Ako bude zatrebalo, nije frka, ja ću biti jedan od svjedoka za tvoju tvrdnjumadner wrote:Pomislim ono sto i uvijek mislim i znam, da sam vrh vrhova.
Sad bi i mjenjali ljudsko ponasanje direktivama.
Ti samo nađi još dvije žene.
Ako bude zatrebalo, nije frka, ja ću biti jedan od svjedoka za tvoju tvrdnjumadner wrote:Pomislim ono sto i uvijek mislim i znam, da sam vrh vrhova.
Sad bi i mjenjali ljudsko ponasanje direktivama.
Bold: govori u svoje imeAleksoMKD wrote:
Da ponovim.
Mislim da je problem u mladjim generacijama, mi sa preko 40 godina smo vec u braku, ali mladje generacije su sjebane. Imas tonu 18 - 30 godisnjaka koji nikada nisu poljubili devojku a kamo li nesto drugo.
Posebno ako su osim loseg fizickog izgleda siromasni
20 / 80 pravilo
80 % zena oseca privlacnost prema 20ak posto muskaraca. Mladje tinder gemneracije su najebale, mi smo imali srecu.
Dobro, ali nidje veze - ne slazem se sa tim.Hakiz wrote:Bold: govori u svoje imeAleksoMKD wrote:
Da ponovim.
Mislim da je problem u mladjim generacijama, mi sa preko 40 godina smo vec u braku, ali mladje generacije su sjebane. Imas tonu 18 - 30 godisnjaka koji nikada nisu poljubili devojku a kamo li nesto drugo.
20 / 80 pravilo
80 % zena oseca privlacnost prema 20ak posto muskaraca. Mladje tinder gemneracije su najebale, mi smo imali srecu.
20/80 pravilo (tačnije 10/10/80) sam naučio na nečemu drugom, ali mislim da si u pravu.
A valja pobijediti toliku konkurenciju.
Ako smo monogamni (a to je upitno), to samo znači da će 20% žena biti sa 20 % muškaracak koje žele, a 60% žena će ili biti same ili pristati na nešto šta u stvari ne žele. A tu sreće nema.konoplja wrote:Dobro, ali nidje veze - ne slazem se sa tim.Hakiz wrote:Bold: govori u svoje imeAleksoMKD wrote:
Da ponovim.
20 / 80 pravilo
20/80 pravilo (tačnije 10/10/80) sam naučio na nečemu drugom, ali mislim da si u pravu.
Eventualno se sve to izjednaci i nadje se balans. Zivimo u svijetu koji je vecinski monogaman. Ako uzmemo da je ta 80/20 hipoteza tacna, to ne znaci da ce 20% muskaraca biti sa 80% zena. Uostalom svi smo individue i imamo razlicite kriterije privlacnosti. Sazrijevamo i kriteriji se vremenom mijenjaju.
Pred zakonom smo monogamni, manje vise i kulturoloski smo, u vecini svijeta. Ako mislis da ce zena naci srecu u tome da dijeli muskarca mislim da se varas.Hakiz wrote:
Ako smo monogamni (a to je upitno), to samo znači da će 20% žena biti sa 20 % muškaracak koje žele, a 60% žena će ili biti same ili pristati na nešto šta u stvari ne žele. A tu sreće nema.
To 20/80 pravilo ti vazi na zapadu gdje su normalni ons i slicne stvari. Kod nas su djevojke tako odgajane da traze vezu. Barem vecina njih. Jos kad dodas da smo vecinski muslimanska zemljama dobijes drugacije stvari.AleksoMKD wrote:
![]()
Da ponovim.
20 / 80 pravilo
Sa koliko zena ces istovremeno biti u braku i osnovati obitelj i sta mislis sa koliko ce one?Velkoski wrote:brt e'o ja trenutno imam tri djevojke, a svaka od njih ima još dva momka![]()
Sve ce one u tridesetim naci nekog finog. Sada ih ti koristis.Velkoski wrote:brt e'o ja trenutno imam tri djevojke, a svaka od njih ima još dva momka![]()
Eventualno da, ali ja sam mislio na frustracije mladih muskaraca koji su emotivno i fizicki izolirani.konoplja wrote:Dobro, ali nidje veze - ne slazem se sa tim.Hakiz wrote:
Bold: govori u svoje ime
Eventualno se sve to izjednaci i nadje se balans. Zivimo u svijetu koji je vecinski monogaman. Ako uzmemo da je ta 80/20 hipoteza tacna, to ne znaci da ce 20% muskaraca biti sa 80% zena. Uostalom svi smo individue i imamo razlicite kriterije privlacnosti. Sazrijevamo i kriteriji se vremenom mijenjaju.
Odgajane su u manjim mestima (mada i to ne vazi vise, prilicno njih otkaci kad dodju u veci grad na studije, ko sa lanca da su pustene), u velikim gradovima je ko na zapadu ako ne jos gore. Jedna moja prijateljica je ginekolog, venericne bolesti medju mladim devojkama su u strasnom porastu.Xavier1 wrote:
To 20/80 pravilo ti vazi na zapadu gdje su normalni ons i slicne stvari. Kod nas su djevojke tako odgajane da traze vezu. Barem vecina njih. Jos kad dodas da smo vecinski muslimanska zemljama dobijes drugacije stvari.
Ne mora. Ali vecina ljudi ipak zavrsi u istom.Velkoski wrote:mora li se u brak? i nitam dnao da papir spriječava šveranje
A normalno je da ce djevojke da biraju. Zasto bi neka bila sa ruznim koji pored toga nema ni novca? Prije su se ranije udavale i nisu imale jednake mogucnosti kao muskarci pa nisu mogle toliko birati. Sada im se moze. Iako se mnoge zajebu pa biraju predugo. I onda shvate da je tesko naci nekoga dobrog kad imas 35.AleksoMKD wrote:Eventualno da, ali ja sam mislio na frustracije mladih muskaraca koji su emotivno i fizicki izolirani.konoplja wrote:Dobro, ali nidje veze - ne slazem se sa tim.Hakiz wrote:
Bold: govori u svoje ime
Imam ih u komsiluku, neprivlacni momci i jos siromasni.
Sa druge strane ima par privlacnih mladih momaka koji su iz imucnijih porodica, imaju automobil i maltene svaki vikend su sa drugom devojkom.
Odgajane su u manjim mestima (mada i to ne vazi vise, prilicno njih otkaci kad dodju u veci grad na studije, ko sa lanca da su pustene), u velikim gradovima je ko na zapadu ako ne jos gore. Jedna moja prijateljica je ginekolog, venericne bolesti medju mladim devojkama su u strasnom porastu.Xavier1 wrote:
To 20/80 pravilo ti vazi na zapadu gdje su normalni ons i slicne stvari. Kod nas su djevojke tako odgajane da traze vezu. Barem vecina njih. Jos kad dodas da smo vecinski muslimanska zemljama dobijes drugacije stvari.
Mozda je u manjim sredinama i religioznim porodicama kod vas slika drugacija ali u vecim i sekularnijim sredinama.........
Devojke iz muslimanskih porodica u Skopju (koje nisu religiozne/pokrivene) se ne razlikuju u ponasanju od drugih.
Slazem se za boldirano.Xavier1 wrote: A normalno je da ce djevojke da biraju. Zasto bi neka bila sa ruznim koji pored toga nema ni novca? Prije su se ranije udavale i nisu imale jednake mogucnosti kao muskarci pa nisu mogle toliko birati. Sada im se moze. Iako se mnoge zajebu pa biraju predugo. I onda shvate da je tesko naci nekoga dobrog kad imas 35.
Svakako.Xavier1 wrote: Meni se cini da ima svega u vecim gradovima. Zavisi najvise od odgoja. Trebas obratiti paznju iz kakve porodice dolazi.
To je tacno. Zena trazi muskarca koji je u svemu bolji od nje. Pisao sam i sam o tome.AleksoMKD wrote:Slazem se za boldirano.Xavier1 wrote: A normalno je da ce djevojke da biraju. Zasto bi neka bila sa ruznim koji pored toga nema ni novca? Prije su se ranije udavale i nisu imale jednake mogucnosti kao muskarci pa nisu mogle toliko birati. Sada im se moze. Iako se mnoge zajebu pa biraju predugo. I onda shvate da je tesko naci nekoga dobrog kad imas 35.
Nisam mislio "da budu sa ruznim siromahom" no pravilo 20 / 80 vazi vise kod zena, muskarci ramnomjernije gledaju na zene.
Znaci da devojka koja je sta znam 5/10 nece nikad pogledati momka koji je 5/10.
Svakako.Xavier1 wrote: Meni se cini da ima svega u vecim gradovima. Zavisi najvise od odgoja. Trebas obratiti paznju iz kakve porodice dolazi.
No najraspustenije devojke koje dodju studirati su iz prestrogih porodica. Barem kad sam ja bio u mojim 20im godinama.
Ruzno je vrijeme i za jedne i za druge. Puno djevojaka ima problema upravo zbog tih aplikacija. Poredjenje sa drugim djevojkama, stvaranje nesigurnosti itd. Djevojke su bioloski predodredjene da budu izbirljive i da traze sigurnost u partneru, na muskarcima je da se prilagode.AleksoMKD wrote:konoplja wrote:
Da vam se ubacim u diskusiju![]()
Smatram da tu ima i jednog i drugog. Nije samo fizicki izgled uzrok toga da se muskarci osjecaju neadekvatno, a nije ni gubitak na vaznosti rodnih uloga razlog. Vjerujem da jedno ukljucuje drugo i da se nadopunjuju.
Pad vaznosti rodno ustaljenjih uloga je poceo zavrsetkom Drugog svjetskog rata kada su zene pocele u vecem broju da se prikljucuju radnoj snazi i nastavio se dalje kroz razne socialne pokrete. Vremenom je sistem napredovao i zenama je omoguceno da se jednostavnije brinu o sebi, odnosno da budu samostalne bez da su ovisne o muskarcu kao zastitniku i hranitelju. To je dovelo do promjena u drustvenom poretku na sto se mnogi muskarci nisu prilagodili jer su navikli na tradiconalni svjetonazor rodnih uloga. Tu je nastala ta rupa u muskoj svijesti koja se nije nadopunilia i proizasao je taj osjecaj neadekvatnosti.
Na to se onda dovezuju mediji, reklame, socijalne mreze i razne industrije koje promoviraju tip visokog, snaznog muskarca sa izrazenom vaskularnosti i isklesanim tijelom. Zene su kroz to mnogo ranije prosle jer su historijski bile gledane kao predmet, ono kako se kaze "nek je na oci lijepa". Zene su se mnogo potrudile za to da se izbaci ta slika ideala ljepote kao vitke manekenke sto vidimo kroz sve vecu zastupljenost plus size modela, razliciti slogana tipa "thick>thin" itd.
Zarobljeni u vakumu vremena i zbunjeni sa novim drustvenim poretkom u kojem zene imaju sve vise prava i nisu ovisne o muskarcu, kod muskaraca se sve vise pojavljuje osjecaj anksioznosti i nezadovoljstva. Drustvena slika se promjenila pa vidimo trenutno zena biraju i postavljaju uvijete muskarcima. To je osobito izrazeno u online datingu i aplikacijama poput tindera. Iz tih razloga vidimo sve veci osjecaj neadekvatnosti i nesigurnosti kod muskaraca i jedan je od razloga zasto se mnogi muskarci pronalaze u lekcijama Jordana Petersona.![]()
Da ponovim.
20 / 80 pravilo
Velkoski wrote:mora li se u brak? i nitam dnao da papir spriječava šveranje
Izgleda da je to neizbježno...arzuhal wrote:Znao sam da ćemo doći opet do religije...
Niko je nije ni osporio, ikad.arzuhal wrote:Ako bude zatrebalo, nije frka, ja ću biti jedan od svjedoka za tvoju tvrdnjumadner wrote:Pomislim ono sto i uvijek mislim i znam, da sam vrh vrhova.
Sad bi i mjenjali ljudsko ponasanje direktivama.![]()
Ti samo nađi još dvije žene.
Our scoring system prioritizes intersectionality. While deep, social impact for narrow groups is crucial in the ongoing fight for onscreen representation, culture blogs are already fantastic sources for those types of discussions. Instead, Mediaversity takes the macro view and measures how well a TV show or film presents different and overlapping identities.