Svaka cast na svemu napisanom. Drago mi je sto si presto glumit bjelaveaSliver wrote:Mislim da je to i vas i nas problem. Svi mi vidimo greske u korist protivnika, tako vi vidite nepravdu iz prosle sezone u BN kao namjestenu utkamicu, mi vidimo suspenzije sudija koje su sudile vase utakmice kao nemjesteno prvenstvo ( koje kao ni takvo niste uspjeli uzeti, bocdecko_sa_kovaca wrote:U vasoj glavi se vazda nama nesta namjesta nema veze sto nema argumenata. To je vas problem), drugi vide punca kao osobu koja je kupila nama titulu ( nidje veze jer je to jedna od dvije najcistije osvojene titule u BiH
).
Eto pocelo je par forumasa temu o udruzenju premijerligasa, ali nije se bas razvila rasprava, nikome nije ni stalo. Mislim da udruzenje PL bi trebao biti trenutni savez, a sto je kod nas sve naopako, pa nam drzava skroji savez, pa tamo rade drzavni a ne fudbalski ili sportski radnici, to je problem sto klubova nema ni na mapi u FSBiH. A valjda bi trebalo da klubovi formiraju savez, skupi se par njih u MZ pa sjednu s ostalim MZ iz opstine, pa fudbalski savez opstine, pa izaberu svoje predstavnike, pa onda formiraju federalni odnosno republicki savez, pa tamo sjede predstavnici klubova, pa skontaju da nikome nije u interesu da stima prvenstvo, jer ce sljedece sezone mozda bas njega to kostati slave.
Sve se da ispraviti ako je pameti, ali niko da sjedne i da osmisli i prezentuje ostalim klubovima. Moze se prekonstruisati sadasnji FSBiH, samo krenuti od najmanjih cestica prema vrhu, a ne obratno.
Onda ce savez da brine o tim stvarima o kojim sad pricamo, oni ce traziti argumente, tj predstavnici klubova, svi zajedno i reci je li ili nije regularno
Premijer liga BiH
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- decko_sa_kovaca
#63051 Re: Premijer liga BiH
-
channel10
#63052 Re: Premijer liga BiH
aaaa crnjaka, Boro smijenjen od strane NSBIH 
-
tcz
#63053 Re: Premijer liga BiH
vama treba svaki dan ponavljatdecko_sa_kovaca wrote:U vasoj glavi se vazda nama nesta namjesta svaki derbi ste vi osteceni ma hajte molim vas. Allah sami zna kakvi bi ovdje bili ispisi da smo mi loptu zaustavili rukom i dali go il da ti svira 2 penala bez kontakta na jednoj tekmi. Napravite saopstenje o tekmi u kojoj smo porazeni golom iz ofsajda koliko ste optereceni zeljom
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63054 Re: Premijer liga BiH
A da nam pojasniš koji je to klub?Kinaski wrote:Pa svi u savezu su ti ispred nekog kluba, Dino Begic ti je ispred FK " Butmir"Ali fakat jeste
- Kinaski
#63055 Re: Premijer liga BiH
Hahaha fakat postoji FK" Butmir" igraju kantonalnu ligu, nisam mislio na vas!Tomahawk11 wrote:A da nam pojasniš koji je to klub?Kinaski wrote:Pa svi u savezu su ti ispred nekog kluba, Dino Begic ti je ispred FK " Butmir"Ali fakat jeste
https://www.nfsbih.ba/savez/predsjednik/
http://fsks.ba/index.php/klubovi-fsks/k ... nalne-lige
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63056 Re: Premijer liga BiH
Ali nije član Premijer lige BiHKinaski wrote:Hahaha fakat postoji FK" Butmir" igraju kantonalnu ligu, nisam mislio na vas!Tomahawk11 wrote:A da nam pojasniš koji je to klub?Kinaski wrote:Pa svi u savezu su ti ispred nekog kluba, Dino Begic ti je ispred FK " Butmir"Ali fakat jeste
https://www.nfsbih.ba/savez/predsjednik/
http://fsks.ba/index.php/klubovi-fsks/k ... nalne-lige
- ultima_palabra
#63057 Re: Premijer liga BiH
Pa prokockao bi i Zrinjski tri boda protiv Goska, ali nije dao sudija... iz Mostara.
- leškarenje
- Kinaski
#63059 Re: Premijer liga BiH
Pa u tome i jest vic, sto je on ispred kluba iz kantonalne lige na tako visokoj poziciji. Nonsens samo takav, a nije on jedini vecina je takvih. Osim hercegovaca oni ili su ispred Zrinskog ili ispred Sirokog.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63060 Re: Premijer liga BiH
Pa eto, Begić je postavljen od strane komiteta, ono kad se zanovio savez.Kinaski wrote:Pa u tome i jest vic, sto je on ispred kluba iz kantonalne lige na tako visokoj poziciji. Nonsens samo takav, a nije on jedini vecina je takvih. Osim hercegovaca oni ili su ispred Zrinskog ili ispred Sirokog.
Mogla se pozicija sigurno dati kakvom zvučnijem imenu.
- bleee_sa
#63061 Re: Premijer liga BiH
Tako je Tomislave, samo oštro 
- leškarenje
#63062 Re: Premijer liga BiH
Tomahawk11 wrote:Pa eto, Begić je postavljen od strane komiteta, ono kad se zanovio savez.Kinaski wrote:Pa u tome i jest vic, sto je on ispred kluba iz kantonalne lige na tako visokoj poziciji. Nonsens samo takav, a nije on jedini vecina je takvih. Osim hercegovaca oni ili su ispred Zrinskog ili ispred Sirokog.
Mogla se pozicija sigurno dati kakvom zvučnijem imenu.
Nije se spominjao Begic dok je na celu komiteta bio Ivica koji ga je izlobiro da bude tu gdje jeste
Pod vodstvom istog ima jedan klub ciji igrac nije bio u zapisniku ali je uredno nastupio,dok FKS mora ponavljati utakmicu kad se to desi protiv njih
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63063 Re: Premijer liga BiH
Pa komitet je sastavljen od fudbalskih radnika.Sliver wrote: A nije se morala davati, to me i boli, mogla se ta funkcija fino glasovima SVIH fudbalskih radnika izabrati.
Ispade da se opet birao podoban, a ne sposoban.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63064 Re: Premijer liga BiH
Sliver wrote: Mislim da se nije birao, vec da je nadjen kompromis. Ako se kontamo.
- Kinaski
#63065 Re: Premijer liga BiH
To su ljudi koji su postavljeni jal od politickih stranki jal od ljudi iz podzemlja. Nema se tu sta birati, biras onako kako ti se kaze.Tomahawk11 wrote:Pa komitet je sastavljen od fudbalskih radnika.Sliver wrote: A nije se morala davati, to me i boli, mogla se ta funkcija fino glasovima SVIH fudbalskih radnika izabrati.
Ispade da se opet birao podoban, a ne sposoban.
Last edited by Kinaski on 05/05/2018 12:18, edited 1 time in total.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63066 Re: Premijer liga BiH
Hoćeš da kažeš da je komitet za normalizaciju NFSBIH morao igrati onako kako im se dirigovalo?Kinaski wrote: To su ljudi koji su postavljeni jal od politickih stranaka jal od ljudi iz podzemlja. Nema se tu sta birati, biras onako kako ti se kaze.
Čak i Ivica Osim?
- Kinaski
#63067 Re: Premijer liga BiH
to ne znam, pricam za pozicije clanova izvrsnog odbora i generalne skupstineTomahawk11 wrote:Hoćeš da kažeš da je komitet za normalizaciju NFSBIH morao igrati onako kako im se dirigovalo?Kinaski wrote: To su ljudi koji su postavljeni jal od politickih stranaka jal od ljudi iz podzemlja. Nema se tu sta birati, biras onako kako ti se kaze.
Čak i Ivica Osim?
- avetinja
#63068 Re: Premijer liga BiH
Tekst o Čoviću se kasno piše. Realno, da je Bakir počasni predsjednik Želje ili Sarajeva, da dolazi na svečana okupljanja članova kluba, da najavljuje titulu, digla bi se takva hajka da bi ovi iz Hercegovine prijetili istupanjem iz lige, a ne bi me čudilo da i UEFI prijave.
Što se tiče ovih klipova i priča oko sudija, ne budite smiješni. Svakoga sudije gura i ukopavaju, svjesno ili nesvjesno. Ne može ni sudija vidjeti sve na terenu. Zanimljivo je to što se penal protiv Radnika koji je odlučio titulu ovdje uopšte ne osuđuje, to je poželjno, dobrodošlo, a zato se vade klipovi je li bio prekršaj za Želju ili nije. Da se razumijemo, nisam kmečavac na suđenje. I nakon tog penala u Bijeljini nisam napadao sudiju nego nas, jer smo morali pobijediti Krupu ili ne izgubiti na derbiju. Isto tako ne krivim sudiju za ruku kojim se poslužio igrač Zrinjskog u zadnjem derbiju. Mi smo krivi što u sedam utakmica lige za prvaka imamo samo dvije pobjede. Ove dvije sezone su mi se toliko zgadile, ne zbog toga što mi gubimo titulu, nego zbog toga što se samo o suđenju priča, traže se neke greške sudaca da se svoje pokriju, pišu se saopštenja, hor narikača.
FK Krupa - FK Sarajevo 2
FK Radnik Bijeljina - FK Željezničar 2
HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg 2
NK Čelik - FK Sloboda X
FK Mladost Doboj Kakanj - NK GOŠK 1
NK Vitez - FK Borac 2
Što se tiče ovih klipova i priča oko sudija, ne budite smiješni. Svakoga sudije gura i ukopavaju, svjesno ili nesvjesno. Ne može ni sudija vidjeti sve na terenu. Zanimljivo je to što se penal protiv Radnika koji je odlučio titulu ovdje uopšte ne osuđuje, to je poželjno, dobrodošlo, a zato se vade klipovi je li bio prekršaj za Želju ili nije. Da se razumijemo, nisam kmečavac na suđenje. I nakon tog penala u Bijeljini nisam napadao sudiju nego nas, jer smo morali pobijediti Krupu ili ne izgubiti na derbiju. Isto tako ne krivim sudiju za ruku kojim se poslužio igrač Zrinjskog u zadnjem derbiju. Mi smo krivi što u sedam utakmica lige za prvaka imamo samo dvije pobjede. Ove dvije sezone su mi se toliko zgadile, ne zbog toga što mi gubimo titulu, nego zbog toga što se samo o suđenju priča, traže se neke greške sudaca da se svoje pokriju, pišu se saopštenja, hor narikača.
FK Krupa - FK Sarajevo 2
FK Radnik Bijeljina - FK Željezničar 2
HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg 2
NK Čelik - FK Sloboda X
FK Mladost Doboj Kakanj - NK GOŠK 1
NK Vitez - FK Borac 2
Last edited by avetinja on 05/05/2018 13:02, edited 1 time in total.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#63069 Re: Premijer liga BiH
Možda je komitet pogriješio jednom. Ali Begić je poslije ponovo izabran i gdje su ga birali na skupštini. I komitet s tim nema ništa.Tomahawk11 wrote:Hoćeš da kažeš da je komitet za normalizaciju NFSBIH morao igrati onako kako im se dirigovalo?Kinaski wrote: To su ljudi koji su postavljeni jal od politickih stranaka jal od ljudi iz podzemlja. Nema se tu sta birati, biras onako kako ti se kaze.
Čak i Ivica Osim?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63070 Re: Premijer liga BiH
Znaš kako ti je kod nas u svakoj sferi života, kad se neko dočepa neke pozicije, ne istjera ga se lahko.mali_milojica wrote: Možda je komitet pogriješio jednom. Ali Begić je poslije ponovo izabran i gdje su ga birali na skupštini. I komitet s tim nema ništa.
Riješavali se jednih uhljupa, doveli druge.
I sad oni žive na račun plasmana na SP.
Njima bilo super, legla velika lova, skršilo se i idemo dalje.
Neće li opet biti kakvog plasmana na EP ili SP.
Liga...jebo ligu. To ono usput takmičenje gdje se može zavrnuti neka lova na kaznama ligašima.
- decko_sa_kovaca
#63071 Re: Premijer liga BiH
Ti meni postavis klip dje zeljo "kupio" ja tebi dje sarajvo i sta ?tcz wrote:vama treba svaki dan ponavljatdecko_sa_kovaca wrote:U vasoj glavi se vazda nama nesta namjesta svaki derbi ste vi osteceni ma hajte molim vas. Allah sami zna kakvi bi ovdje bili ispisi da smo mi loptu zaustavili rukom i dali go il da ti svira 2 penala bez kontakta na jednoj tekmi. Napravite saopstenje o tekmi u kojoj smo porazeni golom iz ofsajda koliko ste optereceni zeljom
- decko_sa_kovaca
#63072 Re: Premijer liga BiH
Nista pogledo sam 3 minute klipa s tobom ne vrijedi pricat
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#63073 Re: Premijer liga BiH
Mislili smo da od Muniba i kompanije nema gori.Tomahawk11 wrote:Znaš kako ti je kod nas u svakoj sferi života, kad se neko dočepa neke pozicije, ne istjera ga se lahko.mali_milojica wrote: Možda je komitet pogriješio jednom. Ali Begić je poslije ponovo izabran i gdje su ga birali na skupštini. I komitet s tim nema ništa.
Riješavali se jednih uhljupa, doveli druge.
I sad oni žive na račun plasmana na SP.
Njima bilo super, legla velika lova, skršilo se i idemo dalje.
Neće li opet biti kakvog plasmana na EP ili SP.
Liga...jebo ligu. To ono usput takmičenje gdje se može zavrnuti neka lova na kaznama ligašima.
Ima li gori od ovih? Ima.
Samo ću reci, molimo Boga da Pilav i balije sl njemu ne budu predsjednik saveza.
- leškarenje
#63074 Re: Premijer liga BiH
Dovoljne su i tri minute da se vidi o cemu je rijec 
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#63075 Re: Premijer liga BiH
Ma uvijek ima gore.
Problem je što ove zaboli neka stvar za ligu.
Ako bude kakve sadake od UEFA-e, to nam je sve.
I to kad zagalami De Bruyne kako nije igrao na gorem terenu.
Tako je bilo i za Zenicu i Ronalda.
Nema to obraza ni stida.
A sprcali su 8 miliona dolara.
Problem je što ove zaboli neka stvar za ligu.
Ako bude kakve sadake od UEFA-e, to nam je sve.
I to kad zagalami De Bruyne kako nije igrao na gorem terenu.
Tako je bilo i za Zenicu i Ronalda.
Nema to obraza ni stida.
A sprcali su 8 miliona dolara.