FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JThomas

#6301 Re: FK Zeljeznicar

Post by JThomas »

nemoguće je, apsolutno nemoguće, da ovaj višća ne bude veliki igrač. evo, rek'o sam to :D

doduše, vidjećemo u čijem dresu i šta će željo imati od toga... :D
lit3ro

#6302 Re: FK Zeljeznicar

Post by lit3ro »

Sto se tice utakmice, igra odlicna s obzirom na 12 STOPERA TRAVNIKA! Ljudi nemaju ni golmana sve su im stoperi :D, pa je ova pobjeda mnogo bolja nego sto to izgleda...protiv onakvih ekipa jednostavno je tesko postici pogodak :) a mi smo dali 2...A sto se tice Nijaza, da je i ovo namjestio ko sto vec ide prozivanje neko, ne bi se mucili do 80 te :) ne bi se odugovlacilo koliko se moglo ( valjanje travnicana po terenu) da uzmu bod, itd itd...

A kitarima bih porucio : Dovedite Amora Masovica - on vas jedini moze izvuci iz mrtvih :)
Cyrax

#6303 Re: FK Zeljeznicar

Post by Cyrax »

Ma sve je ovo Nijazovo maslo :D ,kako ga nije vise stid :-?
elSaik

#6304 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Nekada sam davno, dok sam bio mlad i zelen :mrgreen: , imao običaj da se raspravljam sa ostalim navijačima u vezi Premijer lige, kluba, historije, sadašnjosti, uspjesima i neupjesima, ali sam prestao. Sad me to više ne zanima toliko s obzirom da svakako ispred nas nema nikoga pa nema potrebe. Ali, ne mogu a da se ne osvrnem na činjenicu da svaki drugi post ili uživo komentar koji napiše neki navijač torpeda ima u sebi najmanjeg jednom spomenuto "mašinovođe, seljo, skretničari", a najmanje dva puta "nijaz". Do prije koji mjesec kada smo izgubili u derbiju i kada smo bili na 5., 6. mjestu, rijetko ko je spominjao Nijaza. Tadašnje pobjede u gostima su bile plod "sretnih okolnosti" i ništa više. Sada, kada su nam igrači po fizičkoj spremi 3 klase iznad skoro svih ostalih timova, kada od tog istog derbija nismo izgubili nijednu zvaničnu utakmicu, onda je za to krivo "dopingovanje". Čak smpo im krivi za crvene koje dobijaju u posljednjim utakmica, zbog slučaja Gavarić, zbog UEFAe koja ima isti stav kao i naše komisije... Pričaju dušmani kad smo na dnu, a pričaju vala i kad smo na vrhu. Već su spremni da se naguze Borcu samo mi ne bismo titulu uzeli. Ali to im neće biti dovoljno. Jednako kao što im nije bilo dovoljno kad su se isto tako naguzili Zvezdi.

PS Juče su Lyon, Bayern, Barca i Željo preuzeli prva mjesta u svojim ligama. Čestitamo! 8-)
bato99

#6305 Re: FK Zeljeznicar

Post by bato99 »

A i vrijeme vam je bilo više da se saberete i vratite u vrh BH nogometa.Dugo ste bili samo prosječni,čestitam vam na tituli jer ne vjerujem da onakav Borac kojeg smo mi sinoć dobili može do titule, i nadam se da ćete se zadovoljiti sa tim a nama ostaviti kup :D
elSaik

#6306 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

bato99 wrote:A i vrijeme vam je bilo više da se saberete i vratite u vrh BH nogometa.Dugo ste bili samo prosječni,čestitam vam na tituli jer ne vjerujem da onakav Borac kojeg smo mi sinoć dobili može do titule, i nadam se da ćete se zadovoljiti sa tim a nama ostaviti kup :D
Najviše što vam mi možemo omogućiti jeste da vam omogućimo dodatno mjesto preko lige. :mrgreen:
bato99

#6307 Re: FK Zeljeznicar

Post by bato99 »

elSaik wrote:
bato99 wrote:A i vrijeme vam je bilo više da se saberete i vratite u vrh BH nogometa.Dugo ste bili samo prosječni,čestitam vam na tituli jer ne vjerujem da onakav Borac kojeg smo mi sinoć dobili može do titule, i nadam se da ćete se zadovoljiti sa tim a nama ostaviti kup :D
Najviše što vam mi možemo omogućiti jeste da vam omogućimo dodatno mjesto preko lige. :mrgreen:
hehehe apetiti rastu s razlogom,dobri ste ,najači trenutno u ligi...nije još sve gotovo u kupu ali teško možemo vas proć, ali biće borbe...
elSaik

#6308 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

Ma 3:1 ko rezultat je možda i najgori mogući pred uzvrat. Ono, čini se ko siguran, a u suštini nije. Izgubiš 2:0 i ispadaš. Vidjet ćemo. Nismo izgubili 2 razlike još od Borca, a i to je jedini put ove sezone. Nadam se da će se taj niz nastaviti još makar 20 dana. :mrgreen:
Urlanje dozvoljeno

#6309 Re: FK Zeljeznicar

Post by Urlanje dozvoljeno »

elSaik wrote:Već su spremni da se naguze Borcu samo mi ne bismo titulu uzeli. Ali to im neće biti dovoljno. Jednako kao što im nije bilo dovoljno kad su se isto tako naguzili Zvezdi.
stari mi je za ovo pricao da je sarajevo tada jedva cekalo da izgubi protiv zvezde... u smislu mi mozemo biti prvaci al vi necete. medjutim znamo sta smo uradili partizanu 1972. na njihovom terenu... posteno ih oderali 4-0 a ovi dusmani sa koseva lafo se ko trudili protiv zvezde...

ja ocekujem uprkos svim losim zeljama od strane komsija, da posteno ovaj put odigraju posljednje kolo...

i sto sam htio reci ranije... spominjanje nijaza u cijeloj ovoj mizernoj situaciji komsija je vise nego pateticno... pa jel svemoguci nijaz ala chuck norris ala bog toliko silan da moze uraditi 100 radnji istovremeno... dati crveni rudarovom golmanu, dati dva crvena igracima sarajeva unistiti borac u mostaru, probiti bunker travnika... ma toliko pres.eravanja sa njihove strane je vec paranoicno i pateticno...

mi kad smo zadnje 4 godine bili prosjecan tim NIKAD nismo krivili ni savez ni druge klubove, iskljucivo je to bila nasa nespobnost, odnosno nase uprave... sada kada oni dozivljavaju isto to drugi su im krivi...

inace ne pisem puno na forumu, al nekad imam potrebu...

ps. gdje mogu naci snimak utakmice protiv travnika?
LSD

#6310 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Urlanje dozvoljeno wrote:
elSaik wrote:Već su spremni da se naguze Borcu samo mi ne bismo titulu uzeli. Ali to im neće biti dovoljno. Jednako kao što im nije bilo dovoljno kad su se isto tako naguzili Zvezdi.
stari mi je za ovo pricao da je sarajevo tada jedva cekalo da izgubi protiv zvezde... u smislu mi mozemo biti prvaci al vi necete. medjutim znamo sta smo uradili partizanu 1972. na njihovom terenu... posteno ih oderali 4-0 a ovi dusmani sa koseva lafo se ko trudili protiv zvezde...

ja ocekujem uprkos svim losim zeljama od strane komsija, da posteno ovaj put odigraju posljednje kolo...

i sto sam htio reci ranije... spominjanje nijaza u cijeloj ovoj mizernoj situaciji komsija je vise nego pateticno... pa jel svemoguci nijaz ala chuck norris ala bog toliko silan da moze uraditi 100 radnji istovremeno... dati crveni rudarovom golmanu, dati dva crvena igracima sarajeva unistiti borac u mostaru, probiti bunker travnika... ma toliko pres.eravanja sa njihove strane je vec paranoicno i pateticno...

mi kad smo zadnje 4 godine bili prosjecan tim NIKAD nismo krivili ni savez ni druge klubove, iskljucivo je to bila nasa nespobnost, odnosno nase uprave... sada kada oni dozivljavaju isto to drugi su im krivi...

inace ne pisem puno na forumu, al nekad imam potrebu...

ps. gdje mogu naci snimak utakmice protiv travnika?
Siguran budi da ce se naguziti i spustiti gace Borcu AKO se prvak bude odlucivao u zadnjem kolu (kao što su nekad protiv Zvezde spuštali gace samo da Željo ne bude prvak), zato moramo ovjeriti titulu prije toga ili pobjediti Leotar u gostima u tom zadnjem kolu.
Obuca9

#6311 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

Ko o čemu, kurva o poštenju...
Nakon što je svojevremeno za sarajevski list Dnevni avaz izjavio kako ga traži splitski Hajduk, a što je iz splitskog tabora odlučno demantirano, Mehmed Meša Baždarević ovaj put je u Novom Ljiljanu odapeo otrovnu strijelu u pravcu splitskog Hajduka. Naime, Baždarević je otkrio strogo čuvanu tajnu staru dvije decenije. "Spriječio sam prodaju utakmice Hajduku budući da su pojedini Željini igrači htjeli pustiti bodove da Sarajevo ne bude prvak" - stoji udarno u naslovu i podnaslovu.

Na upit i konstataciju novinara kako je Baždarević jedan od rijetkih Željinih igrača o kome navijači Sarajeva uvijek govore u superlativima - čime ih je to zadužio - kontroverzni Meša je odgovorio:
- Vjerojatno utakmicom na Koševu kad sam igrajući za Željezničar protiv Hajduka Sarajevu donio titulu prvaka bivše SFRJ, 1985. godine! Sarajevo je istovremeno igralo u Skoplju protiv Vardara, a mi nismo smjeli izgubiti od Hajduka.

Otkrijte nam pravu istinu s utakmice Željo - Hajduk (4:4) o kojoj se i dan danas priča?
- Pojedini igrači Želje su odlučili da puste Hajduku bodove, kako bi Hajduk bio prvak Jugoslavije, a ne Sarajevo. Nakon 20. minute gubili smo već 0:2. Prišao sam svome treneru Ivici Osimu i rekao mu da ne želim igrati lažiranu utakmicu, neka me mijenja. On me smirio i dodao da ćemo sve riješiti na poluvremenu.

Tada je nastao "povijesni lom inventara u svlačionici"?
- Ušao sam u svlačionicu i počeo lomiti stolice, sve što mi se našlo na putu. Tražio sam od igrača da igraju, da moramo sačuvati obraz pred cijelim gradom i da ne smijemo izgubiti. Na kraju je bilo 4:4 i Sarajevo je osvojilo titulu!
Da vam je Bogdo više ovakvih ljudi u i oko kluba, a manje iskompleksiranih papaka ala Nijaz Brković, ljudi bi vas više cijenili...
LSD

#6312 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Nijaz nocna mora malenih...samo o njemu pricaju bez prestanka :lol: :-)
elSaik

#6313 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

hz__semir wrote:Ko o čemu, kurva o poštenju...
Nakon što je svojevremeno za sarajevski list Dnevni avaz izjavio kako ga traži splitski Hajduk, a što je iz splitskog tabora odlučno demantirano, Mehmed Meša Baždarević ovaj put je u Novom Ljiljanu odapeo otrovnu strijelu u pravcu splitskog Hajduka. Naime, Baždarević je otkrio strogo čuvanu tajnu staru dvije decenije. "Spriječio sam prodaju utakmice Hajduku budući da su pojedini Željini igrači htjeli pustiti bodove da Sarajevo ne bude prvak" - stoji udarno u naslovu i podnaslovu.

Na upit i konstataciju novinara kako je Baždarević jedan od rijetkih Željinih igrača o kome navijači Sarajeva uvijek govore u superlativima - čime ih je to zadužio - kontroverzni Meša je odgovorio:
- Vjerojatno utakmicom na Koševu kad sam igrajući za Željezničar protiv Hajduka Sarajevu donio titulu prvaka bivše SFRJ, 1985. godine! Sarajevo je istovremeno igralo u Skoplju protiv Vardara, a mi nismo smjeli izgubiti od Hajduka.

Otkrijte nam pravu istinu s utakmice Željo - Hajduk (4:4) o kojoj se i dan danas priča?
- Pojedini igrači Želje su odlučili da puste Hajduku bodove, kako bi Hajduk bio prvak Jugoslavije, a ne Sarajevo. Nakon 20. minute gubili smo već 0:2. Prišao sam svome treneru Ivici Osimu i rekao mu da ne želim igrati lažiranu utakmicu, neka me mijenja. On me smirio i dodao da ćemo sve riješiti na poluvremenu.

Tada je nastao "povijesni lom inventara u svlačionici"?
- Ušao sam u svlačionicu i počeo lomiti stolice, sve što mi se našlo na putu. Tražio sam od igrača da igraju, da moramo sačuvati obraz pred cijelim gradom i da ne smijemo izgubiti. Na kraju je bilo 4:4 i Sarajevo je osvojilo titulu!
Da vam je Bogdo više ovakvih ljudi u i oko kluba, a manje iskompleksiranih papaka ala Nijaz Brković, ljudi bi vas više cijenili...
Pročitati pa uporediti sa - Torped - Zvezda 0:4.

Something else? 8-)

Nego, slobodan si da obiđeš fksinfo.com, temu premijer liga. Ne bih da ovaj topic prljam onim pisanjima tamo, ali nastavite li moralisti, mislim da ću biti prinuđen to učiniti.
Last edited by elSaik on 04/04/2010 14:43, edited 1 time in total.
Obuca9

#6314 Re: FK Zeljeznicar

Post by Obuca9 »

Pa jesam li napisao ispod "Da vam je Bogdo više ovakvih ljudi u i oko kluba, a manje iskompleksiranih papaka ala Nijaz Brković, ljudi bi vas više cijenili..."

Ili drugim rijecima, da vam je Bogdo vise ljudi koji priznaju da su razbili namjestaljku kao što je Meša, a manje onih koji su se javno kod Ćazima Šahinpašića na televiziji hvalili kako su se osvajale titule ispod stola, još bi vas neko i smatrao ozbiljnim klubom.

P.S.
Drago mi je da nas pratiš i na fksinfu ;)
LSD

#6315 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

Meni je drago kad nas vi ne smatrate ozbiljnim klubom...jer tad smo baš ozbiljni i uspješni.
blaster

#6316 Re: FK Zeljeznicar

Post by blaster »

Ne spominjete desavanja na tribinama nikad. Drug koji ima kartu za zapad kaze da tamo cenzura vlada. Prosle sedmice je samaranje trpio Igor Kristic ( i to na poluvremenu utakmice zbog neobjektivnog komentarisanja penala :-) ), a i sinoc je bilo veselo. :lol: Udarac u obje situacija je bio Bekricev stari koji ne trpi kritike na sinov racun. :lol: :-)

Pomenu jos jednu interesantnu situaciju. Zeljinim golovima se najvise raduje Novo Panic. "Posteni" sudija i poznati kladionicar uvijek ima Zelju u fiksu. :bih:
elSaik

#6317 Re: FK Zeljeznicar

Post by elSaik »

hz__semir wrote:Pa jesam li napisao ispod "Da vam je Bogdo više ovakvih ljudi u i oko kluba, a manje iskompleksiranih papaka ala Nijaz Brković, ljudi bi vas više cijenili..."

Ili drugim rijecima, da vam je Bogdo vise ljudi koji priznaju da su razbili namjestaljku kao što je Meša, a manje onih koji su se javno kod Ćazima Šahinpašića na televiziji hvalili kako su se osvajale titule ispod stola, još bi vas neko i smatrao ozbiljnim klubom.

P.S.
Znaš kako se kaže, prijatelje drži blisko, neprijatelje još bliže. :wink:
Adi_vp

#6318 Re: FK Zeljeznicar

Post by Adi_vp »

Sinoc sve zavrsi kako treba,jest bilo nervozno u p.m....
Atmosfera prava fudbalska :thumbup: ,sljedece kolo i Rudar je na tapetu,trica igra samo 8) ...
Kao sto vecina raje na forumu rece,mi moramo pitanje prvaka rijesiti sami,ni u kom slucaju se ne oslanjati na tekmu na Kosevu gdje Sarajevo ceka Borac-ne vjerujem im sekunde jedne mada realno ce i njima trebati 3 boda za Evropu(valjda :D )...
Tekma po tekma=dupla kruna :D
hubke

#6319 Re: FK Zeljeznicar

Post by hubke »

Adi_vp wrote:Sinoc sve zavrsi kako treba,jest bilo nervozno u p.m....
Atmosfera prava fudbalska :thumbup: ,sljedece kolo i Rudar je na tapetu,trica igra samo 8) ...
Kao sto vecina raje na forumu rece,mi moramo pitanje prvaka rijesiti sami,ni u kom slucaju se ne oslanjati na tekmu na Kosevu gdje Sarajevo ceka Borac-ne vjerujem im sekunde jedne mada realno ce i njima trebati 3 boda za Evropu(valjda :D )...
Tekma po tekma=dupla kruna :D
Pitarima ne treba nikad vjerovati. A sto se tice evrope nek je zaborave. Vresanovic ih jedino u Australiju moze lansirati :) :) :) :) :) :) :) :) :)
Deriguz

#6320 Re: FK Zeljeznicar

Post by Deriguz »

Jebo Dzarovskog sta je Nijaz :D
Joey Tribbiani

#6321 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

blaster wrote:Ne spominjete desavanja na tribinama nikad. Drug koji ima kartu za zapad kaze da tamo cenzura vlada. Prosle sedmice je samaranje trpio Igor Kristic ( i to na poluvremenu utakmice zbog neobjektivnog komentarisanja penala :-) ), a i sinoc je bilo veselo. :lol: Udarac u obje situacija je bio Bekricev stari koji ne trpi kritike na sinov racun. :lol: :-)

Pomenu jos jednu interesantnu situaciju. Zeljinim golovima se najvise raduje Novo Panic. "Posteni" sudija i poznati kladionicar uvijek ima Zelju u fiksu. :bih:
e cuj ove pametnice, e dusa mawa dlaga... haj pred granap, pivu u ruke i kukaj sa svojom rajom, mozda jos naleti koja fina prica da podijelis s nama.
Charuga
Globalni moderator

#6322 Re: FK Zeljeznicar

Post by Charuga »

Sta se jos do kraja sezone nece izmisliti i pricati o desavanjima u klubu. O Nijazu da ne pricam. Ali dobro, anamo oni sve znaju, oni imaju, po ko zna koji put, "komsiju koji je u upravi Zelje". "jarana koji navija za Zelju ali voli vise HZ", "jarana koji je lud za Zeljom ali njima sve iskreno kaze", "tetku ciji prvi kosija" .. A posljednje je "drug koji ima kartu za zapad" ,,, Kaze drug "tamo cenzura vlada" ... 8-)

E cuj Igor Kristic dobio batine na zapadnoj tribini .. :mrgreen:

Jadno da jadnije ne moze biti .. :roll:
Joey Tribbiani

#6323 Re: FK Zeljeznicar

Post by Joey Tribbiani »

jarane evo sad sam i ja cuo. imo je pistolj prislonjen na sljepočnicu dok je komentariso drugo poluvrijeme. Ajmo sad sljedeci pitar. Čekamo vas.

PS: evo jos jedne provale. Na drugom forumu sam procito od navijaca rudara iz prijedora jednu tačnu 1000% provjerenu informaciju. Zeljo je platio sudiji da pokaze Avdukicu, njihovom golmanu, treci zuti karton na ovoj tekmi sto sad igrali (nemam pojma gdje i skim) tako da on ne moze branit protvi nas u iducoj tekmi. Eto, i to je sredjeno. Jebi ga, da je posteno sad bi Avduka branio, skido bi sve zivo, ima covjek 4 para ruku i nogu, odraz 3 metra i motor u guzici. Zeljo i to pokvari, fakat smo neposteni. Isto sam i juce vidio. Platili smo sudiji da i Travnik moze prec centar, sutat dobro iz slobodnjaka sa 20 i neto metara, platili da Seha jednu izvadi ispod precke. Jebi ga, nije sudija kriv sto su oni imali 20% loptu u svojim nogama, to je neka visa sila. Ne moze Zeljo nikako bit dobar.
Fakat je postalo smijesno, odavno ne idem na temu "vic dana", ovdje ulijecu zanimljiviji likovi
LSD

#6324 Re: FK Zeljeznicar

Post by LSD »

A mogli bi otvoriti temu Nijaz Brković All About...cisto da se ne prlja ova tema sa njihovim spamanjem...ocito je da pacenici moraju kukati u vezi Nijaza, zato i dolaze redovno i zato ga i spominju non-stop.
Fino otvorimo temu na ovom podforumu,pa nek na njoj komšinice lijece svoje komplekse i frustracije...nek Nijaza okrive za treci svijetski rat ,baš nas briga....to bi bio odlican poligon za ljubitelje zavjera i urota,a vidjeli smo koliko ih ima na ovom forumu i šta su sve u stanju smisliti.
Samo je pitanje dali bi administracija odobrila takvu temu.
Richard Sorge

#6325 Re: FK Zeljeznicar

Post by Richard Sorge »

hz__semir wrote:Pa jesam li napisao ispod "Da vam je Bogdo više ovakvih ljudi u i oko kluba, a manje iskompleksiranih papaka ala Nijaz Brković, ljudi bi vas više cijenili..."

P.S.
Pa tvojom logikom u to doba je u Zelji bilo iskompleksiranih papaka da ne kazem shupaka .. ali je bilo i super likova poput Meshe ( pod uvjetom da se to on ne pravi malo vazan ) i Ivice ... i tekma je zavrshila 4-4 .. a vi uzeli titulu .. zahvaljujuchi tome

Vasha je zavrshila 0-4 ... stho che rechi da ste i vi imali iskompleksirane papke i shupke .. al chini se da niste imali ovih drugih nikako ...

I josh prichash ko koga treba da cijeni

ne kaze se djaba u narodu .. chega se pametan stidi - budala se ponosi ... umjesto da shutish o toj VASHOJ sramoti ... ti iznosish ponovo tu prichu ... a mimo svih urbanih i neurbanih legendi .. chinjenice .. Zeljo remiziro - vi osvojili titulu ... kako ste vi odigrali protiv zvjezde .. pitaj starije ako se sam ne sjechash ... rezulat koji ej bio znash i sam ...
Post Reply