Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eborg

#6301 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Eborg »

Bilo je otvoreno za prisustvo svih, cak je bio i clanak na Klixu da se odrzava taj dan, sad sto se on nije pojavio do njega je.
bingov buraz

#6302 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by bingov buraz »

Logovan wrote:
JoseMujica wrote: Hadžić je razočarenje kao DM, barem po onome što se vidilo protiv Egipćana.....prije bi Zahirovića vratio
Glupo je zaključiti na osnovu jedne utakmice i to u kojoj niko nije zaslužio prolaznu ocjenu, plus ušao je sa klupe.
pa upravo selektor rece da na osnovu te utakmice po vidjenom smo dobili dva igraca za buducnost :D
SSemir

#6303 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

baho ko uvrijedjena mlada. ljubomoran na sve i svakog. smeta mu sto neko ima PR-a a da to nije on, smeta mu sto je popularan marjan pa ga proziva za lose vodjenje utakmica. dobio jadnicak priliku da se izjada a da ga neko cak i slusa..ma fuj

edit: skupina kvazinovinara dobila priliku da se izlaju
Last edited by SSemir on 31/03/2014 17:06, edited 1 time in total.
denimb

#6304 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

SSemir wrote:baho ko uvrijedjena mlada. ljubomoran na sve i svakog. smeta mu sto neko ima PR-a a da to nije on, smeta mu sto je popularan marjan pa ga proziva za lose vodjenje utakmica. dobio jadnicak priliku da se izjada a da ga neko cak i slusa..ma fuj
Sta nije upravu za Marijana?
nihoniho

#6305 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

Marjan je izgubio kompas. Histericni populizam, privatizovanje prenosa utakmice reprezentacije Bih, vrijedjanje navijaca, Urlanje..naprosto je izasao iz granica pristojnog, dzaba sto je u dobroj namjeri.
nihoniho

#6306 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by nihoniho »

sto je simptomaticno je poptpuno otsustvo kritike na racun selektora. ako izuzmemo uvijene banalnosti tipa da Baho selektoru zamijera sto nece da mu se javi na telefon, ne zamjera mu na nepotizmu, neodgovornosti..baho je uspostavio ovu vrstu primitivnog, familijarnog novinarstva, intimizacije .. onaj hasic, na javnom servisu, iznosi salvu uvreda i kleveta, na racun Spahica, s obzirom da ni za jednu nema dokaz. spaha mu treba opaliti tuzbu, tj FTV-u .
Igraci zasluzujun kritiku ali po hijerarhiji, savez, pa selektor, pa igraci.
denimb

#6307 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

Marijan je postao sarlatan klasicni, i on i njegov sef koji pravi privatne blogove, i teferic od prijenosa reprezentacije, koji usput tehnicki sjebe do te mjere da covjek pomisli da nam ekipa iz Siera Leonea pravi prijenos.

BHT je napravio pun pogodak sa Avdicem na Eurobasketu, nadam se da imaju nesto slicno u planu i sa SP u Brazilu...potreban je covjek koji vlada materijom, profesionalac koji i kad galami radi to sa smislom...a ne neko ko provede 90 minuta utakmice mahalajuci, i vikajuci evo ga sad ce, sad ceeeeee...
luckylaka

#6308 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by luckylaka »

Imal neko da vam valja :-)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#6309 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Matijevic_Vlado »

Edin H. wrote:
Dionysios wrote:Buric intelektualac za sve prisutne i odlicna pitanja i konstantacije. Bahi mozda malo i vokri sto je Marijan popularan :D

Steta sto nije bio Marjan (ko zna da li je i bio pozvan) da im kaze - "Gdje ste sada misevi?" :D
GDE ste sada misevi :mrgreen:
SSemir

#6310 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by SSemir »

denimb wrote:
SSemir wrote:baho ko uvrijedjena mlada. ljubomoran na sve i svakog. smeta mu sto neko ima PR-a a da to nije on, smeta mu sto je popularan marjan pa ga proziva za lose vodjenje utakmica. dobio jadnicak priliku da se izjada a da ga neko cak i slusa..ma fuj
cinjenica je da je marjan izuzetno popularan u bosanskoj javnosti, da marjan sada ima priliku da bude blizu reprezentacije dok je baho postao nebitan faktor...e zbog toga se baho njega dodatakao. ako si neki profesionalac, osnovna pravila su da ne ismijavas svoje kolege, da ne ponizavas druge, da pokazes svoje postovanje prema profesiji svojoj itd. a baho sebe predstavlja kao neku novinarsku velicinu. eto sta ne valja u ovom bahinom mahalaskom izlaganju.
slazem se da je marjan davno izgubio kompas, ja ga ne mogu slusati, ali i kao takav, on je opet najpopularniji u javnosti, medju narodom. a to je zbog toga sto su spaho, sinan, i ostali kvazinovinari, novinarstvo u nasoj zemlji spustili na tako jadan nivo da je marjan primjer dobrog i popularnog novinara. direktni krivci su ovi navede, zbog svojih mahalaskih izjava, tekstova i skandala za express novine i ostala zutila.
onaj na ftv-u u svom prilogu kaze kako je spahic namjerno napravio penal u franc., kakav je to profesionalizam? gdje su ti dokazi? jel dobar novinar radi samo na osnovu svojih fix ideja u glavi. i on se sad dosao zaliti na negativne kritike.
smeta mu sto mu se susic ne javlja na pozive na njegov privatni telefon?! imas zvanicne konferencije za stampu, i ako ti tada ne odgovori na pitanje, onda se zali. zar je profesionalizam zivkanje u svako doba selektora i ako ti selektor nije uvijek raspolozen, onda se ljuti na njeg.

kritikuju sve i svakog ovdje, samo u sebi ne vide nikakav problem
denimb

#6311 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by denimb »

SSemir wrote:
denimb wrote:
cinjenica je da je marjan izuzetno popularan u bosanskoj javnosti, da marjan sada ima priliku da bude blizu reprezentacije dok je baho postao nebitan faktor...e zbog toga se baho njega dodatakao. ako si neki profesionalac, osnovna pravila su da ne ismijavas svoje kolege, da ne ponizavas druge, da pokazes svoje postovanje prema profesiji svojoj itd. a baho sebe predstavlja kao neku novinarsku velicinu. eto sta ne valja u ovom bahinom mahalaskom izlaganju.
slazem se da je marjan davno izgubio kompas, ja ga ne mogu slusati, ali i kao takav, on je opet najpopularniji u javnosti, medju narodom. a to je zbog toga sto su spaho, sinan, i ostali kvazinovinari, novinarstvo u nasoj zemlji spustili na tako jadan nivo da je marjan primjer dobrog i popularnog novinara. direktni krivci su ovi navede, zbog svojih mahalaskih izjava, tekstova i skandala za express novine i ostala zutila.
onaj na ftv-u u svom prilogu kaze kako je spahic namjerno napravio penal u franc., kakav je to profesionalizam? gdje su ti dokazi? jel dobar novinar radi samo na osnovu svojih fix ideja u glavi. i on se sad dosao zaliti na negativne kritike.
smeta mu sto mu se susic ne javlja na pozive na njegov privatni telefon?! imas zvanicne konferencije za stampu, i ako ti tada ne odgovori na pitanje, onda se zali. zar je profesionalizam zivkanje u svako doba selektora i ako ti selektor nije uvijek raspolozen, onda se ljuti na njeg.

kritikuju sve i svakog ovdje, samo u sebi ne vide nikakav problem
Sve to stoji, nisam ni ja neki fan Bahe dapace...ali brate ono sto je face tv uradila od prijenosa utakmice protiv Litvanije je masakr...teferic isprekidan tehnickim problemima i narodnim poskocicama.

Cinjenica je da mi nemamo profesionalaca među novinarima, ili ih imamo među mlađom populacijom ali oni jednostavno ne mogu doci do izrazaja od kojekakvih Sinanovica, Bahi, Marijana...ali to je dio evolucije koju moramo proci, od novinara, saveza, selektora, igraca, svi moraju doci na neki veci ozbiljniji level rada, a za to je potrebno vrijeme.
I oni koji se tome mognu prilagoditi opstati ce, a oni koji ne mognu nestati ce...
insaneinthebrain

#6312 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by insaneinthebrain »

Matijevic_Vlado wrote:
Edin H. wrote:
Dionysios wrote:Buric intelektualac za sve prisutne i odlicna pitanja i konstantacije. Bahi mozda malo i vokri sto je Marijan popularan :D

Steta sto nije bio Marjan (ko zna da li je i bio pozvan) da im kaze - "Gdje ste sada misevi?" :D
GDE ste sada misevi :mrgreen:
:izet: :D

http://youtu.be/M9cyBYFsF98?t=3m48s
Edin H.

#6313 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Edin H. »

insaneinthebrain wrote:

3:48

Gdje ste sada bivoli?
Gdje ste krokodili?
Gdje ste akumulatori?

:lol: :lol: :lol:
jeza u ledja

#6314 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by jeza u ledja »

nihoniho wrote:sto je simptomaticno je poptpuno otsustvo kritike na racun selektora. ako izuzmemo uvijene banalnosti tipa da Baho selektoru zamijera sto nece da mu se javi na telefon, ne zamjera mu na nepotizmu, neodgovornosti..baho je uspostavio ovu vrstu primitivnog, familijarnog novinarstva, intimizacije .. onaj hasic, na javnom servisu, iznosi salvu uvreda i kleveta, na racun Spahica, s obzirom da ni za jednu nema dokaz. spaha mu treba opaliti tuzbu, tj FTV-u .
Igraci zasluzujun kritiku ali po hijerarhiji, savez, pa selektor, pa igraci.
Isti taj Hasic u istoj toj reportazi o Spahicu kaze pred kraj nesto tipa "vrijeme je da neko konacno postavi pitanje Susicu zasto se u reprezentaciju pozivaju igraci iz agencije njegovog brata". Na Klixu su se takodje pojavljivali kriticki osvrti na rad selektora. Kritika postoji, cak i ona kritika koja je u stvari pljuvacina, ali ti ne zelis da je registrujes, jer ti tako odgovara.
Mali_Vuk

#6315 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

Edin H. wrote:
insaneinthebrain wrote:

3:48

Gdje ste sada bivoli?
Gdje ste krokodili?
Gdje ste akumulatori?

:lol: :lol: :lol:
Ma original, Saki i Sead :D Oplako sam :lol: :lol: :lol:
Dionysios

#6317 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Dionysios »

Joj gluposti od svih stvari koje su recene tokom ove diskusije, ovdje se izvuce mahalsko prepucavanje Bahe, sad ce ljudi 5 dana o tome.
snoopy_cb

#6318 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

Baho sve nesto iz "zuci" zbori, ogorcen sam na sebe koliko je marginaliziran u sportskom novinarstvu, a gospon Sinan nikad nije niti bio sportski novinar, ne znam na osnovu cega on sebe smatra istim.
Krucijalne stvari, izuzev Ahmeda, nisu se ni dotakli.
Opet smo vidjeli koliki je amaterizam oko nas, toliko sujete, zavisti, ljubomore, licnog dozivljavanja posla kojim se bave, necete pronaci skoro pa nigdje.

Savez isto lose sto se ovih stvari tice, treba da se zna "ko kosi, a ko vodu nosi".

U ovom svom javasluku i amaterizmu, iskonski mi je zao one nase nekolicine igraca, pravih profesionalaca (prije svih mislim na Pjanica, Begovica, Salihovica, Mujdzu, Ibisevica, Kolasinca, Hajrovica) koji moraju, htjeli ili ne, biti indirektno dio ovog svega ( Susicevih nebulaza, ponasanja Spahica i Dzeke, novinarskih senzacija...).
Mali_Vuk

#6319 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

snoopy_cb wrote:Baho sve nesto iz "zuci" zbori, ogorcen sam na sebe koliko je marginaliziran u sportskom novinarstvu, a gospon Sinan nikad nije niti bio sportski novinar, ne znam na osnovu cega on sebe smatra istim.
Opet smo vidjeli koliki je amaterizam oko nas, toliko sujete, zavisti, ljubomore, licnog dozivljavanja posla kojim se bave, necete pronaci skoro pa nigdje.

Savez isto lose sto se ovih stvari tice, treba da se zna "ko kosi, a ko vodu nosi".

U ovom svom javasluku i amaterizmu, iskonski mi je zao one nase nekolicine igraca, pravih profesionalaca (prije svih mislim na Pjanica, Begovica, Salihovica, Mujdzu, Ibisevica, Kolasinca, Hajrovica) koji moraju, htjeli ili ne, biti indirektno dio ovog svega ( Susicevih nebulaza, ponasanja Spahica i Dzeke, novinarskih senzacija...).
Previše bijesa i ličnih frustracija se nagomilalo u onim likovima. Što mi je u jednu ruku i razumljivo. Svaki od njih bi htio biti blizu Edinu, Spahi, Papetu, jer to bi bila potvrda njihove uspješnosti u poslu kojim se bave. A realno samo rijetki su zaista u poziciji da to i ostvare. E sad, kakvo i koliko nezadovoljstvo i frustraciju kod ovih koji se osjećaju odyebanim to izaziva, možemo pratiti ovih dana u novinarskom osvetničkom Zoro pohodu. Mada opet kažem, nije da ih ne shvatam.
palermo

#6320 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by palermo »

snoopy_cb wrote:Baho sve nesto iz "zuci" zbori, ogorcen sam na sebe koliko je marginaliziran u sportskom novinarstvu, a gospon Sinan nikad nije niti bio sportski novinar, ne znam na osnovu cega on sebe smatra istim.

Nije da nešto muhanatim, ali jebem mu miša zar stvarno ne može valjati čovjek koji je odrastao u ovoj zemlji zvanoj Bosna a bogami i Hercegovina. Tja.....

A Baho je puk'o, suviše žuči, nego reče li išta u svom nastupu o onom pljuvačkom tekstu "novinara" Hasića, mislim ako je i njega spomenuo onda bi čovjek mogao govoriti o principjelnosti.....
dunkemm3

#6321 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dunkemm3 »

Mali_Vuk wrote:

Previše bijesa i ličnih frustracija se nagomilalo u onim likovima. Što mi je u jednu ruku i razumljivo. Svaki od njih bi htio biti blizu Edinu, Spahi, Papetu, jer to bi bila potvrda njihove uspješnosti u poslu kojim se bave. A realno samo rijetki su zaista u poziciji da to i ostvare. E sad, kakvo i koliko nezadovoljstvo i frustraciju kod ovih koji se osjećaju odyebanim to izaziva, možemo pratiti ovih dana u novinarskom osvetničkom Zoro pohodu. Mada opet kažem, nije da ih ne shvatam.
I ne shvataš jer reći takve stvari za jednog Bahu koji u malom prstu ima, što svi ovi današnji aktuelni novinari i komentatori zajedno nemaju počev od Mijajlovića, Prašovićke, one crnke sa Pinka, kapetana Bilića itd. To što Baho ne može blizu Džeke, Spahe, Papeta nije dokaz njegove neuspješnosti ni nepotrebnog dokazivanja uspješnosti, nego bahatosti navedenih koji ne smiju, nego uzimaju ove novopečene novinarčiće pod uslovima tj. određenih tema i pitanja koja se njima sviđaju, što je neprofesionalizam, stvari na koje Baho nikada ne bi pristao jer je profesionalac i zato nema pristupa našim današnjim zvijezdama.
snoopy_cb

#6322 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by snoopy_cb »

Mali_Vuk wrote:

I ovi sad sto su blizu ovim sto si naveo, vjeruj mi, nisu na osnovu toga sto su sposobni, uspjesni, kvalitetni, to ti opcenito bh drustvo ne prepoznaje, u nasem drustvu je to periferno i minorno da se vise javlja kao slucajnost, a ne kao pravilo. Kod nas su uvijek poznate cijene i rodbinske uzrocno-posljedicene veze, bez toga ovdje ne mozes, kvalitet moze prepoznati jedino stranac ovdje ili ove sto sam naveo kao slucajnost, ostalo je ovo prvo napisano.
Zbog toga ih je ne mogu shvatiti, niti zelim, niti imam namjeru, samo dokazuju da bi i oni isto radili da su PR Dzeke, Spahe, Amre itd...
Mali_Vuk

#6323 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

dunkemm3 wrote:
I ne shvataš jer reći takve stvari za jednog Bahu koji u malom prstu ima, što svi ovi današnji aktuelni novinari i komentatori zajedno nemaju počev od Mijajlovića, Prašovićke, one crnke sa Pinka, kapetana Bilića itd. To što Baho ne može blizu Džeke, Spahe, Papeta nije dokaz njegove neuspješnosti ni nepotrebnog dokazivanja uspješnosti, nego bahatosti navedenih koji ne smiju, nego uzimaju ove novopečene novinarčiće pod uslovima tj. određenih tema i pitanja koja se njima sviđaju, što je neprofesionalizam, stvari na koje Baho nikada ne bi pristao jer je profesionalac i zato nema pristupa našim današnjim zvijezdama.
Pa da ti kažem, ovdje sam nekako i najmanje mislio na Bahu. To se više odnosilo na one pjevčiće što su se upalili, mislim na one, pošo, došo, išo, sa mekim š.

A kad me već pitaš za Bahu, on je onomad i izmislio drugovanje i intimovanje sa igračima i selektorima, počev od Mušana, Muzurovića, Bolića, Barbareza itd. A da ne govorim o njegovom subjektivnom načinu vođenja tekmi. Preko kovanja u zvijezde pojava i stvari koje njemu odgovaraju, do crnjačenja onog što mu se ne sviđa. Ono što ga je razlikovalo od ovih sad novokomponovanih rudara u novinarstvu je inteligencija, boja glasa, akcenat, dikcija, načitanost i poznavanje materije. Marjana, Senada i ostala spadala neću ni da komentarišem ovom prilikom. To prepuštam onima iz audicije :D
Mali_Vuk

#6324 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by Mali_Vuk »

snoopy_cb wrote:
Mali_Vuk wrote:

I ovi sad sto su blizu ovim sto si naveo, vjeruj mi, nisu na osnovu toga sto su sposobni, uspjesni, kvalitetni, to ti opcenito bh drustvo ne prepoznaje, u nasem drustvu je to periferno i minorno da se vise javlja kao slucajnost, a ne kao pravilo. Kod nas su uvijek poznate cijene i rodbinske uzrocno-posljedicene veze, bez toga ovdje ne mozes, kvalitet moze prepoznati jedino stranac ovdje ili ove sto sam naveo kao slucajnost, ostalo je ovo prvo napisano.
Zbog toga ih je ne mogu shvatiti, niti zelim, niti imam namjeru, samo dokazuju da bi i oni isto radili da su PR Dzeke, Spahe, Amre itd...
Ma odlično ja tebe kontam, i mislim da si savršeno detektovao probleme na svim stranama. Slažemo se 100% :thumbup:
dunkemm3

#6325 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine

Post by dunkemm3 »

Mali_Vuk wrote:
dunkemm3 wrote:
Pa da ti kažem, ovdje sam nekako i najmanje mislio na Bahu. To se više odnosilo na one pjevčiće što su se upalili, mislim na one, pošo, došo, išo, sa mekim š.

A kad me već pitaš za Bahu, on je onomad i izmislio drugovanje i intimovanje sa igračima i selektorima, počev od Mušana, Muzurovića, Bolića, Barbareza itd. A da ne govorim o njegovom subjektivnom načinu vođenja tekmi. Preko kovanja u zvijezde pojava i stvari koje njemu odgovaraju, do crnjačenja onog što mu se ne sviđa. Ono što ga je razlikovalo od ovih sad novokomponovanih rudara u novinarstvu je inteligencija, boja glasa, akcenat, dikcija, načitanost i poznavanje materije. Marjana, Senada i ostala spadala neću ni da komentarišem ovom prilikom :D
Mješaš profesionalizam i neprofesionalizam oko tog drugovanja, on nikada nije dozvolio da mu igrači i neko određuju šta treba, a šta ne pitati, bez obzira koliki on bio "drug" sa nekim, posao je posao, što i sada dokazuje. O iskustvu naspram svih ostalih da ne pričamo.
Post Reply