Kupio bih nesto sa eBay-a

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
mullersmichael

#6301 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by mullersmichael »

dinooh wrote:zbog njihove usluge carinjenja i posredovanja u carinjenju. Jedno je isporuka a drugo posredovanje u ovome
Ma samo nek dodje platit cu sve :D
kloniran

#6302 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

badalpur wrote:Stiglo iz Germanije nakon dvije hefte, a koliko sam samo kukala :lol:
iduci put kukaj manje :D
dinooh

#6303 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

Nemojte se ljutit, ali pogledajte zadnjih par stranica. Svako kuka, kako kasni, koliko ceka, sta ceka. Pa nije ovo tema da se pise o tome koliko cekamo i sta cekamo. Ako treba, otvorit cemo temu i za to, ali ne valja da se ova tema "guši" sa takvim postovima.
Valjda cemo ispostovati ovo :-D
quarterback

#6304 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

ma ljudi se raspituju stize li kome, vjerujem da zato pitaju
kloniran

#6305 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

dinooh wrote:Nemojte se ljutit, ali pogledajte zadnjih par stranica. Svako kuka, kako kasni, koliko ceka, sta ceka. Pa nije ovo tema da se pise o tome koliko cekamo i sta cekamo. Ako treba, otvorit cemo temu i za to, ali ne valja da se ova tema "guši" sa takvim postovima.
Valjda cemo ispostovati ovo :-D
pa i to su iskustva sa e-bayem :skoljka: :lol:
dinooh

#6306 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

pa jesu, ali kad ne mozes nista drugo naci na 4-5 zadnjih stranica :-)
To mi vise spada u iskustva sa postama nego iskustvom sa ebay-om
kloniran

#6307 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

dinooh wrote:pa jesu, ali kad ne mozes nista drugo naci na 4-5 zadnjih stranica :-)
To mi vise spada u iskustva sa postama nego iskustvom sa ebay-om
ma znam, al sve ti je to sastavni dio ebay-a :D
dinooh

#6308 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

dobro, onda nastavite pisati...
To je bio moj prijedlog koji je ocito odbijen :roll:
sarajlija_11

#6309 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by sarajlija_11 »

Dobri ste raja ja naručio selfie holder iz kine 17 novembra, prije par dana doslo u BiH :D
kloniran

#6310 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

sarajlija_11 wrote:Dobri ste raja ja naručio selfie holder iz kine 17 novembra, prije par dana doslo u BiH :D
dostava je od 4 do 44 dana zavisi kako ti se potrefi :D
saric900

#6311 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by saric900 »

IcedMFEarth wrote:Image

Jel' ovo znači da je stiglo u Sarajevo ?
Mozeli link stranice na kojoj pratis dokle je stigao paket :?:
:thumbup: :bih:
kloniran

#6312 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

saric900 wrote:
IcedMFEarth wrote:Image

Jel' ovo znači da je stiglo u Sarajevo ?
Mozeli link stranice na kojoj pratis dokle je stigao paket :?:
:thumbup: :bih:
www.posta.ba

http://www.17track.net/en/

www.trackitonline.ru
alkalna_baterija

#6313 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by alkalna_baterija »

raja help :D

paleta koju sam dugo cekala je danas stigla, medjutim u medjuvremenu prodavac se deaktivirao s ebaya, ja se zalila jer mi nije stiglo u roku pa mi je ebay vratio novac. Dok je moj zahtjev za povratom novca procesuiran, odgovorio mi je prodavac (ovo ne kontam, kako je njemu stigla poruka i na sta o mom zahtjevu ako je obrisao acc) da je proizvod sigurno poslan i za slucaj da mi ebay vrati novac u medjuvremenu da mu ponovo uplatim jer nisu u pitanju bas male pare. Medjutim, posto je ebay "rijesio slucaj" ja vise nemam opciju da prodavcu posaljem poruku koja je bila do sad. A stvarno zelim ispostovati dogovor i vratiti novac. Kako da dodjem do njega?

E da, drugi proizvod mi je danas dosao, 4 dana od pocetka roka :D negdje sam plahu sadaku podijelila :D
dinooh

#6314 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by dinooh »

mora negdje na paypalu biti email njegov na koji ces vratiti pare. Pogledaj malo u history.
alkalna_baterija

#6315 Re: eBay - Vaša iskustva

dinooh wrote:mora negdje na paypalu biti email njegov na koji ces vratiti pare. Pogledaj malo u history.
hvala ti, pretumbala sve opcije ebaya, a ovo mi nije naumpalo :D
quarterback

#6316 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

alkalna_baterija wrote:
dinooh wrote:mora negdje na paypalu biti email njegov na koji ces vratiti pare. Pogledaj malo u history.
usput obavijesti i ebay o tome, tj stavi broj transakcije u kojem je on tebi vratio pare te broj transaskcije u kojem ti njemu ipak placas jer je proizvod na kraju dosao
Chuckie

#6317 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

alkalna_baterija wrote:raja help :D

paleta koju sam dugo cekala je danas stigla, medjutim u medjuvremenu prodavac se deaktivirao s ebaya, ja se zalila jer mi nije stiglo u roku pa mi je ebay vratio novac. Dok je moj zahtjev za povratom novca procesuiran, odgovorio mi je prodavac (ovo ne kontam, kako je njemu stigla poruka i na sta o mom zahtjevu ako je obrisao acc) da je proizvod sigurno poslan i za slucaj da mi ebay vrati novac u medjuvremenu da mu ponovo uplatim jer nisu u pitanju bas male pare. Medjutim, posto je ebay "rijesio slucaj" ja vise nemam opciju da prodavcu posaljem poruku koja je bila do sad. A stvarno zelim ispostovati dogovor i vratiti novac. Kako da dodjem do njega?

E da, drugi proizvod mi je danas dosao, 4 dana od pocetka roka :D negdje sam plahu sadaku podijelila :D
A da pogledaš paypal transakcije? Tamo imaš listu svih prodavaca od kojih si kupovala, pa tako i njegov paypal account.
alkalna_baterija

#6318 Re: eBay - Vaša iskustva

quarterback wrote:
alkalna_baterija wrote:
usput obavijesti i ebay o tome, tj stavi broj transakcije u kojem je on tebi vratio pare te broj transaskcije u kojem ti njemu ipak placas jer je proizvod na kraju dosao
:thumbup: hvala vam puno svima, stvarno mi nije paypal naumpao :-) jako glupo s moje strane :D
quarterback

#6319 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

hvala tebi na postenju :thumbup:
farisxd

#6320 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by farisxd »

Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.
kloniran

#6321 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by kloniran »

farisxd wrote:Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.
case otvoris zadnji dan od estimated delivery
seoBIH

#6322 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by seoBIH »

mullersmichael wrote:zbog cega?
Oh sto ce da bude zanimljivo kada dodju :) kada ti naplate, javi situaciju, koliko i šta :) Ako ti se baš da, kada platis sve pisi glavnom DHLu :) sto se vise zalimo, to ce vise imati uticaja.

PS: naplatit ce ti carinu za artikal, ali i na postarnicu ce biti obracunata carina. Nebitno sto ti nisi platio :run: :bih: :bih:
quarterback

#6323 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by quarterback »

kloniran wrote:
farisxd wrote:Naručio neke stvari 1. Novembra i još nije stiglo, pošto nije malo novca u pitanju, koliko otprilike jos da cekam, da otvaram slucaj il sta vec, pošto sam do sada sve dobijao ne duze od tri sedmice pa nisam se susrecao sa ovoliko kašnjenja? Hvala unaprijed.
case otvoris zadnji dan od estimated delivery
koliko znam rok je mjesec od zadnjeg datuma esimated deliveryja
mullersmichael

#6324 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by mullersmichael »

seoBIH wrote:
mullersmichael wrote:zbog cega?
Oh sto ce da bude zanimljivo kada dodju :) kada ti naplate, javi situaciju, koliko i šta :) Ako ti se baš da, kada platis sve pisi glavnom DHLu :) sto se vise zalimo, to ce vise imati uticaja.

PS: naplatit ce ti carinu za artikal, ali i na postarnicu ce biti obracunata carina. Nebitno sto ti nisi platio :run: :bih: :bih:
ma bitno mi je samo da stigne sto prije, platit cu ja i carinu i postarnicu... jesi ti imao losa iskustva sa DHL-om (osim troskova) ?
Chuckie

#6325 Re: eBay - Vaša iskustva

Post by Chuckie »

Rok za case na PayPalu je 45 dana od dana plaćanja.
Post Reply