Challenger__ wrote:Koja demagogija. Nema Sirija problem sa željom svojih građana koji žele reforme, već sa militantnim elementima koji žele da od civilizovane i emancipovane Sirije naprave jedan zaostali, marionetski emirat. Sirija ima problem sa teroristima i njihovim zapadnim sponzorima.
Sirija
- bogoljub
#6301 Re: Sirija
- amoninan
#6302 Re: Sirija
Pozeri, trenutno puše opasnu foru u Darri od lokalaca u starkama. Ali i s "našim" Osamastotka12 wrote:Nesto mi sjaje koliko su motivisani
- amoninan
#6303 Re: Sirija
imaju izgleda i nekakve improvizovane fabriičice
ovdje prave minobacače. Mensečini od teknovske cijevi.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... GHMkRAl9o0
ovdje prave minobacače. Mensečini od teknovske cijevi.
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... GHMkRAl9o0
- Opetja033
#6304 Re: Sirija
Ove me fotke podsjecaju na one zadnje dane Hitlerovog rezima, kada je kupio sve sto bi stigao na ulicama i tim jedinicama davao ubitacna imena. A oni jadnici gledali samo kako da izvuku zivu glavu i sacekaju kraj rata te pad Hitlera. Cim sam vidio ova ozaloscena lica, to mi je bila prva asocijacija. Prema ovim ljudima ne osjecam ni mrznju, ni bijes... Jednostavno mi ih je zao. Nadam se da ih nece previse izginuti prije nego se Bashar sakrije pod skute ayatollaha u Iranu negdje u Qomu.
- vivaldi
#6305 Re: Sirija
Ama ne znam sta bi se moglo desiti...kao sto napisah tamo je sve deja vu. Vazda neki ratovi, revolucije, sankcije.. Evo i argo je kandidat za oskaraChallenger__ wrote:Zanimljivo. Nego, Vivaldi... Ako dođe do proširenja invazije na Iran, šta iza toga? Neće valjda nastupiti Fukojamin "Kraj istorije"?
Nego, naletih na jedan zanimljiv video. Integrisano dejstvo tri raketna sistema, TBM «Iskander-M», OTR «Tochka», MLRS «Smerch». U kombinaciji sa balističkim projektilima dosežu brzinu od 6 do 11 maha.
https://www.youtube.com/watch?v=F5zCzPzCiCE
- Challenger__
#6306 Re: Sirija
Jbg Antonio. Duboko si me razočarao... I kao čovjek i kao umjetnik. Jest da su te godine pritisle (1678 godište, mašala), ali očekivao sam više od tebe.
Defetisto!

Defetisto!
- vivaldi
#6307 Re: Sirija
Challenger__ wrote:Jbg Antonio. Duboko si me razočarao... I kao čovjek i kao umjetnik. Jest da su te godine pritisle (1678 godište, mašala), ali očekivao sam više od tebe.
Defetisto!
Nije starost no mudrost
- Klavikula
#6308 Re: Sirija
o (ne)sposobnosti Assada se da raspravljati. jedni kazu nesposoban, drugi sposoban. istina je vjerovatno negdje u sredini.
generalno nemam previse zamjerki za SAA. misljenja sam da su obavjestajne sluzbe zakazale i zbog toga je Sirija dosla u ovakvo stanje. s druge strane, planiranje, logistika su jako bitni djelovi rata i kad je to dobro odradjeno izvrsavanje zadatka na terenu je puno lakse, a mora se priznati da su za teroriste te stvari radili vrhunski, vrlo iskusni, strucnjaci.
nego, evo malo patetike i s druge strane.
SAA spasava civile

generalno nemam previse zamjerki za SAA. misljenja sam da su obavjestajne sluzbe zakazale i zbog toga je Sirija dosla u ovakvo stanje. s druge strane, planiranje, logistika su jako bitni djelovi rata i kad je to dobro odradjeno izvrsavanje zadatka na terenu je puno lakse, a mora se priznati da su za teroriste te stvari radili vrhunski, vrlo iskusni, strucnjaci.
nego, evo malo patetike i s druge strane.
SAA spasava civile

- Klavikula
#6309 Re: Sirija
u posljednje vrijeme se sve vise spominje prikljucivanje Sirije Euroazijskoj uniji. Sirija ima izuzetan strateski znacaj, tako da ne bi trebao Rusima biti problem stepen "prijateljstva" podici na visi nivo, dok s druge strane Siriji je ovo vjerovatno jedina, u svakom slucaju najbolja, opcija. Rat ce se zavrsiti, istina, tesko je reci za koliko. U pobjednika ne sumnjam. Valja obnoviti drzavu, ekonomiju staviti na noge, a i Armija bi mogla vise hajrovati, sto ce svakako, u zategnutim odnosima sa zapadom, nakon zavrsetka sukoba puno znaciti. jbg, sloboda se krvavo stice, jos krvavije brani. neke, za Siriju trenutno nezamislive, sisteme bi mogli dobiti, naravno, solarno placanje
sve u svemu, bio bi to dobar potez sirijske vlasti
-
sumirprimus
#6310 Re: Sirija
sva ta priča ti je trla baba lan,da oni vrijede i sekunde više no što vrijede,nažalost,davno bi se neko već direkttno umiješao i završio ovu muku na ovaj ili onaj način...Klavikula wrote:u posljednje vrijeme se sve vise spominje prikljucivanje Sirije Euroazijskoj uniji. Sirija ima izuzetan strateski znacaj, tako da ne bi trebao Rusima biti problem stepen "prijateljstva" podici na visi nivo, dok s druge strane Siriji je ovo vjerovatno jedina, u svakom slucaju najbolja, opcija. Rat ce se zavrsiti, istina, tesko je reci za koliko. U pobjednika ne sumnjam. Valja obnoviti drzavu, ekonomiju staviti na noge, a i Armija bi mogla vise hajrovati, sto ce svakako, u zategnutim odnosima sa zapadom, nakon zavrsetka sukoba puno znaciti. jbg, sloboda se krvavo stice, jos krvavije brani. neke, za Siriju trenutno nezamislive, sisteme bi mogli dobiti, naravno, solarno placanje![]()
- hneuron
#6311 Re: Sirija
Ne radi se ovdje o sposobnosti ili o nesposobnosti.Jednostavno bilo koja persistentna oružana pobuna uz to još finansirana iz više izvora može i trajati unedogled, pogledajte afganistan. Uz svu savremenu ratnu tehnologiju, resurse i inteligence posle više od deset godina imaju manje-više stanje kao na početku.Motivisanost i ratom uslovljena mržnja će stvoriti trajni problem među akterima ove priče.vivaldi wrote:Challenger__ wrote:Jbg Antonio. Duboko si me razočarao... I kao čovjek i kao umjetnik. Jest da su te godine pritisle (1678 godište, mašala), ali očekivao sam više od tebe.
Defetisto!
Nije starost no mudrost. Pravo da ti velim, pored neskrivenih simpatija prema legendarnom pustinjskom lavu nisu mi ni ostali diktatori bili mrzi od ovih revolucionara, ali njihova nesposobnost se pokazala zastrasujucom, narocito asadova.
- amoninan
#6312 Re: Sirija
Afganistan je poseban slučaj, po mnogo čemu. Dugo sam čekao ozbiljnu knjigu nekog zapadnjaka o ratu u Afganistanu, talibanima, odnosno Pashtunima...a koje neće samo zagrebati površinu, i biti nakrcana buketom obavještajnih i često pogrešnim i površnim podacima i analizama bez ozbiljnog osvrta na historijsko-kultorološki aspekta+. Prvi čovjek koji je to uradio je bio James Fergusson. Preporučujem njegovu knjigu:
Taliban: The unkown enemy
-----
Izgleda da ej opozicija pokrenula koordiniranu ofanzicu u Damasku i okolici. Od 9 sati po lokalnom vremenu FSA je pokrenula napade u zamalki, al-salihiyah, jobar, yuormuk, al-muhajirin, al-qaboun, al-shaghour...
tekbiri s džamije u Jobaru kao podrška FSA
Taliban: The unkown enemy
-----
Izgleda da ej opozicija pokrenula koordiniranu ofanzicu u Damasku i okolici. Od 9 sati po lokalnom vremenu FSA je pokrenula napade u zamalki, al-salihiyah, jobar, yuormuk, al-muhajirin, al-qaboun, al-shaghour...
tekbiri s džamije u Jobaru kao podrška FSA
- Opetja033
#6313 Re: Sirija
Najezio sam se..amoninan wrote:tekbiri s džamije u Jobaru kao podrška FSA
- amoninan
#6314 Re: Sirija
Navodno, Abbasijski trg je pao pod kontrolu FSA. 33 zarobljenika i 10 mrtvih, ostali napustili položaje. Ovaj trg je veoma blizu Starog grada, haman centar Damaska.
- Challenger__
#6315 Re: Sirija
ALERT video: Hajde, znam da su selefijsko-vehabijski elementi iznikli na podršci Britanije. Znam da su na istoj strani sa SAD i Izrael. Znam da su daleko od Poslanika i prvih muslimana kao Nebo od pakla... ALI, zar je moguće da idu ovako daleko:
"We Are Osama's Soldiers"
"We Are Osama's Soldiers"
Ako neko zna arapski, recite mi molim vas da ovo nije istina. Recite mi da sanjam i da kada se probudim ovoga neće biti..."We are your soldiers, Osama
We are the students of martyrdom
.... Majestic Sheikh"
- vivaldi
#6316 Re: Sirija
Basharovci se znaju puno bolje zajebavati.
Zvijezda spota je na 0:44
- insomnia78
#6317 Re: Sirija
Haha extravivaldi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zvijezda spota je na 0:44![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
s' moje sokocalo
- Klavikula
- Klavikula
#6319 Re: Sirija

koliko ova djeca imaju godina? 12-13?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#6320 Re: Sirija
a ljudi su svugdje isti... žele humor i opuštanje
koliko će ovih iz videa biti živo za godinu ili dvije... 10?
oće li biti zarobljenih mučenih
optuženih za zločine?
koliko će ovih iz videa biti živo za godinu ili dvije... 10?
oće li biti zarobljenih mučenih
optuženih za zločine?
- Challenger__
#6321 Re: Sirija
Bašarova ekipa se zeza, a oni kreteni su ozbiljni. Obama je njihov "halifa".vivaldi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- insomnia78
#6322 Re: Sirija
Meni je pocetak i kraj isto extra hahahaha koji likovivivaldi wrote:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Zvijezda spota je na 0:44![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
s' moje sokocalo
-
zigs7
#6323 Re: Sirija
challenger obama je i tebi i svima halifa bez obame ni u zahod otici nemeres a kamoli post ovaj napisat a ako mozes onda da vidimo ruski google microsoft pepsi .......il mozda iranski kineski il koji vec
- Challenger__
#6324 Re: Sirija
Gospodo draga... Možemo se mi za*ebavati do sutra, ali, činjenica je činjenica: OVU BAGRU podržavaju SAD i sateliti.
Nema dalje.
Nema dalje.
-
celava_dlaka
#6325 Re: Sirija
Samo mi nije jasno rafalanje u prazno