Koristim 100 godina onaj mojmidi30 ili kako se već zvao, jel mogu sad izvršiti promjenu paketa ili moram čekati da mi istekne obavezne 2 godine koje sam potpisao u Julu prošle godine kad sam uzimao mobitel preko broja?
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- shalla
#63051 Re: BHTelecom All About
Ja tek vidim ove nove pakete
Koristim 100 godina onaj mojmidi30 ili kako se već zvao, jel mogu sad izvršiti promjenu paketa ili moram čekati da mi istekne obavezne 2 godine koje sam potpisao u Julu prošle godine kad sam uzimao mobitel preko broja?
-
sencobih
#63052 Re: BHTelecom All About
Signal raspoznaje i kači se prvo SDA glasaču, pa ako sta ostane ide ostalimallem_77 wrote:Nefer odnos je bio i do sada? Ja bih bio zadovoljan da imam u kući 3 g signal kako treba. Kada odaberem samo 2 g, pun signal. A kada odaberem 3 g, onda imam jednu ili dvije crtice, a nekada ni jednu. Sve to zavisi u kojoj sam sobi? Najgore kada budem nedostupan, jer se signal na 3 g na momente izgubio. Tako da prebacim na 2g kada sam u kući. Mještani iz susjednog naselja ( većina SDA glasači) se žalili i napravili im repetitor. Ali se ne mogu nakačiti na njega, a udaljenost oko 1 km, nego me prebaci na odašiljač koji je oko 6-7 km udaljenmirza_15 wrote:Joj priče. 4G još uvijek nije zvanično ni pušten oni uzeli razglabati o nefer odnosu. Ne znam ni šta očekujete. Ima više ekipa koje rade na tome, ali sigrno neće jedan dan raditi u Goraždu, pa sutra skoknuti do Bihaća da uradi jednu baznu stanicu, prekosutra jednu u Mostaru, pa će do voze do Zenice....
Na kraju, 4G se zvanično pušta 08.05.2019.![]()
Ne razumijem zašto je to tako? Da li su oni okrenuli antene prema njima, ili bi trebalo da je ravnomjerno signal raspoređen u svim smjerovima?
Nadam se da će se uvođenjem 4 g na 800 MHz stanje promijeniti?
- sagosen
#63053 Re: BHTelecom All About
sencobih wrote:Signal raspoznaje i kači se prvo SDA glasaču, pa ako sta ostane ide ostalimallem_77 wrote:Nefer odnos je bio i do sada? Ja bih bio zadovoljan da imam u kući 3 g signal kako treba. Kada odaberem samo 2 g, pun signal. A kada odaberem 3 g, onda imam jednu ili dvije crtice, a nekada ni jednu. Sve to zavisi u kojoj sam sobi? Najgore kada budem nedostupan, jer se signal na 3 g na momente izgubio. Tako da prebacim na 2g kada sam u kući. Mještani iz susjednog naselja ( većina SDA glasači) se žalili i napravili im repetitor. Ali se ne mogu nakačiti na njega, a udaljenost oko 1 km, nego me prebaci na odašiljač koji je oko 6-7 km udaljenmirza_15 wrote:Joj priče. 4G još uvijek nije zvanično ni pušten oni uzeli razglabati o nefer odnosu. Ne znam ni šta očekujete. Ima više ekipa koje rade na tome, ali sigrno neće jedan dan raditi u Goraždu, pa sutra skoknuti do Bihaća da uradi jednu baznu stanicu, prekosutra jednu u Mostaru, pa će do voze do Zenice....
Ne razumijem zašto je to tako? Da li su oni okrenuli antene prema njima, ili bi trebalo da je ravnomjerno signal raspoređen u svim smjerovima?
- luminator
#63054 Re: BHTelecom All About
Evo sad sam bio u poslovnici bh telekoma, prešao sa mini 15 na Exstra S i dobio novu karticu spremnu za 4G.
Tete šalteruše vrlo ljubazne, izvrsno informisane i tačno znaju o čemu pričaju.
-
allem_77
#63055 Re: BHTelecom All About
sencobih wrote:Signal raspoznaje i kači se prvo SDA glasaču, pa ako sta ostane ide ostalimallem_77 wrote:Nefer odnos je bio i do sada? Ja bih bio zadovoljan da imam u kući 3 g signal kako treba. Kada odaberem samo 2 g, pun signal. A kada odaberem 3 g, onda imam jednu ili dvije crtice, a nekada ni jednu. Sve to zavisi u kojoj sam sobi? Najgore kada budem nedostupan, jer se signal na 3 g na momente izgubio. Tako da prebacim na 2g kada sam u kući. Mještani iz susjednog naselja ( većina SDA glasači) se žalili i napravili im repetitor. Ali se ne mogu nakačiti na njega, a udaljenost oko 1 km, nego me prebaci na odašiljač koji je oko 6-7 km udaljenmirza_15 wrote:Joj priče. 4G još uvijek nije zvanično ni pušten oni uzeli razglabati o nefer odnosu. Ne znam ni šta očekujete. Ima više ekipa koje rade na tome, ali sigrno neće jedan dan raditi u Goraždu, pa sutra skoknuti do Bihaća da uradi jednu baznu stanicu, prekosutra jednu u Mostaru, pa će do voze do Zenice....
Smiješno, ali ima politike svugdje. A ako ne vjeruješ, pokušaj mi objasniti zašto u tunelu ima signal? Ja mislim, a nisam neko ko se razumije u ove stvari, da usmjere onu antenu u tunel, ako si primijetio te odašiljače ispred ili iza tunela?
-
sencobih
#63056 Re: BHTelecom All About
Valjda imaju antene u tunelu, nemam pojma, bar u većim tunelima bi trebalo da imaju
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
#63057 Re: BHTelecom All About
Jel ti uzmu staru karticu?luminator wrote:Evo sad sam bio u poslovnici bh telekoma, prešao sa mini 15 na Exstra S i dobio novu karticu spremnu za 4G.
- crnivrag
#63058 Re: BHTelecom All About
Ne uzimaju staru karticu, ali ti istu odmah deaktiviraju, pa ako je ubaciš u telefon, nećeš imati signala, i nećeš se moći spojiti na mrežu.hrasno38 wrote: Jel ti uzmu staru karticu?
- hrasno38
#63059 Re: BHTelecom All About
ali ostanu na njoj kontakti...crnivrag wrote:Ne uzimaju staru karticu, ali ti istu odmah deaktiviraju, pa ako je ubaciš u telefon, nećeš imati signala, i nećeš se moći spojiti na mrežu.hrasno38 wrote: Jel ti uzmu staru karticu?
- crnivrag
#63060 Re: BHTelecom All About
Naravno, kontakti ostaju, jer su spremljeni na memoriju SIM kartice, i to ti oni ne mogu obrisati, samo ti mogu deaktivirati pristup mreži na toj kartici.hrasno38 wrote: ali ostanu na njoj kontakti...
- hrasno38
#63061 Re: BHTelecom All About
ma ja hvala drug na infu....jesu li pustili u SA igdje 4G?? I moze li se ta zamjena izvrsiti u Merkatoru na Pofalicima na standu BH Telecomacrnivrag wrote:Naravno, kontakti ostaju, jer su spremljeni na memoriju SIM kartice, i to ti oni ne mogu obrisati, samo ti mogu deaktivirati pristup mreži na toj kartici.hrasno38 wrote: ali ostanu na njoj kontakti...
- shalla
#63062 Re: BHTelecom All About
Jbg nisam te skontao najbolje ovdje.sencobih wrote:evo sad sam pitao
npr. ako već imaš paket moj mini 15 i imas uređaj na njemu uz ugovor na godinu ili dvije, a ostale ti još nebitno koliko mjeseci , onda možeš preći samo na novi paket EXTRA uz ugovor kupovina uređaja na godinu ili dvije. I taj novi ugovor za novi paket EXTRA koji potpišeš važi do isteka starog , odnosno dok ne otplatiš uređaj. Tada si slobodan da kupiš novi uređaj uz popust i ide novi ugovor.
Evo ja imam mojmidi30 i kupljen s9 u julu prošle godine, na 2 godine. I evo sad recimo hoću ovaj ExtraNet paket ili kako se već zove. Jel uz njega MORAM uzeti aparat i da li ću moći uzeti aparat sa popustom ili šta, pogubio sam te u drugom dijelu rečenice
- Tesla Edison
#63063 Re: BHTelecom All About
Evo za tunele:allem_77 wrote:
![]()
Smiješno, ali ima politike svugdje. A ako ne vjeruješ, pokušaj mi objasniti zašto u tunelu ima signal? Ja mislim, a nisam neko ko se razumije u ove stvari, da usmjere onu antenu u tunel, ako si primijetio te odašiljače ispred ili iza tunela?
http://bstelecom.ba/sistem-upravljanja- ... sistem.php

- Šema elemenata
1. COKP - Centrale: FM, VHF, GSM, UMTS
2. Dolazeći signal
3. Jednosmjerna komunikacija
4. Pojačalo unutar SOS NIŠE (trafostanica)
5. Zračeći kabl - ide čitavom dužinom tunela
Last edited by Tesla Edison on 11/04/2019 13:09, edited 1 time in total.
- crnivrag
#63064 Re: BHTelecom All About
Upravo na tom štandu sam i ja zamjenio svoju karticu, a koliko znam 4G mreža se trenutno može hvatati na Dolac Malti, Čengić Vili, Skenderiji, Grbavici, u Hrasnom, kod Predsjedništva...hrasno38 wrote:
ma ja hvala drug na infu....jesu li pustili u SA igdje 4G?? I moze li se ta zamjena izvrsiti u Merkatoru na Pofalicima na standu BH Telecoma
- arnes_king
#63065 Re: BHTelecom All About
Kada sam zvao 1444 u vezi promjene paketa, izracunali mi da moram doplatiti 45KM radi razlike u popustima i jer prelazim na manji paket. Sad bio u poslovnici ona izracunala 85KM bez PDV-a.... Kome sad vjerovati?
Najbolje otici u neku trecu poslovnicu jer u ovoj poslovnici u Kiseljaku uvijek neke komplikacije.
Najbolje otici u neku trecu poslovnicu jer u ovoj poslovnici u Kiseljaku uvijek neke komplikacije.
- hrasno38
#63066 Re: BHTelecom All About
stara kartica bi trebala da pokazuje da postoji mreza koliko sam skontao?crnivrag wrote:Upravo na tom štandu sam i ja zamjenio svoju karticu, a koliko znam 4G mreža se trenutno može hvatati na Dolac Malti, Čengić Vili, Skenderiji, Grbavici, u Hrasnom, kod Predsjedništva...hrasno38 wrote:
ma ja hvala drug na infu....jesu li pustili u SA igdje 4G?? I moze li se ta zamjena izvrsiti u Merkatoru na Pofalicima na standu BH Telecoma
-
sencobih
#63067 Re: BHTelecom All About
ne moraš uzeti novi uređaj. Pređeš na novi EXTRA paket koji se zove " paket uz kupovinu uređaja". potpiseš novi ugovor koji vrijedi do isteka starog, rate ostaju iste. U stvari dobiješ nove pogodnosti, novu karticu, a sve ostalo ostaje po starom.shalla wrote:Jbg nisam te skontao najbolje ovdje.sencobih wrote:evo sad sam pitao
npr. ako već imaš paket moj mini 15 i imas uređaj na njemu uz ugovor na godinu ili dvije, a ostale ti još nebitno koliko mjeseci , onda možeš preći samo na novi paket EXTRA uz ugovor kupovina uređaja na godinu ili dvije. I taj novi ugovor za novi paket EXTRA koji potpišeš važi do isteka starog , odnosno dok ne otplatiš uređaj. Tada si slobodan da kupiš novi uređaj uz popust i ide novi ugovor.
Evo ja imam mojmidi30 i kupljen s9 u julu prošle godine, na 2 godine. I evo sad recimo hoću ovaj ExtraNet paket ili kako se već zove. Jel uz njega MORAM uzeti aparat i da li ću moći uzeti aparat sa popustom ili šta, pogubio sam te u drugom dijelu rečenice
- crnivrag
#63068 Re: BHTelecom All About
Ne znam kakava je sad situacija, ali ja prošlog petka nisam mogao pronaći 4G mrežu na listi mreža ispred BH Telecom zgrade na Dolac Malti, a onda sam otišao do Mercatora, zamijenio karticu, i odmah se vratio na isto mjesto, i mreža mi je s novom karticom normalno prikazana, te sam se na nju normalno i povezao, i napravio video sa speed testom brzine na mrežihrasno38 wrote: stara kartica bi trebala da pokazuje da postoji mreza koliko sam skontao?
- MTV
#63069 Re: BHTelecom All About
Ne. Samo USIM kartice prikazu 4G mreze. Sa starom imas samo 2G i 3G.hrasno38 wrote:stara kartica bi trebala da pokazuje da postoji mreza koliko sam skontao?crnivrag wrote:Upravo na tom štandu sam i ja zamjenio svoju karticu, a koliko znam 4G mreža se trenutno može hvatati na Dolac Malti, Čengić Vili, Skenderiji, Grbavici, u Hrasnom, kod Predsjedništva...hrasno38 wrote:
-
djama
#63070 Re: BHTelecom All About
zavisi od uredjaja. kod zene mi je s9+ plus sa starom karticom i vidi samo 3g/2g, a kod druga p20 i on vidi 4g ali mu stoje pored mali x
edit: i imas treci tip samsunga koji vide samo mreze: bht , eronet, mtel bez oznaka 3g/2g
edit: i imas treci tip samsunga koji vide samo mreze: bht , eronet, mtel bez oznaka 3g/2g
- REDDEVILS
#63071 Re: BHTelecom All About
Kod mene vidi samo Mtel LTE, mrezu BHT jos uvjek ne vidi

- BarbaDue
#63072 Re: BHTelecom All About
kad smo kod Goražda znaš li kad će 'vamomirza_15 wrote:Joj priče. 4G još uvijek nije zvanično ni pušten oni uzeli razglabati o nefer odnosu. Ne znam ni šta očekujete. Ima više ekipa koje rade na tome, ali sigrno neće jedan dan raditi u Goraždu, pa sutra skoknuti do Bihaća da uradi jednu baznu stanicu, prekosutra jednu u Mostaru, pa će do voze do Zenice....
Na kraju, 4G se zvanično pušta 08.05.2019.
- shape of despair
#63073 Re: BHTelecom All About
Telecom kako radi mrežu ima ozbiljnih problema sa POZIVIMA. I kod mene i kod žene, ne da nismo dostupni nego se odma pali govorna pošta.
Sad sam imao 5 propuštenih poziva.
Sad sam imao 5 propuštenih poziva.
-
sasagrbic
#63074 Re: BHTelecom All About
Pozdrav. Pitanje za korisnike ultre. Ima li neki ussd kod sa menijem za opcije kao što to imaju Eronet i Mtel?
- diablobih
#63075 Re: BHTelecom All About
*110#sasagrbic wrote:Pozdrav. Pitanje za korisnike ultre. Ima li neki ussd kod sa menijem za opcije kao što to imaju Eronet i Mtel?