Ma ja samo citiram osnivacki dokument Cerica i drugova, "Bosnjake treba da vode ljudi sa vizijom ..."JoseMujica wrote:šta vizija...kad je bila priča o Bošnjačkoj televiziji pričalo se o par miliona USD...čini mi je 4 miliona....televizija nešto malo emitovala program.... nako ko Behar TV danas i izio vuk magarca...samo se ušutiše i ezoterično ispariše protagonisti i pare i televizija
SDA-All about
-
VjecitiStudent
#6301 Re: SDA-All about
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#6302 Re: SDA-All about
ma nama samo vizionara ne fali
od Alije, preko Nazifa Gljive do ovog Širaza...sad ga otkri čoek na jednoj temi
vizionara ima još samo da radnika uvezemo iz Kine i na konju smoJara je napisao/la:
A šta mislite o "viziji" Širaza Muftića - da se kanalom povežu Miljacka i Neretva?
Moglo bi se čamcem do mora a i proluftalo bi sarajevsku dolinu!
- CaCO3
#6303 Re: SDA-All about
4 dana poslije intervjua sa jednim od najvecih organizatora kriminala u posljeratnoj BiH i covjeka koji kupuje titule i tzv menadzerska priznanja parama jadnih korisnika :28.12.2012, Dani, Vildana Selimbegović
Izbor Dana: Nedžad Rešidbegović, direktor BH Telecoma
Menadžer decenije s vjerom u ( Boga i Bakira) timski rad
Nedavno je izabran za menadžera decenije: iako direktor BH Telecoma ističe da laskava priznanja pripadaju timu na čijem je čelu, timu koji uspijeva da uprkos svim recesijama čvrsto drži lidersku poziciju, više je no jasno da je motorna snaga kolektiva koji – ma kako domaće politike kidisale na njega – uspijeva opstati kao zlatna koka FBiH
Inace, nije nebitno za spomenuti da u upravi tog preduzeca i dalje hladno sjede i o svemu odlucuju clanovi uprave i direktori koje je postavio SDP. Svojim cutanjem i odobravanjem svega sto se desava u tom preduzeca postaju saucesnici i suizvrsitelji svega onoga sto ce se naci u tom preduzecu kad zapocnu istrage o poslovanju tog stranackog bankomata grupe iz vrha SDA, medijskih poslusnika kupljenih parama korisnika i tajkuna koji preko namjestenih tendera gomilaju milijare.NAGRADA ZA PORTPAROLA DRŽAVNE MAFIJE: Bakir zaposlio Vildaninog sina Vedada u "BH Telecom"
Vedad Selimbegović, sin urednice "Oslobođenja", biltena u vlasništvu tajkuna Hilme i Muje Selimović, novi je uposlenik "BH Telecoma". On je radnik ovog telekom operatera u državnom vlasništvu postao od 1. januara ove godine, saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora.
Vedad Selimbegović je, kako saznajemo, primljen na poziciju "menadžera velikih korisnika". Ovim "transferom" SDA i Bakir Izetbegović, član Predsjedništva BiH koji kontrolira "BH Telecom", za lojalnost nagradili su urednicu "pivarskog biltena" i portparola mafije Vildanu Selimbegović i obavezali je na daljnju poslušnost. Selimbegović to uredno vraća, konstantno u svojim tekstovima braneći korumpiranu SDA hobotnicu.
Sve je rađeno pod strogom kontrolom ljudi odanih SDA, počevši od generalnog direktora Nedžada Rešidbegovića, preko jednog od izvršnih direktora Bakira Ćelosmanovića, direktora Direkcije za prodaju i podršku Hajrudina Rađe, do direktora Direkcije Sarajevo Kemala Avdagića. Promjenom sistematizacije povećao se broj radnih mjesta za oko stotinu.
- Shahab
#6304 Re: SDA-All about
Pojedini simpatizeri SDA vole da toj stranci i Aliji Izetbegoviću pripisuju zasluge za rušenje komunizma u Bosni i Hercegovini. Istina je da je Alija Izetbegović bio politički zatvorenik i disident za vrijeme komunističkog sistema, ali davati njemu u zaslugu rušenje komunizma je netačno. Komunizam se u bosni i Hercegovini, kao i u ostatku istočne Evrope, urušio kao posljedica vanredne snage koja je uzrokovala tektonske poremećaje. Ta snaga je Njemačka i njeno ujedninjenje putem rušenja berlinskog zida. U istoriji uvijek postoje neke vanredne sile koje uzrokuju procese i mijenjaju tok historije. Jedna od takvih osoba bio je Đingis kan, čija su osvajanja pokrenula velike seobe naroda i migracije turkijskih i slavenskih naroda, pa zato danas imamo povijesno nasljeđe Turaka i Rusa, ili Indije kao direktnu posljedicu pojave Đingis kana.. Takva ličnost je bio i Helmut Kohl koji je ujedinio Njemačku i srušio komunizam. SDA se pojavila u trenucima urušavanja komunističkog sistema i raspadanja Jugoslavije prema nacionalnim šavovima. Alija Izetbegović je u postkomunističkoj BiH, tražio saveznike u svojim iskonskim neprijateljima, u SDS i HDZ-u. Danas je ta politika kulminirala beznadežnom situacijom. Pred ovaj kongres u SDA postavlja se pitanje šta novoga može ponuditi SDA? Mene zbunjuje pravac djelovanja Bakira Izetbegovića. On će imati velikih problema da oko sebe inicira narodni entuzijazam. Njemu su mediji sponzorirani iz vana nalijepili etiketu kriminalca i radikala, sve u svrhu obračuna sa njegovim ocem. Jednu od najagresivnijih i najprljavijih kampanja protiv njega vodila je Vildana Selimbegović, dugo godina predstavljajući Bakira Izetbegovića kao ubicu i korupcionaša. Danas je Viladana Selimbegović njegov najbliži saradnik i savjetnik. Očigledno da on ima velikih problema sa obavještajnom procijenom i profiliranjem kadrova. To predstavlja veliki minus u budućnosti jer truli kompromisi nikada ne mogu rezultirati kvalitenim ishodom...Šemsudin Mehmedović bi bio daleko čvršći i konkretniji u političkoj borbi. Treba neko poput njega, sa borbenim instiktom, poput Putina. Kao narod smo u tragičnoj situaciji jer nas godinama vode kvaziakademski šupljikatori sa nerealnom birokratskom pričom kojom zbunjuju sami sebe a ne da vode narod. Treba nam čovjek od akcije bez puno priče i šupljiranja, koji barata sabljom, poput Š.M.
- novi.dan.nova.nafaka
#6305 Re: SDA-All about
Izvini, ali nije baš istina da SDP-ovci u BHT-u "samo šute". Zar smo tako brzo zaboravili famozne emailove sa instrukcijama o namještanju tendera (onda Tihićevo stalno nabija na nos Zlaji da se on i vrhuška SDP-a samo bave namještanjem tendera itekako ima smisla).CaCO3 wrote:Inace, nije nebitno za spomenuti da u upravi tog preduzeca i dalje hladno sjede i o svemu odlucuju clanovi uprave i direktori koje je postavio SDP. Svojim cutanjem i odobravanjem svega sto se desava u tom preduzeca postaju saucesnici i suizvrsitelji svega...
Hoću reći, a to se manje-više zna, dosta je tu sličnosti, samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države, a ovi drugi i to ruše. Zato treba neko novi da dođe i pomete tu bagru...
- Banksy
#6306 Re: SDA-All about
U podjeli plijena, Fahro je dobio Telecom. Ali kako stvari sada stoje, to će ostati golub na grani ...CaCO3 wrote:
Inace, nije nebitno za spomenuti da u upravi tog preduzeca i dalje hladno sjede i o svemu odlucuju clanovi uprave i direktori koje je postavio SDP. Svojim cutanjem i odobravanjem svega sto se desava u tom preduzeca postaju saucesnici i suizvrsitelji svega onoga sto ce se naci u tom preduzecu kad zapocnu istrage o poslovanju tog stranackog bankomata grupe iz vrha SDA, medijskih poslusnika kupljenih parama korisnika i tajkuna koji preko namjestenih tendera gomilaju milijare.
Makar je vrapca uzeo ranije ...
- seln
#6307 Re: SDA-All about
Koga SDA brani, bolje da se sam ubije i skrati si muke.novi.dan.nova.nafaka wrote:dosta je tu sličnosti, samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države
-
lacrima
#6308 Re: SDA-All about
Zato se pojedinci toliko Šemse i boje.Shahab wrote:Pojedini simpatizeri SDA vole da toj stranci i Aliji Izetbegoviću pripisuju zasluge za rušenje komunizma u Bosni i Hercegovini. Istina je da je Alija Izetbegović bio politički zatvorenik i disident za vrijeme komunističkog sistema, ali davati njemu u zaslugu rušenje komunizma je netačno. Komunizam se u bosni i Hercegovini, kao i u ostatku istočne Evrope, urušio kao posljedica vanredne snage koja je uzrokovala tektonske poremećaje. Ta snaga je Njemačka i njeno ujedninjenje putem rušenja berlinskog zida. U istoriji uvijek postoje neke vanredne sile koje uzrokuju procese i mijenjaju tok historije. Jedna od takvih osoba bio je Đingis kan, čija su osvajanja pokrenula velike seobe naroda i migracije turkijskih i slavenskih naroda, pa zato danas imamo povijesno nasljeđe Turaka i Rusa, ili Indije kao direktnu posljedicu pojave Đingis kana.. Takva ličnost je bio i Helmut Kohl koji je ujedinio Njemačku i srušio komunizam. SDA se pojavila u trenucima urušavanja komunističkog sistema i raspadanja Jugoslavije prema nacionalnim šavovima. Alija Izetbegović je u postkomunističkoj BiH, tražio saveznike u svojim iskonskim neprijateljima, u SDS i HDZ-u. Danas je ta politika kulminirala beznadežnom situacijom. Pred ovaj kongres u SDA postavlja se pitanje šta novoga može ponuditi SDA? Mene zbunjuje pravac djelovanja Bakira Izetbegovića. On će imati velikih problema da oko sebe inicira narodni entuzijazam. Njemu su mediji sponzorirani iz vana nalijepili etiketu kriminalca i radikala, sve u svrhu obračuna sa njegovim ocem. Jednu od najagresivnijih i najprljavijih kampanja protiv njega vodila je Vildana Selimbegović, dugo godina predstavljajući Bakira Izetbegovića kao ubicu i korupcionaša. Danas je Viladana Selimbegović njegov najbliži saradnik i savjetnik. Očigledno da on ima velikih problema sa obavještajnom procijenom i profiliranjem kadrova. To predstavlja veliki minus u budućnosti jer truli kompromisi nikada ne mogu rezultirati kvalitenim ishodom...Šemsudin Mehmedović bi bio daleko čvršći i konkretniji u političkoj borbi. Treba neko poput njega, sa borbenim instiktom, poput Putina. Kao narod smo u tragičnoj situaciji jer nas godinama vode kvaziakademski šupljikatori sa nerealnom birokratskom pričom kojom zbunjuju sami sebe a ne da vode narod. Treba nam čovjek od akcije bez puno priče i šupljiranja, koji barata sabljom, poput Š.M.
- CaCO3
#6309 Re: SDA-All about
Ti emailovi su cista namjestaljka, zamisli sta bi bilo kad bi procurili mailovi kojie SDA-ovci salju tokom 15-to godisnje pljacke i srozavanja tog preduzeca, od konstantnog pada zarade, preko zaposljavanja rodbine, ljubavnica, stranackih poslusnika i svakakve moguce mrake koja im je potrebna da zadovolje svoje nezajazljive apetite. Kadrovi koje imaju su najgori moguci sa sumnjivim kvalifikacija, zvanja i znanja. Zato ih je toliko strah od gubljenja preduzeca preko kojih sada namiruju milionske gubitke nastale u predizbornoj kampanji, a ko je uspio eutanazirati nedodirljivog Ahmetovica, obracunace se i sa mafijom u javnim preduzecimanovi.dan.nova.nafaka wrote: Izvini, ali nije baš istina da SDP-ovci u BHT-u "samo šute". Zar smo tako brzo zaboravili famozne emailove sa instrukcijama o namještanju tendera (onda Tihićevo stalno nabija na nos Zlaji da se on i vrhuška SDP-a samo bave namještanjem tendera itekako ima smisla).
Hoću reći, a to se manje-više zna, dosta je tu sličnosti, samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države, a ovi drugi i to ruše. Zato treba neko novi da dođe i pomete tu bagru...
Jedna pljacka sa kupovinom OKI-jeve zgrade je premasila sve ono sto ostali mogu i zamisliti, kamo li sprovesti u djelo. Zato kazem zamjeram ovima iz SDP-a zasto su saucesnici sa njima u pljacki javnih dobara, postoje krivicne prijave, postoje institucije kojima se mogu dostaviti podaci o kriminalu, sve opcije im stoje na raspolaganju.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6310 Re: SDA-All about
Kako brane? Dogovorom u Prudu, gdje je bukvalno podjeljena na tri dijela? Je l' je brane namjestenim tenderima, pljackama i korupcijom?novi.dan.nova.nafaka wrote: samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države
Nemoj samo da nas SDA brani, bilo kako i od bilo koga. Svi mi znamo njihovo "branjenje".
Last edited by -LIBERO- on 14/01/2013 19:56, edited 1 time in total.
- CaCO3
#6311 Re: SDA-All about
Poslije 20 godina njihovog branjenja nalazimo se na zadnjem mjestu po svemu. Dok god nas oni budu branili nama nema napretka, ali i tome polako dolazi kraj. Utjeha koju nalaze u SDU i NS, je sudbina koja ih ceka u buducnosti, prosenje za komadic vlasti sa trecom ligom.-LIBERO- wrote:Kako brane? Dogovorom u prudu, gdje ej bukvalno podjeljena na tri dijela? Je l' je brane namjestenim tenderima, pljackama i korupcijom?novi.dan.nova.nafaka wrote: samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države
Nemoj samo da nas SDA brani, bilo kako i od bilo koga. Svi mi znamo njihovo "branjenje".
-
lacrima
#6312 Re: SDA-All about
...što se i vidi po rezultatima Lokalnih izbora 2012.CaCO3 wrote:Poslije 20 godina njihovog branjenja nalazimo se na zadnjem mjestu po svemu. Dok god nas oni budu branili nama nema napretka, ali i tome polako dolazi kraj. Utjeha koju nalaze u SDU i NS, je sudbina koja ih ceka u buducnosti, prosenje za komadic vlasti sa trecom ligom.-LIBERO- wrote:Kako brane? Dogovorom u prudu, gdje ej bukvalno podjeljena na tri dijela? Je l' je brane namjestenim tenderima, pljackama i korupcijom?novi.dan.nova.nafaka wrote: samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države
- vee-jay
#6313 Re: SDA-All about
sa ovim potezom se nije srozala SDA nego Vildana.JoseMujica wrote:šta da ti kažem...dugo ti treba da skontaš neke stvarinovi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bakir-z ... bh-telecomVedad Selimbegović, sin urednice "Oslobođenja", biltena u vlasništvu tajkuna Hilme i Muje Selimović, novi je uposlenik "BH Telecoma". On je radnik ovog telekom operatera u državnom vlasništvu postao od 1. januara ove godine, saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora.
Vedad Selimbegović je, kako saznajemo, primljen na poziciju "menadžera velikih korisnika".![]()
Iskren da bude, ja kao SDA simpatizer sam ogorčen na ovakve stvari, i jedan od glavnih razloga radi kojih priželjkujem Šemsinu pobjedu na budućem Kongresu. Možda Bakir lično nije posredovao kod zaposlenja, ali sigurno da jeste neki SDA kadar. I razlozi su očiti, ne moram čitati hAvaz da to saznam.
Ne zato što mislim da je on sad najsposobniji među bošnjacima, ali u SDA sigurno jeste među boljim i sposobnijim. Pokazali su u Tešnju kako se može i treba raditi. Stvarno, nešto se mora promijeniti i ja želim da vjerujem da ako on dođe, da će imati hrabrosti i snage korupciju i nepotizam smanjiti na podnošljivu mjeru, ako ništa. Lično sam ga upoznao, u totalno opuštenoj atmosferi sam razgovarao sa čovjekom i meni lično se učinilo da ima petlju uraditi tako nešto.
- novi.dan.nova.nafaka
#6314 Re: SDA-All about
Mogu se složiti sa tobom da kriminala i korupcije u redovima SDA ima. I bilo je u zadnjih deceniju i po - ko kaže drugačije laže. No, ne vidim kako ti druškane moj nije jasno da zdravi dio unutar SDA ima državu od koga i čega braniti. Otići na SDP temu ili onu: Veliki Vođa prodao državu za večeru i naći ćeš argumenata koliko ti srce želi. E sad, tvoj problem je ako ti sve ljude u SDA smatraš kriminalcima i korumpiranim - tu ti nažalost ne mogu pomoći. Svije nije crno-bijel, na tvoju žalost, a sreću svih nas.-LIBERO- wrote:Kako brane? Dogovorom u Prudu, gdje je bukvalno podjeljena na tri dijela? Je l' je brane namjestenim tenderima, pljackama i korupcijom?novi.dan.nova.nafaka wrote: samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države
- MaxPayne
#6315 Re: SDA-All about
Kako će to navodno zdravo tkivo doći do izražaja od bosova Bakira i Tihića koje boli tuki za državu?U pravu si nije sve crno bijelo,SDA-u je bijelo a nama običnim građanima već odavno zacrnilo.Nađe se i sivih momenata.
-
lacrima
#6316 Re: SDA-All about
MaxPayne wrote:Kako će to navodno zdravo tkivo doći do izražaja od bosova Bakira i Tihića koje boli tuki za državu?U pravu si nije sve crno bijelo,SDA-u je bijelo a nama običnim građanima već odavno zacrnilo.Nađe se i sivih momenata.

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#6317 Re: SDA-All about
Eto slozili smo se da ima korupcije u SDA. Ja bih dodao da su oni ovaj vid mita, korupcije i partio-kleptomanije usavrsili.novi.dan.nova.nafaka wrote:Mogu se složiti sa tobom da kriminala i korupcije u redovima SDA ima. I bilo je u zadnjih deceniju i po - ko kaže drugačije laže. No, ne vidim kako ti druškane moj nije jasno da zdravi dio unutar SDA ima državu od koga i čega braniti. Otići na SDP temu ili onu: Veliki Vođa prodao državu za večeru i naći ćeš argumenata koliko ti srce želi. E sad, tvoj problem je ako ti sve ljude u SDA smatraš kriminalcima i korumpiranim - tu ti nažalost ne mogu pomoći. Svije nije crno-bijel, na tvoju žalost, a sreću svih nas.-LIBERO- wrote:Kako brane? Dogovorom u Prudu, gdje je bukvalno podjeljena na tri dijela? Je l' je brane namjestenim tenderima, pljackama i korupcijom?novi.dan.nova.nafaka wrote: samo što SDA makar brani ono što je ostalo od države
Amnestirati SDA, kao stranku, kao jedno tijelo, ne mogu po parcijalama ili frakcijama, niti cu..sve do momenta dok barem pojedinci iz SDA ne pocnu odgovarati za svoje postupke, malverzacije, privatizacije i sl. Tim vise, sto je bas ta SDA imala sve poluge vlasti u svoji rukama, i ako nista drugo, mogli su uraditi selekciju i provedbu pravde unutar svojih redova.
I da, bas me interesuje koji je to zdravi dio unutar SDA? Ovaj Tihicev, il' Bakirov? Posto su to dva glavna unutar SDA klana. Mozda mislis na ovaj sarajevski sa Zvizdicem, Zukicem i Konakovicem?
Ma sve frca od zdrave supstance unutar SDA.
- novi.dan.nova.nafaka
#6318 Re: SDA-All about
Samo da dodam na ovo da ga oni nisu izmislili, već naslijedili iz prethodnog sistema, i naravno - unaprijedili.-LIBERO- wrote:Eto slozili smo se da ima korupcije u SDA. Ja bih dodao da su oni ovaj vid mita, korupcije i partio-kleptomanije usavrsili.
Slažem se, pojedince je trebalo na trgu bičevati, javno progoniti, oduzimati imovinu. No, nažalost, taj dio je izbjegnut. E sad, opet, nakratko treba povući paralelu - za razliku od vrhuške SDP-a, vrh SDA ne možeš kriviti za maltene zločinačko udruživanje, kakvo imaš u SDP-u, od namještanja tendera, raznoraznih korupcijskih skandala tipa "Reketa", do prisvajanja JAVNIH servisa, poput FTV-e, koji služe privatnim potrebama pojedinaca iz samog vrha te partije.-LIBERO- wrote:Amnestirati SDA, kao stranku, kao jedno tijelo, ne mogu po parcijalama ili frakcijama, niti cu..sve do momenta dok barem pojedinci iz SDA ne pocnu odgovarati za svoje postupke, malverzacije, privatizacije i sl. Tim vise, sto je bas ta SDA imala sve poluge vlasti u svoji rukama, i ako nista drugo, mogli su uraditi selekciju i provedbu pravde unutar svojih redova.
Da, opet na tvoje iznenađenje, i obzirom na količinu predrasuda pa i mržnje prema SDA rekao bih, narod je na lokalnim izborima pokazao da ima itekako zdravog tkiva unutar SDA. Da, Zvizdić je sigurno bolji od prethodne dvojice, ali opet, on i Zukić nisu ista struja, barem ne koliko ja znam.-LIBERO- wrote:I da, bas me interesuje koji je to zdravi dio unutar SDA? Ovaj Tihicev, il' Bakirov? Posto su to dva glavna unutar SDA klana. Mozda mislis na ovaj sarajevski sa Zvizdicem, Zukicem i Konakovicem?
Ma sve frca od zdrave supstance unutar SDA.
- Shahab
#6319 Re: SDA-All about
Za razvoj i prosperitet jednog društva potrebna je mobilizacija svih finansijskih, prirodnih i ljudski resursa, koje to društvo posjeduje. Dobra i efikasna politika obavezna je stvoriti pravni okvir i društveni ambijent pogodan za biznis i rad, jenom rječju, od države stvoriti mjesto pogodno za život i biznis, što većeg broja građana. U vremenu aktuelne krize, padaju maske duhovno i intelektualno uvenulih "lidera". Na vidjelo izlaze sve laži i demagogije na kojima su gradili svoj šibicarski imidž, na kojima su deceniju varali kolege i narod. Iza Tihića, SDA je ostala u moralnoj i kadrovskoj pustinji, a država i narod u siromaštvu i bijedi, bez presedana u Evropi. Zaista je tragično vidjeti kako taj srbofilski skorojević bez vizije i karaktera, tumara po Bosni, sa svojom koruptokracijom, sa nekakvim Budnjama, Trhuljima, Kaplanima..potkupljući i tražeći podršku za još jedan mandat, a koji će ličiti na prethodnih deset godina...dakle još jedan mandat ekonomskog propadanja i nacionalnog poniženja i njihovog bogaćenja i nepotizma. Čak ni svemoćni Staljin nije nikada pomišljao da manipuliše datumima kongresa, kao što to radi Tihić i njegova koruptokracija. Da ima imalo bogobojaznosti, odnosno da mu je istina bitna, sam bi se povukao pred nespornim argumentima kojima se objašnjava propast njegove politike, apsolutno na svim poljima. Stranka je ponižena i bez pravca djelovanja. Kao što sam i prognozirao , Tihić i njegova koruptokracija, pokušat će kidnapovati veliku pobjedu na lokalnim izborima, pripisujući taj uspjeh sebi. To je notorna laž..niko nije za SDA glasao zbog Tihića i njegovih spodoba..nego zbog stotina mladih intelektualaca, perfektno čistog kredibiliteta, koji su djelovali na lokalnom nivou.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#6320 Re: SDA-All about
@N.D.N.N neozbiljan si za diskusiju uopste.
Halalis im ne obracunavanje sa lopovima, korumpiranim iz svojih redova..halalis im aminovanje privatizacije i pljacku po javnim firmana..halalis im prodaju drzavnih interesa stranim lobijima...sve to jer su kao "tvoji".
Ja nemam "Svoje". Vidim da pokusavas stalno porediti SDA i SDP, kao ovi su zericu losiji, ovi vise kradu, ali ovi pokrivaju medije i tako slicna neka poredjenja, a presucuje dogovor koji je potpisao Sulejman u Prudu, koji bukvalno drzavu dijeli na tri dijela..ali dobro, svjestan sam sto to presucujes, jer bi taj podakat izbio iz ruku i posljednje uporiste tvoje tvrdnje o SDA patriotizmu..samo da bi se spinom i nekim pakovanjem u celofan umanjila ogromna odgovornost SDA za stanje u kojoj se nalazi ova drzava. A nema tog spina i celofana koji moze negirati cinjenicu da je za ovo trenutno stanje najodgovornija upravo SDA.
Zvizdic ti je zdravi dio SDA. Ok sve sam shvatio onda...vjerovatno mu je i ovaj Zeljkovic koji je bas preko Zvizdica familijarno tituliran na mjesto mandatara u kantonu Sarajevo, zapravo perjenica i primjer sta je ta progresivna struju unutar SDA.
Opet kaze, neozbiljan si u diskusiji..cak ti je i pokusaj spina los..mada te shvatam, tesko je braniti neobranjivo.
Halalis im ne obracunavanje sa lopovima, korumpiranim iz svojih redova..halalis im aminovanje privatizacije i pljacku po javnim firmana..halalis im prodaju drzavnih interesa stranim lobijima...sve to jer su kao "tvoji".
Ja nemam "Svoje". Vidim da pokusavas stalno porediti SDA i SDP, kao ovi su zericu losiji, ovi vise kradu, ali ovi pokrivaju medije i tako slicna neka poredjenja, a presucuje dogovor koji je potpisao Sulejman u Prudu, koji bukvalno drzavu dijeli na tri dijela..ali dobro, svjestan sam sto to presucujes, jer bi taj podakat izbio iz ruku i posljednje uporiste tvoje tvrdnje o SDA patriotizmu..samo da bi se spinom i nekim pakovanjem u celofan umanjila ogromna odgovornost SDA za stanje u kojoj se nalazi ova drzava. A nema tog spina i celofana koji moze negirati cinjenicu da je za ovo trenutno stanje najodgovornija upravo SDA.
Zvizdic ti je zdravi dio SDA. Ok sve sam shvatio onda...vjerovatno mu je i ovaj Zeljkovic koji je bas preko Zvizdica familijarno tituliran na mjesto mandatara u kantonu Sarajevo, zapravo perjenica i primjer sta je ta progresivna struju unutar SDA.
Opet kaze, neozbiljan si u diskusiji..cak ti je i pokusaj spina los..mada te shvatam, tesko je braniti neobranjivo.
- Banksy
#6321 Re: SDA-All about
I ... Čiji je on trkač, zna li se?lacrima wrote:MaxPayne wrote:Kako će to navodno zdravo tkivo doći do izražaja od bosova Bakira i Tihića koje boli tuki za državu?U pravu si nije sve crno bijelo,SDA-u je bijelo a nama običnim građanima već odavno zacrnilo.Nađe se i sivih momenata.
U čiju korist će se odreći kandidature sedmicu prije kongresa?
-
lacrima
#6322 Re: SDA-All about
čisto sumnjam da će tako bitBanksy wrote:I ... Čiji je on trkač, zna li se?lacrima wrote:MaxPayne wrote:Kako će to navodno zdravo tkivo doći do izražaja od bosova Bakira i Tihića koje boli tuki za državu?U pravu si nije sve crno bijelo,SDA-u je bijelo a nama običnim građanima već odavno zacrnilo.Nađe se i sivih momenata.
U čiju korist će se odreći kandidature sedmicu prije kongresa?
- novi.dan.nova.nafaka
#6323 Re: SDA-All about
Na svu svoju grdnu argumentaciju zaboravio si dodati: "a vidi ti glOve..."-LIBERO- wrote:@N.D.N.N neozbiljan si za diskusiju uopste.
Čovječe dragi, pa vidiš li ti da ja čitavo vrijeme pišem protiv Sulje, a ti mi ga spočitavaš kao da ga branim. Fkt, ja ne razumijem toliko količinu sljepila uzrokovanog mržnjom prema SDA i nj. simpatizerima...Ja od Sulejmana nemam ništa. Ono šta se potpisivalo u Prudu nisam iskreno ni pročitao, ali znam da dok je SDA bila na vlasti formirano 56 zajedničkih institucija.
edit: ko su tvoji onda, daj da vidimo čime ti raspolažeš, imaš li šta bolje na stolu od ovoga što SDA trenutno nudi na političkoj sceni. Pusti pljuvanje po drugima, daj da vidim tvoje...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
#6324 Re: SDA-All about
novi.dan.nova.nafaka wrote:Na svu svoju grdnu argumentaciju zaboravio si dodati: "a vidi ti glOve..."-LIBERO- wrote:@N.D.N.N neozbiljan si za diskusiju uopste.
Čovječe dragi, pa vidiš li ti da ja čitavo vrijeme pišem protiv Sulje, a ti mi ga spočitavaš kao da ga branim. Fkt, ja ne razumijem toliko količinu sljepila uzrokovanog mržnjom prema SDA i nj. simpatizerima...Ja od Sulejmana nemam ništa. Ono šta se potpisivalo u Prudu nisam iskreno ni pročitao, ali znam da dok je SDA bila na vlasti formirano 56 zajedničkih institucija.
edit: ko su tvoji onda, daj da vidimo čime ti raspolažeš, imaš li šta bolje na stolu od ovoga što SDA trenutno nudi na političkoj sceni. Pusti pljuvanje po drugima, daj da vidim tvoje...
Nisam se trudio da ti pisem stavku po stavku u pokusaju objasnjavanja moga stava prema SDA, a ti ako to ne vidis sam, svuda oko tebe, onda tvoja zasljepljenost i tolerantnost prema toj stranci i njihovoj zasluzi za moralno i ekonomsko srozavanje ovog naroda i drzave je iznad svih cinjenica i situacije u kojoj se nalazimo.
A sta Suljo nije SDA? Stani, ti si onda za Bakirovu frakciju..?
Ako nisi ni za jednog ni za drugog, a jedan od nih dvojice ce nastaviti/preuzeti vodstvo ove stranke vrlo brzo, kako se onda uopste i deklarises kao simpatizer SDA. Mozda je to po principu primjene Dejtona kod nase politicke elite.
E ovaj dio mi se ne svidja, to necu..to me ne intersuje..ali zato ove stavke i "duh"
Tako i ti. Izdvajas i kao nisi ni za jednu od ove dvije struje Tihic-Izetbegovic, ali je po tebi SDA najbolje nesto na politikoj sceni ove drzave. Na tom fonu, ne mozes samo prihvatiti i potencirati, po tebi, pozitivne stvari ,a negirati, amnestirati, presucivati..i na kraju halaliti im, sve ono negativno i destruktivno sto su promovirali u nasem drustvu. A ti to upravo radis.
Zato ti kazem opet, tvoji stavovi su konfuzni, mada, svjestvan sam zasto pokusavas da forsiras takvu krivulju podrske toj stranci.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#6325 Re: SDA-All about
Uvijek je tako. Ako se bilo ko drzne da ne histeriše po SDA , nađe se @libero da mu spočita "patološku mržnju prema Dragom Vođi" ili obaveznu stranačku pripadnost SDA. dobrodošao u klubnovi.dan.nova.nafaka wrote: Na svu svoju grdnu argumentaciju zaboravio si dodati: "a vidi ti glOve..."