LIBIJA

Post Reply
Kikibombona

#6301 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Giancarlo wrote: 26/05/2020 19:59 Citao sam zadnjih par stranica ove teme po prvi put, nisam ranije nikada. Nikad mi nisu bili "dragi" ti odvratni emirati, a sad pogotovo, nisam znao da su toliko prljavi i otvoreno protiv Libije. Za Egipat, odnosno njihovo vodstvo, ne znam ni sta bih mislio, nekad mi tacno izgleda kao da ih Mossad vodi, nema razumnog objasnjenja za neke njihove psotupke. Popusili ratove od zidova i od tada se ponasaju kao vjerne sluge. Iznenadila me ta neka pozitivna uloga Katara, ne samo u ovoj situaciji u Libiji, nego opcenito na Bliskom istoku. Kome nije mrsko, neka napise jos nesto o tome, a ja cu pokusati iscitati jos vise stranica na ovoj temi.
Zato je Turska dobila sve ratove protiv Izraela.

Jucerasnja slika, friska. 8-)

Image
Kikibombona

#6302 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: 26/05/2020 21:38činjenicu da se na strani Haftarovoj plaćenika bore i ginu pripadnici Assadovih falangi.

Da se na strani Haftarovih plaćenika bore i ginu ruski plaćenici i teroristi iz Wagnera.

Da se na strani Haftarovih plaćenika bore Janjaweedi - notorni rasisti iz Sudana i glavni izvrsioci genocida u Darfuru.

Da se na strani Haftarovih plaćenika bore hiljade terorista iz Čada.

Da su mu glavna udarnica ekstremne selefije madhkali pravca.
Nema dokaza, vjerovatno izmisljotina.

Poginuo jedan Vagnerovac. Nula zarobljenih. Vjerovatno ima par stotina beskorisnih placenika cije je dovodjenje velika greska. Ti klosari nisu nikakva borbena sila i to svi znamo.

Neistina.

Nikakve hiljada, eventualno par stotina, nebitno za ishod na terenu.

Selefiju su protiv Haftara. ISIL napada Haftara, al-Kaida, Ansar al-Sharia i mnoge druge vehabijske skupine.

...

Kada se sve podvuce na terenu je par stotina Vagnerovaca i boraca iz Cada koji nicemu ne sluze.

...

Na strani terorista je turska armija koja napada najmodernijim narouzanjem i 10 000 fanaticnih boraca sa osmogodisnjim ratnim iskustvom. Nije za poredjenja.

I da, teroristi iz Tripolija su takodje angazovali borce iz Cada, a tu su jos teroristi iz Nigera, Tunisa i drugih zemalja. Internacionalna ekipa.
Opetja033

#6303 Re: LIBIJA

Post by Opetja033 »

Naravno da je sve istina, dokumentovano.

Ti ili pojma nemaš o čemu pricas ili si najveći lazov u historiji ovog foruma. Bukvalno.

Dakle u potpunosti je jasno, dokumentovano, javno da npr. madhkali selefije podržavaju Haftara. To nije cak nikakva tajna. Predstavljaju jedan od glavnih oslonaca njegovom teroru.

Isto si tvrdio da je laz i propaganda ono sto sam pisao o raskolu izmedju Haftara i Aguile (tzv. Predstavnicki dom u Tobruku). Pa se pokazalo kao istina.
Kikibombona

#6304 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: 26/05/2020 22:05 Naravno da je sve istina, dokumentovano.

Ti ili pojma nemaš o čemu pricas ili si najveći lazov u historiji ovog foruma. Bukvalno.

Dakle u potpunosti je jasno, dokumentovano, javno da npr. madhkali selefije podržavaju Haftara. To nije cak nikakva tajna. Predstavljaju jedan od glavnih oslonaca njegovom teroru.

Isto si tvrdio da je laz i propaganda ono sto sam pisao o raskolu izmedju Haftara i Aguile (tzv. Predstavnicki dom u Tobruku). Pa se pokazalo kao istina.
Sta je bolan istina?

Daj nam video zapise Asadovaca i vehabija sto se bore za Haftara?
U dobu mobilnih telefona i interneta za sve postoje dokazi, posebno ako se radi o masovnim pojavama.

Vodja sirijskih vehabija, a ti dobro znas o kome se radi, podrzava Tursku i sirijske vehabije. Zasto ne podrzi Haftara?

Mogu ti predociti milion ovakvih klipova kao dokaz da se vehabijski kerovi bore protiv libijske armije na celu sa Haftarom.

Pogledajte kakva se vehabijska teroristicka internacionala udruzila protiv Haftara

Opetja033

#6305 Re: LIBIJA

Post by Opetja033 »

The 51st State wrote: 26/05/2020 18:38 Ukratko, ono sto je haftar osvajo godinu dana popusio je za mjesec, vidjecemo jos sta ce za mjesec da izgubi.
Brate, bukvalno su za tri dana oslobodili ono što je Haftarovim trebalo duže od godinu da okupiraju.

Plus jos sto su oslobodili onaj priobalni pojas zapadno od Tripolija do granice sa Tunisom, a to je bilo pod kontrolom Haftara i prije početka ofanzive na Tripoli.

+ zračna baza al Watiya koja je jedina u potpunosti vojna baza u Libiji. Sluzila kao obavještajni centar Abu Dhabiju i Francuzima za destabilizaciju Tunisa, Alžira, Maroka.
Opetja033

#6306 Re: LIBIJA

Post by Opetja033 »

Kikibombona wrote: 26/05/2020 22:13
Opetja033 wrote: 26/05/2020 22:05 Naravno da je sve istina, dokumentovano.

Sta je bolan istina?

Daj nam video zapise Asadovaca i vehabija sto se bore za Haftara?
U dobu mobilnih telefona i interneta za sve postoje dokazi, posebno ako se radi o masovnim pojavama.

Vodja sirijskih vehabija, a ti dobro znas o kome se radi, podrzava Tursku i sirijske vehabije. Zasto ne podrzi Haftara?

Mogu ti predociti milion ovakvih klipova kao dokaz da se vehabijski kerovi bore protiv libijske armije na celu sa Haftarom.

Pogledajte kakva se vehabijska teroristicka internacionala udruzila protiv Haftara

Prvo ne slijede sve selefije isti pravac/školu. To bi do sada, nakon svih ovih godina praćenja situacije na BI, trebao znati.
Ukucaj slobodno "madhkali + Haftar" pa ces dobiti na desetine, stotine clanaka i linkova. O tome sam i ovdje licno pisao (a i drugi) još prije par godina. Postavljao fotke, linkove. Ali tada nisi reagovao.

Bukvalno opcepoznato i bukvalno niko osim tebe ne negira.

Prvi video - koga briga sta Muheysini prica. Ima li neko njegov iz Sirije u Libiji? Nema.
Sa druge strane madhkali selefije su jedan od temelja Haftarove vladavine na istoku.

Drugi video - fake news. Nalog koji citiras je poznat po lažnim vijestima, oni su objavljivali i one blamaže oko oborenih dronova.
Giancarlo

#6307 Re: LIBIJA

Post by Giancarlo »

Kikibombona wrote: 26/05/2020 21:44
Giancarlo wrote: 26/05/2020 19:59 Citao sam zadnjih par stranica ove teme po prvi put, nisam ranije nikada. Nikad mi nisu bili "dragi" ti odvratni emirati, a sad pogotovo, nisam znao da su toliko prljavi i otvoreno protiv Libije. Za Egipat, odnosno njihovo vodstvo, ne znam ni sta bih mislio, nekad mi tacno izgleda kao da ih Mossad vodi, nema razumnog objasnjenja za neke njihove psotupke. Popusili ratove od zidova i od tada se ponasaju kao vjerne sluge. Iznenadila me ta neka pozitivna uloga Katara, ne samo u ovoj situaciji u Libiji, nego opcenito na Bliskom istoku. Kome nije mrsko, neka napise jos nesto o tome, a ja cu pokusati iscitati jos vise stranica na ovoj temi.
Ja evo peti put citam svoj post i ne vidim da sam uopce spomenuo Tursku, a pogotovo ne u kontekstu nekog rata protiv izraela.
HarTar

#6308 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

Giancarlo wrote: 26/05/2020 22:54
Kikibombona wrote: 26/05/2020 21:44
Ja evo peti put citam svoj post i ne vidim da sam uopce spomenuo Tursku, a pogotovo ne u kontekstu nekog rata protiv izraela.
Tvrtko je za vrijeme agresije na RBiH kidnuo za Tursku i bilo mu je lijepo, pobjegao od rata, navijao za Bešiktaš, bilo sve bajno, ali socijalna primanja tanka... Tada njegova familija skonta da je isplativije zdimiti u Njemačku, Tvrtko se u početku protivio, upoznao sam nove drugove, išao na Bešiktašove tekme, haman postao ultras, ali džabe... I tako ode Tvrtko u Njemačku, na početku mu se nije sviđalo pošto je bio mlad i zelen, ali vremenom skonta da se u Njemačkoj ne mora ništa raditi, a može lijepo živjeti, posebno ako si izbjeglica... i malo po malo Tvrtko se poče u sebi pitati šta mi je Turska dala, jedva preživljavao, išao sa klošarima na utakmice ,a Njemačka mi sve dala, čak sam i auto kupio, a dana staža nemam... i tako je nastao Tvrtkov anatagonizam prema Turskoj...
Kikibombona

#6309 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Opetja033 wrote: 26/05/2020 22:22Prvo ne slijede sve selefije isti pravac/školu. To bi do sada, nakon svih ovih godina praćenja situacije na BI, trebao znati.
Ukucaj slobodno "madhkali + Haftar" pa ces dobiti na desetine, stotine clanaka i linkova. O tome sam i ovdje licno pisao (a i drugi) još prije par godina. Postavljao fotke, linkove. Ali tada nisi reagovao.

Bukvalno opcepoznato i bukvalno niko osim tebe ne negira.

Prvi video - koga briga sta Muheysini prica. Ima li neko njegov iz Sirije u Libiji? Nema.
Sa druge strane madhkali selefije su jedan od temelja Haftarove vladavine na istoku.

Drugi video - fake news. Nalog koji citiras je poznat po lažnim vijestima, oni su objavljivali i one blamaže oko oborenih dronova.
Ukucao na google: 'madhkali militia', izbacilo mi gomilu clanaka od Anadolu i TRT. :lol:

Ukucao na youtube, opet neka TRT propaganda. Nigdje video formacije, nista.

...

Za ovu madhkali sektu nezavisni mediji kazu da su pro-Gadafi orjentisani. Kazu da pruzaju odredjenu podrsku Haftaru i da ih on koristi kao Naser idiote iz Muslimanske brace. A znamo kako ih je poslije odjebao...

Uglavnom, nista vrijedno pomena. Halifa Haftar je slomio kicmu ISIL-u, al-Kaidi, Shuri Bengazi, Ansar al-Shariji i drugim bolesnim vehabijskim skupinama.

Ovi madhkali su izgleda dobrice kao nasa braca dr. Kuduzovic, Pezic i sl. Ne zanima ih politika i preuzimanje vlasti, pobozni ljudi.
The 51st State

#6310 Re: LIBIJA

Post by The 51st State »

Opetja033 wrote: 26/05/2020 22:16
The 51st State wrote: 26/05/2020 18:38 Ukratko, ono sto je haftar osvajo godinu dana popusio je za mjesec, vidjecemo jos sta ce za mjesec da izgubi.
Brate, bukvalno su za tri dana oslobodili ono što je Haftarovim trebalo duže od godinu da okupiraju.

Plus jos sto su oslobodili onaj priobalni pojas zapadno od Tripolija do granice sa Tunisom, a to je bilo pod kontrolom Haftara i prije početka ofanzive na Tripoli.

+ zračna baza al Watiya koja je jedina u potpunosti vojna baza u Libiji. Sluzila kao obavještajni centar Abu Dhabiju i Francuzima za destabilizaciju Tunisa, Alžira, Maroka.
Sve je jasno, dize se kosa na glavi kako rigidnim dikatorskim rezimima tako i liberalnim demokratijama od samostalne i demokratske politike muslimanskih zemalja.
Za libiju nema zime, ta baza ce biti vrlo brzo operativna sa svim elektronskim dzidzama, iz turske svaki dan po par letova ide, sa zauzimanjem te baze zapecacne su sve ambicije da se vojnim putem izbaci turska iz libije, Turci imaju nepodjeljene simpatije muskimanskih masa, vide ljudi sta se moze postici uz obrazovanje i predan rad za relativno kratko vrijeme..
sumirprimus

#6311 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

Kako izraleci prenose oko 1500 wagnerovaca je u i oko ovog ban walida..
Dinno Su

#6312 Re: LIBIJA

Post by Dinno Su »

Gununu: Otkrili smo 15 vojnih teretnih aviona na aerodromu Bani Walid
Gununu je u izjavi naveo da se ruski plaćenici Wagnera, koji su izbjegli iz južnog Tripolija i Tarhune, mogu vidjeti kako se ukrcavaju na nekoliko vojnih zrakoplova tipa Antonov An-14, koji su vidjeni tokom slijetanja na aerodrom.

Ti avioni nisu bili korišteni samo za evakuaciju poraženih Wagnerovih boraca, već i za isporuku količina municije i opreme, navodi Gununu.

Napomenuo je da su ruski pokreti između Bani Walida i Tarhune pomognuti pomoću četiri raketna sistema Pantsir
2604570

#6313 Re: LIBIJA

Post by 2604570 »

Dinno Su wrote: 27/05/2020 11:56 Gununu: Otkrili smo 15 vojnih teretnih aviona na aerodromu Bani Walid
Gununu je u izjavi naveo da se ruski plaćenici Wagnera, koji su izbjegli iz južnog Tripolija i Tarhune, mogu vidjeti kako se ukrcavaju na nekoliko vojnih zrakoplova tipa Antonov An-14, koji su vidjeni tokom slijetanja na aerodrom.

Ti avioni nisu bili korišteni samo za evakuaciju poraženih Wagnerovih boraca, već i za isporuku količina municije i opreme, navodi Gununu.

Napomenuo je da su ruski pokreti između Bani Walida i Tarhune pomognuti pomoću četiri raketna sistema Pantsir
Jadan je onaj kome su Pantsir pomoc.
sumirprimus

#6314 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

Veci je presedan otkud paravojnim formacijama slozeni PVO sistemi? Nevjerovatno
I objasnjava li porijeklo i izvor finansiranja i snadbijevanja?
Znqci paravojna formacija koja zvanicno ne predstvlja nijednu zemlju u posjedu je aktivnog PVo sistema. Dakle wagner. :-)
Vezano za pricu kako je haftar legitiman i kako turci dovlace sirijce u libiju. Sad je i to jasnije.zasto.
HarTar

#6315 Re: LIBIJA

Post by HarTar »

sumirprimus wrote: 27/05/2020 13:28 Veci je presedan otkud paravojnim formacijama slozeni PVO sistemi? Nevjerovatno
I objasnjava li porijeklo i izvor finansiranja i snadbijevanja?
Znqci paravojna formacija koja zvanicno ne predstvlja nijednu zemlju u posjedu je aktivnog PVo sistema. Dakle wagner. :-)
Vezano za pricu kako je haftar legitiman i kako turci dovlace sirijce u libiju. Sad je i to jasnije.zasto.
Odgovor je vrlo jednostavan, iza Wagnerovaca stoji ruska vlada i vojska.
sumirprimus

#6316 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

Zvanicno ne.
Jasno je meni a i ostatku svijeta vjerovatno pogotovu nakon dopisa us africoma ..
Ali ttenutno privatna paravojna formacija na iznajmljivanje posjeduje slozene PVO sisteme.heh
Sto je problem ne?
sumirprimus

#6317 Re: LIBIJA

Post by sumirprimus »

Šok je vecini i broj wagnerovaca na jednom mjestu nije da nije. Ogromna je to lova. Vjerovatno se emirati isprsili koji ispadaju istureni saudijski konji za utrke... :mrgreen:
zlajaBHF

#6318 Re: LIBIJA

Post by zlajaBHF »

Opetja033 wrote: 26/05/2020 21:38

Zato čine sve kako bi i u Tunisu došlo do vojnih/državnog udara. Jer zele unistiti demokratiju u arapskom i islamskom svijetu.

Osovina Turska - Katar - Pakistan je jedina garancija slobode i ravnopravnosti muslimana svijeta. Mnoge drzave i pokreti su svjesni toga i sve se vise okrecu njima. Vlada Somalije je u principu dio bloka dok Tunis i Alžir sve više gravitiraju njima. I Tunis , nakon demokratskih i slobodnih izbora, krupnim koracima grabi tom bloku kako bi zaštitio svoju mladu i ranjivu demokratiju dok Alžir potpisuje strateška partnerstva sa Ankarom.

Izgledalo je jako loše u jednom trenutku, međutim danas imamo jedan sasvim solidan i cvrst blok zemalja na Magrebu - od Maroka do Libije koji predstavljaju branu neprijateljima slobode muslimana. Koji u Tursku i Katar gledaju kao u svoje najvažnije saveznike.
Nije daleko dan kada ce se i Egipat ponovo pridružiti slobodnom muslimanskom svijetu.
Ne znam da li je Pakistan u tom bloku, ali je cinjenica da taj blok jaca iz dana u dan.
Alzit i Tunis su novi kandidati, ili ako nista zemlje koje saradjuju sa nima.
Tu je jos Malezija.

Na drugoj strani imas zemlje kao UAE, S. Arabiju, Egipat itd.

Mene u svemu tome zanima Americka uloga i potpora. Koga oni podrzavaju, i zasto.

Nisam ocekivao uspjeh Turske u libiji, i zato mislim da su imali Americku podrsku. Ako jesu, zasto je imaju?
Opetja033

#6319 Re: LIBIJA

Post by Opetja033 »

sumirprimus wrote: 27/05/2020 14:07Vjerovatno se emirati isprsili koji ispadaju istureni saudijski konji za utrke... :mrgreen:
Zapravo, da tuga bude veca, situacija je obrnuta. Saudijska Arabija, od uspona Muhammed bin Salmana, djeluje kao istureni konj Abu Dhabija, tj Muhammeda ibn Zayeda.
MBZ je glavni kreator ovog novog kontrarevolucionarnog pristupa. Uvukao je naivnog MBS u rat u Jemenu, gdje sada Saudijci krvare na sjeveru dok UAE i MBZ stvaraju lagano svoj protektorat na jugu zemlju, strateski najvaznijim podrucjima poput ostrva Sokotra. Zabili su noz u ledja Saudijcima podrskom separatistima na jugu.
Saudijska Arabija i MBS nisu ostvarili niti jedan svoj strateski cilj u Jemenu. UAE i MBZ u ovom trenutku tamo imaju sve sto zele i sto im je bio cilj.

Muhammed ibn Zayed je mozak svega, desna ruka mu je prognani Palestinac Muhammed Dahlan (rado viđen gost u Srbiji, progooglaj ga interesantan je lik). MBS je samo poslusnik u svemu ovome. Najmanje autoriteta ima.
Opetja033

#6320 Re: LIBIJA

Post by Opetja033 »

zlajaBHF wrote: 27/05/2020 14:13
Opetja033 wrote: 26/05/2020 21:38

Zato čine sve kako bi i u Tunisu došlo do vojnih/državnog udara. Jer zele unistiti demokratiju u arapskom i islamskom svijetu.

Osovina Turska - Katar - Pakistan je jedina garancija slobode i ravnopravnosti muslimana svijeta. Mnoge drzave i pokreti su svjesni toga i sve se vise okrecu njima. Vlada Somalije je u principu dio bloka dok Tunis i Alžir sve više gravitiraju njima. I Tunis , nakon demokratskih i slobodnih izbora, krupnim koracima grabi tom bloku kako bi zaštitio svoju mladu i ranjivu demokratiju dok Alžir potpisuje strateška partnerstva sa Ankarom.

Izgledalo je jako loše u jednom trenutku, međutim danas imamo jedan sasvim solidan i cvrst blok zemalja na Magrebu - od Maroka do Libije koji predstavljaju branu neprijateljima slobode muslimana. Koji u Tursku i Katar gledaju kao u svoje najvažnije saveznike.
Nije daleko dan kada ce se i Egipat ponovo pridružiti slobodnom muslimanskom svijetu.
Ne znam da li je Pakistan u tom bloku, ali je cinjenica da taj blok jaca iz dana u dan.
Alzit i Tunis su novi kandidati, ili ako nista zemlje koje saradjuju sa nima.
Tu je jos Malezija.

Na drugoj strani imas zemlje kao UAE, S. Arabiju, Egipat itd.

Mene u svemu tome zanima Americka uloga i potpora. Koga oni podrzavaju, i zasto.

Nisam ocekivao uspjeh Turske u libiji, i zato mislim da su imali Americku podrsku. Ako jesu, zasto je imaju?
Pakistan je tu od kako je Imran Khan postao premijer. Vjerovatno uz Katar i Azerbejdzan drzava koja ima najblize odnose sa Turskom. Malezija je promijenila ponovo vladu, pitanje je kako ce se novi premijer i vlada postaviti. Somalija je takodjer od tu, ali naravno Somalija ima ogromnih problema i ne tako jak uticaj. Sa druge strane imaju itekako vazan strateski polozaj.
A_A_AKCIJA

#6321 Re: LIBIJA

Post by A_A_AKCIJA »

Ono što je meni interesantno, tek sada je jasnija uloga UAE u državnom udaru u Turskoj.

Da vas podsjetim, tada su otkrivene obavještajne veze pučista sa UAE.

Tada nisam baš bio načisto otkud oni u svemu tome i djelovalo mi je da ih neko koristi samo da zavara trag. Izgleda da su oni u najmanju ruku vrlo ozbiljan izvođač radova.

Pored svojih interesa, mislim da je njihova uloga da odjeke arapskog proljeća, koji se još osjete u svijetu, drže pod kontrolom, da se ne ponovi novi Tunis ili Egipat.

Odatle i njihova uloga u Turskoj. Nazire se patern po kojem je cilj arapskog proljeća bio instrumentalizacija opravdanog nezadovoljstva građana, da bi se urušile te države i napravile klijent-državama bolesnicima.

Odatle i države koje su za dlaku izbjegle sličnu sudbinu na istoj strani, iako naoko dosta različite. Turska i Qatar su okosnica ove osovine, iako bi ideološki bilo logičnije da Qatar ne bude dio toga. Međutim, sabrali ljudi 2 i 2 i shvatili šta im se sprema i ko su im prirodni saveznici. Iran, Pakistan, Tunis... su dio svega toga također, a samo sa jednim ciljem: spriječiti uvoz nasilja u svoje države, za neke tuđe interese.
Kikibombona

#6322 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

ISIL i al-Kaida u centru Tripolija

Sirijci u Libiji

Kikibombona

#6323 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

Americka vojska je upravo objavila satelitske snimke 14 ruskih aviona koji su stigli u vojnu bazu al-Jufra.

Zasto al-Jufra, od toliko baza u Libiji, sta nam ovo govori?

---

Izgleda da se radi o rusko-turskom dogovoru u kojem su Turci odradili prljavi posao. Sa tim ciljem je poslan Vagner, da bi potpomogao tursko-ruski plan na terenu i sabotirao libijsku odbranu.

Na sceni je podjela Libije sto ce Rusima omoguciti kontrolu nad cijelom Evropom i Mediteranom. :-x Nevjerovatna naivnost Evrope i nezainteresovanost Trampove administracije, pustili su Rusiju da odredjuje sudbinu Libije kao sto su odredili sudbinu Sirije.

Al-Jufra baza je od presudne vaznosti za kontrolu naftnih polja...

Image

Image

...

Rusi zele kontrolisati najveci i najbogatiji dio Libije. Uplivom na sjever Afrike imaju namjeru siriti utjecaj na Egipat i ostatak kontinenta.

Turci ce se zadovoljiti sitnicama kao u slucaju Sirije, dobit ce mali emirat prepun ekstremistickih skupina, vehabijske i ihvanijske ideologije. Na kraju ce sve to CHP odjebati kada preuzme vlast i tek ce onda nastati nekontrolisan haos.

...

Umjesto da su Amerika i Evropa podrzali Haftara da slomi teroristi u Tripoliju, te da Libija bude pro-zapadna drzava, lagano su uvukli Rusiju u igru kao sto je slucaj u Siriji.

Rusija i Alzir su se danas dogovorili da rade na primirju u Libiji. Dakle, Rusi rade na podjeli zemlje...

Image
2604570

#6324 Re: LIBIJA

Post by 2604570 »

Ma to je samo "par stotina" sirijaca Kiki ali za razliku od "par stotina" chetnichkih placenika ovi su efikasni :D
Kikibombona

#6325 Re: LIBIJA

Post by Kikibombona »

2604570 wrote: 27/05/2020 17:47 Ma to je samo "par stotina" sirijaca Kiki ali za razliku od "par stotina" chetnichkih placenika ovi su efikasni :D
Efikasan je zato sto je majmuna u dronjcima uvjerilo da postoji visa sila i da ce guzuti djevice ako zagine, te da su na drugoj strani nevjernici koje je halal zaklati. Sve to dovodi do toga da se vehabijski zombiji zalijecu kao kamikaze.

I nije jednostavno boriti se protiv fanaticnih idiota, kojima zivot nista ne znaci, koji su spremni na samoraznosenje...

Normalnom covjeku je stalo do zivota...

Covjek bas mora nisko pasti da mora rizkovati zivot radi ovakvih ljudskih nakaza. A ovo je turska ekipa koju dovode u Libiju...

Image
Image
Post Reply