Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
prog321

#6301 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Bodkin wrote: Skolstvo u rangu najrazvijenih. Manje ubistava nego u amsterdamu. Ti si jarane bezobrazan i to zato sto znas da bi te svako normalan nazvao idiotom zbog tvojih tvrdnji ali znas da ovdje na forumu niko nece da fasuje ban zbog tebe pa izvalis ovako nesto
Imas google proguglaj ubista u sarajevu i ubistva u amsterdamu.
Necu ti ja biti ucitelj. Hajde sam.. :-D
Fudo387

#6302 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Ma, daj, molim te, nemoj me nasmijavati. K'o biva Amerika će nekad nekome vratiti svojih 20 triliona duga ... :lol:
18.

Vecinu od toga je duzna sama sebi. :D
prog321

#6303 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

piupiu wrote:Ma, daj, molim te, nemoj me nasmijavati. K'o biva Amerika će nekad nekome vratiti svojih 20 triliona duga ... :lol:
Nece. Naravno da nece.
Amerika , EU, UK imaju mogucnosti bezgranicnog stampanja novca bez da uzrokuju sunovrat vlastite valute.
Jugoslavija to nije mogla.
Moraju se shvatiti razlike.
piupiu

#6304 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by piupiu »

Boga mi, ja da sam Kina i Japan, ljutnula bih se malo što mi ti Ameri nikako ne vraćaju 2-3 tričava triliona keša - idu valjda neke kamatice :D, a Saudijci svoj dio upravo naplaćuju Sirijom ...
prog321

#6305 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Bodkin wrote: Skolstvo u rangu najrazvijenih. Manje ubistava nego u amsterdamu. Ti si jarane bezobrazan i to zato sto znas da bi te svako normalan nazvao idiotom zbog tvojih tvrdnji ali znas da ovdje na forumu niko nece da fasuje ban zbog tebe pa izvalis ovako nesto

Evo uradio sam malo guglanja za tebe. Sljedeci put sam procitaj nesto prije nego se javis. :-D

Amsterdam tops the list of homicide rates in Western Europe with 4.4 murders per 100,000 people, followed by Glasgow (3.3 per 100,000), Brussels (3 per 100,000) and Prague (2.7 per 100,000). With 0.0016% of people in London being murdered, the city ranks just ahead of Canada and Serbia's largest cities.
http://www.theguardian.com/news/datablo ... -worldwide
http://www.dutchamsterdam.nl/2280-amste ... s-eurostat
http://www.iamexpat.nl/read-and-discuss ... ern-europe
Fudo387

#6306 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

piupiu wrote:Boga mi, ja da sam Kina i Japan, ljutnula bi se malo što mi ti Ameri nikako ne vraćaju 2-3 tričava triliona keša, a Saudijci svoj dio upravo naplaćuju Sirijom ...
Mogu da se ljute, ko im brani?
:D
prog321

#6307 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

piupiu wrote:Boga mi, ja da sam Kina i Japan, ljutnula bih se malo što mi ti Ameri nikako ne vraćaju 2-3 tričava triliona keša, a Saudijci svoj dio upravo naplaćuju Sirijom ...
Ne smiju. Japan je posebna prica za sebe i apsolutno je zavisan od USA.
Dok KIna svoj izvoz vecinu radi u dolarima.
Da dolar kolapsira odmah bi i nju povuklo u ponor.
Ne zabroavi da je dolar svjetska valuta, vecina svetskih transakcija se obavlja u dolarima.
Last edited by prog321 on 20/10/2015 18:23, edited 1 time in total.
Bodkin

#6308 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Bodkin »

prog321 wrote:
Ubistava a? Kako rekoh, bezobrqzan si ili si ogranicen inteligencijom, a mislim da je prvo. Nego daj nam i liste gdje kaze da su nam skole u rangu sa najrazvijenijim zemljama
Bodkin

#6309 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Bodkin »

spreca wrote:
Bodkin wrote:
Bolan znas li ti koliko ljudi mrzi svoju drzavu? Znasli koliko amerikanaca mrzi svoju drzavu? Znas li koliko bosnjaka je mrzi? Ili mislis sto navija za dzeku da je voli? Samo sto je bosnjak smije mrziti ali hrvat i srbin ne smiju jelde. Jer bosnjak je ioak patriota po definiciji
De ne pricaj gluposti....ljudi ne mrze drzavu....mogu da mrze sistem i vlast.....ni ja nevolim vlast......drzava nije isto sto i vlast...vlast se mijenja a drzava ostaje..........a vi produzite mrziti drzavu u kojoj zivite ......jebiga nije ni vama lako......svu noc sanjas neku drzavu a ujutro se probudis u drzavi koju mrzis :mrgreen:........a sto se tice boldanog.......jeste ufatilooooooo popi sta ba :-) :-) :mrgreen:
Koji vi sefe? Klasicna carsijska a? Jel nisi sa nama, protiv nas si
spreca

#6310 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

Bodkin wrote:
:lol: :lol: znao sam
prog321

#6311 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Bodkin wrote:
prog321 wrote:
Ubistava a? Kako rekoh, bezobrqzan si ili si ogranicen inteligencijom, a mislim da je prvo. Nego daj nam i liste gdje kaze da su nam skole u rangu sa najrazvijenijim zemljama

Ja upravo dokazem da Sarajevo ima manje ubistava od Amsterdama i imas petlju da mene nazivas bezobraznim ??? Pa kako bi ti onda sam sebe zvao >? Trolom ? :-D

I,
Ne treba mi lista skola.
Vlastitim sam ocima pregledao tekstove moje sestricne iz 4 razreda. Nema razlike od onoga sto sam ja ucio u istim godinama.
Inzinjeri i programeri made in BiH rade po citavom svijetu, jos nisam cuo da nas je jedan od njih osramotio jer nije znao sta radi.
Fudo387

#6312 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
prog321 wrote:
Pa kad su bile u rangu sa najrazvijenijim zemljama?
Je li to mozda u jugoslaviji svaka skola imala bazen, sportsku dvoranu, kafeteriju, labaratoriju, biblioteku...itd itd?
Sarajevo, glavni grad, pola miliona ljudi...dva bazena?
Mislim, halo?
I to razvijenost i civilizacija? :lol:
Bodkin

#6313 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Bodkin »

spreca wrote:
Bodkin wrote:
Sta si znao? Sta znate vi kojima su bosnjaci ispred bosne?
Bodkin

#6314 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Je li to mozda u jugoslaviji svaka skola imala bazen, sportsku dvoranu, kafeteriju, labaratoriju, biblioteku...itd itd?
Mislim, halo?
Pa to je ovaj trol rekao. Prati malo pricu dofu. Pusti se porodicnog stabla bate
spreca

#6315 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by spreca »

Bodkin wrote:
spreca wrote:
Bodkin wrote:
Sta si znao? Sta znate vi kojima su bosnjaci ispred bosne?
:lol: :lol:de odmori malo :-)
detroit-mercy

#6316 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

piupiu wrote:Boga mi, ja da sam Kina i Japan, ljutnula bih se malo što mi ti Ameri nikako ne vraćaju 2-3 tričava triliona keša - idu valjda neke kamatice :D, a Saudijci svoj dio upravo naplaćuju Sirijom ...
Eh, da su babi muda, ne bi bila baba nego djed :mrgreen: . Obje drzave uzimaju US Treasury Bonds koji su medjunajsigurnijim u svijetu i naravno da donose i odredjeni profit. Na drugu stranu kolika je ovisnost kineske privrede od americkog uvoza ili americkih investicija je druga tema. Da si ti Kina, jos bi Kinezi radili za saku rize :mrgreen: .
Fudo387

#6317 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Mislim, halo?
Pa to je ovaj trol rekao. Prati malo pricu dofu. Pusti se porodicnog stabla bate
Pratim, vi sto zalite za jugoslavijom tvrdite kako je skolstvo nekad bilo bolje, ja opet mislim da ako danas nije bolje onda nije ni gore.
Mi smo stancali zombije, bubacili potpuno nepotrebne stvari na pamet, a prakticno smo bili potpuno nesposobni za utakmicu sa ozbiljnim
igracima. U pedeset godina postojanja drzave patentirali smo qrac, sve sto smo napravili ukrali smo i kopirali od drugih, isto kinezi danas.
S tim sto nase kopije nisu qrcu valjale, bas kao i ove kineske. :D
detroit-mercy

#6318 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by detroit-mercy »

piupiu wrote:
prog321 wrote:I pod Markovicem je Juga bila bankrotirala.
1989e je on molio USA da mu dadnu kredit da prezivi godinu dana.
1991 je Juga bankrotirala zbog neplacanja duga.
Neki misle da ima i druga strana te priče. Ona po čileanskoj recepturi o kojoj smo pričali ranije ...

http://www.monitor.net/monitor/9904a/yugodismantle.html
Jos jedan od "ko nas to bre zavadi clanaka" :mrgreen: .
De malo razmsli, Poljaci, Madjari, Rumuni, Bugari, bivsi SSSR, Cehoslovacka, DDR, svi prodjose tranziciju i ne poklase se, samo je trebalo Jugu sjebat jer bila " 4 sila u Evropi" :skoljka: .
prog321

#6319 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by prog321 »

Fudo387 wrote:
Pratim, vi sto zalite za jugoslavijom tvrdite kako je skolstvo nekad bilo bolje, ja opet mislim da ako danas nije bolje onda nije ni gore.
Mi smo stancali zombije, bubacili potpuno nepotrebne stvari na pamet, a prakticno smo bili potpuno nesposobni za utakmicu sa ozbiljnim
igracima.
Ja sam se zapanio koliko bubaju i danas u BiH.
Vecina nastavnog kadra je iz stare Juge. I djeca 4 razreda imaju nenadane testove svake sedmice . Samo bubanje kao u staroj Jugi.
Pazi, ja sam se skolovao po raznim zapadnim zemljama. Ovo sto rade nasoj djeci u BiH granici zlostavljanju. Samo bubanje napamet.
Last edited by prog321 on 20/10/2015 18:46, edited 1 time in total.
Arteta

#6320 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Arteta »

spreca wrote:
Bodkin wrote:
Bolan znas li ti koliko ljudi mrzi svoju drzavu? Znasli koliko amerikanaca mrzi svoju drzavu? Znas li koliko bosnjaka je mrzi? Ili mislis sto navija za dzeku da je voli? Samo sto je bosnjak smije mrziti ali hrvat i srbin ne smiju jelde. Jer bosnjak je ioak patriota po definiciji
De ne pricaj gluposti....ljudi ne mrze drzavu....mogu da mrze sistem i vlast.....ni ja nevolim vlast......drzava nije isto sto i vlast...vlast se mijenja a drzava ostaje..........a vi produzite mrziti drzavu u kojoj zivite ......jebiga nije ni vama lako......svu noc sanjas neku drzavu a ujutro se probudis u drzavi koju mrzis :mrgreen:........a sto se tice boldanog.......jeste ufatilooooooo popi sta ba :-) :-) :mrgreen:
Vlast se mijenja ali sistem ostaje isti, a sistem je drzava.
Bodkin

#6321 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Bodkin »

prog321 wrote:
Fudo387 wrote:
igracima.
Ja sam se zapanio koliko bubaju i danas u BiH.
Vecina nastavnog kadra je iz stare Juge. I djeca 4 razreda imaju nenadane testove svake sedmice . Samo bubanje kao u staroj Jugi.
Pazi, ja sam se skolovao po raznim zapadnim zemljama. Ovo sto rade nasoj djeci u BiH granici zlostavljanju. Samo bubanje napamet.
Veze ti nemas
Fudo387

#6322 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Fudo387 »

Bodkin wrote:Veze ti nemas
E sad si ga ubio argumentima. :lol: :D
Bodkin

#6324 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Bodkin »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:Veze ti nemas
E sad si ga ubio argumentima. :lol: :D
Ne pale argumenti nekome ko kze da su nam skole u rangu onih iz razvijenih zemalja, a sirgunosna situacija dobra jer imamo manje ubistava od amsterdama. To se u moje vrijeme zvalo idiotizam.

A u skolama vani se bruku vise mora uciti nego kod nas. Al valjda je on isao na neke seoske skole pa je vidio drugacije
Mis mekinjas

#6325 Re: Jugoslavija je bila ozbiljna civilizacija, ovo što sada živimo je smetljište

Post by Mis mekinjas »

Fudo387 wrote:
Bodkin wrote:
Fudo387 wrote:
Mislim, halo?
igracima. U pedeset godina postojanja drzave patentirali smo qrac, sve sto smo napravili ukrali smo i kopirali od drugih, isto kinezi danas.
S tim sto nase kopije nisu qrcu valjale, bas kao i ove kineske. :D
Jbga, nemoj govoriti samo u svoje ime. :D
Post Reply