BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
luminator

#63126 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

mulderm wrote:Bravo BH Telecom, Drzava je jučer izdala USK sa migrantskom krizom i sad i BH Telecom.

Znaći Bihać je za BH Telecom ostali :thumbup:

Kvalitativna poboljšanja BH Telecom provodi duži vremenski period u okviru unapređenja i pripreme mreže u cjelini. Ove aktivnosti će tokom mjeseca aprila i maja biti provedene na području grada Sarajeva, te područjima gradova Tuzle, Mostara i Zenice, a odmah potom i na ostalim područjima.

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5701c91f5d2.html
Šta si zapeo za taj 4G, kao da po cijeli dan visiš na ulici i surfaš mobitelom i kao da skidaš na mobitel enormne količine podataka.

Otkud sad migranti u priči o 4G? Idi ba tamo na politiku pa se žali na maćehinski odnos prema USK.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#63127 Re: BHTelecom All About

Post by hrasno38 »

mulderm wrote:Bravo BH Telecom, Drzava je jučer izdala USK sa migrantskom krizom i sad i BH Telecom.

Kvalitativna poboljšanja BH Telecom provodi duži vremenski period u okviru unapređenja i pripreme mreže u cjelini. Ove aktivnosti će tokom mjeseca aprila i maja biti provedene na području grada Sarajeva, te područjima gradova Tuzle, Mostara i Zenice, a odmah potom i na ostalim područjima.

Vjeruj mi kad bi vidio kakav je trenutno 4G u Sarajevu rekao bi i sam da je bolje sacekati :) U samom centru brzina oko 10Mb download i oko 5 Upload.....ocito je da je to sve u Sarajevu u pocetnoj fazi na zalost dok je MTel davno odradio posao i samo cekao da udari Enter
mirza_15

#63128 Re: BHTelecom All About

Post by mirza_15 »

Izdao ih BH Telecom zato što nisu prvi. Mislim dobit će, ali neće prvi. Šta će dobiti, ali neće prvi? Veće plate? Autoput? Ne, 4G mrežu. Mislim dobit će, ali neće prvi. A koliko će čekati zato što nisu prvi? Godinu? Dvije? Možda neće biti nikad? Ma ne, mjesec, dva. I komentar za komentarom o tome. O Bože, pa to je izdaja! 4G je pitanje opstanka i to odmah i sada. Za mjesec, dva će biti kasno.
escobar__

#63129 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Mislim da njega više nervira cjelokupan odnos države prema USK, a "okidač" mu je bilo ovo sa 4G mrežom, posebno kad je vidio da je m:tel uredno pustio mrežu u Bihaću.

Kako god, mislim da ovdje prosto nema mjesta nerviranju jer sa 4G svakako kasnimo godinama, pa ovih mjesec-dva ne znače ništa.
un1ted
Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676

#63130 Re: BHTelecom All About

Post by un1ted »

shape of despair wrote:Evo po Sarajevu se moze uhvatiti 4G već na nekoliko mjesta. Iiiiii, šta sad. Stoji mi ikonica LTE ili LTE+, internet brz i stabilan i to je to. Hvala vam državo na svemu. Od kad sam vidio LTE sve mi je krenulo bolje, firma će mi dati stan, porasla su mi primanja da nemoram u Neumu ljetovati, ne brojim svaku marku svaki mjesec i ne sekiram se za budućnost svoje djece.
Vidiš, moja firma će itekako profitirati radi 4G :) To što tvoja sfera djelovanja nije vezana za internet i ovo poboljšanje, nije do države.
crnivrag

#63131 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

I'm in love with my sweet 4G+ :srce: :srce: :srce:
tap3ah75

#63132 Re: BHTelecom All About

Post by tap3ah75 »

Je li besplatna zamjena kartice za 4g?
escobar__

#63133 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

:facepalm:
crnivrag

#63134 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote:Je li besplatna zamjena kartice za 4g?
Ako pređeš na nove Extra pretplatničke pakete ili prebaciš broj iz druge mreže, onda jeste, a inače zamjena košta 5 KM.
tap3ah75

#63135 Re: BHTelecom All About

Post by tap3ah75 »

:roll:
crnivrag wrote:
Ako pređeš na nove Extra pretplatničke pakete ili prebaciš broj iz druge mreže, onda jeste, a inače zamjena košta 5 KM.
U avazu piše da je bajde.... do 1.6.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#63136 Re: BHTelecom All About

Post by hrasno38 »

crnivrag wrote:
I ja sam jucer zamjenio i presao sa mini 15 na onaj 17.5 KM i besplatna je zamjena.
crnivrag

#63137 Re: BHTelecom All About

Post by crnivrag »

tap3ah75 wrote: U avazu piše da je bajde.... do 1.6.
Trebali su navesti uslove besplatne zamjene kao i na stranici: https://bhtelecom.ba/vijest+M5e11564b465.html
jarobot

#63138 Re: BHTelecom All About

Post by jarobot »

escobar__ wrote::facepalm:
:D :D :D :D :D :D :D
shape of despair

#63139 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

un1ted wrote:
shape of despair wrote:Evo po Sarajevu se moze uhvatiti 4G već na nekoliko mjesta. Iiiiii, šta sad. Stoji mi ikonica LTE ili LTE+, internet brz i stabilan i to je to. Hvala vam državo na svemu. Od kad sam vidio LTE sve mi je krenulo bolje, firma će mi dati stan, porasla su mi primanja da nemoram u Neumu ljetovati, ne brojim svaku marku svaki mjesec i ne sekiram se za budućnost svoje djece.
Vidiš, moja firma će itekako profitirati radi 4G :) To što tvoja sfera djelovanja nije vezana za internet i ovo poboljšanje, nije do države.
:thumbup: Super za tebe. Uvijek mi je drago kad nekome bude bolje na bilo koji način.
The BEN10

#63140 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

konektovan wrote:
The BEN10 wrote:Još nedostaje odgovor za 1. pitanje.
Pa izgleda da nema nikakve cake. Sličnu dilemu sam i sam imao, ali evo već 15 dana sam na EKSTRA S paketu. Jest da je u odnosu na dosadašnje pakete ovo maltene nestvarno, ali nema nikakve začkoljice. :)
Kako si vec 15 dana na extra S, nisi valjda potpisao u martu???? :mrgreen:
Ahaha, dobro si, preračunao sam se. Nekad početkom prošle sedmice otišao, ne sjećam se kada. :-D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#63142 Re: BHTelecom All About

Post by sime_cipol »

luminator wrote:
Curve wrote:Pozdrav, ako moze malo pomoci ;)

Trenutno sam na Mini15 i sad gledam ove nove pakete interesantan mi je Ekstra S (najvise radi 2gb neta od dosadasnjih 500mb sirotinjskih)

1. Sad me zanima da li ima nesto sto ne vidim, tj ono sto se kaze sto ubace malim slovima, ima li kakva caka ? Da je drugacije od Mini15, Ipak je to BHT, moraju te nekako za*ebat

2. Vidim ima bonus za ekstra pakete, ako potpisem na 2 godine mogu dobiti popust da cijena paketa bude 15,40 KM ili da izaberem “bogatiji paket” pa umjesto 2gb da imam 4gb
Pitanje je ako izaberem neki od tih bonusa da li onda mogu uredjaj (mobitel) uzet ili se ponistava popust ili nes trece

Image

Hvala!
Ako uzmes sa popustom, pa ti cijena bude 15,40, tad nemozes kupovati uređaje na rate.
Može uzimati telefon na rate, ali na isti ne može ostvariti popust, tj. placa punu cijenu uredjaja. Sto na njegovoj pretplati i nije neka razlika
xoklix

#63143 Re: BHTelecom All About

Post by xoklix »

escobar__ wrote:Mislim da njega više nervira cjelokupan odnos države prema USK, a "okidač" mu je bilo ovo sa 4G mrežom, posebno kad je vidio da je m:tel uredno pustio mrežu u Bihaću.

Kako god, mislim da ovdje prosto nema mjesta nerviranju jer sa 4G svakako kasnimo godinama, pa ovih mjesec-dva ne znače ništa.
M:Tel 4G mreža uopšte ne zadovoljava standarde 4G tehnologije, jedino BHT ima pravu 4G mrežu ili ti ga LTE Advanced.
Čak i u HR nema LTE Advanced.
Neka me neko ispravi ako griješim, nisu informacije iz prve ruke već ono što sam čitao ovih dana po portalima i forumu.
azdralovic

#63144 Re: BHTelecom All About

Post by azdralovic »

xoklix wrote:
escobar__ wrote:Mislim da njega više nervira cjelokupan odnos države prema USK, a "okidač" mu je bilo ovo sa 4G mrežom, posebno kad je vidio da je m:tel uredno pustio mrežu u Bihaću.

M:Tel 4G mreža uopšte ne zadovoljava standarde 4G tehnologije, jedino BHT ima pravu 4G mrežu ili ti ga LTE Advanced.
Neka me neko ispravi ako griješim, nisu informacije iz prve ruke već ono što sam čitao ovih dana po portalima i forumu.
HR ima 4G+
tap3ah75

#63145 Re: BHTelecom All About

Post by tap3ah75 »

crnivrag wrote:
tap3ah75 wrote: U avazu piše da je bajde.... do 1.6.
Trebali su navesti uslove besplatne zamjene kao i na stranici: https://bhtelecom.ba/vijest+M5e11564b465.html
Banda lopovska :lol:
zateznistub

#63146 Re: BHTelecom All About

Post by zateznistub »

escobar__ wrote::facepalm:
:pisnuo:
zanimljiv

#63147 Re: BHTelecom All About

Post by zanimljiv »

xoklix wrote:

Nema prava i "neprava" mreža, i jedno i drugo je 4G, samo je 4G+ naprednija verzija (isto kao što je HSPA+ naprednija verzija HSPA, ali je to opet generacijski 3G).
Sve naše komšije imaju 4G+, Hrvati su je uveli prije 3-4 godine, a Srbi i Crnogorci prije 2.
dudlov

#63148 Re: BHTelecom All About

Post by dudlov »

zamijenio sim karticu danas i sad mi ne radi mobilni internet. pokazuje 3 g ali nemam konekcije. ima li ko kakvu ideju kako to podesiti? restartovao sam telefon i ništa
edit rijesio sam problem
nikimostar

#63149 Re: BHTelecom All About

Post by nikimostar »

Na internetu uopce nema koliko kosta mobitel na ove nove pakete .Kada sam bio prosli utorak u bh telecomu rekao mi je da moram preci na neki novi paket,prije sam bio NoLimit M sada neki extra M,ako sam dobro zapamtio.Kada sam rekao da hocu da uzmem telefon nije problem,samo ne moze sada jer nesto ne znam ni sta rece kao nisu izbacene cijene za pakete i kao bit ce do petka,evo proslo je 11 dana od tada i jos uvijek nema.Ima li iko informaciju kada ce to biti?Gledam i na njihovoj stranici nema nista :-)
sasajev

#63150 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

nikimostar wrote:Na internetu uopce nema koliko kosta mobitel na ove nove pakete .Kada sam bio prosli utorak u bh telecomu rekao mi je da moram preci na neki novi paket,prije sam bio NoLimit M sada neki extra M,ako sam dobro zapamtio.Kada sam rekao da hocu da uzmem telefon nije problem,samo ne moze sada jer nesto ne znam ni sta rece kao nisu izbacene cijene za pakete i kao bit ce do petka,evo proslo je 11 dana od tada i jos uvijek nema.Ima li iko informaciju kada ce to biti?Gledam i na njihovoj stranici nema nista :-)
Dobili su cjenovnik prije 4,5 dana... Samo ga nema na njihovoj stranici. Ti mozes uzeti telefon
Locked