Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- kemox
#63026 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Može li neko šerovati ovu aplikaciju eon za tv koju ovaj lik instalira na android tv box
- Benq
#63027 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Kako mislis serovati ?kemox wrote:Može li neko šerovati ovu aplikaciju eon za tv koju ovaj lik instalira na android tv box
- kemox
#63028 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neko ko je kupio tv box od ovog tipa da na napravi backup aplikacije eon i da nam je uploaduje. Mislim da nije ništa nelegalno, samo da je aplikaciju za android tv instalitao na "običbi" androidBenq wrote:Kako mislis serovati ?kemox wrote:Može li neko šerovati ovu aplikaciju eon za tv koju ovaj lik instalira na android tv box
-
Kralj Tvrtko I.
#63029 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@ Telemach
Kralj Tvrtko I. wrote:Telemaše
Hoćemo li poslovati i dalje ili ne?
- crnivrag
#63030 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Aplikaciju možeš pronaći na internetu, ako se malo potrudiš, a vidim da pretendiraš da postaneš novi Ervin pa naplaćuješ instalaciju Smart TV aplikacije na obične android uređaje, ili se pak varam pa imaš Extra ili Premium paket i želiš uživati u pogodnostima ove aplikacije na svom Smart TV-u (very unlikely).kemox wrote:Može li neko šerovati ovu aplikaciju eon za tv koju ovaj lik instalira na android tv box
- kemox
#63031 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote:Aplikaciju možeš pronaći na internetu, ako se malo potrudiš, a vidim da pretendiraš da postaneš novi Ervin pa naplaćuješ instalaciju Smart TV aplikacije na obične android uređaje, ili se pak varam pa imaš Extra ili Premium paket i želiš uživati u pogodnostima ove aplikacije na svom Smart TV-u (very unlikely).kemox wrote:Može li neko šerovati ovu aplikaciju eon za tv koju ovaj lik instalira na android tv box
- crnivrag
#63032 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Uživaš ako imaš Extra ili Premium paket, jer se pri instalaciji pojavi kod, koji se mora upariti i ubaciti u određeno polje na "Moj Telemach" portalu, koje je dostupno samo korisnicima navedenih paketa.kemox wrote:
samo da raja vidi da je isto sranje samo drugo pakovanke. Kupiš android tv box za 40 KM i uživaš.
-
kakaljin
#63033 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Dobro bi bilo da za ostale pakete stave opciju da se dodatno plati pa ko zeli eon na smart tv da moze uzeti, jer sam siguran da ima dosta korisnika koji bi to uzeli a nemaju u paketu koji koriste.crnivrag wrote:Uživaš ako imaš Extra ili Premium paket, jer se pri instalaciji pojavi kod, koji se mora upariti i ubaciti u određeno polje na "Moj Telemach" portalu, koje je dostupno samo korisnicima navedenih paketa.kemox wrote:
samo da raja vidi da je isto sranje samo drugo pakovanke. Kupiš android tv box za 40 KM i uživaš.
- zanimljiv
#63034 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Mogle bi se nekad i podići ove brzine. Kao podigli smo upload, a podigli ga za 1 Mbit/s u nekim paketima
2018. je, ljudi u zemljama okruženja imaju fiber pakete gdje je DL=UL. Ne mora brzina biti 100 Mbit/s u najslabijem paketu, ali daj da je bar 30/30.
2018. je, ljudi u zemljama okruženja imaju fiber pakete gdje je DL=UL. Ne mora brzina biti 100 Mbit/s u najslabijem paketu, ali daj da je bar 30/30.
- Benq
#63035 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Slazem se u vezi povecanja brzina, a sto se tice povecanja uploada, to su podigli u svim Duo i Trio paketima.zanimljiv wrote:Mogle bi se nekad i podići ove brzine. Kao podigli smo upload, a podigli ga za 1 Mbit/s u nekim paketima![]()
- zanimljiv
#63036 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Svejedno je mizerno da se hvališ najbržim internetom u BiH (4x bržim od konkurencije
), a u najboljem paketu ti je upload 9 Mbit/s.
Po Speedtest Global Indexu, prosjek u svijetu je 20 Mbit/s.
Do koga je ako nam najveća i najzastupljenija kompanija iz glavnog grada ima upload daleko ispod prosjeka? Šta to ima recimo Elta Kabel, a Telemach ne?
Do koga je ako nam najveća i najzastupljenija kompanija iz glavnog grada ima upload daleko ispod prosjeka? Šta to ima recimo Elta Kabel, a Telemach ne?
- Benq
#63037 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Elta im nije nikakva konkurencija, ko ima tehnicku mogucnost za njihovu optiku dobro i jeste jer moze imati brzi net, a sto se tice svega ostalog tu se stvarno ne mogu porediti. Glavna i najveca konkurencija Telemachu je BH Telecom, a vecina korisnika Telecom usluga ne moze imati brzinu vecu od 10Mb DL i 1-2Mb UL i to sa ugasenim stb-om i jako je mali broj korisnika koji mogu imati 25Mb i vise, dok je u Telemachu startna brzina u Duo i Trio paketima 40/4zanimljiv wrote:Svejedno je mizerno da se hvališ najbržim internetom u BiH (4x bržim od konkurencije), a u najboljem paketu ti je upload 9 Mbit/s.
- zanimljiv
#63038 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pouka je da nema ništa od te lažne "uljuljanosti" u tržišnu poziciju. Svakako da je Elta u RS pa im nije konkurencija, kao i da je BH Telecom drek od firme, ali je pitanje kako oni (Elta) nude fiber usluge svima u RS dok je Telemach prije 2-3 godine objavio onaj članak o dedi iz Mostara koji je prvi korisnik fiber usluge, a sada ta usluga ni ne postoji na Telemach stranici, samo u cjenovnikuBenq wrote:Elta im nije nikakva konkurencija, ko ima tehnicku mogucnost za njihovu optiku dobro i jeste jer moze imati brzi net, a sto se tice svega ostalog tu se stvarno ne mogu porediti. Glavna i najveca konkurencija Telemachu je BH Telecom, a vecina korisnika Telecom usluga ne moze imati brzinu vecu od 10Mb DL i 1-2Mb UL i to sa ugasenim stb-om i jako je mali broj korisnika koji mogu imati 25Mb i vise, dok je u Telemachu startna brzina u Duo i Trio paketima 40/4zanimljiv wrote:Svejedno je mizerno da se hvališ najbržim internetom u BiH (4x bržim od konkurencije), a u najboljem paketu ti je upload 9 Mbit/s.
To me nervira, ne samo puke brzine i izostanak želje da se napreduje i barem minimalno prate trendovi, već totalna nezainteresovanost i zataškavanje da su ikada pričali o optičkoj ponudi stanovništvu.
- Benq
#63039 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaju fiber ali koliko znam samo u novogradnjama. Prije nekoliko dana je jedan korisnik na forumu postavio bas takvo slicno pitanje u vezi dostupnosti i receno mu je da se javi u PP kako bi provjerili da li je fiber dostupan na njegovoj adresi. Tako da mozes i ti vrlo lako provjeriti slanjem upita Telemachu na PP.zanimljiv wrote: Pouka je da nema ništa od te lažne "uljuljanosti" u tržišnu poziciju. Svakako da je Elta u RS pa im nije konkurencija, kao i da je BH Telecom drek od firme, ali je pitanje kako oni (Elta) nude fiber usluge svima u RS dok je Telemach prije 2-3 godine objavio onaj članak o dedi iz Mostara koji je prvi korisnik fiber usluge, a sada ta usluga ni ne postoji na Telemach stranici, samo u cjenovnikuKada ih nazoveš nemaju pojma da uopće nude fiber niti gdje je instalirana infrastruktura za tu uslugu.
To me nervira, ne samo puke brzine i izostanak želje da se napreduje i barem minimalno prate trendovi, već totalna nezainteresovanost i zataškavanje da su ikada pričali o optičkoj ponudi stanovništvu.
Sto se tice ostalog, slazem se, treba teziti ka razvitku opticke infrastrukture.
- PriNc_ba
#63040 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ti bas ludzanimljiv wrote:Svejedno je mizerno da se hvališ najbržim internetom u BiH (4x bržim od konkurencije), a u najboljem paketu ti je upload 9 Mbit/s.
- Telemach
#63041 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@Kralj Tvrtko I,Kralj Tvrtko I. wrote:Telemaše
Možete biti kontaktirani od strane kolega, ukoliko to želite.
- Telemach
#63042 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@mayab,mayab wrote:Telemaše, kad već znate podizati cijene i koristiti prilično jak monopolistički položaj na tržištu, dajte da onda brzina neta bude zaista obecanih 40/4 a ne 38/3 !
Dalje, na EPG u jako često ne valja pregled programa , i opet da ponovim, HOĆEMO ORIGINALNE NAZIVE FILMOVA I EMISIJA na EPG-u, A NE SAMO GLUPE PREVODE, a pogotovo u zadnje vrijeme primijetih da se u EPG-u pojavljuje prevod nekog npr.naziva filma na slovenačkom![]()
![]()
, a nema na engleskom
Zamolit ćemo za dostavljanje korisničkih podataka u pp ili da pozovete Kontakt centar koji je dostupan 24/7.
- Telemach
#63043 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@kazo,kazo wrote:Ni jedan PINK kanal mi ne radi, a i na dobrom dijelu ostalih kanala mi izbacuje "D3 nije pronasao signal". Pokusavao vise puta iskljuciti iz struje i upaliti, ali opet isto. Desavali se jos kome ili je samo do mene ?
Signal na Pink kanalima je uredan. Zamolit ćemo da nam dostavite broj Ugovora i provjerit ćemo navedeno.
- Telemach
#63044 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@zanimljiv,zanimljiv wrote:Mogle bi se nekad i podići ove brzine. Kao podigli smo upload, a podigli ga za 1 Mbit/s u nekim paketima![]()
Trudimo se uvijek unaprijediti usluge. Naravno da novostu možete očekivati i ubuduće, a kako biste o svim bili obaviješteni, predlažemo da nas pratite i dalje
-
Kralj Tvrtko I.
#63045 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
U porukama imate sve što tražim.Telemach wrote:@Kralj Tvrtko I,Kralj Tvrtko I. wrote:Telemaše
Možete biti kontaktirani od strane kolega, ukoliko to želite.
Prešao bi sa TGF paketa na DNGF.
Dobio sam ponudu kao sto mozete vidjeti i ona je bila OK dok umjesto Pickboxa i HD paketa nisam tražio nešto drugo jer ne mogu koristii pickbox na modulu a HD paket mi ne treba.
Sve imate u porukama. Ako ste voljni da i dalje sarađujemo onda pregledaj te poruke i javite jel OK.
Nije do mene. Samo želim ostati vaš korisnik ali na moje zadovoljstvo.
-
CooK
#63046 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Da li routeri na Duo Tel paketima emituju Unifi mrezu?
-
ja3
#63047 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jeli moguce odjavit usluge sa licnom kartom nosioca racuna jer supruga nije tu a rok je vidim do kraja mjeseca,presao bih na manji paket i jeftiniji ovo novo poskupljenje ubija ,svaki mjesec,vise dajem dnevno za telemach nego za hljeb svakodnevni,ako oni ostaju privrzeni ovom tipu sto svaki dan smislja nova poskupljenja ja sam primoran promijeniti paket i uzet nesto jeftinije.
- Benq
#63048 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne emituju jer se u Duo Tel paketima dobije obicni Cisco EPC3208 modem koji ima jedan LAN port i nema wifi. Tu je ukljucen besplatan internet brzine 512/128CooK wrote:Da li routeri na Duo Tel paketima emituju Unifi mrezu?
-
macchiato
#63049 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
koliko vremena treba nakon obnove ugovora da se pojave novi kanali?
evo već dva dana se ništa ne mjenja.
evo već dva dana se ništa ne mjenja.
-
aladinosmic1
#63050 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

hahahaha, ej Bože