Sirija

Locked
General War

#63001 Re: Sirija

Post by General War »

Challenger__ wrote:Vama nije jasno da se ovdje ne oblkuje samo Sirija, nego čitava planeta. Kakvo sljepilo, nevjerovatno...
A zasto ti toliko vjerujes u to? Sta je to toliko sirija vazna da bi se planeta oblikovala, to sto je putin poslao desetak aviona? Bolje pogledaj sta ono narod demonstrira u berlinu...tu se oblikuje sto sta, ove ostale sto nisu vec dio tala ukljucujuci siriju iran irak rusiju...mozes komotno popisat sta ce biti sa njima...jebes naftu bez trzista, bolan bolan...
republikauzicka

#63002 Re: Sirija

Post by republikauzicka »

Klavikula wrote:Image
bujrum, proberite :D :D

btw. nakon dva dana sporijeg tempa, SAA je izgleda ubacila u brzinu vise. vidjecemo kako ce to sutra ici.
gdje je ovo?
japin_mutapi
Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#63003 Re: Sirija

Post by japin_mutapi »

sutra falangisti i rusi razvlače pamet a večeras im ne daju spavati
General War

#63004 Re: Sirija

Post by General War »

jastuk1 wrote:
Challenger__ wrote:dobra:

Image
Vala ste više pretjerali s tim sličicama, nisu ni komentari na njima nešta naročito produhovljeni.
Inače ne zagledam puno sličice i youtube uratke, ali čini mi se, dozvoljavam da griješim, da su te dvije slike iz Iraka i to iz ljeta-jeseni prošle godine...
Ma gluposti...prva je iz Iraka, ona druga Auto otpad "Ilma" u tesnju :D
husein_kapetan

#63005 Re: Sirija

Post by husein_kapetan »

Nadao sam se da necu pisati o ovom ..ali..
ova ofanziva KOV-a SAA je..po.meni.. previse rano pokrenuta..
Challenger__

#63006 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

General War wrote:
Challenger__ wrote:Vama nije jasno da se ovdje ne oblkuje samo Sirija, nego čitava planeta. Kakvo sljepilo, nevjerovatno...
A zasto ti toliko vjerujes u to? Sta je to toliko sirija vazna da bi se planeta oblikovala, to sto je putin poslao desetak aviona? Bolje pogledaj sta ono narod demonstrira u berlinu...tu se oblikuje sto sta, ove ostale sto nisu vec dio tala ukljucujuci siriju iran irak rusiju...mozes komotno popisat sta ce biti sa njima...jebes naftu bez trzista, bolan bolan...
Pa ništa. Neko shvata odmah šta se dešava a drugima unuci čitaju iz knjiga, kroz 30-40 godina. Samo furaj svoj film, Rusija i Iran su na koljenima!

:thumbup:

_____
jastuk1

#63007 Re: Sirija

Post by jastuk1 »

japin_mutapi wrote:
pa da ... savez pravednih spašava planetu
kad se očekuje savez komunista
kad si već kod oblikovanja, Sirija je nažalost sada samo poligon za oblikovanje novog i rashodovanje starog oružja.

A mnogi drugi dijelovi svijeta oblikuju planetu i bitni su. Nije jedina Sirija.

Naravno, paradimatski jeste bitna za Rusiju, to se slažem. Ali ko je kriv Rusiji kad nije čula za izraz timely cutting of losses...
Challenger__

#63008 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

:pisnuo:
LARVA

#63009 Re: Sirija

Post by LARVA »

Daria

Kafr Nabudah, Hama

Aleppo
sarajevoxxxx

#63010 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Novak20 wrote: Slušaj savoxxxx-e. Nikad ne bih bio na forumu da nije tebe...

Sad sam iz Zenice. 2-0 za nas... Je.e se meni za tvoju vjersku furku... Nećeš od BiH praviri BI a pogotovo nećeš prijetiti nikome u BiH. Probaj još jednom .....
Nemam nikakvu vjersku furku.Osuđujem zločine ma koja god strana da ih počini.Asad je zločinac i masovni ubica, a u svom predanom poslu ubijanja žena i djece, sirijskih civila ima podršku međunarodne zajednice.Čeli koji podržava Asada i koji je prečutio na ovoj temi stotine masakara govori o zabrinutosti, baš kao da Asadovi masakri nisu bili dovoljan razlog za zabrinutost.Nikada nikome nasilje nije donijelo nikakvo dobro.Ja sam rekao, misleći na one koji podržavaju nasilje, i licemjernu međunarodnu zajednicu, da nakon nasilja za kojeg i ona nosi odgovornost, treba biti zabrinuta.Naravno da ovoliko nevinih koji su stradali, a koji su podržavali Asada u njegovom zločinačkom pohodu, da svi moraju strahovati zbog nečega.Ubice i oni koji su podržavali Asada u ovom petogodišnjem ratu brinu o proširivanju sukoba.Ja brinem da će Asad i ekipa oko njega proči nekažnjeno, da će se desiti neki dogovor, neki novi ''Dejton'', u kojem će politika odraditi svoje, a zločinci, kako to već ide, biti nagrađeni.Oni koji se suosjećaju sa sirijskim i iračkim žrtvama, umjesto Čelijeve zabrinutosti, nemaju kad da podijele njegovu zabrinutost sa njim, jer su previše okupirani osjećajem bijesa i ljutnje prema ovakvoj međunarodnoj zajednici koja je u rangu sa Asadom po pitanju odgovornosti za nasilje.

A ti prvo mrziš sve one koji ne misle kao ti.Drugo u svojoj mržnji prema meni nemaš granica, ne ustručavaš se da mi podmećeš da ti prijetim, da želim praviti BI u BiH :-).To da si na forumu zbog mene...pa nije zar da je dotle došlo :-)
I ja volim reprezentaciju, gledao sam tekmu sa društvom u kafiću, i drago mi je što smo pobijedili sa 2:0 :thumbup:
Last edited by sarajevoxxxx on 11/10/2015 01:02, edited 2 times in total.
Novak20

#63011 Re: Sirija

Post by Novak20 »

Samo naprijed pa kol'ko bilo... Valja vratiti Ujgure u PRC.
Image

Oslobođeno selo Atshan
https://www.youtube.com/watch?v=BEhyeSd ... e=youtu.be

Brko slaže isisovce na kamaru. 18+
https://www.facebook.com/23891618625823 ... =3&theater

Al Ghab 18+

Ili je stara slika ili Assadu ne fali tenkova

Image
jao_situacije

#63012 Re: Sirija

Post by jao_situacije »

lobista wrote:aerodrom u deirezzoer pred padom..ojacane snage isila uspjele nakon vise samoubilackih akcija slomiti otpor branioca i prodrijeti na glavni ulaz ..u toku teske borbr
da li da ti vjerujemo :-?
sarajevoxxxx

#63013 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

IS zauzeo selo el-Džefreh koje se nalazi u blizini aerodroma Deir Ez-Zur
Challenger__

#63014 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

jao_situacije wrote:
lobista wrote:aerodrom u deirezzoer pred padom..ojacane snage isila uspjele nakon vise samoubilackih akcija slomiti otpor branioca i prodrijeti na glavni ulaz ..u toku teske borbr
da li da ti vjerujemo :-?
Situacijo, gadno.
Kaligula I

#63015 Re: Sirija

Post by Kaligula I »

Kaligula I wrote:[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ixkZp-olnRU [/youtube]

...up, ovo nije ugodno ni gledat, a kamoli dozivjeti...gdje su im rovovi?...ljudi ja nemam veze sa vojskom i ratovanjem...zato oprostite na ovakvim pitanjima...
...moram se demantirat, ovo je ipak video iz 2014.
AliceInChains

#63016 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

General War wrote:
Pogledaj na svjetsku mapu, genijalac. Kako bojkotirati Ruske resurse i umjesto toga na barem slicno povoljni nacin crpiti "eko-fosile" iz recimo Katara putem recimo plinskog toka? :mrgreen:

Zasto mislis, sto Evropski lideri cute i drze otvorene granice izbjeglicama iz bliskog istoka, znajuci uzrok istoga? Jer svi cekaju u redu za nobelovu nagradu mira? Ili im je dugorocno ipak bitnija kontrola ove nebitne zemljice od domacih nemira? :mrgreen:

Cekajuci, dok se Iran raspadne......pa dotle su sve resurse prodali Kinezima: Kakve ba sankcije? Peace! :lol:

Izadi sad na cestu i bori se za bolje skolovanje u novoj domovini....btw. pazi da te ne zamjene sa tamnoputim....za njima lete metci znas kako :mrgreen:
Last edited by AliceInChains on 11/10/2015 01:14, edited 2 times in total.
Rampage

#63017 Re: Sirija

Post by Rampage »

sarajevoxxxx wrote:
Novak20 wrote:
Sad sam iz Zenice. 2-0 za nas...
I ja volim reprezentaciju, gledao sam tekmu sa društvom u kafiću, i drago mi je što smo pobijedili sa 2:0 :thumbup:
Ja volim vas obojicu :kiss:

Meni propala karta za tekmu, morao neplanirano na posao, ali ipak sam i ja gledao tekmu s društvom u kafiću :thumbup: :bih:

PS - volim i Vedada Ibiševića, i onog Đurića Milana velikog :thumbup:
Challenger__

#63018 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Rampage wrote:
sarajevoxxxx wrote:
Novak20 wrote:
Sad sam iz Zenice. 2-0 za nas...
Ja volim vas obojicu :kiss:

Meni propala karta za tekmu, morao neplanirano na posao, ali ipak sam i ja gledao tekmu s društvom u kafiću :thumbup: :bih:

PS - volim i Vedada Ibiševića, i onog Đurića Milana velikog :thumbup:

I ja ih volim. Obojicu. I Novaka i Sa'voxa. A vidi ovo Rampage: prije tekme sam prognozirao rezultat (interno, ne u kladari) i jednog strijelca (Vedu) i pogodio. Sada me obuzima misao da đavo hoće da me opet navuče u kladionicu, a zakleo sam se da neću više nikad.

:(
dječak sa šibicama

#63019 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

https://twitter.com/IvanSidorenko1/stat ... 1611389956

Kafr Nabudah

https://twitter.com/Ibra_Joudeh/status/ ... 9628548096

Zestoke borbe u Daria i oko Salme u Latakiji.

Ono rokanje kazetnim je Sukayk, izgleda se ide na opkoljavanje Kafr Zite i Khan Shaykhuna.
DuckZz

#63020 Re: Sirija

Post by DuckZz »

Igrao da će Medunjanin dati gol .... eh...
Novak20

#63021 Re: Sirija

Post by Novak20 »

sarajevoxxxx wrote:
Novak20 wrote: Slušaj savoxxxx-e. Nikad ne bih bio na forumu da nije tebe...

Sad sam iz Zenice. 2-0 za nas... Je.e se meni za tvoju vjersku furku... Nećeš od BiH praviri BI a pogotovo nećeš prijetiti nikome u BiH. Probaj još jednom .....
Nemam nikakvu vjersku furku.Osuđujem zločine ma koja god strana da ih počini.Asad je zločinac i masovni ubica, a u svom predanom poslu ubijanja žena i djece, sirijskih civila ima podršku međunarodne zajednice.Čeli koji podržava Asada i koji je prečutio na ovoj temi stotine masakara govori o zabrinutosti, baš kao da Asadovi masakri nisu bili dovoljan razlog za zabrinutost.Nikada nikome nasilje nije donijelo nikakvo dobro.Ja sam rekao, misleći na one koji podržavaju nasilje, i licemjernu međunarodnu zajednicu, da nakon nasilja za kojeg i ona nosi odgovornost, treba biti zabrinuta.Naravno da ovoliko nevinih koji su stradali, a koji su podržavali Asada u njegovom zločinačkom pohodu, da svi moraju strahovati zbog nečega.Ubice i oni koji su podržavali Asada u ovom petogodišnjem ratu brinu o proširivanju sukoba.Ja brinem da će Asad i ekipa oko njega proči nekažnjeno, da će se desiti neki dogovor, neki novi ''Dejton'', u kojem će politika odraditi svoje, a zločinci, kako to već ide, biti nagrađeni.Oni koji se suosjećaju sa sirijskim i iračkim žrtvama, umjesto Čelijeve zabrninutosti, nemaju kad da podijele njegovu zabrinutost sa njim, jer su previše okupirani osjećajem bijesa i ljutnje prema ovakvoj međunarodnoj zajednici koja je u rangu sa Asadom po pitanju odgovornosti za nasilje.

A ti prvo mrziš sve one koji ne misle kao ti.Drugo u svojoj mržnji prema meni nemaš granica, ne ustručavaš se da mi podmećeš da ti prijetim, da želim praviti BI u BiH :-).To da si na forumu zbog mene...pa nije zar da je dotle došlo :-)
Ti ćeš mi reči da nekoga mrzim ili podmećem???? Tebe ne mrzim, naprotiv....vrati se godinu-dvije godine unazad kad' je bila tema dal' da te ukinu...Toliko si išao raji na živce isisovom i vjerskom propagandom. Nije bilo mrtvog čovjeka, djeteta, ovce...mace... da nisi objavio sliku bez upozorenja. Pročitaj moj komentar podrške tebi na tom pdf-u... Nemoj prijetiti nikome, danas niko nije glup ni neobrazovan (čast izuzecima). Sirija je 1.500 ili 2.000 km daleko. Ovo je moja zemlja kao i tvoja. Ljuti se na koga hoćeš ali ne prijeti... ovde nemoj...ja sam u Evropi pa taman to ne izgledalo kao velika sreća.

Gdje si ti, jednostavno ne znam...ali imaj na umu...ovo je Evropa a ne Azija ili BI.
Last edited by Novak20 on 11/10/2015 01:35, edited 2 times in total.
sarajevoxxxx

#63022 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Vojna formacija Sukur el Gab:Spriječili smo režimski pokušaj zauzimanja el Gaba

- Inače, najveće borbe su bile kod el Mensureh, tu je napad odbijen.Plan režima je bio da ih razvuku na sjeveroistoku Hame su prvo počele borbe, ali pravi napad je možda trebao biti u regionu el Gaba.Danas su se borbe vodile kod sela el Mensureh, al zijareh, Tell Wasit, i Hurbetu en Nakus ( المنصورة والزيارة وتل واسط، انطلاقاً من خربة الناقوس ) Ukupna dužina fronte je bila 75 kilmetara.

Image
dječak sa šibicama

#63023 Re: Sirija

Post by dječak sa šibicama »

Koji je ovo jezik?

Arapi batalili kratke pantolice i sami poceli pisati na klixu? :D
Challenger__

#63024 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ljudi moji, gori i u Gazi...
AliceInChains

#63025 Re: Sirija

Post by AliceInChains »

Challenger__ wrote:Ljudi moji, gori i u Gazi...

Nista novo. Uvjek kad u Bliskom istoku negdje plane i cijeli svijet fokusira vid na to desavanje, Izrael iskoristi momenat da sporvede svoj interes....
Locked