Liverpool FC

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

vaučer

#63001 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Amidža, ti si uzor mladima i utjeha starima. :izet:
drug_profi

#63002 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ne opterecivati se.
111 bodova jos za osvojiti ima.
BHF_Manijak

#63003 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Nesto gledam opet onaj drugi gol i penal... Na stranu smijesna sudijska odluka, medjutim u onoj situaciji imas 2 na 1, znaci nedopustivo za Virgila i Trenta da ono prodje! Posebno jer je ispred njih Aleksandar fucking Mitrovic, a ne Neymar! Ono se moralo 5 puta bolje braniti.
vaučer

#63004 Re: Liverpool FC

Post by vaučer »

Sudija je napisao epitaf, ali sve ostalo je zasrao Virgil, Matip lošim pasom i Trent blesanjem uokolo. Kompletno brain dead odbrana u toj akciji, svi ispod razine.
BHF_Manijak

#63005 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

Ne znam fakat... Ima i do tog veznog reda i ranog branjenja sto spominjete, ali opet citam Virgilove podatke iz mislim 18/19 ili 19/20 sezone kada nije nijednom predriblan(!) i ono tuga me obuzme, zaista je pre predominantan bio...
Osmi Socrates

#63006 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ne fali vama dobrih igrača u sredini terena nego igrate pogrešnu formaciju.
Osmi Socrates

#63007 Re: Liverpool FC

Post by Osmi Socrates »

Ne znam da li je Klopp ikad igrao sa tri štopera, ali, definitivno bi trebao razmisliti.

Statistički, daleko od toga da Liverpulova odbrana izgleda loše i ovako, ali statistika zna biti varljiva nauka. Kada igraš tako tijesnu sezonu, međutim, kao što je bila prošla sa Citijem, jedna jedina greška u deset utakmica odlučuje sezonu.

TAA jednostavno nije igrač za ovakvu postavu, sa dva štopera. Robertson je nešto bolji odbrambeno, ali TAA je mnogo važniji za Liverpool, pa njega spominjem. Klopp bi sa tri stopera vjerovatno rješio problem "jedne odlučujuće greške u deset utakmica". Naravno, u tom smjeru je trebalo ići i kupovanje pojačanja. Konate je fantastičan igrač, i mogao bi igrati u takvoj postavi. Još su trebali malo podebljati klupu na toj poziciji, ako se neko povrijedi.

Dakle, Liverpool bi, idealno, trebao igrati 3-4-3, sa TAA i Robertsonom u ovih srednjih četiri. Istina, malo bi ostalo više prostora za protivnika u sredini terena. Tu, kad imate loptu, a to je većina vremena, idealno bi došla svestranost VVD. Jedan od najboljih štopera sa loptom na svijetu. A ionako igrate visoku odbranu. Dakle, ne vidim baš da bi se previše patili sa dva u sredini umjesto tri.

Eventualno, možete igrati i 3-5-2, ako se pokaže problematičnim, mada ne vidim kako bi to bio slučaj. Salah i Nunez u špicu. Salah bi zapravo trebao biti free roaming slobodnjak. Čak možete igrati i 3-4-1-2. Thiago bi svejedno trebao igrati bliže protivničkom golu. Ili čak i Firmino na toj poziciji. Nije neophodno istina da Firmino i Nunez ne mogu igrati u istoj postavi.

Mada, ova postava sa dva napadača bi možda bila problem zbog već uvježbanog pressinga.

I inače, Klopp se čini veoma nefleksibilan oko mijenjanja bilo čega. On, recimo, agresivno brani TAA, kad ljudi spomenu defanzivne probleme, i to je sve u redu, naravno da ćeš braniti svog igrača, a i statistika ti daje pokriće. Ali, kao što je rečeno, male su nijanse u pitanju u tijesnim sezonama.

Ovakva postava bi bila idealna za TAA, a po meni, to vam je ključni igrač, bez obzira ko koliko daje golova. To ni njega ni Robertsona ne oslobađa odbrambenih odgovornosti, samo im daje bolje pokriće kada odu u napad i lopta se izgubi, u tranzicionoj igri kada pressing nije ostvario željeni cilj.

Ako uzmemo u obzir vaš odlazak u finale Lige Prvaka, treba biti iskren. Realno, imali ste lakši put do finala. Inter, Benfica i Villarreal nisu neki protivnici koji mogu trenutno ikako zabrinuti ili ugroziti Liverpool. Međutim u finalu dolazi do te "jedne greške u deset utakmica", i TAA je bio direktno odgovoran za gol Viniciusa.
MMM1977

#63008 Re: Liverpool FC

Post by MMM1977 »

Kako bi nam dobro došao De Jong iz Barcelone, oni hoće da ga se riješe, on hoće da igra LP a nama treba veznjak poput njega. Triple win
drug_profi

#63009 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma neće na zor kupovat.
Samo one za koje su već procijenili da se uklapaju u viziju.
A koji su to, samo nagađamo.
drug_profi

#63010 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Evo nesto za vas:

Ismijavanje kvazinavijaca koji u stvari veze nemaju.
Kaze, "James Milner ima kasetofon u autu".
:lol:

Dobar video.
AmiĐa_Idriz

#63011 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

.@FabrizioRomano:

“Jurgen Klopp and Liverpool will consider a new midfielder if there is an opportunity on the market.” [caught offside]
.@FabrizioRomano: “I believe that Sporting Lisbon’s Matheus Nunes is a very interesting player who could be a good fit for this team, but we need to see the amount that the club will be prepared to invest.”

Matheus ovog ljeta, idućeg kad ispratimo Nabya i Oxa dovedemo Judea... :zoka:
AmiĐa_Idriz

#63012 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Kaže Jones da se nadaju kako su na vrijeme izveli Thiaga, te da bi, opet po tim nadanjima, trebao odsustvovati maksimalno 3 sedmice.
no_sekirli

#63013 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Zdravo Redsi, malo sam bio na odmoru, pa propustih prvo zajedničko komentiranje na otvaranju sezone. Gledao sam tekmu, ali admini ovog foruma blokiraju određeni IP range na Eronetu, pa je forum većinom nedostupan.

Ja sam pravo razočaran prvim nastupom, ne mogu vjerovati da nas je Fullham onako pregazio u prvom poluvremenu. Baš kao i prošle godine, a i prethodnu, svi smo vidjeli da imamo nemoćan vezni red, niti mogu pratiti protivnike, niti složiti neki pas koji može kvalitetno uposliti napadače.
I slažem se, zbog veznog reda, obrana izgleda prilično prepadnuto i smušeno.

Klopp pod hitno mora kupiti barem 2 solidna, dokazana veznjaka, odmah i danas, ako planira ove sezone parirati najjačima. Mislim, nije smrt ni neriješen rezultat, ali sama izvedba je bila srednja žalost, ni sjena od one protiv Šitija neki dan.
drug_profi

#63014 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma vidi se potkapacitiranost i nemas sta traziti u trci za prvaka. Osim ako ne bude prvenstvo sa titulom ispod 90 bodova.
A i tad tesko.
Ono sto je najgore jeste da cim ti neko nađe lijek, odmah ce i drugi pokusati isto. A ti ocigledno nemozes da nadigras to.
I onda ce ostati da cemo odigrati 10 nerijesenih i imati 3-4 poraza u najboljem slucaju.
no_sekirli

#63015 Re: Liverpool FC

Post by no_sekirli »

Najgore je to, što su i napadači dosta limitiraniji, a i obrana na većoj vjetrometini kad je srednja linija loša. Ja ne mogu vjerovati da se tako olako u klubu prelazi preko problema, koji su tako očigledni i koji su konstanta već nekoliko sezona.
Nema smisla uvaljivati 100 miliona za vrhunskog napadača, produžiti ugovor najboljem golgeteru i onda se u sredini pouzdati na igrače koji su prije svega skloni ozljedama. I mislim da je to najveći problem, ozljede, ne toliko ni nekvaliteta srednjaka, jer im fali konstanta u nastupima, a samim tim ni automatizmi se ne mogu dobro utrenirati niti realizirati na terenu.
BHF_Manijak

#63016 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 08/08/2022 12:44 Kaže Jones da se nadaju kako su na vrijeme izveli Thiaga, te da bi, opet po tim nadanjima, trebao odsustvovati maksimalno 3 sedmice.
Hahahaha ma ja top, bolje 3 sedmice, sta je to, sica, bolje nego 2 mjeseca... :lol: :roll:
Tri dok se vrati, pa 2 dok fitnes i formu povrati, taman da jos jedno 2 tekme zajebes...
Ne mogu da vjerujem da se oslanjaju na najboljeg veznjaka u timu koji je toliko sklon povredama. Majstor, ali jebo ga vise zadnja loža.

Ne znam, ne izgleda dobro, tacnije uzasno izgleda - prvo kolo, 4 veznjaka su ti vec out! I ptice na grani vise znaju da su skloni povredama, ali jok, ne treba dovodit nikog, ima ih dovoljno.
AmiĐa_Idriz

#63017 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

AmiĐa_Idriz

#63018 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Matheus Nunes will certainly have been discussed at some point, given his age, profile and ability. It remains to be seen, however, if anything more concrete develops between now and the end of the summer transfer window. [liverpool echo]
Aj, bar ga nisu po običaju skroz isključili...
King_Kenny

#63019 Re: Liverpool FC

Post by King_Kenny »

Valjao bi. Iako je bilo puno bolje da su ga doveli 1.7..
AmiĐa_Idriz

#63020 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Jbg, glupost. Ali nije isključena ni veća, a to je da ne dođe nikako :lol:

Stvarno ne znam ko će ispušiti priču kako bi nam njegov dolazak pokvario eventualne buduće planove.

Pa i sa Bellinghamom eventualno iduće ljeto nama treba još jedan veznjak. Taman Nunes sad.
BHF_Manijak

#63021 Re: Liverpool FC

Post by BHF_Manijak »

AmiĐa_Idriz wrote: 08/08/2022 20:29 Jbg, glupost. Ali nije isključena ni veća, a to je da ne dođe nikako :lol:

Stvarno ne znam ko će ispušiti priču kako bi nam njegov dolazak pokvario eventualne buduće planove.

Pa i sa Bellinghamom eventualno iduće ljeto nama treba još jedan veznjak. Taman Nunes sad.
A sta to remeti planove ne kontam?! Pa bolje jednog po jednog uklapat u sistem, nego 2 ili 3 odjednom.
Nunes sad, ljeto 23. Bellingham.

Onda bi imao Judea, Nunesa, Eliotta i Carvalha od mladjih, mjera.
drug_profi

#63022 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ja sam ubjeđen da Jude nece doci u Liverpool vec ce poletiti za boljom finansijskom ponudom koja ce se pojaviti.
Stavise, mislim da Liverpul nece dati ni najbolju ponudu za otkup ugovora, tako da se Bilingem moze zaboraviti odmah sad IMHO, i traziti jeftiniju alternativu slicnog kvaliteta.
AmiĐa_Idriz

#63023 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Ne vjerujem, ne odaje mi takav utisak. Imao je super intervju nedavno gdje je baš pričao o tome, kako će auta i pare biti i proći, a prava karijera ostaje zauvijek. I sam odabir Dortmunda u periodu kada je mogao baš u taj City recimo ide tome u prilog. Plus, kaže da mu je Hendo role model :mrgreen:

Uglavnom jako pametan i zreo momak. Baš mi se sviđa.
BHF_Manijak wrote: 08/08/2022 21:12
A sta to remeti planove ne kontam?! Pa bolje jednog po jednog uklapat u sistem, nego 2 ili 3 odjednom.
Nunes sad, ljeto 23. Bellingham.

Onda bi imao Judea, Nunesa, Eliotta i Carvalha od mladjih, mjera.
Ma kažem nako, ako krenu Pearce i slični bacat bombe da opravdaju manjak aktivnosti na tržištu.
drug_profi

#63024 Re: Liverpool FC

Post by drug_profi »

Ma kad je to Liverpul kupio najtrazenijeg igraca? Nikad u nadbidavanju nije pobijedio.
Moze Bilingem nositi dres Liveprula ispod majice, dzaba mu ako ga BVB zeli prodati za vece pare.
A ponuda ce biti bar 3 bolje i jace.
AmiĐa_Idriz

#63025 Re: Liverpool FC

Post by AmiĐa_Idriz »

Pa eto zimus je Diaz maltene otet Tottenhamu, Alisson haman Chelseav bio...

Da se to sve dogovoriti. Simptomatično je i to da se samo Liverpool dovodi u kontekst Judea.
Post Reply