BHTelecom All About

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
escobar__

#63101 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

Zato što im na prodajnim mjestima počesto rade idioti.

Lično sam uzeo par telefona u Telekomu koje sam uredno plaćao kešom (iako su mi svaki put preporučivali rate jer se svakako moraš obavezat ugovorom) i nikad mi nisu rekli da to ne može tako. Ali to sve zavisi naletiš li na nekoga ko zna svoj posao ili na majmuna koji je tu tek reda radi.

Nego, lik se okrenuo i otišao... I otići će u konkurentsku mrežu i završit sve za pola sata maksimalno. I tako zijaniš korisnika.
LeonardoAC

#63102 Re: BHTelecom All About

Post by LeonardoAC »

ima li neki manual kad ne radi internet (mojatv). inace im je super ovo sto nema 24h podrska
sasajev

#63103 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

escobar__ wrote:Zato što im na prodajnim mjestima počesto rade idioti.

Lično sam uzeo par telefona u Telekomu koje sam uredno plaćao kešom (iako su mi svaki put preporučivali rate jer se svakako moraš obavezat ugovorom) i nikad mi nisu rekli da to ne može tako. Ali to sve zavisi naletiš li na nekoga ko zna svoj posao ili na majmuna koji je tu tek reda radi.

Nego, lik se okrenuo i otišao... I otići će u konkurentsku mrežu i završit sve za pola sata maksimalno. I tako zijaniš korisnika.
Ma nevjerovatna stvar je reci da ne mozes platiti telefon u komadu nego moras na rate... Sta tebe briga kako cu ja platiti kad svakako placam cijenu koju trazis i svakako potpisujem ugovor...
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#63104 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

Koliko znam, moze se kupiti telefon za gotovinu.
sasajev

#63105 Re: BHTelecom All About

Post by sasajev »

konektovan wrote:Koliko znam, moze se kupiti telefon za gotovinu.
Pa to i jeste logika, jos ja lud, priupitam, kao nisam dobro cuo, pogleda me kao da sam je stosom opalio i kaze, da tako je gospodine, u prodavnici mozete platiti u komadu, ovde morate placati na rate...
escobar__

#63106 Re: BHTelecom All About

Post by escobar__ »

sasajev wrote:
escobar__ wrote:Zato što im na prodajnim mjestima počesto rade idioti.

Ma nevjerovatna stvar je reci da ne mozes platiti telefon u komadu nego moras na rate... Sta tebe briga kako cu ja platiti kad svakako placam cijenu koju trazis i svakako potpisujem ugovor...
Pa to ti kažem ali to zavisi naletiš li na prodajnom mjestu na nezainteresovanog mazluma koji ni ne zna šta firma i kako prodaje ili na nekoga ko se ipak malo informisao.
Mehemed
Vozim: automobil

#63107 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

allem_77 wrote: Jesu li ovdje orginali?
https://www.ekupi.ba/Mobitel-Samsung-Ga ... 00348.aspx
Naravno, ali je i tu 1999KM(ne računam ovaj popust, nema svako određene kartice). Izgleda da se svi drže cijene od 1999KM.
allem_77

#63108 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

Mehemed wrote:
allem_77 wrote: Jesu li ovdje orginali?
https://www.ekupi.ba/Mobitel-Samsung-Ga ... 00348.aspx
Naravno, ali je i tu 1999KM(ne računam ovaj popust, nema svako određene kartice). Izgleda da se svi drže cijene od 1999KM.
Mijenjaju oni često kartice. Već sam naručivao neke stvari, ne mobitele. I sve je bilo orginal, sa fiskalnim računom, garancijom...
Cilj mog posta je bio da razuvjerim ove što misle da je u Bhtelekom-u najisplativije kupovati. :D
Mehemed
Vozim: automobil

#63109 Re: BHTelecom All About

Post by Mehemed »

allem_77 wrote: Mijenjaju oni često kartice. Već sam naručivao neke stvari, ne mobitele. I sve je bilo orginal, sa fiskalnim računom, garancijom...
Cilj mog posta je bio da razuvjerim ove što misle da je u Bhtelekom-u najisplativije kupovati. :D
Znam, vidio sam i UC i RF prije ove a bilo je sigurno i od drugih banaka. Ja sam kupio nekoliko stvari od njih, uključujući i jedan mobitel (Nokia Lumia 630) kojeg trenutno koristim dok mi se Nokia 6.1 ne vrati sa servisa(sitnica, počeo zvučnik za razgovor da krči, pa nek se zamijeni dok nije 4G pravo krenuo). Samo nek je ovlašteni servis, nije bitno gdje kupujem. Imam i iz Telecoma jedan mobitel, Nokia 5130 XM kojem je prošli mjesec bilo 9 godina od kupovine. Kada sam ga odnio prije godinu-dvije da mi dekodiraju oni se zjanili kako još uvijek radi i naravno besplatno sam dobio kod za dekodiranje jer je to obaveza nakon što istekne dvije godine.
Last edited by Mehemed on 11/04/2019 22:23, edited 1 time in total.
animus

#63110 Re: BHTelecom All About

Post by animus »

Plus jos pise da se ta cijena odnosi samo na prvih 100 uredjaja u koje naravno neces upasti.
allem_77

#63111 Re: BHTelecom All About

Post by allem_77 »

animus wrote:Plus jos pise da se ta cijena odnosi samo na prvih 100 uredjaja u koje naravno neces upasti.
Sve što sam naručio bilo je s popustom. Samo mastercard. A mobitele obično kupujem vani, kada su akcije tipa 1+1 gratis, naravno otključane na sve mreže.
Curve

#63112 Re: BHTelecom All About

Post by Curve »

Pozdrav, ako moze malo pomoci ;)

Trenutno sam na Mini15 i sad gledam ove nove pakete interesantan mi je Ekstra S (najvise radi 2gb neta od dosadasnjih 500mb sirotinjskih)

1. Sad me zanima da li ima nesto sto ne vidim, tj ono sto se kaze sto ubace malim slovima, ima li kakva caka ? Da je drugacije od Mini15, Ipak je to BHT, moraju te nekako za*ebat

2. Vidim ima bonus za ekstra pakete, ako potpisem na 2 godine mogu dobiti popust da cijena paketa bude 15,40 KM ili da izaberem “bogatiji paket” pa umjesto 2gb da imam 4gb
Pitanje je ako izaberem neki od tih bonusa da li onda mogu uredjaj (mobitel) uzet ili se ponistava popust ili nes trece

Image

Hvala!
luminator

#63113 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

Curve wrote:Pozdrav, ako moze malo pomoci ;)

Trenutno sam na Mini15 i sad gledam ove nove pakete interesantan mi je Ekstra S (najvise radi 2gb neta od dosadasnjih 500mb sirotinjskih)

1. Sad me zanima da li ima nesto sto ne vidim, tj ono sto se kaze sto ubace malim slovima, ima li kakva caka ? Da je drugacije od Mini15, Ipak je to BHT, moraju te nekako za*ebat

2. Vidim ima bonus za ekstra pakete, ako potpisem na 2 godine mogu dobiti popust da cijena paketa bude 15,40 KM ili da izaberem “bogatiji paket” pa umjesto 2gb da imam 4gb
Pitanje je ako izaberem neki od tih bonusa da li onda mogu uredjaj (mobitel) uzet ili se ponistava popust ili nes trece

Image

Hvala!
Ako uzmes sa popustom, pa ti cijena bude 15,40, tad nemozes kupovati uređaje na rate.
noviclan

#63114 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

Kada ce uvrstiti nove pakete za kalkulaciju kupovine mobilnih uredjaj na 12/24
noviclan

#63115 Re: BHTelecom All About

Post by noviclan »

hrasno38 wrote:
luminator wrote:Evo sad sam bio u poslovnici bh telekoma, prešao sa mini 15 na Exstra S i dobio novu karticu spremnu za 4G.

Tete šalteruše vrlo ljubazne, izvrsno informisane i tačno znaju o čemu pričaju.
Jel ti uzmu staru karticu?
"dobio novu karticu" jesu li te pitali hoces li novu karticu jel' to neko uslovljavanje, i ja zelim da predjem sa midi30 na ovaj 22km paket ali necu nove kartice jer imam twin kartice i nemam potrebu za 4g
carpathia

#63116 Re: BHTelecom All About

Post by carpathia »

Prijatelju mi zamjenili karticu al nesto zajebali pa nisu ugasili staru a upalili novu. Sinoc zvao,kazu haajte opet na salter. Njihove greske ja moram popravljati
The BEN10

#63117 Re: BHTelecom All About

Post by The BEN10 »

luminator wrote:

Image

Hvala!
Ako uzmes sa popustom, pa ti cijena bude 15,40, tad nemozes kupovati uređaje na rate.
Još nedostaje odgovor za 1. pitanje.
Pa izgleda da nema nikakve cake. Sličnu dilemu sam i sam imao, ali evo već 15 dana sam na EKSTRA S paketu. Jest da je u odnosu na dosadašnje pakete ovo maltene nestvarno, ali nema nikakve začkoljice. :)
luminator

#63118 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

noviclan wrote:
hrasno38 wrote:
luminator wrote:Evo sad sam bio u poslovnici bh telekoma, prešao sa mini 15 na Exstra S i dobio novu karticu spremnu za 4G.

Tete šalteruše vrlo ljubazne, izvrsno informisane i tačno znaju o čemu pričaju.
Jel ti uzmu staru karticu?
"dobio novu karticu" jesu li te pitali hoces li novu karticu jel' to neko uslovljavanje, i ja zelim da predjem sa midi30 na ovaj 22km paket ali necu nove kartice jer imam twin kartice i nemam potrebu za 4g
Ne, nije uslov uzeti novu katricu. Kad sam već na šalteru, tražio sam karticu spremnu za 4G pa sam i dobio.
konektovan

#63119 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

The BEN10 wrote:
luminator wrote:

Image

Hvala!
Još nedostaje odgovor za 1. pitanje.
Pa izgleda da nema nikakve cake. Sličnu dilemu sam i sam imao, ali evo već 15 dana sam na EKSTRA S paketu. Jest da je u odnosu na dosadašnje pakete ovo maltene nestvarno, ali nema nikakve začkoljice. :)
Kako si vec 15 dana na extra S, nisi valjda potpisao u martu???? :mrgreen:
mulderm

#63120 Re: BHTelecom All About

Post by mulderm »

Bravo BH Telecom, Drzava je jučer izdala USK sa migrantskom krizom i sad i BH Telecom.

Znaći Bihać je za BH Telecom ostali :thumbup:

Kvalitativna poboljšanja BH Telecom provodi duži vremenski period u okviru unapređenja i pripreme mreže u cjelini. Ove aktivnosti će tokom mjeseca aprila i maja biti provedene na području grada Sarajeva, te područjima gradova Tuzle, Mostara i Zenice, a odmah potom i na ostalim područjima.

https://www.bhtelecom.ba/vijest+M5701c91f5d2.html
konektovan

#63121 Re: BHTelecom All About

Post by konektovan »

mulderm wrote:Bravo BH Telecom, Drzava je jučer izdala USK sa migrantskom krizom i sad i BH Telecom.

Kvalitativna poboljšanja BH Telecom provodi duži vremenski period u okviru unapređenja i pripreme mreže u cjelini. Ove aktivnosti će tokom mjeseca aprila i maja biti provedene na području grada Sarajeva, te područjima gradova Tuzle, Mostara i Zenice, a odmah potom i na ostalim područjima.

Druze, donekle razumijem tvoju frustraciju. Ja sam Sarajlijica, i ako ti šta znaci, meni ta ista 4 G mreza ništa ne znaci, i ništa posebno se ne osjecam u odnosu na tebe, nit imam taj neki stav, da me nešto bht bolje gleda nego tebe...
Ovo je još uvijek testna faza pa cak i u Sarajevu, u kojem je samo na par mjesta moguce okusiti taj famozni 4 G. Znaci, ništa posebno još uvijek, i ne treba stvarati animozitet izmedju gradova zbog pišljive mreze. Ja sam zadovoljan i sa dobrom 3 G mrezom, a ako moze još nešto bolje, pozeljno je, ali nije vrijedno nerviranja zbog tehnologije koja se tek pocela uvoditi. Ima još vremena da se to sve fino poslozi, i ABD i do krajine ce doci ista 4g mreza. Ono što bih ja licno više volio, je da nam naprave auto put, brzu cestu prema krajini, Bihacu i ako su krajišnici u necemu zakinuti, to je putna infrastuktura koja nas ne veze na najbolji nacin. Sve tvoje primjedbe koje imaš, najbolje da posalješ bht, od njih bi trebao dobiti prave informacije za sirenje 4 G mreze..
Pozz
zecov

#63122 Re: BHTelecom All About

Post by zecov »

konektovan wrote:
mulderm wrote:Bravo BH Telecom, Drzava je jučer izdala USK sa migrantskom krizom i sad i BH Telecom.

Druze, donekle razumijem tvoju frustraciju. Ja sam Sarajlijica, i ako ti šta znaci, meni ta ista 4 G mreza ništa ne znaci, i ništa posebno se ne osjecam u odnosu na tebe, nit imam taj neki stav, da me nešto bht bolje gleda nego tebe...
Ovo je još uvijek testna faza pa cak i u Sarajevu, u kojem je samo na par mjesta moguce okusiti taj famozni 4 G. Znaci, ništa posebno još uvijek, i ne treba stvarati animozitet izmedju gradova zbog pišljive mreze. Ja sam zadovoljan i sa dobrom 3 G mrezom, a ako moze još nešto bolje, pozeljno je, ali nije vrijedno nerviranja zbog tehnologije koja se tek pocela uvoditi. Ima još vremena da se to sve fino poslozi, i ABD i do krajine ce doci ista 4g mreza. Ono što bih ja licno više volio, je da nam naprave auto put, brzu cestu prema krajini, Bihacu i ako su krajišnici u necemu zakinuti, to je putna infrastuktura koja nas ne veze na najbolji nacin. Sve tvoje primjedbe koje imaš, najbolje da posalješ bht, od njih bi trebao dobiti prave informacije za sirenje 4 G mreze..
Pozz
Pocetkom 6. tog mjeseca Bihac. Vec sam gore rekao.
shape of despair

#63123 Re: BHTelecom All About

Post by shape of despair »

Evo po Sarajevu se moze uhvatiti 4G već na nekoliko mjesta. Iiiiii, šta sad. Stoji mi ikonica LTE ili LTE+, internet brz i stabilan i to je to. Hvala vam državo na svemu. Od kad sam vidio LTE sve mi je krenulo bolje, firma će mi dati stan, porasla su mi primanja da nemoram u Neumu ljetovati, ne brojim svaku marku svaki mjesec i ne sekiram se za budućnost svoje djece.
luminator

#63124 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

Šta si zapeo za taj 4G, kao da po cijeli dan visiš na ulici i surfaš mobitelom i kao da skidaš na mobitel enormne količine podataka.

Otkud sad migranti u priči o 4G? Idi ba tamo na politiku pa se žali na maćehinski odnos prema USK.
luminator

#63125 Re: BHTelecom All About

Post by luminator »

Šta si zapeo za taj 4G, kao da po cijeli dan visiš na ulici i surfaš mobitelom i kao da skidaš na mobitel enormne količine podataka.

Otkud sad migranti u priči o 4G? Idi ba tamo na politiku pa se žali na maćehinski odnos prema USK.
Locked