Ma samo nek dodje platit cu svedinooh wrote:zbog njihove usluge carinjenja i posredovanja u carinjenju. Jedno je isporuka a drugo posredovanje u ovome
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
- mullersmichael
#6301 Re: eBay - Vaša iskustva
- kloniran
#6302 Re: eBay - Vaša iskustva
iduci put kukaj manjebadalpur wrote:Stiglo iz Germanije nakon dvije hefte, a koliko sam samo kukala
- dinooh
#6303 Re: eBay - Vaša iskustva
Nemojte se ljutit, ali pogledajte zadnjih par stranica. Svako kuka, kako kasni, koliko ceka, sta ceka. Pa nije ovo tema da se pise o tome koliko cekamo i sta cekamo. Ako treba, otvorit cemo temu i za to, ali ne valja da se ova tema "guši" sa takvim postovima.
Valjda cemo ispostovati ovo
-
quarterback
#6304 Re: eBay - Vaša iskustva
ma ljudi se raspituju stize li kome, vjerujem da zato pitaju
- kloniran
#6305 Re: eBay - Vaša iskustva
pa i to su iskustva sa e-bayemdinooh wrote:Nemojte se ljutit, ali pogledajte zadnjih par stranica. Svako kuka, kako kasni, koliko ceka, sta ceka. Pa nije ovo tema da se pise o tome koliko cekamo i sta cekamo. Ako treba, otvorit cemo temu i za to, ali ne valja da se ova tema "guši" sa takvim postovima.
- dinooh
#6306 Re: eBay - Vaša iskustva
pa jesu, ali kad ne mozes nista drugo naci na 4-5 zadnjih stranica
To mi vise spada u iskustva sa postama nego iskustvom sa ebay-om
- kloniran
#6307 Re: eBay - Vaša iskustva
ma znam, al sve ti je to sastavni dio ebay-adinooh wrote:pa jesu, ali kad ne mozes nista drugo naci na 4-5 zadnjih stranica![]()
- dinooh
#6308 Re: eBay - Vaša iskustva
dobro, onda nastavite pisati...
To je bio moj prijedlog koji je ocito odbijen
To je bio moj prijedlog koji je ocito odbijen
-
sarajlija_11
#6309 Re: eBay - Vaša iskustva
Dobri ste raja ja naručio selfie holder iz kine 17 novembra, prije par dana doslo u BiH 
- kloniran
#6310 Re: eBay - Vaša iskustva
dostava je od 4 do 44 dana zavisi kako ti se potrefisarajlija_11 wrote:Dobri ste raja ja naručio selfie holder iz kine 17 novembra, prije par dana doslo u BiH
- saric900
#6311 Re: eBay - Vaša iskustva
Mozeli link stranice na kojoj pratis dokle je stigao paketIcedMFEarth wrote:
Jel' ovo znači da je stiglo u Sarajevo ?
- kloniran
#6312 Re: eBay - Vaša iskustva
www.posta.basaric900 wrote:Mozeli link stranice na kojoj pratis dokle je stigao paketIcedMFEarth wrote:
Jel' ovo znači da je stiglo u Sarajevo ?![]()
![]()
http://www.17track.net/en/
www.trackitonline.ru
- alkalna_baterija
#6313 Re: eBay - Vaša iskustva
raja help 
paleta koju sam dugo cekala je danas stigla, medjutim u medjuvremenu prodavac se deaktivirao s ebaya, ja se zalila jer mi nije stiglo u roku pa mi je ebay vratio novac. Dok je moj zahtjev za povratom novca procesuiran, odgovorio mi je prodavac (ovo ne kontam, kako je njemu stigla poruka i na sta o mom zahtjevu ako je obrisao acc) da je proizvod sigurno poslan i za slucaj da mi ebay vrati novac u medjuvremenu da mu ponovo uplatim jer nisu u pitanju bas male pare. Medjutim, posto je ebay "rijesio slucaj" ja vise nemam opciju da prodavcu posaljem poruku koja je bila do sad. A stvarno zelim ispostovati dogovor i vratiti novac. Kako da dodjem do njega?
E da, drugi proizvod mi je danas dosao, 4 dana od pocetka roka
negdje sam plahu sadaku podijelila 
paleta koju sam dugo cekala je danas stigla, medjutim u medjuvremenu prodavac se deaktivirao s ebaya, ja se zalila jer mi nije stiglo u roku pa mi je ebay vratio novac. Dok je moj zahtjev za povratom novca procesuiran, odgovorio mi je prodavac (ovo ne kontam, kako je njemu stigla poruka i na sta o mom zahtjevu ako je obrisao acc) da je proizvod sigurno poslan i za slucaj da mi ebay vrati novac u medjuvremenu da mu ponovo uplatim jer nisu u pitanju bas male pare. Medjutim, posto je ebay "rijesio slucaj" ja vise nemam opciju da prodavcu posaljem poruku koja je bila do sad. A stvarno zelim ispostovati dogovor i vratiti novac. Kako da dodjem do njega?
E da, drugi proizvod mi je danas dosao, 4 dana od pocetka roka
- dinooh
#6314 Re: eBay - Vaša iskustva
mora negdje na paypalu biti email njegov na koji ces vratiti pare. Pogledaj malo u history.
- alkalna_baterija
#6315 Re: eBay - Vaša iskustva
hvala ti, pretumbala sve opcije ebaya, a ovo mi nije naumpalodinooh wrote:mora negdje na paypalu biti email njegov na koji ces vratiti pare. Pogledaj malo u history.
-
quarterback
#6316 Re: eBay - Vaša iskustva
usput obavijesti i ebay o tome, tj stavi broj transakcije u kojem je on tebi vratio pare te broj transaskcije u kojem ti njemu ipak placas jer je proizvod na kraju dosaoalkalna_baterija wrote:hvala ti, pretumbala sve opcije ebaya, a ovo mi nije naumpalodinooh wrote:mora negdje na paypalu biti email njegov na koji ces vratiti pare. Pogledaj malo u history.
-
Chuckie
#6317 Re: eBay - Vaša iskustva
A da pogledaš paypal transakcije? Tamo imaš listu svih prodavaca od kojih si kupovala, pa tako i njegov paypal account.alkalna_baterija wrote:raja help
E da, drugi proizvod mi je danas dosao, 4 dana od pocetka rokanegdje sam plahu sadaku podijelila
- alkalna_baterija
#6318 Re: eBay - Vaša iskustva
quarterback wrote:usput obavijesti i ebay o tome, tj stavi broj transakcije u kojem je on tebi vratio pare te broj transaskcije u kojem ti njemu ipak placas jer je proizvod na kraju dosaoalkalna_baterija wrote:hvala ti, pretumbala sve opcije ebaya, a ovo mi nije naumpalodinooh wrote:mora negdje na paypalu biti email njegov na koji ces vratiti pare. Pogledaj malo u history.
-
quarterback
#6319 Re: eBay - Vaša iskustva
hvala tebi na postenju 
-
farisxd
#6320 Re: eBay - Vaša iskustva
Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.
- kloniran
#6321 Re: eBay - Vaša iskustva
case otvoris zadnji dan od estimated deliveryfarisxd wrote:Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.
- seoBIH
#6322 Re: eBay - Vaša iskustva
Oh sto ce da bude zanimljivo kada dodjumullersmichael wrote:zbog cega?
PS: naplatit ce ti carinu za artikal, ali i na postarnicu ce biti obracunata carina. Nebitno sto ti nisi platio
-
quarterback
#6323 Re: eBay - Vaša iskustva
koliko znam rok je mjesec od zadnjeg datuma esimated deliveryjakloniran wrote:case otvoris zadnji dan od estimated deliveryfarisxd wrote:Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.
- mullersmichael
#6324 Re: eBay - Vaša iskustva
ma bitno mi je samo da stigne sto prije, platit cu ja i carinu i postarnicu... jesi ti imao losa iskustva sa DHL-om (osim troskova) ?seoBIH wrote:Oh sto ce da bude zanimljivo kada dodjumullersmichael wrote:zbog cega?kada ti naplate, javi situaciju, koliko i šta
Ako ti se baš da, kada platis sve pisi glavnom DHLu
sto se vise zalimo, to ce vise imati uticaja.
PS: naplatit ce ti carinu za artikal, ali i na postarnicu ce biti obracunata carina. Nebitno sto ti nisi platio![]()
![]()
-
Chuckie
#6325 Re: eBay - Vaša iskustva
Rok za case na PayPalu je 45 dana od dana plaćanja.farisxd wrote:Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.