PC gamerske konfiguracije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
ferratilis

#6301 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Konacno sam nasao mis od kojeg mi ne trni ruka, ima odlicne klikove i scroll wheel ne stekce k'o mitraljez :thumbup: Zadnji put kad mi je mis ovako lijepo lezao u ruci je bilo kad sam koristio one stare Microsoft miseve :D Svaka cast Hyperx-u za ovo remek djelo :D

https://www.hyperxgaming.com/us/mice/pu ... ming-mouse
Maharadza

#6302 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Maharadza »

DonieBrasco wrote:Koje jos radnje imaju u sarajevu sto prodaju kompjuterski hardver ?

Plus.ba
Next.ba
Imtec.ba

P.S. Preporucite me neki monitor, po mogucnosti da ima HDMI ulaz, uz neku razumnu cijenu.
Definiši šta podrazumijevaš pod "razumnom" cijenom (čitaj: koji ti je budžet)?! :mrgreen:
avaks

#6303 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

ferratilis wrote:Konacno sam nasao mis od kojeg mi ne trni ruka, ima odlicne klikove i scroll wheel ne stekce k'o mitraljez :thumbup: Zadnji put kad mi je mis ovako lijepo lezao u ruci je bilo kad sam koristio one stare Microsoft miseve :D Svaka cast Hyperx-u za ovo remek djelo :D

Fin na izgled, masa mjera, senzor predobar.
CIjena samo ako ne bude loša definitivno dobar izbog.
Hyperx stvarno radi dobru periferiju u zadnje vrijeme (barem po meni). FPS alloy mehanička tastatura, cijena pristupačna za ekstra proizvod, Cloud i Revolver headseti koji su vrh a evo i mišonja. Znači veliki :thumbup:
Averus

#6304 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Averus »

HyperX miš je 100KM u Imtecu ako sam dobro vidio
ferratilis

#6305 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Da, kod njih sam i kupio, ali vrijedi svaki pfening :D
ferratilis

#6306 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

avaks wrote:
ferratilis wrote:Konacno sam nasao mis od kojeg mi ne trni ruka, ima odlicne klikove i scroll wheel ne stekce k'o mitraljez :thumbup: Zadnji put kad mi je mis ovako lijepo lezao u ruci je bilo kad sam koristio one stare Microsoft miseve :D Svaka cast Hyperx-u za ovo remek djelo :D

Fin na izgled, masa mjera, senzor predobar.
CIjena samo ako ne bude loša definitivno dobar izbog.
Hyperx stvarno radi dobru periferiju u zadnje vrijeme (barem po meni). FPS alloy mehanička tastatura, cijena pristupačna za ekstra proizvod, Cloud i Revolver headseti koji su vrh a evo i mišonja. Znači veliki :thumbup:
Ako trazis kvalitet te Alloy tastature za manje para i bez tih RGB gluposti, pogledaj ovo
https://www.gigabyte.com/Keyboard/FORCE-K83#kf
avaks

#6307 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Imam Logitech G610 mehaničku :thumbup:
Čisto onako kažem, HyperX je skoro duplo jeftinija ali nije toliko lošija od ove :mrgreen:
S tim da sam za Zowie štakora dao 160KM a isti senzor, naravno da vrijedi svake kinte taj hyperX :thumbup:
boogy

#6308 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by boogy »

Od novih miševa preporučio bih dva nova od Cooler Mastera koji su tek izašli.
Vidim u Europi ih već ima a kod nas će valjda uskoro.
MM530 ima fini oblik vrlo sličan Microsoft IntelliMouse Exploreru 3.0.
Oba imaju vrhunski PixArt PMW 3360 optički senzor, razlika je jedino u njihovom obliku.

Cooler Master MasterMouse MM530 - https://geizhals.eu/cooler-master-maste ... uk&hloc=eu

Cooler Master MasterMouse MM520
- https://geizhals.eu/cooler-master-maste ... uk&hloc=eu

Dosta pozitivnih recenzija se može naći na netu.
DaShip

#6309 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DaShip »

DonieBrasco wrote:Koje jos radnje imaju u sarajevu sto prodaju kompjuterski hardver ?

Plus.ba
Next.ba
Imtec.ba

P.S. Preporucite me neki monitor, po mogucnosti da ima HDMI ulaz, uz neku razumnu cijenu.
Nije u Sarajevu, ali ima još Genelec u Tuzli.
LG 24MP59G-P se na ekupi prodavao za 350 KM, stvarno izgleda odlično po specifikacijama (24 inča, 3 godine garancije, IPS panel, freesync 40-75 Hz).LG 23mp68VQ-P je bio jednako dobar izbor za 330 KM, ni njega nema u ponudi za te pare, tu je i samsung LS24F350FHUXEN ali ima samo 2 godine garancije i očajan freesync opseg (48-74 Hz).
Kal El

#6310 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

PRODAJEM!

ROG Spatha (220KM) - Veoma dobro ocuvano, na jednom mjestu ima malo izlizane boje, jedva da se i vidi.
https://www.asus.com/ROG-Republic-Of-Gamers/ROG-Spatha/

Razer Mano'War (230KM) - Slusalice bukvalno nove, kupio ih bratu ali nema vremena, koristena dva dana, bez ogrebotina ili bilo cega!
https://www.razerzone.com/gaming-audio/ ... anowar-7.1

Corsair Vengeance RGB 16GB (2x8) CL16 KIT 2666MHz (240KM) Odlicne, bez packe, zamjenio ih za TridentZ 3000MHz.
http://www.corsair.com/en-us/landing/vengeancergb

ROG Poseidon Platinum 1080Ti Odlicna graficka, zajebao sam se sto sam je uzeo jer ne mogu da nadjem loop za cijeli PC u BiH...Ne fali mu nista, jednostavno malo vise grije nego moja STRIX verzija, sto je i normalno jer STRIX-ova ima 3 hladnjaka, a ovaj dva + prikljucak za liquid cooling, znaci moze hibridno da radi ako neko ima liquid loop! 2200KM placen, ali ja cu sniziti dosta od toga, pa ako neko zeli, ponudite mi!
https://www.asus.com/Graphics-Cards/ROG ... 1G-GAMING/

(Znam, debil sam sto sam uzeo, jbg odose pare, prodaju se stvari :-) )
ferratilis

#6311 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Evo dobro MS kuciste sa kaljenim staklom :thumbup:

Mega Man X

#6312 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Mega Man X »

Vesić dobar momak. Nije clickbaiter ko ova ostala gamad. :lol: :thumbup:
DonieBrasco

#6313 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Mene jako nervira sto je ljudima mrsko da se informisu za hardver koji uzimaju, dovoljno je odovojis 15 minuta zivota, uplasis youtube i sve pogledas sta ti treba, imaju snimci tako ljepo i jednostavno objasnjeni da bez problema svako moze da razumije i kasnije primjeni.

Koliko ih ima sto sklope racunar sa Ryzen procesorm i spoje monitor na integrisanu grafiku pa kada upale nista im se ne pokazuje, tada nastaje panika sto ne radi, da nesto nije pokvareno, pogresno spojeno, pa vade - vracaju, nerviraju se... a samo su ranije trebali da se informisu da Ryzen procesori nemaju integrisanu grafiku tj. da im treba graficka kartica.

Također kada vidim najjeftiniju mogucu maticnu plocu i najjaci procesor hoce nesto da mi bude, kao i neka ŽŽŽ napajanja kao i SSD diskove tajlandskih proizvođaca... (ne zalite ljudi pare kupujete provjerene proizvođace). Jos ovi sto im je RGB vazniji od svega drugog su posebna prica, neka sve svijetli a sto ce ti performanse biti nikakve i sto ce ti nesto pregorit za par mjeseci nije bitno.

Isto tako komleksasi, sto rade OC pa hoce memoriju preko 3200mhz a ne znaju ni sta to znaci ni sta imaju od toga, pa i procesore kad dizu na preko 4ghz, voltaze nabijaju...itd.

Da neko ne shvati pogresno, ja sam picajzla i perfekcjonista sve volim da izucim prije kupovine i montiranja, nekada mi tako jednostavne stvari nisu jasne pa se ne stidim da pitam ovdje na forumu ili negdje na internetu pronađem rjesenje.
ferratilis

#6314 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Ili jednostavno pustis da ti DaShip sastavi konfiguraciju :D
zippoo87

#6315 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by zippoo87 »

ferratilis wrote:Ili jednostavno pustis da ti DaShip sastavi konfiguraciju :D
je li o svom trosku sklapa
da i ja stanem u red :D
DonieBrasco

#6316 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Zivim za dan kad ce kod nas u BiH cijene hardvera biti kao sto su u ostatku europe, svijeta pa barem kao u regionu.
avaks

#6317 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by avaks »

Živim za dan kada će ukinuti carine ili barem staviti neki normalan prag pa da možeš ko čovjek iz vana da naručiš :mrgreen:
ALi nema ništa od toga zato se i slade naši lihvari s tim cijenama :bih:
ferratilis

#6318 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by ferratilis »

Samo se vi nadajte :D Da Fadil zna koliko mi trosimo na racunare, bila bi carina 30% + PDV :D
Kal El

#6319 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

aditon

#6320 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

nema ništa od izjednačavanja cijena s evropskim ili američkim kad je hardware u pitanju... jednostavnije je i izvjesnije da se čovjek odseli iz BiH te na taj način dobije priliku kupovati po normalnim cijenama :)

@kal

spustit češ ti tu kartu na milju, silom prilika..nažalost, tako to ide kod predprodaje hardware-a. Kompjuteri su inače roba na kojoj čovjek najviše izgubi. Ja sam svoj komp platio skoro 4 milje prije 5-6 godina a sada ne vrijedi ni 700-800 realne cijene s tim da ljudi nisu ni to spremni platiti već bi da spuste i tu cijenu na 400 itd. sretno s prodajom...kad spadne na milju, javi se meni ja ću je odmah kupiti :)
DonieBrasco

#6321 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Zasto prodajes tu kartu, trebaju ti pare ili nesto drugo ?

Znam da si spominjao da imas neku drugu 1080.
Kal El

#6322 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by Kal El »

Ne znam ni sam sto sam je kupio, imam svoju 1080Ti Strix, mislio sam da nesto nije uredu sa mojim racunarom, tj. grafickom, ali ispade da je do procesora, jer ova sto prodajem malo vise grije nego moja(sto je normalno jer ova ima 2 ventilatora a strix 3) odlucio sam da je prodam, puno para gubim na prodaji ove, ali sta cu, uci se od greski...(goleme greske)

Ima jedan zainteresovan, pa vidjet cu.
A nudio mi jos jedan lik 900KM... :-)
aditon

#6323 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by aditon »

Kal El wrote:Ne znam ni sam sto sam je kupio, imam svoju 1080Ti Strix, mislio sam da nesto nije uredu sa mojim racunarom, tj. grafickom, ali ispade da je do procesora, jer ova sto prodajem malo vise grije nego moja(sto je normalno jer ova ima 2 ventilatora a strix 3) odlucio sam da je prodam, puno para gubim na prodaji ove, ali sta cu, uci se od greski...(goleme greske)

Ima jedan zainteresovan, pa vidjet cu.
A nudio mi jos jedan lik 900KM... :-)
Ja se također ne mogu pomiriti s činjenicom koliko cijene hardware padaju dok ih kući doneseš. Mogao si ti bilo šta platiti po redovnim cijenema i već sutradan oglasiti prodaju te komponente, međutim ona već ima 30% manju vrijednost u tom momentu. Ja sam ozbiljan što se tiče kupovine te grafike, ako se ikad predomisliš, tu sam. Međutim, niti mogu a niti želim davati više novca za grafičku od milje.
agent_zero

#6324 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by agent_zero »

Koristi li iko od vas g4560?
DonieBrasco

#6325 Re: PC gamerske konfiguracije

Post by DonieBrasco »

Ne koristim, ali sta te zanima u vezi tog procesora, trebas pomoc ?
Post Reply