Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
Bosnolog

#6301 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosnolog »

hrastov žižak wrote: čime? pozivanjem na holokaust?
Image
Cionisti decnijama cine Holokaust nad Palestincima, a Hamas je samo posljedica visedecenijske genocidne ideologije Cionizma, etnickog ciscenja, planskog i sistematskog progona, ubijanja i preotimanja drzave od onih koji su ih udomili nakon sto su prezivjeli stradnja u nacistickoj Evropi.
mO k3

#6302 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

Katasrofalno izvjestavanje u njemackoj ,izrael napadnut , slike ubijenih izraelaca unistenih stanova,zgrada od strane "palestinaca" ,nigdje objektivne izvjestavanje ...
amoninan

#6303 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Ženski Dr.Med wrote:Katasrofalno izvjestavanje u njemackoj ,izrael napadnut , slike ubijenih izraelaca unistenih stanova,zgrada od strane "palestinaca" ,nigdje objektivne izvjestavanje ...
Teško je o toj temi govoriti u drugačijem svijetlu u Njemačkoj. Zbog već jel poznatih razloga. Nije im zamjeriti mnogo.
mO k3

#6304 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

amoninan wrote:
Ženski Dr.Med wrote:Katasrofalno izvjestavanje u njemackoj ,izrael napadnut , slike ubijenih izraelaca unistenih stanova,zgrada od strane "palestinaca" ,nigdje objektivne izvjestavanje ...
Teško je o toj temi govoriti u drugačijem svijetlu u Njemačkoj. Zbog već jel poznatih razloga. Nije im zamjeriti mnogo.
da slazem se ... samo sto vecina njemaca isto misli kao i mi ,ja kazem vecina
Tkd

#6305 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tkd »

Bosnolog wrote:
Image
Cionisti decnijama cine Holokaust nad Palestincima, a Hamas je samo posljedica visedecenijske genocidne ideologije Cionizma, etnickog ciscenja, planskog i sistematskog progona, ubijanja i preotimanja drzave od onih koji su ih udomili nakon sto su prezivjeli stradnja u nacistickoj Evropi.

Džabe objašnjavati, drugi su krivi , ne izrael i njihova cionistička politika. :-) :-) :-) :-) :-)

Sada će reći izrael je stariji blabla. :-)

A Nijemci koliko god meni dragi bili neka izvještavaju profesionalno kao i uvijek. Hitler je radio što je radio, pogriješili su, priznali su to, a neće sada neko od 20 godina koji se tada ni rodio nije biti kriv za nešto što se davno desilo. Drugo je kada si Amerikanac i kada se ne izvineš za nuklearku.
hrastov žižak

#6306 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

Džabe objašnjavati, drugi su krivi , ne izrael i njihova cionistička politika.
dosadan si. prestani insinuirati, dijete.
Bosnolog

#6307 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bosnolog »

Ženski Dr.Med wrote:Nisam neki prijatelj zavjere ,americki predsjednicki izbori su prosli ne bas ne ruku izraelu i meni daje dojam da je sve ovo namjesteno/iscinirano od strane izraela i da postoji mogucnost sirih sukoba u koji ce se uvuci Iran i cak USA i to mi se ne svidja ....

nadam se da grijesim ,ali tu vidim moguci scenario
11 Septembar 2001 su odradili Cionisti i MOSAD da bi uvukli Ameriku u njihove bolesne planove ratovanja americke djece protiv arapskog svijeta, to jest drzava koje su bile vojana prijetnja cionistickom Izraelu. (Irak a Iran je trebao biti napadnut jos 2006 godine) Plan je unistit bilo kavu prijetnju nukleranom Izraelu i potpuno preuzimanja bliskog istoka iza kojih stoje jaki lobiji naftnih i drugih korporacija,....

Amerika je najvise izgubila slijepo podrzavajuci Cioniste,...

Obama je na zalost samo slijepi protocni bojler cionistickih lobija,...

amoninan

#6308 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Ženski Dr.Med wrote:
amoninan wrote:
da slazem se ... samo sto vecina njemaca isto misli kao i mi ,ja kazem vecina
Pa naravno. Znaju i oni u čemu je fazon s njihovim medijim ai izvještajima o Izraelu.
Dovoljno je da se pogleda npr večerašnje izdanje El Đezirine Inside story i da cjela izraelski "case" u pogledu ovog napada padne u vodu, ili u najmanju ruku dovede u veliku sumnju. A hvala Bogu, bar danas, na jedan klik si od takvih medija.

@TDK

Pa nije to tako jednostavno. Breme koje nose je preveliko, i s pravom ga nose. Na sličan način će jednog dana i Izraelci (koje li ironije žrtva postaje dželat) i slični njim aplaćati ceh.
DesertWind

#6309 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

Tkd wrote: Image
sve ova slika objasnjava...

sto se tice toga da je palestincima nudjeno pa eto kao nisu prihvatili - samo cu vas podsjetit da je i nama nudjeno stosta pa eto kao imamo ko neku drzavu a pacenicki se zivi... sta bi bilo da smo dobili taj neki "patrljak"???....

ucinili bi im to sa ili bez saglasnosti i pregovora.... jer je militantno-fasisticko-cionisticka ideologija imperijalistickog ekspanzionistickog tipa.... i imperijalno ponasanje ne podrazumijeva bilo kakve ugovore i postivanje ugovora.... i sl....
vivaldi

#6310 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by vivaldi »

ovaj najnoviji belaj mi bas nije jasan :?

hamas taman odjebo assada i prihvatio skute americke marionete katara. zasto ih izrael napade bas mi nije jasno..pogotovo sto se spekulisalo i o raskolu u hesbolahu koji je navodno isto razmisljao da okrene ledja assadu, sto bi nekako logicno gledajuci trebalo odgovarati izraelu, ali sta se desilo nemam pojma..
harač

#6311 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

joj teorija zavjere osmanagić bi vam pozavidio :D
DesertWind

#6312 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

teorije zavjere?

nemoj mi samo rec' da je sve bilo slucajno i nenadano :lol:
jefferson

#6313 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

DesertWind wrote:teorije zavjere?

Slucajno nije bilo s obzirom na desavanja od subote. Ali boga mi cini mi se da je Hamas ovaj put uhvacen u raskoraku s obzirom na nekontrolisane i neartikulisane reakcije.
Sto se tice Septembra 11 i sl. Sta reci? Sramota da od svih ljudi mi nasli prebrojavati zrtve i pricati o teorijama zavjere. Znam ja jos jednu vrstu populacije koja ima slicne teorije zavjere, eno i na pola puta izmedju Sarajeva i Jahorine!
@mba

#6314 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by @mba »

doci ce ovom entitetu u palestini kraj kad tad!

mislim da nije bas pametno sto cionisticki rezim trenutno radi, nema vise ni mubarak da cuva granicu, sto isto znaci da ce hamas svakim danom biti sve jaci i jaci sto se tice snadbijevanja sa oruzjem!

zao mi je tog naroda i djece poginule!
Man of steel

#6315 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Man of steel »

DesertWind wrote:
Tkd wrote: Image
sve ova slika objasnjava...

Apsolutno ništa ova slika ne objašnjava.

Čitava priča oko Izraela i Palestine je mnogo kompleksnija i zamršenija nego li to ova slika pokazuje.

Palestina kao država nikad nije postojala, tako da židovi koji su nakon ww2 naseljavali te prostore nikome ništa nisu ukrali već su jednostavno naseljavali teritoriju koju im je Rotšild kupio a Britanac poklonio.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#6316 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Truba »

Bosnolog wrote:
Image
nije ova mapa baš "realna"
to bi isto bilo da je bih sva bila zelena a sad svedena na 24% teritorija bošnjaka a šta je s dijelovima gdje nikad nije bilo bošnjaka + nenaseljeni vrhovi planina... to ne može biti zeleno u startu pa prikazano da je "izgubljeno"

e tako je u izraelu
veći dio pustinja, beduini... ništa... i onda židovi u pustinji formirali gradove...
i sada neko pravi zelene mape...kao tu su živjeli palestinci... nije tu niko živio

to je pustinja prazan prostor... tursku upravu je naslijedio britanski mandat...židovi su se bolje snašli iskoristili pogodan politički momenat i formirali državu
židovi se nisu naseljavali u palestinsku državu... nego na prostor britanskog mandata...

drugo su nelegalna naseljavanja na zapadnu obalu...
Avetinho

#6317 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

Bosnolog wrote: 11 Septembar 2001 su odradili Cionisti i MOSAD da bi uvukli Ameriku u njihove bolesne planove ratovanja americke djece protiv arapskog svijeta, to jest drzava koje su bile vojana prijetnja cionistickom Izraelu. (Irak a Iran je trebao biti napadnut jos 2006 godine) Plan je unistit bilo kavu prijetnju nukleranom Izraelu i potpuno preuzimanja bliskog istoka iza kojih stoje jaki lobiji naftnih i drugih korporacija,....

Amerika je najvise izgubila slijepo podrzavajuci Cioniste,...

Obama je na zalost samo slijepi protocni bojler cionistickih lobija,...

Da, a svi znamo da nije bilo ni slijetanja na Mjesec, kao i da Curiosity nije na Marsu. Pise na http://www.klix.ba/forum i http://www.advance.hr. Sve je to cionisticko-boljsevicko-antibosansko-cetnicka zavjera militantno-fasisticko-cionistickih ideologija imperijalistickog ekspanzionistickog tipa.
Man of steel

#6318 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Man of steel »

Black swan wrote: nije ova mapa baš "realna"
to bi isto bilo da je bih sva bila zelena a sad svedena na 24% teritorija bošnjaka a šta je s dijelovima gdje nikad nije bilo bošnjaka + nenaseljeni vrhovi planina... to ne može biti zeleno u startu pa prikazano da je "izgubljeno"

e tako je u izraelu
veći dio pustinja, beduini... ništa... i onda židovi u pustinji formirali gradove...
i sada neko pravi zelene mape...kao tu su živjeli palestinci... nije tu niko živio

to je pustinja prazan prostor... tursku upravu je naslijedio britanski mandat...židovi su se bolje snašli iskoristili pogodan politički momenat i formirali državu
židovi se nisu naseljavali u palestinsku državu... nego na prostor britanskog mandata...

drugo su nelegalna naseljavanja na zapadnu obalu...
Prije naseljivanja židova ta oblast zvana Palestina je bila obična pustara koju su naseljavali Arapi.

Nije imala granice, vlast, obilježja niti išta da bi ih se okarakterisalo kao državu i nečiju teritoriju.

Tek nakon uspostave Izraela pojavljuju se palestinski narod i pokreti koji se bore protiv židovske države.

Naravno da sve to ni u kojem slučaju ne opravdava postojanje Izreala kao države, koja čitavo svoje postojanje bazira na vjerskim knjigama i bajkama o obećanoj zemlji.
DesertWind

#6319 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by DesertWind »

jefferson wrote:

Slucajno nije bilo s obzirom na desavanja od subote. Ali boga mi cini mi se da je Hamas ovaj put uhvacen u raskoraku s obzirom na nekontrolisane i neartikulisane reakcije.
Sto se tice Septembra 11 i sl. Sta reci? Sramota da od svih ljudi mi nasli prebrojavati zrtve i pricati o teorijama zavjere. Znam ja jos jednu vrstu populacije koja ima slicne teorije zavjere, eno i na pola puta izmedju Sarajeva i Jahorine!
meni je zao obicnih ljudi kad zaginu bilo da se zovu Hamo Meho i Jovica i poginu na Markalama ili Steve i Mary koji se bace sa Twinsa - ali to nije tema.... a o ljubavi americke vlade citaj onih iz sjene prema vlastitim gradjanima - ne bih u ovoj temi da diskutujem.... ono sto je cinjenica jeste - da je ta vlada marioneta izraelskoj i samim tim ima podrsku u bilo kakvoj vrsti politickih vojnih bilo kakvih akcija izraelaca nad ostalim....
Avetinho

#6320 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Avetinho »

DesertWind wrote:
jefferson wrote:

meni je zao obicnih ljudi kad zaginu bilo da se zovu Hamo Meho i Jovica i poginu na Markalama ili Steve i Mary koji se bace sa Twinsa - ali to nije tema.... a o ljubavi americke vlade citaj onih iz sjene prema vlastitim gradjanima - ne bih u ovoj temi da diskutujem.... ono sto je cinjenica jeste - da je ta vlada marioneta izraelskoj i samim tim ima podrsku u bilo kakvoj vrsti politickih vojnih bilo kakvih akcija izraelaca nad ostalim....
Ti si nesto pobrkao. Svi znamo da je americka vlada marioneta bosanske vlade, tacnije Federacije.

Marioneta Izraela je Obala Slonovace, i Burma.
occupylove

#6321 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

ovaj poduzi clanak treba analizirati ali bez histerije
konferenecija u Kuala Lumpuru o posljedicama napada 9/11
mnogo linkova i informacija i dokumenata
molim lijepo ?
ako imate kontra argumente ?
pobijte ih civilizovano bez politickih parola , pa jeli se kunete u 'zapadnu demokratiju " ili ne ?
hvala unaprijed i bez pozivanja sada da se bombarduje Malezija i slicno :lol:
ima veze sa masakrima u Gazi , "rat protiv terora" je na vise frontova i nema mu kraja na vidiku ( sto je vrlo zastrasujuce ) ;

http://www.globalresearch.ca/september- ... 11/5311561
bogoljub

#6322 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by bogoljub »

Izraelska zločinci ponovo jurišaju na >Gazu. A na koga bi drugo, na male, utučene, zatvorene u geto ljude. Ova tema je nastala kada su jurišali prije 4 god. i kada su ubili više od 1400 ljudi pretežno žena i djece.

Ali sada ima nešto novo.
prvi put u posljednjih 20 god, rakete lete i na Tel Aviv. 70 izraelaca ranjeno.
Hoće li svijet opet nijemo gledati na Cionistička orgijanja nad nejači.!?
occupylove

#6323 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

uzivo video-link iz Gaze , mozete se ukljuciti i pitati momka sta se desava ;

http://www.ustream.tv/channel/operation-pillar-of-cloud
Paranoid

#6324 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Paranoid »

bogoljub wrote: Hoće li svijet opet nijemo gledati na Cionistička orgijanja nad nejači.!?
Ima jedan koji je izrazio "zabrinutost"...Ban Ki Mun Image
mO k3

#6325 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

ma svijet suti pustili su ih da rade sta hoce ,cim kazes nesto protiv politike izraela odma si antisemit
Locked