Gledali ste, ne preporučujete

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
Tyke

#6301 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tyke »

A brate dragi, vidim visemilionski pregledi trailera, kobajagi popularan, a jos ACTION COMEDY film, tamam sa zenom i djecom da pogledam.
Hajde sto je tu vagon ispraznog monologa, dijaloga, glupog i nezanimljivog pokusaja humora, ali kad djed mraz poze trgati glave negativcima, ranjavati ih i ubijati brutalno, ja zatecen ostao. Krajnje bezvezan za moj ukus i za zanr kojem se pripisuje.

Image
corei3

#6302 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by corei3 »

Gori ste mi vi pa uopšte i skidate ovakve filmove, vidi se po omotu da je sranje. Od 10 snimljenih filmova 9 je teško smeće, 1 može proći. Možda da se na 50 naslova pojave 1 ili 2 top. Juče odgledam ponovo The Invasion iz 2007 sa Nikol Kidman, filmčina. Prije je jebeno bila bolja gluma, atmosfera u filmu, gledatelji se nisu smatrali naivnim budalama. Sad ovo sve otišlo u neku stvar.
Glass Onion mi se učinio dobar, na kraju pogledao jedva iz 2 puta.
The menu sam davno vidio triler i pobrisao ga iz mozga totalno.
dječak sa šibicama

#6303 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Ad astra

ja stvarno mogu progutati svakakva sranja samo je da je sf film iz svemira, nesto da se dogadja oko svemirskih brodova i te gluposti... ali ovo, kakav shrot od filma.
Spoiler
Show
Koliko god Nolan ide u krajnosti sa fizikom i detaljima, toliko je u ovom filmu "nista jasno". Mislim jasna je prica, odnos oca i sina (inace bljutavo glupa prica) ali frajer regularno ode do Marsa i produzi do Neptuna ili Saturna ne znam vise ni sam, sve za par dana leta, ko da je iz dnevne sobe presao u kuhinju. Majmuni u svemiru, jedu ljude, nigdje objasnjenja zasto kako zbog cega, samo da su to nekakvi eksperimentalni majmuni valjda ih vodilo u spejsshipu. Nigdje objasnjenja kakve to zrake ispaljuje valjda taj brod u kojem je odbjegli tata, zapravo nisu ni objasnili o cemu se radi, samo da ce "unistiti svemir". Tata zajeban ovo ono, doso Bred uzme ga za ruku da idu kuci, ovaj krene pa se predomisli ustvari nista ni ne mislili samo se ispali u svemir, na kraju Bred leti sam kroz svemir u svemirskom odijelu i brani se od meteora komadom zeljeza... ko me nagovori da ono gledam
n+1

#6304 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by n+1 »

Ad Astra je smetlje nulte kategorije.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6305 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Truba »

7/10 malo se sjecam
Tito_i_Partija

#6306 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Meni lično je bio prelijep film.
banjaluka078

#6307 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by banjaluka078 »

Troll, Luckiest Girl Alive
tap3ah75

#6308 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by tap3ah75 »

banjaluka078 wrote: 09/01/2023 19:16 Troll, Luckiest Girl Alive
De ne zezaj ... oba su mi na disku - čekaju gledanje.
banjaluka078

#6309 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by banjaluka078 »

tap3ah75 wrote: 09/01/2023 19:24
De ne zezaj ... oba su mi na disku - čekaju gledanje.
Ne znam šta voliš/ne voliš, kakav ti je filmski ukus...probaj. Možda je do mene. Troll mi je bio gori od američkih "nuklearkim na Godzillu". Luckiest girl je dobre ideje, kontam šta se htjelo, ali se moglo za manje vremena, nije mi držao pažnju, dva dana ga gledam.
Glass onion ista stvar, jednostavno predug, previše vremena izgubljeno na uvod.
dječak sa šibicama

#6310 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by dječak sa šibicama »

Kad vidim da glumi Mila Kunis, izbjegavam.

Ko je nju slagao da je dobra glumica i ko nju gura, nije mi jasno. Valjda stari dobri lobi, a i veza sa jednako bezlicnom osobom od neartikulisanog Ashtona nije odmogla.
Filter

#6311 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Filter »

jack ryan prva sezona ok, klasika, blento se nasao u nebranom grozdju, mozak na pasu ide lagano.
druga sezona, javljaju se odlike superheroja, moze se sazvakati ako je mobitel/tablet/domine/sah pri ruci.
treca sezona :-) superheroj je formiran... negledljivo smetlje.
Point.

#6312 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Point. »

Filter wrote: 13/01/2023 10:41 jack ryan prva sezona ok, klasika, blento se nasao u nebranom grozdju, mozak na pasu ide lagano.
druga sezona, javljaju se odlike superheroja, moze se sazvakati ako je mobitel/tablet/domine/sah pri ruci.
Ne zajebaji, Jack Ryan je saavim solidno.
Filter

#6313 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Filter »

Point. wrote: 15/01/2023 01:57
Filter wrote: 13/01/2023 10:41 jack ryan prva sezona ok, klasika, blento se nasao u nebranom grozdju, mozak na pasu ide lagano.
Ne zajebaji, Jack Ryan je saavim solidno.

ah, jbjga. tebi se svidjelo :thumbup:
3. sezonu vise preslusao na pola uha, pa onda malo premotam. zadnju epizodu nisam ni zavrsio
Tito_i_Partija

#6314 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Point jednostavno ne može prešutit' kad se nekom ne svidi ono što se njemu svidjelo. :lol:
n+1

#6316 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by n+1 »

hali gali halid wrote: 15/01/2023 21:05 Image

Još jedan iz recentno popularnog žanra "Novi val feminističke mizoginije".
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6317 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Truba »

pogledo trejler i to mi je dosta
tranquil

#6318 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by tranquil »

Vikings: Valhalla, druga sezona.

Ni prva sezona nije bila na nivou originalne serije, ali ovo je već teški odron, i skrnavljenje "Vikings" franšize. Ono što je "Blood Origins" za Witcher i fantasy, to je druga sezona Valhalle za Vikinge i žanr historijske fikcije. Ne postoji svijetla tačka u drugoj sezoni, ono bilo šta pozitivno, da možeš da kažeš "ako ništa, barem je bilo to i to". Tri paralelne radnje, ne znam koja više vrijeđa inteligenciju. Loša gluma. O historijskoj autentičnosti da ne pričamo, ona je žrtvovana na oltaru savremene politike još u prvoj sezoni, sada je to još više podebljano. Katastrofa.

A treća sezona je već odobrena. Sweet mother of God.
AhmetShabo

#6319 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by AhmetShabo »

Aftersun, smor
Vam

#6320 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Vam »

tranquil wrote: 16/01/2023 09:13 Vikings: Valhalla, druga sezona.

Ni prva sezona nije bila na nivou originalne serije, ali ovo je već teški odron, i skrnavljenje "Vikings" franšize. Ono što je "Blood Origins" za Witcher i fantasy, to je druga sezona Valhalle za Vikinge i žanr historijske fikcije. Ne postoji svijetla tačka u drugoj sezoni, ono bilo šta pozitivno, da možeš da kažeš "ako ništa, barem je bilo to i to". Tri paralelne radnje, ne znam koja više vrijeđa inteligenciju. Loša gluma. O historijskoj autentičnosti da ne pričamo, ona je žrtvovana na oltaru savremene politike još u prvoj sezoni, sada je to još više podebljano. Katastrofa.

Slazem se, Vikings je fenomenalna serija, Valhalla nastavak sam odgledao samo ocekujuci nesto dobro zahvaljujuci originalnom serijalu, a treci dio (sad iz tvog posta saznao za njega) mi budi znatizelju cisto da vidim na sta ce liciti, mada nemam ocekivanja nikakvih...
tranquil

#6321 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by tranquil »

Vam wrote: 17/01/2023 23:26
tranquil wrote: 16/01/2023 09:13 Vikings: Valhalla, druga sezona.

Slazem se, Vikings je fenomenalna serija, Valhalla nastavak sam odgledao samo ocekujuci nesto dobro zahvaljujuci originalnom serijalu, a treci dio (sad iz tvog posta saznao za njega) mi budi znatizelju cisto da vidim na sta ce liciti, mada nemam ocekivanja nikakvih...
Mah, nešto kada prevrtim u glavi, možda gledamo i staru seriju sa ružičastim naočalama. Historijski gledano, to je takođe bila katastrofa, ali djelimično s razlogom. Historija se ne može dogovoriti čak ni o tačnom broju i imenima Ragnarovih sinova, dakle izvori su bili oskudni, pa su mnoge mitske stvari našle put da se prodaju kao historija (npr. shildmaidens). Jedini konkretniji materijal kojeg su imali je vezan za Englesku (Alfredova vladavina), a i tu je takođe bilo obilnog odstupanja. Ali barem originalna serija nije patila od ovih drugih problema koje ima Valhalla.

Pobogu, jedna ruska kneginja i dvije oslobođene robinje koje su nekoliko dana ranije jedva znale držati nož kada su zaklale svog zadnjeg vlasnika, u predzadnjoj epizodi naprave samostalan raid na kamp stepskih ratnika Pečenega, i to bez plana, improvizujući, sve ubijajući ratnike strijelama dok su u punom galopu, Winetou style, pa onda jedna baci sjekiru i prekine konopac kojim je vezan njen dragi... Kad tad nisam polomio daljinski, neću nikada.

Leif Erikson, koji je historijski u vrijeme Haraldovih avantura u Rusiji i Vizantiji, ne samo već otkrio Ameriku, nego čak i umro, ovdje je za vrijeme putovanja Novgorod - Konstantinopolj naučio čitati, matematiku, navigaciju, astronomiju, arapski, i ne znam je li neko upratio, jer nije eksplicitno rečeno, na kraju je, tokom onog obreda (da ne spoilam) citirao iz glave Ku'ran, i to moram priznati kontekstualno prikladno. Putovanje je trajalo par mjeseci, pa da je cijelo vrijeme sjedio u učionici, ne bi 2% od toga naučio.

Arapska učenjakinja Merjem je bazirana na stvarnoj astronomki iz Aleppa, ali da je historijska Merjem, sama, iz udobnosti abasidskog kalifata, otišla u Novgorod da sakuplja meteorske stijene, i da je tamo neometano živjela neko vrijeme, e to je već jebiga nategnuta pretpostavka.

A gluma? Uzmimo recimo paralelnu radnju u Jomsburgu. Glavna junakinja ovog dijela priče, Freydis, se cijelo vrijeme ne razdvaja od face koju osoba obično ima dok se razdvaja od govneta. A onaj Harekr? Upoznali smo ga kao dobricu, i imao je cijelo vrijeme onaj blagi izraz lica, poput vikinškog jehovinog svjedoka, a onda, od momenta kada saznamo da je lik negativac, pa do kraja, čovjek nabaci onaj izraz kojem se sve gadi, dakle izraz lica Izeta Fazlinovića kada galami na Šefiku jer ne može pronaći posljednju bocu rakije. I čitavo vrijeme se i dalje svojim ljudima prodaje i dalje kao dobrica, eto Freydis je stradala od strane zločinačke ruke, a kad skonta da je ova živa, odluči je tek tako ubiti pred svima, ali prvo vintajući mačem oko nje k'o nindže negativci u Američkom nindži, i uz tekst na nivou takvog filma (u fazonu "nisi umrla, sada hoćeš ha ha ha").

I ne znam da li je neko primjetio, cijela sezona je imala i treću paralelnu radnju, u Engleskoj, po 10-15 minuta svake epizode, i konačni zbir te radnje je ništa. Ništa se nije desilo. Doslovno cijela radnja u Engleskoj je jedna jedina elaborirana dvorska spletka, kako bi se neki službenik bez plemićke titule oženio kraljevom rodicom. To je to.

Sorry ovo je moralo izaći iz mene. Baš mi nije sjela ova sezona.

Nagađam da će se treća sezona baviti Haraldovom službom za Vizantijce, dakle moglo bi biti hodanja i po Bliskom Istoku i jugoistočnoj Europi (fakat se desilo), a paralelno će cijelo vrijeme guziti novu rimsku caricu, kao što je već nagoviješteno da će se desiti. To znači još manje vikinga nego sada, ali će barem lakše zadovoljiti kvote za multietničnost. Ili možda preskoče neki vremenski period pa ga vrate u Norvešku, vjerovatno sa punim brodom Arapa i Berbera s kojima je Harald bio u službi. Leif bi isto tako trebao da požuri sa povratkom u Skandinaviju i otkrivanjem Amerike, već je u zaostatku par decenija, kako je krenulo, prestiće ga Kolumbo. Ovi ostali, ne znam, možda vidimo još neki dramatičan događaj u Engleskoj, možda Godwin opet napravi neki komplikovani dvorski plan, pa mu dodjele neku titulu.
Vam

#6322 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Vam »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
yoda82

#6323 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by yoda82 »

tranquil wrote: 18/01/2023 08:57 Nagađam da će se treća sezona baviti Haraldovom službom za Vizantijce, dakle moglo bi biti hodanja i po Bliskom Istoku i jugoistočnoj Europi (fakat se desilo), a paralelno će cijelo vrijeme guziti novu rimsku caricu, kao što je već nagoviješteno da će se desiti. To znači još manje vikinga nego sada, ali će barem lakše zadovoljiti kvote za multietničnost. Ili možda preskoče neki vremenski period pa ga vrate u Norvešku, vjerovatno sa punim brodom Arapa i Berbera s kojima je Harald bio u službi. Leif bi isto tako trebao da požuri sa povratkom u Skandinaviju i otkrivanjem Amerike, već je u zaostatku par decenija, kako je krenulo, prestiće ga Kolumbo. Ovi ostali, ne znam, možda vidimo još neki dramatičan događaj u Engleskoj, možda Godwin opet napravi neki komplikovani dvorski plan, pa mu dodjele neku titulu.
:thumbup:

Jebo Moriartya šta je Godwin. :D
kakavdanakneiskustvu

#6324 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by kakavdanakneiskustvu »

jebeš ko fol horor gdje se ne trzneš pošteno tokom filma
Tito_i_Partija

#6325 Re: Gledali ste, ne preporučujete

Post by Tito_i_Partija »

Nisam gled'o ovaj, al' najbolji horori su mi bili oni koji me nisu "trzali".
Post Reply