Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
- Co0l
#6301 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sto bi reko Omer Vatric u izvjestajima iz ratnih dana-''U Mostaru sve gori,iz Mostara Omer Vatric'' 
-
Nass
#6302 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
- Hemel
#6303 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Nass wrote:HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
kompleksi i frustracije...
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6304 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ma jok bonaNass wrote:HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
kaze Covic, srecom pa nisu svi Bosnjaci kao SDPovci
sad ti je to najgore..kakve vehabije i mudzahedini
- DrugaGimnazija
#6305 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ako nista, bar to nije necije misljenje, nego postoje tacni brojevi prema izbornom zakonu BiH. Evo sam bio na web stranici CIK-a i prepisao ove brojeve za nivo FBiH stranaka koje su presle izborni prag:srecko wrote:Iako vaše priče nemaju veze ni sa čime, evo opet ćemo se držati vaših (nakaradnih) principa, pa vas pitam, koliko su onda platformaši glasova dobili, a koliko su vlasti uzeli?DrugaGimnazija wrote:Upravo to TI ne razumijes:
HDZ-u su nudjene 4 od 5 pozicija u vladi, sto je 80% u odnosu na 60% glasova koje su osvojili u okviru "svoje glasačke jedinice".
HDZ je trazio svih 5 pozicija, plus 2 "srpske" pozicije, sto iznosi 140%.
E, u tome je problem!!
Mogli su imati ucesce srazmjerno osvojenim rezultatima, ali su im apetiti bili preveliki!
Code: Select all
stranka mandata % mandata
SDP 28 29%
SDA 23 23%
SBB 13 13%
HDZ 12 12%
SBiH 9 9%
NSRZB 5 5%
HDZ90 3 3%
HSP 2 2%
Stranke okupljene oko Platforme imaju 59% mandata, dok HDZ-i imaju 15% mandata. Dakle, stranke okupljene oko Platforme imaju vecinu mandata u Parlamentu i pripada im 100% vlasti, dok HDZ-i imaju manjinu i pripada im opozicija.
Na proslim izborima u 2006. koalicija na vlasti (SDA-SBiH-HDZ) je imala 61% mandata, a svi ostali su bili u opoziciji, ukljucujuci i SDP, koji je sam imao 17% mandata. Nisam cuo da se neko bunio sto SDP ne ucestvuje ili sto koalicija na vlasti nema 100% glasova...
Ovdje je problem sto je HDZ izgubio izbore prema vazecim izbornim zakonima i sada anti-ustavnom opstrukcijom formiranja Doma naroda u tri kantona pokusava da ucjenama preuzme pozicije vlasti koje nije osvojio na izborima.
Mislim da im nista ne bi falilo da 4 godinu budu opozicija i nauce svoju lekciju, a hrvatskom narodu ne moze biti gore nego sto im je sada nakon svih ovih godina sa HDZ-om na vlasti.
- prljavi Hare
- Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi
#6306 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Tu moze dosta Bozo pomoci,doduse nije psiholog nego ginekolog ali neka pogleda to malo.....Hemel wrote:Nass wrote:HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
kompleksi i frustracije...
- Komrad
#6307 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Od kad je to Bozo ginekolog?prljavi Hare wrote:Tu moze dosta Bozo pomoci,doduse nije psiholog nego ginekolog ali neka pogleda to malo.....Hemel wrote:Nass wrote:HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
kompleksi i frustracije...![]()
![]()
- prljavi Hare
#6308 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Iako nije nek on to malo pogleda,prvo kod Sopte. 
- Komrad
#6309 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma sopta nema polni organ... zato je cesto neraspolozenaprljavi Hare wrote:Iako nije nek on to malo pogleda,prvo kod Sopte.
- Hemel
#6310 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
ortoped al nema veze...prljavi Hare wrote:Tu moze dosta Bozo pomoci,doduse nije psiholog nego ginekolog ali neka pogleda to malo.....Hemel wrote:Nass wrote:HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
kompleksi i frustracije...![]()
![]()
kada je mogao NEgraditi koridor VC moze i ove dole lijeciti...
-
Nass
#6311 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Sa stranice HDZ 1990-tke:
Dr.Božo Ljubić, predsjednik HDZ1990
Prof. Božo Ljubić M.D. PhD
Family name: Ljubić
First name. Božo
Date of birth: September 30, 1949
Nationality: BiH, Croatian
Marital status: Married
Address: Orthopaedic Clinic/ Medical faculty Bijeli Brijeg BB, 88000 Mostar, Bosnia and Herzegovina
Telephone/faks: 00 387 36 341-949
Telephone/faks: 00 387 36 341-994
Dr.Božo Ljubić, predsjednik HDZ1990
Prof. Božo Ljubić M.D. PhD
Family name: Ljubić
First name. Božo
Date of birth: September 30, 1949
Nationality: BiH, Croatian
Marital status: Married
Address: Orthopaedic Clinic/ Medical faculty Bijeli Brijeg BB, 88000 Mostar, Bosnia and Herzegovina
Telephone/faks: 00 387 36 341-949
Telephone/faks: 00 387 36 341-994
- prljavi Hare
#6312 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ortoped?A zato oni malo vise udesno skrecu.Nije neki ni ortoped. 
- Komrad
#6313 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ja mislim jedini Ministar Saobracaja u historiji covjecanstva koji nema polozen vozacki ispitHemel wrote: ortoped al nema veze...![]()
- Komrad
#6314 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Pa Hadzija je nesto kao Tunjo Filipovovic... ne zna za koga je... ali zna protiv koga jezoom66 wrote:
ima prstice pa kad dodje kod 'adzi senchija tako lagodno ih rabi po 'adziji'adzijina omiljena analiticharka
- prljavi Hare
#6315 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
A precjednik mu omiljeni drzavnik.Kako je krenulo onaj Galijasevic Ray Ban ce mu postati omiljeni
ekspert za terorizam.
ekspert za terorizam.
- Hemel
#6316 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
zato ga drugi vozaju...Komrad wrote:Ja mislim jedini Ministar Saobracaja u historiji covjecanstva koji nema polozen vozacki ispitHemel wrote: ortoped al nema veze...![]()
malo lijevo pa ga roknu udesno do kraja...
- prljavi Hare
#6317 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ima al' iz kojeg puta tek polozi?zoom66 wrote:Komrad wrote:Ja mislim jedini Ministar Saobracaja u historiji covjecanstva koji nema polozen vozacki ispitHemel wrote: ortoped al nema veze...![]()
kada je mogao NEgraditi koridor VC moze i ove dole lijeciti...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
zato ima polozheni ispit za hrvata
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#6318 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
eee, nije njeno da prica, njeno je da se smjeska, i procita sto joj shef napisezoom66 wrote:ali zato k'o i tunjo zna shta je dobra kokaKomrad wrote:Pa Hadzija je nesto kao Tunjo Filipovovic... ne zna za koga je... ali zna protiv koga jezoom66 wrote:
ima prstice pa kad dodje kod 'adzi senchija tako lagodno ih rabi po 'adziji'adzijina omiljena analiticharka
shto me vodi do narednog pitanja
kad ce se pred 'adzijinim fejsom ukazati lepa boki?
![]()
- Komrad
#6319 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Cim sakupi dobvoljno poena u pljuvanju po SDPu i neizostavnom krivcu za sve Lagumdzijizoom66 wrote:ali zato k'o i tunjo zna shta je dobra kokaKomrad wrote:Pa Hadzija je nesto kao Tunjo Filipovovic... ne zna za koga je... ali zna protiv koga jezoom66 wrote:
shto me vodi do narednog pitanja
![]()
- prljavi Hare
#6320 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ma jel' se ovaj kreten na slici zvali sa ovim saranom?zoom66 wrote:
fejs tu fejs![]()
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6321 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
plaši? mene ni najmanje... znači da se prave stvari rade...Nass wrote:HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
bilo je i gorih situacija
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#6322 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
joj care, poslije tog fejsa ću da budem ko Popaj...zoom66 wrote:
ali zato k'o i tunjo zna shta je dobra kokashto me vodi do narednog pitanja
![]()

-
hajducka travica
#6323 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Mesić:Ako Dodik bude dijelio Bosnu imace rat u kojem on sigurno nece biti pobjednik
Mesić:Ako Dodik bude dijelio Bosnu imace rat u kojem on sigurno nece biti pobjednik"Očito je da Milorad Dodik i oni koji ga podržavaju idu istom politikom kojom je išao i Slobodan Milošević. On je svoje ratne ciljeve htio ostvariti ratom, topovima, tenkovima, genocidom, ratnim zločinom....
...I nije uspio razbiti Bosnu i Hercegovinu", kazao je Mesić gostujući u "Dnevniku u 22" na "TV1".
"Dodik i njegova svita žele razbiti Bosnu na drugi način, a to je da se umore stranci, kako ih on naziva. Dakle, da dođe do zamora međunarodnih faktora i da kažu "dobro, radite što hoćete". To jednostavno znači novi rat. U tom ratu, i da dođe do njega, Milorad Dodik sigurno neće biti pobjednik", dodao je Mesić, te konstatovao:
"Ako bi on išao na razbijanje BiH, onda je to rat".
- Bosnolog
#6324 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Vaskrsli ucenici Smiljka Sagolja nakon zavrsene Sagoljice,......Nass wrote:HDZ-ovi mediji postaju sve vise histericni, i sluze se cak i cistim lazima, manipulacijama i podmetanjima..... Huskaju kao u neke najgore dane...... jos malo, pa ce poceti stavljati slike sa mudzahedinima.... malo se salim, ali zaista me brine ova histericnost.
MAJSTOR RATNOG HUŠKANJA: Smiljko Sagolj doktor nauka
http://www.network54.com/Forum/72858/th ... ktor+nauka
- 1gorstak
#6325 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive)
Ne mislim da je Sopta toliko zastranila da se prema njoj bilo ko odnosi kao prema neprijatelju. Ja u njoj vidim osobu koja se jos uvijek razvija, glumica tatina koja zeli impresionirati ali to nije dovoljno da se pred njena vrata k'o drva pocne gomilati citirane gluposti.Komrad wrote:Ma sopta nema polni organ... zato je cesto neraspolozenaprljavi Hare wrote:Iako nije nek on to malo pogleda,prvo kod Sopte.