja, zaposljavanja, dozvole i sl) i onda se ide prijekim putem, ovaj ovog zna, ovaj je ovome jaran, onome je jaro u stranci i ako se politickin ne slaze ponekad posegne da mu nesto jaro sredi jer drzava je zatajila.
I onda upadamo u zacarani krug gdje izgleda skoro svako svakome nesto duguje (neku uslugu) i kad tad se pokrene pitanje tog duga, ili jednostavno ne talasaj taj mi je jaran/rodjak, mogo bi mi valjat :skoljka:.
Zajeban zacarani krug, kako se izvuci iz istog mislim da ni najmudrija glava ne zna.
Od opozicije iskreno ne ocekujem puno ali makar pritisak da su smjene moguce, pa valjda i te promjene krenu nekada malo brze.
Jos smo mi daleko iza promjene kao sto se desila u Zagrebu ili Splitu, gdje potpuno novi igraci dolaze na scenu.
Kod nas sve likovi koji su pa od rodjenja u stranci ili su se presaltali kroz 55 razlicitih stranaka.
detroit-mercy

#63141 Re: SDA-All about

Post by detroit-mercy »

Styling wrote: 09/06/2021 21:56 Zvizdic isto Djekna. Aman, ziv bio, ili izadji vec jednom ili ostani, koga vise briga. Postao si totalno irelevantan lik za bilo sta.
Dize sebi cijenu :mrgreen:
kiligonzales

#63142 Re: SDA-All about

Post by kiligonzales »

spinel_ wrote: 09/06/2021 20:24 Vidim intervju Zvizdica za Klix.
Nema novinara i medija u BiH osim Face a da pita za reviziju tuzbe.
Niko nema m... da pita zasto su pravili predstavu, kako ih nije stid. Fuj.
Sto se tice revizije prije nego se i desilo ono famozno isporucivanje kutije rekao sam da je to zesca fejkaca ovdje na forumu.

Niko ne ceka 10 godina da odradi to na najgori moguci nacin i to u zadnjih par dana navedenog kao roka.
Bossona

#63143 Re: SDA-All about

Post by Bossona »

high_volume wrote: 09/06/2021 21:08

Zvizdić je jedini preostali u SDA brodu koji tone bez kompasa, koji je znao nešto javno reći.
Nakon njega ostaju Bake i Seka sa Zahiragićem, Fadilom i Asimom da zatrpaju Alijinu ostavštinu pa da konačno Bosni i Bošnjacima svane i sunce grane nakon tri decenije SDA ponora, mraka i feudo famelijokratije, jer od njih gorih nema niti može biti.

Zvizdić je nakon odlaska kao Bakirovog podaničkog kurira u Beograd sa Safetom Softićem u sramnoj sabotaži revizije tužbe, sebe zauvijek upisao na veleizdajničku stranicu bosanske historije.

mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#63144 Re: SDA-All about

Post by mk ultra »

https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /210610011

samo žmirite

HR i Srbija sve sređuju, u planu 9 HE na drini
za to vrijeme bošnjaci gube projekat TE tuzla

samo čekajte u kancelarijama, i očekujemo izlazak sa nekim bombastičnim naslovima "neće biti aerodroma", "kakav aerodrom", "niko to neće koristiti", "to je bosna ne damo", bla bla :bih:
made_in_sarajevo

#63145 Re: SDA-All about

Post by made_in_sarajevo »

Fodile ne uznemirava nas vlada KS, uznemiravas nas ti pojavom ko i sda isto.

Ne boji se vlasa KS struke fodile, samo pitaju ljudi kakvi su sad ovo zahtjevi, a za covax i respiratore ti zahtjeva nema.
Hajvan

#63146 Re: SDA-All about

Post by Hajvan »

mk ultra wrote: 10/06/2021 09:35 https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /210610011

samo žmirite

HR i Srbija sve sređuju, u planu 9 HE na drini
za to vrijeme bošnjaci gube projekat TE tuzla

samo čekajte u kancelarijama, i očekujemo izlazak sa nekim bombastičnim naslovima "neće biti aerodroma", "kakav aerodrom", "niko to neće koristiti", "to je bosna ne damo", bla bla :bih:
Živela Srbija
Prpa.ba

#63147 Re: SDA-All about

Post by Prpa.ba »

Jedina dobra stvar u ovom SDA-HDZ talu sa kinezima oko vakcina je da ce prestati kmecanje o losoj organizaciji vakcinacije na Zetri, guzvi sigurno nece biti kao dok ima Pfizera. :mrgreen:
uglavnomja

#63148 Re: SDA-All about

Post by uglavnomja »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/novalic ... /210610049

ono je kao nesto potpisalo :roll:

kako ovo moze postojati???? tajna kupovina drzavnim novcem?

"On je dodao da zbog klauzule tajnosti iz ugovora nisu u mogućnosti iznositi više informacija."

ovo nesto kao respiratori, ali sad su kao pametniji, napisali su rijec "klauzula"? da se ne zna koliko su se ugradili
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#63149 Re: SDA-All about

Post by sime_cipol »

Fadile, ne moras sad kupovati vakcine. Stekli smo imunitet krda na tezi nacin.
Osim_13

#63150 Re: SDA-All about

Post by Osim_13 »

UPDATE:

10.06.2021.
Novalić: Potpisali smo ugovor za nabavku 500.000 doza vakcina Sinopharm
04.06.2021.
Novalić: Za 15 dana potpisujemo ugovor s Pfizerom za milion vakcina
31.05.2021.
Novalić: Ugovor o nabavci 500.000 doza Sinopharm vakcine je u fazi potpisivanja
26.05.2021.
Vlada FBiH najavila potpisivanje ugovora za nabavku milion i po vakcina
20.05.2021.
Novalić najavio da će sljedeće sedmice u Parlament poslati tri ugovora za nabavku vakcina
29.04.2021.
Novalić: Nabavljamo 1,5 miliona vakcina kroz tri kanala, uskoro ugovori
06.04.2021.
Federacija nabavlja 500.000 doza kineske vakcine Sinopharm, pregovori počinju naredne sedmice
29.03.2021.
Novalić potpisao pismo namjere za kupovinu 500 hiljada doza kineskog Sinopharma
15.03.2021.
Novalić u još četiri kompanije uputio pisma namjere, u opticaju tri vrste vakcina
11.03.2021.
Novalić najavio kupovinu ruskih vakcina po cijeni od 17 eura
18.12.2020.
Novalić za Klix.ba: U ponedjeljak ćemo uplatiti novac za nabavku vakcina
Post Reply