kakve su ovo ublehe?
Sarajevo Construction
- Baltazar_khan
- Logovan
#6302 Re: Sarajevo Construction
Kažu električni čamci.
Last edited by Logovan on 05/06/2018 18:33, edited 1 time in total.
- thekupus
#6303 Re: Sarajevo Construction
joj komedije
Jedina dobra stvar je ideja za izvođenje platforme za šetnicu uz Miljacku (zapravo iznad Miljacke), mada je možda dovoljna samo sa jedne strane , od Čobanije do Ćumurije kao nastavak šetnice Obalom Maka Dizdara
Jedina dobra stvar je ideja za izvođenje platforme za šetnicu uz Miljacku (zapravo iznad Miljacke), mada je možda dovoljna samo sa jedne strane , od Čobanije do Ćumurije kao nastavak šetnice Obalom Maka Dizdara
- So What!
#6304 Re: Sarajevo Construction
Stambeni objekat Vraca - 03. 06. 2018. @ SA-C

- Hajvan
#6305 Re: Sarajevo Construction
Odlicna ideja za grad koji hoce da raste, privlace nove gradjane, turiste, a starim omoguci jos ugodniji zivot…
no, vjerovatno docekano na noz, jer to je ipak grad malih, zluradih, nerijetko glupih ljudi.
evo kako nesto slicno izgleda na rijcici kapaciteta Miljacke:
- drug_profi
#6306 Re: Sarajevo Construction
Bas bih volio da vidim elaborat ove "ideje".Hajvan wrote:
Odlicna ideja za grad koji hoce da raste, privlace nove gradjane, turiste, a starim omoguci jos ugodniji zivot…
no, vjerovatno docekano na noz, jer to je ipak grad malih, zluradih, nerijetko glupih ljudi.
Planinska rijeka koja je kadra nositi mostove. Ukloni slapove - imaces katastrofe 2x godisnje.
- Hajvan
#6307 Re: Sarajevo Construction
mah, nesto se moze uraditi uvijek.
ne tacno to sa prikazanog videa jer jeste suludo; meni svakako to izgleda samo kao idejni projekt koji onda dalje razradjuje struka koja se skolovala, prima plate za svoj usko specijalizirani umni rad i tako to….
al pisaj taj bezidejni grad u downsizingu
ne tacno to sa prikazanog videa jer jeste suludo; meni svakako to izgleda samo kao idejni projekt koji onda dalje razradjuje struka koja se skolovala, prima plate za svoj usko specijalizirani umni rad i tako to….
- saibaba
#6308 Re: Sarajevo Construction
Hajvan wrote:mah, nesto se moze uraditi uvijek.
ne tacno to sa prikazanog videa jer jeste suludo; meni svakako to izgleda samo kao idejni projekt koji onda dalje razradjuje struka koja se skolovala, prima plate za svoj usko specijalizirani umni rad i tako to….![]()
Evo imam ja jednu suludu ideju ( ako vec imamo viska para za pravljenje Sene od miljacke ) hajmo zamjeniti stotinjak kvadrata ploca u fehadiji da turisti ne ginu u sandalama.
- Hajvan
#6309 Re: Sarajevo Construction
ma radite sta hocete.
a najbolje ga popishat i posrat i otici u neko sretnije i uredjenije mjesto (sto uopste nije tesko)
a najbolje ga popishat i posrat i otici u neko sretnije i uredjenije mjesto (sto uopste nije tesko)
- Logovan
#6310 Re: Sarajevo Construction
Ideja k'o ideja je jako dobra, ali gledaj, mi realno nemamo para na bacanje na ovakve luksuze i na ovakav vid zarađivanja.Hajvan wrote: Odlicna ideja za grad koji hoce da raste, privlace nove gradjane, turiste, a starim omoguci jos ugodniji zivot…
Neka se uradi prva i druga faza i biće više nego odlično. Biće veliki plus, svi će reći da su pare potrošene na pravi projekat i turisti će biti sretni što će gledati u čistu rijeku. Ostatak para neka se potroši na nešto puno bitnije, recimo na popločavanje Titove i Ferhadije, uređivanje pojedinih zgrada, čišćenje fasada, itd, itd. Ima masa potrebnijih stvari od nekakvih čamaca.
Prošli ili pretprošli mjesec čitali smo o projektu "natkrivanje Miljacke". Ovo bi bilo još debilnije potrošene pare.
Jedni hoće da natkriju, a drugi hoće čamce. Ma bravo.
- JThomas
#6311 Re: Sarajevo Construction
eh kad stanu kiše da mi prvo vidimo kakvi smo s vodom bez čamaca...
- Haris.ba
#6312 Re: Sarajevo Construction
Prvo Stonsi na Igman. Pa formula na Grbavicu. Pa parobrodi na Milju.
Nego. Zna li iko sta znaci ovaj projekat oko ciste Milje? Da ce izmjestiti kanalizaciju u cijevi?
Nego. Zna li iko sta znaci ovaj projekat oko ciste Milje? Da ce izmjestiti kanalizaciju u cijevi?
-
ing-ecc
#6313 Re: Sarajevo Construction
haahahhahaaaavješalica wrote:Ograda je OKne fali joj nista
Nije to mjesto da bi se tarlahalo oko zgrade u sitne klosarinske sate
A sta znaci 'tarlahalo oko zgrade'
- P308
#6314 Re: Sarajevo Construction
Nisam mogao ni zamisliti da je takvo nesto moguce kada je u pitanju Miljacka. Svidja mi se, pogotovo ova kao setnica uz samu rijeku...samo koliko bi ovo kostalo i da li je uopce izvodljivo?
- Dope_Man
#6315 Re: Sarajevo Construction
Jucer sam bas prosao tu biciklom jer mi je usput, ali ovaj put namjerno usporio i obratio paznju.. znaci NIMALO me ne poziva ta lokacija da udjem. Ali bas nimalo. Bar da ostave otvor u ogradi sirine 4-5 metara, pa nek bude klizeca ograda na tom dijelu, ali da imas neki pristup zgradi koji jasno u prolazu tu poziva da udjem. Iskreno, da nije bilo reklame i da nisam trazio namjenski, prosao bih kao i milion puta pored te ograde uopste ne gledajuci sta je iza jer jednostavno u praksi ostavlja takav dojam da se ne prilazi.drugi profil wrote:Pa ograda je ograda. Prvo treba da služi svrsi pa da se uklapa u ambijent i uz objekat.
Ova sasvim odgovara tim zahtjevima.
Sto neko rece, vani, bar gdje god sam ja bio, mjesta se prave sa otvorenim prostorom za setnju i lijep prilaz. Uostalom, i kod nas je tako sa novim objektima. Nema ograde oko Alte, BBIa pa sve do manjih mjesta. Ovdje je jednostavno ta ograda ko zna koliko dugo i niko ne pomislja da je ukloni ili preuredi.
- dadoka84
#6316 Re: Sarajevo Construction
Visinska razlika od skenderije do vijecnice je desetak metara ili 20 kaskada. Baš me zanima kako su to zamislili rijesitiP308 wrote:Nisam mogao ni zamisliti da je takvo nesto moguce kada je u pitanju Miljacka. Svidja mi se, pogotovo ova kao setnica uz samu rijeku...samo koliko bi ovo kostalo i da li je uopce izvodljivo?
- VladaFBiH
#6317 Re: Sarajevo Construction
ovo nije ni Alta ni BBI već tvornica Bitumena (Bitumenka) i ograda je tu s razlogom... sad je druga stvar to što oni jeftino iznajmljuju višak prostoraDope_Man wrote:Jucer sam bas prosao tu biciklom jer mi je usput, ali ovaj put namjerno usporio i obratio paznju.. znaci NIMALO me ne poziva ta lokacija da udjem. Ali bas nimalo. Bar da ostave otvor u ogradi sirine 4-5 metara, pa nek bude klizeca ograda na tom dijelu, ali da imas neki pristup zgradi koji jasno u prolazu tu poziva da udjem. Iskreno, da nije bilo reklame i da nisam trazio namjenski, prosao bih kao i milion puta pored te ograde uopste ne gledajuci sta je iza jer jednostavno u praksi ostavlja takav dojam da se ne prilazi.drugi profil wrote:Pa ograda je ograda. Prvo treba da služi svrsi pa da se uklapa u ambijent i uz objekat.
Ova sasvim odgovara tim zahtjevima.
Sto neko rece, vani, bar gdje god sam ja bio, mjesta se prave sa otvorenim prostorom za setnju i lijep prilaz. Uostalom, i kod nas je tako sa novim objektima. Nema ograde oko Alte, BBIa pa sve do manjih mjesta. Ovdje je jednostavno ta ograda ko zna koliko dugo i niko ne pomislja da je ukloni ili preuredi.
- Dope_Man
#6318 Re: Sarajevo Construction
Znam da nije, poenta je da se svakom prostoru moze mijenjati namjena i samim tim uredjenje prostora u skladu sa novom namjenom pomjeranjem ograda, preuredjenjem dvorista i zelenih povrsina itd... nedavno se desih u Budimpesti, obidjoh par onih poznatih lokala u rusevinama.. malo preuredjenja, sarenila i cuda.. odjednom prostor koji bi izgledao sablasno inace te poziva da udjes i vidis sta je. Nisu ljudi samo otvorili kafic i rekli eto.. ima nesto pa ako ko udje dobro i jest, nego su se potrudili da vidis sa ulice vec da imas razloga uci u tu rusevinu.
Samo se kod nas izgleda nije culo za preuredjenje vec ako je tu ograda napravljena nekad davno onda dok je Bosne mora biti i ograde
Samo se kod nas izgleda nije culo za preuredjenje vec ako je tu ograda napravljena nekad davno onda dok je Bosne mora biti i ograde
- VladaFBiH
#6319 Re: Sarajevo Construction
trik je što tvornica još uvijek radi i iznajmljuju samo višak prostora (do sada su tu uglavnom bile firme koje nisu trebale neke "izložbene salone") tako da sumnjam da će se ta ograda uklanjati - ni sam nisam ljubitelj ograda ali ovdje je zaista sa svrhom + nikada onu lokaciju ne bih izabrao za prodavnicu bilo kakvog tipaDope_Man wrote:Znam da nije, poenta je da se svakom prostoru moze mijenjati namjena i samim tim uredjenje prostora u skladu sa novom namjenom pomjeranjem ograda, preuredjenjem dvorista i zelenih povrsina itd... nedavno se desih u Budimpesti, obidjoh par onih poznatih lokala u rusevinama.. malo preuredjenja, sarenila i cuda.. odjednom prostor koji bi izgledao sablasno inace te poziva da udjes i vidis sta je. Nisu ljudi samo otvorili kafic i rekli eto.. ima nesto pa ako ko udje dobro i jest, nego su se potrudili da vidis sa ulice vec da imas razloga uci u tu rusevinu.
-
ing-ecc
#6320 Re: Sarajevo Construction
Cekajte ba ljudi sta ste navalili na.jebenu ogradu
covjek tek pokrenuo biznis, dok stane na.noge bice i nova ograda sa normalnim prolazom sa setalista do objekta.
- Hajvan
#6321 Re: Sarajevo Construction
Trik je sto su imali visoku zivicu od tuja posadjenu prije 10-ak godina (cca)… a onda su odlucili da je uklone.. koga su pitali, ne znam.. no, opcina bi trebala da povede vise racuna o uredjenju ovakvih parcela kao i onih neizgradjenih a zapustenih. barem na prominetnijim mjestima i tim nekim glavnim opcinskim ulicama.
osim toga zar nije bolje, umjesto platiti drzavi porez na profit, uloziti novac na urednje i odrzavanje vlastitog objekta?!
osim toga zar nije bolje, umjesto platiti drzavi porez na profit, uloziti novac na urednje i odrzavanje vlastitog objekta?!
-
BadBoy
#6322 Re: Sarajevo Construction
Da je normalnog naroda bilo bi i normalnog uređenja.Hajvan wrote:Trik je sto su imali visoku zivicu od tuja posadjenu prije 10-ak godina (cca)… a onda su odlucili da je uklone.. koga su pitali, ne znam.. no, opcina bi trebala da povede vise racuna o uredjenju ovakvih parcela kao i onih neizgradjenih a zapustenih. barem na prominetnijim mjestima i tim nekim glavnim opcinskim ulicama.
- Thorgerson
#6323 Re: Sarajevo Construction
Objekat mi se svidja, ali lokacija na koju su ga smjestili - ne!So What! wrote:Stambeni objekat Vraca - 03. 06. 2018. @ SA-C
![]()
Unistena prelijepa panorama sa spomen parka Vraca.
Ali jasno je sta je cilj, spomen park je ionako trn u oku vladajucoj sekti. Oni bi najradije i sravnili i posadili zgradurine. Sto ne znaci da se nece desiti. Isto kao i sa opservatorijom. Ono pa jebo vas park eto imali ste i niko ne ide gore...

- Hajvan
#6324 Re: Sarajevo Construction
BadBoy wrote:
Da je normalnog naroda bilo bi i normalnog uređenja.
Cinjenica!
- So What!
#6325 Re: Sarajevo Construction
Zdravstvena ustanova Alea dr. Kandić - 03. 06. 2018. @ SA-C