aha, to u prvoj fazi, kasnije ce se to siriti dok citava bosna ne bude distrikt, pod neposrednom upravom brisela, a nase vlade budu imale ovlastenja da odlucuju o velicini profila kanalizacionih cijevi...Junuz Djipalo wrote:Spominjala se Busovača, Kiseljak, Kreševo i Fojnica te Vareš a i istočno Sarajevo komplet u tom distriktu. Kako bi se dobio i zadovoljavajući broj i drugih...
Milorad Dodik ALL ABOUT
-
trinidad
#6301 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- Junuz Djipalo
#6302 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa takav i jest plan, no ako se u distriktu to ne mogne ostvarit samo će je (BiH) razbucat u tri komada.trinidad wrote:aha, to u prvoj fazi, kasnije ce se to siriti dok citava bosna ne bude distrikt, pod neposrednom upravom brisela, a nase vlade budu imale ovlastenja da odlucuju o velicini profila kanalizacionih cijevi...Junuz Djipalo wrote:Spominjala se Busovača, Kiseljak, Kreševo i Fojnica te Vareš a i istočno Sarajevo komplet u tom distriktu. Kako bi se dobio i zadovoljavajući broj i drugih...
Tako da je loptica sad kod najbrojnijih naroda u distriktu: Bošnjaka i "Bosanaca"...
- mO k3
#6303 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hmm.. koji ti roman citas???Junuz Djipalo wrote:Pa takav i jest plan, no ako se u distriktu to ne mogne ostvarit samo će je (BiH) razbucat u tri komada.trinidad wrote:aha, to u prvoj fazi, kasnije ce se to siriti dok citava bosna ne bude distrikt, pod neposrednom upravom brisela, a nase vlade budu imale ovlastenja da odlucuju o velicini profila kanalizacionih cijevi...Junuz Djipalo wrote:Spominjala se Busovača, Kiseljak, Kreševo i Fojnica te Vareš a i istočno Sarajevo komplet u tom distriktu. Kako bi se dobio i zadovoljavajući broj i drugih...
Tako da je loptica sad kod najbrojnijih naroda u distriktu: Bošnjaka i "Bosanaca"...
-
hercegovac_pravi
#6304 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dalton@dallton wrote:hvala i tebi unazad, evo povezacu ja ta desavanja, i dodati da cisto sumnjam u prihvatanje tog noviteta od strane srba tek takohercegovac_pravi wrote: Moj post sa druge teme.
PostPostao/la hercegovac_pravi dana 02/10/2009 22:39
Ne Elvise......to je ova Amerika...... E sada je pitanje ...Da li ce Srbi u BiH prihvatiti novi ustav ??? mnogo puta sam do sada napisao da je novi ustav vec napisan, domaci "laprdani" se nista tu ne pitaju. Za ne upucene, samo da se ne bi iznenadili..... Ovaj dokument koji je toliko "tajanstven" je ustvari isti dokument koji je prikazan ucesnicima debate u Prudu a koji oni onako, svojstveno samo njima, ismijase tumaceci ga na 10 razlicitih nacina. E NEMA VISE TUMACENJA.....to je poenta ovog sastanka. Uzmite ili ostavite. Posto svi znamo da je prihvatanje ovog dokumenta "politicka smrt" Laktasenka i "noga u vugla" ideolozima iz Beograda..... sta mislite sta ce biti njihovi sljedeci koraci? Da li ce neko biti slobodan pa da poveze zadnja desavanja u Srbiji sa "iznenadnom" pojavom ovog dokumenta? hvala unaprijed.jos da dodam - ako se dobro sjecam karte (s)pruda, distrikt sarajevo je vrlo sirok (s izlazom na drinu)...ako niste primjetili tri jedinice vec imamo, brcko je treca, znaci nedostaje samo uredjenje cetvrte, tj. pederacije ....
Nema na cemu (cuj unazad)
Nisam ni rekao da ce to Srbi prihvatiti "tek tako". "Ubjedjivanje o kvalitetu ovog dokumenta" je vec u punom jeku....... malo se ubjedjuju u juznoj Srbija, pa malo u Snadzaku, pa malo u Vojvodini.....i na kraju na "po" Terazija. Sto se tice distrikta....... ne znam, nisam do sada imao sanse da vidim cijelu kartu BiH, tako da bih se uzdrzao od komentara bar za naredna nekolika dana. Ali Distrikt ce sigurno izaci na Drinu, a sta ce jos biti ukljuceno u njega....zaista nemam informaciju.Ako ti u ovome momentu imas bolje info. dijeljenje sa nama ce biti veoma cijenjeno. Prijatno
-
dallton
#6305 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
tanananatananatanana....dobro dosli u zonu sumrakahercegovac_pravi wrote:dallton wrote:dalton@hercegovac_pravi wrote: Moj post sa druge teme.
hvala i tebi unazad, evo povezacu ja ta desavanja, i dodati da cisto sumnjam u prihvatanje tog noviteta od strane srba tek takojos da dodam - ako se dobro sjecam karte (s)pruda, distrikt sarajevo je vrlo sirok (s izlazom na drinu)...ako niste primjetili tri jedinice vec imamo, brcko je treca, znaci nedostaje samo uredjenje cetvrte, tj. pederacije ....
Nema na cemu (cuj unazad)![]()
![]()
Nisam ni rekao da ce to Srbi prihvatiti "tek tako". "Ubjedjivanje o kvalitetu ovog dokumenta" je vec u punom jeku....... malo se ubjedjuju u juznoj Srbija, pa malo u Snadzaku, pa malo u Vojvodini.....i na kraju na "po" Terazija. Sto se tice distrikta....... ne znam, nisam do sada imao sanse da vidim cijelu kartu BiH, tako da bih se uzdrzao od komentara bar za naredna nekolika dana. Ali Distrikt ce sigurno izaci na Drinu, a sta ce jos biti ukljuceno u njega....zaista nemam informaciju.Ako ti u ovome momentu imas bolje info. dijeljenje sa nama ce biti veoma cijenjeno. Prijatno
-
dallton
#6306 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Fair Life wrote:Socijalista wrote:dalltone, otkud ti znas koliki ce biti Sarajevo Distrikt?
hocemo li odmah skladati novu himnu za distrikt - recimo "seher, seher distrikt tvoj slatki dom je moj" ili "od drina do varesa romanijom prodjem dok tebe, distriktu moj, cjelog ne obidjem" ili mozda "snijeg pade na distrikt na voce"?
-
Abacija
#6307 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dallton wrote: hocemo li odmah skladati novu himnu za distrikt - recimo "seher, seher distrikt tvoj slatki dom je moj" ili "od drina do varesa romanijom prodjem dok tebe, distriktu moj, cjelog ne obidjem" ili mozda "snijeg pade na distrikt na voce"?
Kad ja podjoh na distrikt
Kraj distrikta sadrvana
U distrikt kada podjem ja
Ja prosetah distrikt-sokakom
Po distriktu magla pala
Pala magla do pola distrikta
Vihor ruzu niz distrikt tjerase
Djul-Zelejha po distriktu seta
Otkad sam se u distrikt udala
Otkako je distrikt postao
Kisa pada, distrikt raste
-
dallton
#6308 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Abacija wrote:dallton wrote: hocemo li odmah skladati novu himnu za distrikt - recimo "seher, seher distrikt tvoj slatki dom je moj" ili "od drina do varesa romanijom prodjem dok tebe, distriktu moj, cjelog ne obidjem" ili mozda "snijeg pade na distrikt na voce"?![]()
![]()
![]()
Kad ja podjoh na distrikt
Kraj distrikta sadrvana
U distrikt kada podjem ja
Ja prosetah distrikt-sokakom
Po distriktu magla pala
Pala magla do pola distrikta
Vihor ruzu niz distrikt tjerase
Djul-Zelejha po distriktu seta
Otkad sam se u distrikt udala
Otkako je distrikt postao
Kisa pada, distrikt raste
-
dallton
#6309 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
evo moje predvidjanje kraja novih pregovora u butmiru (butmirski dejton):
izlazi dodik iz hotela i na sav glas vice "distrikt je srce bosne"
-
trofej
#6310 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dallton
- Socijalista
#6311 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
U ovom ce stilu bas manje vise.trofej wrote:
dallton
- _BaD_BoY
#6312 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
zasto opet mislim da ce ovo izaci na jedno veliko NISTA..opet ce biti da svaki od lidera ima svoju pricu i drugacije tumaci dogovor..
-
dallton
#6313 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
moze se naravno desiti na izadje i na nista, ali taj koji doprinese tome nista nece se dobro provesti.._BaD_BoY wrote:zasto opet mislim da ce ovo izaci na jedno veliko NISTA..opet ce biti da svaki od lidera ima svoju pricu i drugacije tumaci dogovor..
- Junuz Djipalo
#6314 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Konačno, čini mi se da smo u ovoj procjeni u velikoj većini suglasni.dallton wrote:moze se naravno desiti na izadje i na nista, ali taj koji doprinese tome nista nece se dobro provesti.._BaD_BoY wrote:zasto opet mislim da ce ovo izaci na jedno veliko NISTA..opet ce biti da svaki od lidera ima svoju pricu i drugacije tumaci dogovor..
Ovaj put se neće dobro provest ko god zasere, Dodik, Tihi, Komšić peti, deseti.
Eto ima, naleti da se u nečemu slažemo bez obzira na okus i miris...
-
zavrzlama
#6315 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
da poslazem kockice....
Dejton II je ona druga opcija za koju sam tvrdiuo prije par mjeseci kao jednu od opcija rat ili novi Dejton,i eto izgleda novi dejton ce biti...
ovo sto pokusava MZ je je ustvari zadnja sansa da se izbjegne rat....jucer mislim je 1gorstak pokrenuo temu kako se veliki brat usutio i povukao...nije se povukao ovaj Sarajevski mini dejton je argument da svjetske sile tacno znaju sta se u BIH desava i drze sve pod kontrolom...
sta ce se desiti u Sarajevu...desit ce se dvije krupne stvari:
a) rs ce konacno dobiti granciju svih da se nece ukidati..
b) rs ce konacno objaviti srbima u BIH da je rs dio BIH i da nema secesije ni sad ni u buducnosti...
jednostavno ce srbi pod pritiskom i ucjenom ukidanja rs-a,morati definitivno da odustaju od secesije,sto ce za posljedicu imati stvaljanje u prvi plan ekonomskih tema,tema o ravnopravnosti naroda ,jer ce srbi imati itekako interes za srbima u federaciji,i pojavice se regionalna saradnja izmedju entiteta,sto ce ekonomijom napravitim onih 5 ekonomskih regija koje su uvijek bile u BIH...
Dejton II je ona druga opcija za koju sam tvrdiuo prije par mjeseci kao jednu od opcija rat ili novi Dejton,i eto izgleda novi dejton ce biti...
ovo sto pokusava MZ je je ustvari zadnja sansa da se izbjegne rat....jucer mislim je 1gorstak pokrenuo temu kako se veliki brat usutio i povukao...nije se povukao ovaj Sarajevski mini dejton je argument da svjetske sile tacno znaju sta se u BIH desava i drze sve pod kontrolom...
b) rs ce konacno objaviti srbima u BIH da je rs dio BIH i da nema secesije ni sad ni u buducnosti...
jednostavno ce srbi pod pritiskom i ucjenom ukidanja rs-a,morati definitivno da odustaju od secesije,sto ce za posljedicu imati stvaljanje u prvi plan ekonomskih tema,tema o ravnopravnosti naroda ,jer ce srbi imati itekako interes za srbima u federaciji,i pojavice se regionalna saradnja izmedju entiteta,sto ce ekonomijom napravitim onih 5 ekonomskih regija koje su uvijek bile u BIH...
- vee-jay
#6316 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
i za manje od godinu dana ce sve opet doci na stanje kakvo je sada... za tako nesto se Dodiku vise ne vjeruje...zavrzlama wrote:da poslazem kockice....
nene, ili ce se nesto potpisati ili nece biti nikakvog dogovora. ovo drugo je maltane pa nemoguce.
-
Peškir
#6317 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ako ne možete da živite zajedno,živite jedni pored drugih!Za sve postoji rešenje,pogledajte primjer bivše Čehoslovačke.
- bijelo_dugme
#6318 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Slazem se, velikosrbi i cetnici bujrum u maticu.Peškir wrote:Ako ne možete da živite zajedno,živite jedni pored drugih!Za sve postoji rešenje,pogledajte primjer bivše Čehoslovačke.
Evo ja cu prvi kupiti kanister dizela da vam pomognem.
Last edited by bijelo_dugme on 04/10/2009 02:09, edited 1 time in total.
- Bosnolog
#6319 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Trebat ce paskira da se znoj brise Dodi kada se bude gurao sa onim oklopnjacima MZ/NATO/ u BL , ipak je to fizicki naporan posao.Peškir wrote:Ako ne možete da živite zajedno,živite jedni pored drugih!Za sve postoji rešenje,pogledajte primjer bivše Čehoslovačke.
-
Peškir
#6320 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
bijelo_dugme wrote:Slazem se, velikosrbi i cetnici bujrum u maticu.Peškir wrote:Ako ne možete da živite zajedno,živite jedni pored drugih!Za sve postoji rešenje,pogledajte primjer bivše Čehoslovačke.
Evo ja cu prvi kupiti kanister dizela da vam pomognemo.
Ko se igra sa vatrom od vatre i strada.
Ukopani ste u trouglu Sarajevo-Zenica-Tuzla s pogledom prema Cazinu i Mostaru!Čuvajte to što imate,inače ako budete talasali zavrsicete kao Palestina i Palestinci
-
Peškir
#6321 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
RS je faktički nezavisna.Vrijeme radi za RS!Korak po korak,sve mirnim putem.Ako ne možete zajedno da živite,bolje da se razdvojite.Mirna Bosna,miran Balkan.Bosnolog wrote:Trebat ce paskira da se znoj brise Dodi kada se bude gurao sa onim oklopnjacima MZ/NATO/ u BL , ipak je to fizicki naporan posao.Peškir wrote:Ako ne možete da živite zajedno,živite jedni pored drugih!Za sve postoji rešenje,pogledajte primjer bivše Čehoslovačke.![]()
![]()
![]()
![]()
- and
#6322 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ako se slobi obraćaš,da si živ i zdrav on je umroPeškir wrote:Ako ne možete da živite zajedno,živite jedni pored drugih!Za sve postoji rešenje,pogledajte primjer bivše Čehoslovačke.
- blue_sky
#6323 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
and wrote:ako se slobi obraćaš,da si živ i zdrav on je umroPeškir wrote:Ako ne možete da živite zajedno,živite jedni pored drugih!Za sve postoji rešenje,pogledajte primjer bivše Čehoslovačke.
-
Peškir
#6324 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
A najpametnije od svega je posteno sjesti i razici se jer je BiH jedina drzava na planeti koja ne postoji zbog gradjana jer nije volja svih konstitutivnih naroda.
- blue_sky
#6325 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Dobro,ti inace imas strasne,da ne kazem fascinantne prijedloge.....boli glava,ushi otpadajuPeškir wrote:A najpametnije od svega je posteno sjesti i razici se jer je BiH jedina drzava na planeti koja ne postoji zbog gradjana jer nije volja svih konstitutivnih naroda.