BHTelecom
Moderator: Benq
-
sofisticirana
#6301 Re: BHTelecom
ikakvih novosti za iphone modele mobitela? da li bi trebala dostava doci ubrzo?
-
amunike
#6302 Re: BHTelecom
Jok, na lokalnom salteru veze nemaju, na 1444 nisu za to zaduzeni, na fb ne odgovaraju na poruke. Profesionalizam level “uhljeb pro” 
- tandrli
#6303 Re: BHTelecom
Piši propalo... te ovako što se tiče optike u Tuzli, a predpostavljam i šire.
Monteri ne provlače kablove niti će. Taj poso radi podizvođač koji je iz Kalesije (telefongradnja).
Znači ako želiš da se taj kabal provuče morat ćeš njih angažovat, ukoliko je trasa ne prohodna znači kopanje +ugradnja novog alkatena.
Najmanji problem ti je optika, odeš u TXTV (a ima ih i u Zenici i Sarajevu) i kažeš "hoću da kupim 200m optike", to ti je 0,50KM po metru (uzmeš crnu sa sajlom obavezno).
E sad da li će inžinjer napraviti port za tebe u centrali to je već gatanje.
U Tuzli znam da su u jednoj zgradi tipu uveli optiku ali je bogme platio 1000KM.
A juče dobi info da nigdje u Tuzli nema optike u staroj gradnji. Da su bilo gdje prebacili sa bakra na optiku. U haustoru ima i to je to. A bogme niti će biti. Valjda moramo da pomremo ili da prodamo imovinu pa da se uselimo u novogradnju.
Ovo je lobotomija!!!!!
- BarbaDue
#6304 Re: BHTelecom
I do sada ste bili a sad ste pogotovo najboljidend wrote: ↑16/12/2021 15:49
15.12.2021
Neograničena zabava uz filmske CineStar TV kanale na Moja TV
CineStar TV kanali donose zabavu u vaše domove!
Od sada na Moja TV, u okviru osnovnog paketa uživajte u vrhunskoj zabavi sa CineStar TV kanalima koji donose pregršt zanimljivih sadržaja u vaše domove.
CineStar TV kanali pružaju beskrajnu zabavu koja povezuje millione ljudi kroz fantastičan filmski i serijski sadržaj u tehnologiji visoke rezolucije. Najbolju zabavu donosi vrhunska filmska industrija, sjajni i dugoočekivani blockbusteri, bezvremenske serije, dokumentarni filmovi, kao i ekskluzivni behind-the-scene sadržaj – i sve to možete naći na čak pet originalnih filmskih kanala.
U ponudi su:
CINESTAR TV 1
NAJGLEDANIJI FILMSKI KANAL S 5 ZVJEZDICA
Prvi i najgledaniji kanal u CineStar TV ponudi je CINESTAR TV 1. Savršen domaćin za dinamičnu, bogatu i odvažnu zabavu. CINESTAR TV 1 je mjesto na kojem se nalaze najpopularniji filmovi i serije svih vremena. Više od 12 godina nudi najbolju filmsku zabavu, i uvijek će biti kanal koji privlači najširu publiku.
CINESTAR TV 2
NAJBOLJI FILMOVI I SERIJE NA JEDNOM MJESTU
Filmski kanal za sve generacije, namijenjen izbirljivoj publici te prilagođen obiteljskoj atmosferi. CINESTAR TV2 pruža fascinantan raspon kvalitetnih drama, urnebesnih komedija, uzbudljive akcije, nominiranih i nagrađivanih filmova, bezvremenskih klasika i pomno odabranih TV serija i sitcoma – za svakog ponešto.
CINESTAR TV ACTION & THRILLER
OKRENI NA AKCIJU!
Na CINESTAR TV ACTION & THRILLER adrenalin je na najvišoj tački, kazaljka je u crvenom i puls na 200. Od misterioznih ubojstava do noir klasika, gangsterskih saga i odvažnih spašavanja, sve do vrhunske pucačine i jurnjave skupih automobila – ushićenje koje podiže puls za kojim čeznu istinski fanovi.
CINESTAR TV FANTASY
OD SUPERHEROJA DO SUPERHORORA.
Ugasite svjetla i zaronite u drugu dimenziju. Impresivno, opsesivno, izazovno i izravno – CINESTAR TV FANTASY vas vodi u svijet fantazije, avanture, animacije, misterije i horora. Od bajkovitih animiranih filmova za najmlađe (i one koji se tako osjećaju) do kultnih horora. Ni noćne more, ni jeza koja im prolazi kroz tijelo, obožavatelje ovog žanra ne sprečavaju da iznova gledaju neke od najvećih hitova.
CINESTAR TV COMEDY & FAMILY
SMIJEH JE DRUGO IME OVOG KANALA
CINESTAR TV COMEDY & FAMILY donosi inspirativne, optimistične i nadahnjujuće priče. Podsjeća nas na one kratke ali značajne trenutke koje često previdimo u svakodnevnoj žurbi. Filmovi za opuštanje pronaći će put do svih generacija, što ovaj kanal čine glavnom destinacijom za sve one koji traže kako brzo i jednostavno popraviti raspoloženje.
MojaTV. Uvijek bolja i bogatija.
https://www.bhtelecom.ba/sadrzaji/2021/ ... a-moja-tv/
-
sasajev
- dend
#6306 Re: BHTelecom
Počelo snimanje serije „Kotlina“ u okviru BH Content Laba
17.12.2021.

U produkciji SCCA/pro.ba za kompaniju BH Telecom u sklopu projekta BH Content Lab, u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine 18.12.2021. godine, u 15:30 sati, bit će upriličena konferencija za medije povodom početka snimanja TV serije “Kotlina” reditelja Danisa Tanovića.
Završetak snimanja serije, koja će se ekskluzivno i premijerno emitovati na servisu MY TV na Moja TV, planiran je u februaru 2022. godine. „Kotlina“ je kriminalistička High End mini serija u pet nastavaka koja, koristeći istragu ubistva u Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu, uspijeva dočarati savremeno Sarajevo u kojem je prisutan okrutni sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.
BH Content Lab je najveća domaća platforma za produkciju audio vizuelnih sadržaja kao ključna podrška bh. kinematografiji te kreiranje kvalitetnog sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.
Dva naredna scenarija koji su spremni za proizvodnju su kriminalistička drama „Znam kako dišeš“ redateljice Jasmile Žbanić i sitcom „Na rubu pameti“ kreatora Adnana Kapetanovića, a u režiji Elmira Jukića.
Na konferenciji za medije govorit će Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i izvršni direktor za razvoj poslovanja Muamer Hadžović, te akteri serije „Kotlina“
Podsjećamo da BH Telecom u naredne tri godine planira investirati 18 miliona KM u produkciju domaćeg audio vizuelnog sadržaja.
Moja priča. BH Telecom
17.12.2021.

U produkciji SCCA/pro.ba za kompaniju BH Telecom u sklopu projekta BH Content Lab, u Zemaljskom muzeju Bosne i Hercegovine 18.12.2021. godine, u 15:30 sati, bit će upriličena konferencija za medije povodom početka snimanja TV serije “Kotlina” reditelja Danisa Tanovića.
Završetak snimanja serije, koja će se ekskluzivno i premijerno emitovati na servisu MY TV na Moja TV, planiran je u februaru 2022. godine. „Kotlina“ je kriminalistička High End mini serija u pet nastavaka koja, koristeći istragu ubistva u Zemaljskom muzeju BiH u Sarajevu, uspijeva dočarati savremeno Sarajevo u kojem je prisutan okrutni sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice.
BH Content Lab je najveća domaća platforma za produkciju audio vizuelnih sadržaja kao ključna podrška bh. kinematografiji te kreiranje kvalitetnog sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.
Dva naredna scenarija koji su spremni za proizvodnju su kriminalistička drama „Znam kako dišeš“ redateljice Jasmile Žbanić i sitcom „Na rubu pameti“ kreatora Adnana Kapetanovića, a u režiji Elmira Jukića.
Na konferenciji za medije govorit će Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma i izvršni direktor za razvoj poslovanja Muamer Hadžović, te akteri serije „Kotlina“
Podsjećamo da BH Telecom u naredne tri godine planira investirati 18 miliona KM u produkciju domaćeg audio vizuelnog sadržaja.
Moja priča. BH Telecom
- -Chesterfield-
#6307 Re: BHTelecom
Ja koliko sam upratio ljudi traže tehničke mogućnosti za brži internet.
Još nisam pročitao da neko traži nekakve serije, sapunice i ostala sranja...
-
akcija007
#6308 Re: BHTelecom
Moze li se racun za mobitel i moju tv platiti preko kartice u web shopu ili aplikaciji ?
-
ajdamo
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: Dvotočkaš
-
akcija007
#6310 Re: BHTelecom
Da bi platio karticom moram aktivirati e racun a to mi se ne svidja. Pa cu sutra u telecom centar otici da platim
-
ajdamo
-
akcija007
#6312 Re: BHTelecom
Imam mobilno bankarstvo . Mogu i tako platiti uz proviziju 0.30 km
-
kakaljin
- fusion_ba
-
sencobih
#6315 Re: BHTelecom
Nisi dobro upratio, pored toga što si naveo ljudi traže i domaću produkciju, posebno od ovakvih renomiranih imena. Pare se zarađuju sa svih strana. Jbg.trenutno se vrti hrpa hit serija koje finansira telekom srbije, zasto bi se BH telekom odrekao tog tržišta.-Chesterfield- wrote: ↑17/12/2021 20:16 Ja koliko sam upratio ljudi traže tehničke mogućnosti za brži internet.
- semsasuljakovic
#6316 Re: BHTelecom
Neko opasno pere pare na ovim serijama, umjesto da se ti novci ulože u širenje optike i tada imaju zagarantovanu zaradu. Ja bih prvi napustio Telemach da mi Telecom optika dođe do kuće. Ovako na Telemachu imam 400 mbps a s Telecom bakrom bih se mogao u guzicu udarati sa 100 mbps.
- fusion_ba
#6317 Re: BHTelecom
Meni je ovo ok potez i treba podržavati domaću kinematografiju,a ne samo uvoziti iz komšiluka. I nadam se da će to biti na višem nivou, a ne niskobudžetno kao većina projekata u BiH.
Bez ikakvog pretjerivanja, Srbija za godinu dana snimi više serija i filmova nego BiH za 10 godina.
Bez ikakvog pretjerivanja, Srbija za godinu dana snimi više serija i filmova nego BiH za 10 godina.
Last edited by fusion_ba on 17/12/2021 20:43, edited 1 time in total.
-
ajdamo
#6318 Re: BHTelecom
Iz ličnog iskustva znam da novac nije problem kada je u pitanju širenje optičke mreže.
Problem su opstrukcije od općine,grada i ostalih morona u procesu izdavanja dozvole za radove na teritoriju te općine.
Drugi problem kad se dobiju te dozvole su ljudi na terenu odnosno mještani naselja koji prave probleme zbog kopanja ulica.
Kod nas se optika radi od kraja augusta i još nije gotovo zbog problema broj 2.
Problem su opstrukcije od općine,grada i ostalih morona u procesu izdavanja dozvole za radove na teritoriju te općine.
Drugi problem kad se dobiju te dozvole su ljudi na terenu odnosno mještani naselja koji prave probleme zbog kopanja ulica.
Kod nas se optika radi od kraja augusta i još nije gotovo zbog problema broj 2.
Last edited by ajdamo on 17/12/2021 20:42, edited 1 time in total.
- -Chesterfield-
#6319 Re: BHTelecom
Ja na forumu nisam upratio, ne kažem da je možda neko tražio.sencobih wrote: ↑17/12/2021 20:37Nisi dobro upratio, pored toga što si naveo ljudi traže i domaću produkciju, posebno od ovakvih renomiranih imena. Pare se zarađuju sa svih strana. Jbg.trenutno se vrti hrpa hit serija koje finansira telekom srbije, zasto bi se BH telekom odrekao tog tržišta.-Chesterfield- wrote: ↑17/12/2021 20:16 Ja koliko sam upratio ljudi traže tehničke mogućnosti za brži internet.
Ugruhati 18 miliona KM u neke serije, tunele...nema smisla.
Jer imaš dugogodišnje korisnike koji jedva čekaju da ostvare tu famoznu brzinu od 20+ Mbps da barem mogu gledati 4K sadržaj.
- -Chesterfield-
#6320 Re: BHTelecom
semsasuljakovic wrote: ↑17/12/2021 20:37 Neko opasno pere pare na ovim serijama, umjesto da se ti novci ulože u širenje optike i tada imaju zagarantovanu zaradu. Ja bih prvi napustio Telemach da mi Telecom optika dođe do kuće. Ovako na Telemachu imam 400 mbps a s Telecom bakrom bih se mogao u guzicu udarati sa 100 mbps.
-
ajdamo
#6321 Re: BHTelecom
Ko bi narodu ugodio, ljetos se pisalo kako nemamo domaćih sadržaja i kako bacamo pare na pinkove,a sad je problem što se "bacaju" pare na domaću produkciju.
-
dudlov
#6322 Re: BHTelecom
ima li ko informaciju da li će uskoro biti,preko bh telecoma, playstation za kupiti, naravno na rate?
- dend
- PlusSA
#6324 Re: BHTelecom
+1-Chesterfield- wrote: ↑17/12/2021 20:16 Ja koliko sam upratio ljudi traže tehničke mogućnosti za brži internet.
Bravo za post.
-
dudlov