Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
canvra888 wrote: ↑27/06/2024 14:25
Eno i kurble nadživljavaju mnoge elektro podizače, ako je to već mjerilo...
Inace imaju istu funkciju u autu te dvije stvari i koriste se jednako cesto i iziskuju jednak napor pri koristenju.
@konektovan ta tri kruga za klimu kod tebe su sta ono tacno ? Ah da, potenciometri, u malo vecem formatu.
Zahvaljuj Bogu sto ti nije klima na touchscreen-u.
Jeste...na displeju mjenjam smjer puhanja..
Sta sad,..ako se pokvari nesto??
Moras priznati da je ono presmjesan detalj u jednom izuzetno reprezentativnom modelu iz mazde..
kog vauavaua pa svi proizvodjaci su ubaceni u tu shemu.
Znas kako kazu, najbrzi je onaj kojeg ne uhvate da vara.
Taj specificni softver (najgori prestupnik i pokretac dieselgate-a) je pravljen maksuz za vauvau.
Merc, benvej i ostala ekipa su imali svoje, nesto blaze ali i dalje nelegalne.
Moras priznati da je ono presmjesan detalj u jednom izuzetno reprezentativnom modelu iz mazde..
Pu pu pu, gluho i daleko bilo.
MX-5 i treba da je jednostavan a ne svemirac.
Bezvezno cjepidlacenje ko i uvijek od tebe, to jedva da se vidi, ima i kod mene i nisam jos ni jednom ni pipnuo, svakako sam promijeni svjetlost kad udje u tunel ili padne mrak, bez brige bez pameti
kravamuzara wrote: ↑27/06/2024 14:38
Taj specificni softver (najgori prestupnik i pokretac dieselgate-a) je pravljen maksuz za vauvau.
Merc, benvej i ostala ekipa su imali svoje, nesto blaze ali i dalje nelegalne.
to su radili i japanci
Da se quote-am
kravamuzara wrote: ↑27/06/2024 14:15
Funfact, na vrhuncu dieselgate-a je ministarstvo uzelo testirati sve japanske dizele u stvarnim uslovima, samo jedan je i u stvarnosti ispunjavao normu.
Bezvezno cjepidlacenje ko i uvijek od tebe, to jedva da se vidi, ima i kod mene i nisam jos ni jednom ni pipnuo, svakako sam promijeni svjetlost kad udje u tunel ili padne mrak, bez brige bez pameti
Inace imaju istu funkciju u autu te dvije stvari i koriste se jednako cesto i iziskuju jednak napor pri koristenju.
Pa kažem u kontekstu nadživljavanja nečeg, jer je tebi u svemu argument dugotrajnost i jednostavnost. Eto, kurbla zbog kojeg si prozivao VW je dugotrajnije, jednostavnije i primitivnije rješenje od elektropodizača. Isto kao i ova regulacija nivoa svjetliosti na Mazdi.
Al dobro, znamo da bi ti i za Mazdino govmo rekao da ne smrdi nego miriše
Pa kažem u kontekstu nadživljavanja nečeg, jer je tebi u svemu argument dugotrajnost i jednostavnost. Eto, kurbla zbog kojeg si prozivao VW je dugotrajnije, jednostavnije i primitivnije rješenje od elektropodizača. Isto kao i ova regulacija nivoa svjetliosti na Mazdi.
Al dobro, znamo da bi ti i za Mazdino govmo rekao da ne smrdi nego miriše
Da se ponovim, mozda ovaj put procitas:
kravamuzara wrote: ↑27/06/2024 14:42
Ali hajd dobro, pipak je primitivan, ekran sa aliexpressa je bolji, eto jesi zadovoljan ?
konektovan wrote: ↑27/06/2024 15:18
Kontradiktoran si...malo je reci muzara. canvra888 ti je to vrlo korektno objasnio.
Dobro, dobro, u pravu ste, kurbla koju okreces cesto i cijelom rukom je isto malom pipku kojeg ne dirnes 5-10 godina ili max jednom pomaknes prstima za 2 milimetra
Kontradiktoran si...malo je reci muzara. canvra888 ti je to vrlo korektno objasnio.
Dobro, dobro, u pravu ste, kurbla koju okreces cesto i cijelom rukom je isto malom pipku kojeg ne dirnes 5-10 godina ili max jednom pomaknes prstima za 2 milimetra
Da ne ubijete temu, imam pitanje najvise za @Evolution_IV i @kravamuzara.
Kako se pokazao Skyactiv X?
Citao sam da stvarno ima nesto vise snage a ne narocitu vecu potrosnju, mada usteda u pravom zivotu nije toliko drasticna kao sto se ocekivalo.
Ali posto ima vec cetiri godine taj motor, kako se pokazao tehnicki - jel pouzdan, ima li kvarova, nastavljaju li s njim a ostavljaju onaj 2.5L za ove nize "konjaze"?
Pitao sam ovo bas na ovom forumu prije godinu-dvije, pa me zanima "status update"? Jer ako izbacuju dizele i prave benzince s malo konja, onda se taj X namece kao dobro rjesenje za one koji hoce 180+ konja.
1/1, identicno.
Jest, svakodnevno otvaraš zadnje prozore, na kojima i jesu bile kurble na VW-u koje si stalno kritikovao...
izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑27/06/2024 15:30
Da ne ubijete temu, imam pitanje najvise za @Evolution_IV i @kravamuzara.
Kako se pokazao Skyactiv X?
Citao sam da stvarno ima nesto vise snage a ne narocitu vecu potrosnju, mada usteda u pravom zivotu nije toliko drasticna kao sto se ocekivalo.
Ali posto ima vec cetiri godine taj motor, kako se pokazao tehnicki - jel pouzdan, ima li kvarova, nastavljaju li s njim a ostavljaju onaj 2.5L za ove nize "konjaze"?
Pitao sam ovo bas na ovom forumu prije godinu-dvije, pa me zanima "status update"? Jer ako izbacuju dizele i prave benzince s malo konja, onda se taj X namece kao dobro rjesenje za one koji hoce 180+ konja.
Kotrljaju se zasad, nema prijava nekih ozbiljnih mana.
Nastavlja se u trici i cx-30 ko i dosad, 186 konja.
Prije je bio vezan za vise pakete opreme tako da je trebalo 10 hiljada vise dati, sad je moguce ga uzeti i u nizim paketima pa je razlika oko 4500 maraka.
Jel se isplati, jebiga, da nema gpf rekao bih da da, ovako sa njim vise tendiram normalnom atmo-u koji trosi pola litre vise i ima 30-35 konja manje.