SMINKA oliti MAKE-UP

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Nadinka

#6301 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Nadinka »

wow, kolko dodje ova paleta, stvarno je odlicna???
Nisma nikad nista od mac probala, alemaa ti nikako da podijelis s nama svog sellera ili sam ja propustila to :)
Deep red

#6302 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Deep red »

Cao zene,
hoce li koja uskoro porucivati Elf kozmetiku? Trebalo bi mi samo par cetkica, pa ako je neka raspolozena da mi poruci. Nema iskustva s tim online narucivanjem :D
Iz Sarajeva sam.
Pacificgirl

#6303 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Pacificgirl »

Nadinka wrote:wow, kolko dodje ova paleta, stvarno je odlicna???
Nisma nikad nista od mac probala, alemaa ti nikako da podijelis s nama svog sellera ili sam ja propustila to :)
Ova paleta na e-bayu dostize cijenu i do 80 dolara, apsolutno je nemoguce ubosti je po normalnoj cijeni.
mimsy

#6304 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by mimsy »

Kako znate da je orginal?Posto vidim ima nekih i jeftinih :D
nera18

#6305 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

plavooka wrote:
Partizzanka wrote:ja sam ovdje nasla onu lorealovu crnu duplu
jel to ta plavooka sto fino produzi trepuske

haj slikaj svoje sa njom pa da vidim ucinak moze+?????
Misliš na onu maskaru iz Loreal seta ? Može, uslikam ti danas sa i bez maskare da vidiš

Nera hvala na trudu, vjerovatno će izaći uskoro pa nema još, tako mi nekad znaju poslat šminku koja tek kasnije izađe u katalogu, ko ono trobojno sjajilo - sturila sam se tražeći :) Ništa, sačekaću malo s recenzijom
vidi, ja uvijek imam dva kataoga unaprijed...mogu i naruciti te proizvode no ako stavis recenziju na nove proizvode to onda nije to, uvijek malo unaprijede proizvod i ne ostane ni isti naziv ni kvalitet.
ta maskarica je nekad ranije bila u katalogu :)
a trobojno sjajilo samo lijepo izgleda :D

evo ti naziva SuperEnchant maskara i Glazewear Shine ruž za usne
nera18

#6306 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

zavisi kako kad, nekad do 5 KM nekad i 7 8
uglavnom zeleni ton korektora neutralizuje crvenilo
bez_ideje

#6307 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

babyline wrote:
bez_ideje wrote:Meni ove ozgora vode fino puticem sve do kose ......necu da hin cupam iz principa!
ti si cudo prirode i ja sam bez teksta!!!
da se ne bavis slucajno glumom :skoljka:
Eki sad cudo.. :oops: :-) :mrgreen: Ti si meni ista ko tvoj bivsi avatar (jel ono bila Selma Blair )
A glumom se jesam bavila,i to teatrom :mrgreen: ,trenutno pauziram zbog ovozemaljskih egzistencijalnih rabota......pa cu ponovo na staze stare slave..Budem i ja bogata i slavna,pa cu da kupujem Diorove i Chanelove sjene :dance: :dance:
Inace.......danas bojkotujem sminku......veceras cu izaci nenasminkana,nepocesljana u dukserici i patikama i zasjest na neko sminki mjesto... :dance: :dance: :dance: :dance: :dance:
nera18

#6308 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

ne brukaj nas :lol:
plavooka

#6309 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by plavooka »

nera18 wrote: vidi, ja uvijek imam dva kataoga unaprijed...mogu i naruciti te proizvode no ako stavis recenziju na nove proizvode to onda nije to, uvijek malo unaprijede proizvod i ne ostane ni isti naziv ni kvalitet.ta maskarica je nekad ranije bila u katalogu :)
a trobojno sjajilo samo lijepo izgleda :D
evo ti naziva SuperEnchant maskara i Glazewear Shine ruž za usne
ne kontam :? prije par dana sam iz Avona dobila tu maskaru i ruž, misliš da se radi o starim proizvodima ?
boracha

#6310 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

sigmabh wrote:Jutro, ja ovih dana uzivam u napokon odgovarajucem puderu MAC SculptImage. Jutros me postar opet obradovao al ovog puta sam narucivala puder za prijateljicu Estee Lauder Double Wear Foundation Ivory Beige 10 3N1 uboli smo super cijenu, koja je moze se reci jeftina na spram koliko je kod nas. Jest da ce mi platiti od iduce plate, al bas mi drago sto sam joj to nasla.
Stigla mi je Urban D. sjena i MAC...nisam ih jos probala... smekam NAKED paletu od Urban D...tako je dobra..
Image
stvarno je super! koliko para

edit : vidjela sam na prethodnoj strani, al kad sam ugledala paletu ondmah sam se zaletila da pitam, nisam ni citala dalje :lol:
Last edited by boracha on 31/03/2011 15:19, edited 1 time in total.
Eleonora

#6311 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by Eleonora »

Wooow boja dobrih! :shock:
boracha

#6312 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by boracha »

sigmabh wrote:
Nadinka wrote:wow, kolko dodje ova paleta, stvarno je odlicna???
Vjeruj nemam ustaljenog sellera sto se tice MAC nego sto uvijek trazim i gledam feedback od sellera, imala sam ustaljenog sellera i zadnji put sam uzela par MAC cetki i cekala skoro 2 mjeseca da mi dodju i na kraju mi je refund novac. A ova paleta je predobra inace dodje oko 49$ :-) preskupoo
cijena je mislim tu negdje kao i diorova s 5 sjenila sto mi se svidja, ah da mi bi barem jednu od te dvije
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#6313 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by ladyblue18 »

Boje su divne :cry:
bez_ideje

#6314 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

ZElim ovu 5. s desna......
Kme
yellow cat

#6315 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

alica.k wrote:ma dobro, neko ko ima kvalitetne trepavice sigurno nece vidjeti preveliku ili ikakvu razliku.

na meni je razlika jaaaako ocita, ne samo meni nego i ljudima oko mene. al nije sve u cijeni...clarins maskara koju sam platila 50tak KM mi je katastrofalna bila. lancome hypnose obicna...uzas. chanel exceptionnel i inimitable...obje uzas.

od jeftinijih su mi bourjois dobre, posebno ona nedavna, sto se iz dva puta stavlja (sad i oriflame ima takvu). deborah neku maskaru sam dugo vremena koristila...sve dok mi nije dosadila.
a nekada davno mi je maybelline sky high curls bila super i ekstra :D.

tri naj naj maskare koje sam koristila: diorshow, hr lash queen i ova sad lancome hypnose drama.

medjutim...sljedeca nece biti nijedna od njih, pokusavam da se maknem od crne i sive liste koliko god mogu (znam da je dior teoretski na bijeloj listi al...)
ja bih prije crkla nego dala za maskaru 50 km.
alica.k

#6316 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

yellow cat wrote:ja bih prije crkla nego dala za maskaru 50 km.
aj nou. nisi jedina.

svejedno ja dam, pa mi traje i ne kupujem svakih mjesec vec svakih 5-6 mjeseci.
yellow cat

#6317 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by yellow cat »

sigmabh wrote:
alica.k wrote:
yellow cat wrote:ja bih prije crkla nego dala za maskaru 50 km.
aj nou. nisi jedina.

svejedno ja dam, pa mi traje i ne kupujem svakih mjesec vec svakih 5-6 mjeseci.
Me to..
pa vjerovatno kako kome..meni moja od 15 KM bude skoro pola godine. :-D
alica.k

#6318 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

meni ne valjaju jbg. hem sto se oci upale, svaka mi se haman trusi a efekat nije ni blizu onom koji dobijem sa ovim maskarama sto ja volim. jedino eto bourjois...i probacu pupu.

a na kraju krajeva...neko i to mora kupiti. ja kupujem samo puder i maskaru od sminke bas redovno i to onda na duze staze ne ispadne tak skupo. osim ako poludim i kupim 20 pudera odjednom ko ovaj prosli mjesec.
nera18

#6319 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by nera18 »

Bas vam dogo traju maskare... meni i ona najveca max do tri mjeseca traje...
ne dajem velike pare za maskaru, recimo do 25KM
zamzija

#6320 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by zamzija »

meni traju i do godinu :D
bez_ideje

#6321 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Ja ovu svoju od 5 km,mijenjam svako 3 mjeseca iz higijenskih razloga....inace ne bi po' godine :mrgreen:
alica.k

#6322 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:Ja ovu svoju od 5 km,mijenjam svako 3 mjeseca iz higijenskih razloga....inace ne bi po' godine :mrgreen:
ma ta prica o higijenskim razlozima ne pije vode...maksuz sam pitala covjeka koji je oftalmolog, i on mi je rekao da unutra ne bude ni blizu toliko bakterija da ti mogu imati bilo kakav efekat na oci (osim ako si jedan od onih slucajeva sto ga nikakva bakterija nikad ne smije dotaci a kamoli...)
jedino zato sto zastare sastojci, to moze ocima smetati...inace ne.
to je marketinski trik da zene sto cesce kupuju maskare.
bez_ideje

#6323 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by bez_ideje »

Eki to :twisted: :twisted: :twisted:
djubrad kapitalisticka
E sad cu ovo 5 kM rastezat na pola godine :mrgreen: Hvala
saga

#6324 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by saga »

Ja koristim dok mi ne pocnu suzit oci odmah nakon stavljanja. To je uglavnom nekih 7-8 mjeseci. A ne znam jesam li ijednu dosad potrosila skroz :(
alica.k

#6325 Re: SMINKA oliti MAKE-UP

Post by alica.k »

bez_ideje wrote:Eki to :twisted: :twisted: :twisted:
djubrad kapitalisticka
E sad cu ovo 5 kM rastezat na pola godine :mrgreen: Hvala
pa ja, evo ko i saga. kad vidis da ti smeta ocima, tad i prestanes koristiti. i ja tako radim.

osim ak mi se ne osusi, u tom slucaju budem ljuta :) al desilo mi se samo jednom i to sa najskupljom maskarom koju sam imala...ysl effet faux cils. navodno postoji neki fazon sa pranjem cetkice koji oni nisu u uputstvu napisali i tak brze traje.

osusila se za mjesec i po...bacene pare.

al je efekat genijalan, barem meni.
Post Reply