TENIS

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
erik2

#6301 Re: TENIS

Post by erik2 »

shake69 wrote:Dzaba njemu sve, ali 'Speedy Gonsales' s Mallorce moze samo spletom niza okolnosti povratiti tron pored Djoke i Rogera. Ovakav nespreman, s povredom koja ce se samo pogorsavati, najvjerovatnije, tesko da sta moze napraviti na americkoj turneji u SAD (august) a o zavrsetku sezone da ne govorimo. Kad je bio najbolji nije mogao na zavrsnom mastersu nista a ni na turnirima u septembru se rijetko okitio titulama. Naredna godina nova nafaka, a red je da na nekom betonu i Skot nesto uzme.
Kakva ba povreda ? Doping kontrola, vjeruj.
Jameka

#6302 Re: TENIS

Post by Jameka »

O kakvom dopingu vi pricate? De budite normalni. Lik od kako zna za sebe krvavo radi da bi bio to sto jeste. Ustalom, nedavno su mu upali u 6h ujutro, i masu puta prije toga, pa nisu nista nasli. Jedini tenisac sumnjiv po tom pitanju je onaj sto je prosle godine imao nadnaravan uzlet.
Rafaelo je, poslije Roland Garrosa, jednostavno slab. Trava, sta li je, pa eto, i to koljeno. A vratit ce se, ja sta ce, taman sada za zavrsnicu sezone, kada bi inace bio posmatrac, sada ce biti svjez i pravi.
erik2

#6303 Re: TENIS

Post by erik2 »

Emilly5 wrote:O kakvom dopingu vi pricate? De budite normalni. Lik od kako zna za sebe krvavo radi da bi bio to sto jeste. Ustalom, nedavno su mu upali u 6h ujutro, i masu puta prije toga, pa nisu nista nasli. Jedini tenisac sumnjiv po tom pitanju je onaj sto je prosle godine imao nadnaravan uzlet.
Rafaelo je, poslije Roland Garrosa, jednostavno slab. Trava, sta li je, pa eto, i to koljeno. A vratit ce se, ja sta ce, taman sada za zavrsnicu sezone, kada bi inace bio posmatrac, sada ce biti svjez i pravi.
Ja sam normalan. Ne dopingujem se. Vjeruj mi. :D
necko_hz

#6304 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Jedan je Speedy Gonzalez, a to definitivno nije Nadal. 8-) Pogađajte o kome je riječ. :mrgreen:

Inače, šteta što Rafe nema na Olimpijadi, međutim ako nije 100 % fit onda je ovo pametan potez, što zbog manjka šansi da osvoji turnir, što zbog rizika od pogoršanja povrede. Također, Rogerove šanse za osvajanje OI su porasle.

Danas je Tommy još jednom pokazao kakav je majstor. Kretanje, fizička sprema i onakav nivo igre nakon silnih povreda i u 4-oj deceniji života je nešto vrijedno divljenja. Čisti primjer nadolazećim generacijama kako se može igrati lijep i učinkovit tenis istovremeno. Do titule Tommy, do titule. 8-)

Almagro dobio Kohlchreibera i pokazao da je manji mental midget od Phillipa, dok bi uskoro i Čilić trebao završiti svoj meč. Imaćemo izuzetno jake polufinalne mečeve u Hamburgu.

U Gstaadu smo dobili polufinala. Talentovani Dimitrov će igrati protiv ništa manje talentovanog Belluccia, dok će Tipsarević protiv Francuza Mathieua pokušati doći do svog sedmog finala u karijeri. Ima dobre šanse, ali ne treba podcijeniti Francuza, koji zna odigrati na jako zavidnom nivou. Oba meča su sjajna i vrijedi ih ispratiti.
erik2

#6305 Re: TENIS

Post by erik2 »

necko_hz wrote:Jedan je Speedy Gonzalez, a to definitivno nije Nadal. 8-) Pogađajte o kome je riječ. :mrgreen:
? :D

Image
necko_hz

#6306 Re: TENIS

Post by necko_hz »

To je Fernando Gonzalez ala "Stone Hand", ali ima, odnosno bio je jedan igrač, Amerikanac Tajvanskog porijekla poznat po svojoj brzini, anticipaciji i pucanjem vinera iz counterpounhinga . :mrgreen: Područje u kojem niko nije bio bolji od njega. :mrgreen: 2HBH iz skoka, pretpostavljam da znate o kome se radi. :mrgreen:
shake69

#6307 Re: TENIS

Post by shake69 »

erik2 wrote:
necko_hz wrote:Jedan je Speedy Gonzalez, a to definitivno nije Nadal. 8-) Pogađajte o kome je riječ. :mrgreen:
? :D

Image
Chang!
erik2

#6308 Re: TENIS

Post by erik2 »

necko_hz wrote:To je Fernando Gonzalez ala "Stone Hand", ali ima, odnosno bio je jedan igrač, Amerikanac Tajvanskog porijekla poznat po svojoj brzini, anticipaciji i pucanjem vinera iz counterpounhinga . :mrgreen: Područje u kojem niko nije bio bolji od njega. :mrgreen: 2HBH iz skoka, pretpostavljam da znate o kome se radi. :mrgreen:
Chang je kineskog, na vrh mi jezika je l' prvo slovo N ? :D
erik2

#6309 Re: TENIS

Post by erik2 »

shake69 wrote: Chang!
A jest u pravu si, ja kont'o kineskog. :thumbup: :D
necko_hz

#6310 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Bingo. :mrgreen:

Inače, prvi igrač koji je "uveo" 2HBH iz skoka.

shake69

#6311 Re: TENIS

Post by shake69 »

necko_hz wrote:Bingo. :mrgreen:

Inače, prvi igrač koji je "uveo" 2HBH iz skoka.

Nekako, malo poslije toga, Ivanisevic je vrlo solidno 'uveo' taj udarac u svoj repertoar, posebno kad bi malo htio zabaviti i publiku. A Chang? E, kakav je to borac bio.
erik2

#6312 Re: TENIS

Post by erik2 »

Ja ga nešto nisam gotivio, uzeo je RG, taj turnir mi inače ne spada u omiljene zbog dugotrajnih razmjeni udaraca.
necko_hz

#6313 Re: TENIS

Post by necko_hz »

2HBH iz skoka je jako težak, ali estetski izuzetno privlačan udarac. Ivanišević je često zabavljao publiku, jednostavno bio je takvog karaktera i kao i mnogi igrači uvrstio taj udarac u svoj repertoar, ali malo ih je moglo udarati lopticu tako jako i sa jednakom učinkovitošću kao Rios, Safin i Nalbandian. Naročito prva dvojica, toliko snage i varijacija, fantastično.

Changa sam volio zbog svoje specifičnosti i borbe koju je prikazivao u mečevima. Njegov stil igre mi nije bio drag, koliko mi je on bio gotivan sa svojim inovacijama, trkom i pušerajem. :mrgreen: Tada je doduše to bila više iznimka nego pravilo, jer je sve vrvilo od ofanzivaca i S&V igrača, tako da je on odudarao od svakodnevnice.
Jako simpatičan i interesantan igrač, osvježenje tenisa 90-tih.
erik2

#6314 Re: TENIS

Post by erik2 »

necko_hz wrote:
Changa sam volio zbog svoje specifičnosti i borbe koju je prikazivao u mečevima. Njegov stil igre mi nije bio drag, koliko mi je on bio gotivan sa svojim inovacijama, trkom i pušerajem. :mrgreen: Tada je doduše to bila više iznimka nego pravilo, jer je sve vrvilo od ofanzivaca i S&V igrača, tako da je on odudarao od svakodnevnice.
Jako simpatičan i interesantan igrač, osvježenje tenisa 90-tih.
Ja se sjećam jednog njegovog servisa tzv. "frljoka", mislim da je bio na RG, ne mogu se sjetiti protiv koga, moguće protiv Lendla. Bio je često na špicama.
necko_hz

#6315 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Tačno. To je bilo u 4. kolu RG-a 1989 protiv Lendla, tzv. Underhand serve.

Ali pazi šta je budala uradila na meč loptu. :mrgreen:
erik2

#6316 Re: TENIS

Post by erik2 »

necko_hz wrote:Tačno. To je bilo u 4. kolu RG-a 1989 protiv Lendla, tzv. Underhand serve.

Ne fercera mi ovo kad pokušam otvorit'.
necko_hz

#6317 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Klikni na naslov klipa i gledaj na youtube.
Dugi nožni nokti

#6318 Re: TENIS

Post by Dugi nožni nokti »

Ovako ja odserviram drugi servis na rekreaciji. :D
necko_hz

#6319 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Kod mene je ovakav i prvi i drugi. :mrgreen:
Dugi nožni nokti

#6320 Re: TENIS

Post by Dugi nožni nokti »

:lol:
Ma dobro, loše sam se izrazio. Trebao sam napisati "jedini" servis, jer obično prvi završi na nekom drugom terenu ili k'o u stonom tenisu udari prvo u moje polje. :lol:
BHF_Manijak

#6321 Re: TENIS

Post by BHF_Manijak »

Kakav je to fazon sa doping kontrolom sto aludirate na Nadala i Olimpijadu???

I zar jeste fakat tako da upadnu kad hoce u kucu kada je kontrola u pitanju? Zasto je to tako bas u tenisu???
erik2

#6322 Re: TENIS

Post by erik2 »

necko_hz wrote:Tačno. To je bilo u 4. kolu RG-a 1989 protiv Lendla, tzv. Underhand serve.

Pazi koliko duboko u terenu Chang čeka Lendlov servis, to je danas nezamislivo. :D
necko_hz

#6323 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Dugi nožni nokti wrote::lol:
Ma dobro, loše sam se izrazio. Trebao sam napisati "jedini" servis, jer obično prvi završi na nekom drugom terenu ili k'o u stonom tenisu udari prvo u moje polje. :lol:
:lol: E, to to.
BHF_Manijak wrote:I zar jeste fakat tako da upadnu kad hoce u kucu kada je kontrola u pitanju? Zasto je to tako bas u tenisu???
Pojedini igrači su se koliko znam i žalili na to. Tenis je najzahtjevniji i po mnogo čemu drugačiji sport od ostalih, tako da su rigoroznije mjere neminovnost, naročito u ovom vaktu kada u svakom sportu fizikalije igraju glavnu ulogu, a za fantastičnu fizičku spremu potrebna su dobra ishrana, suplementacija i treninzi. Te 3 stvari se međusobno nadopounjuju i problem nastane kada se obični suplementi zamjene nedozvoljenim sredstvima, a to se u sportu kao što je tenis vrlo lako manifestuje, jer sezona se odvija bez prestanka, a vremenski period između turnira je veoma kratak. Zato su takve doping kontrole neophodne i nerijetko se dešavalo da su upadali u kuće igračima u gluha doba noći. :mrgreen:

@ Erik

I tad je bilo nezamislivo, a kamoli sad. :mrgreen: Tu je faktor iznenađenja odigrao svoje, a Lendl se definitivno nije znao nositi sa nepredvidivim stvarima. To ovaj meč i pokazuje, zato je uvijek toliko pažnje posvećivao treningu i zato je uostalom jedan od igrača koji je tenis izdigao na viši nivo.
Jameka

#6324 Re: TENIS

Post by Jameka »

BHF_Manijak wrote:
I zar jeste fakat tako da upadnu kad hoce u kucu kada je kontrola u pitanju?
Jest. Vecina tenisaca se pohvali na drustvenim mrezama kad ih obidju. Novaku su banuli u 10h ujutro, pa se on zezao da je privilegovan sto je broj jedan, jer ostalim uglavnom upadaju u 5-6 ujutro.
necko_hz

#6325 Re: TENIS

Post by necko_hz »

Odličan meč igraju Almagro i Monaco. U trećem setu smo u 7 gejmova vidjeli čak 6 brejkova, tako da će završnica biti izuzetno neizvjesna. Baš se ubijaju sa osnovne. :dance:
Post Reply