Koliko para po listu?szlava wrote:Prodajem stare spise iz austro-ugarske cijena po dogovoru u zamjenu dolazi u obzir samo drzavljanstvo svice i obezbjedjeno radno mjesto i stan
Treba angazovati vlast da obnovi arhiv! ('oce k....)
Koliko para po listu?szlava wrote:Prodajem stare spise iz austro-ugarske cijena po dogovoru u zamjenu dolazi u obzir samo drzavljanstvo svice i obezbjedjeno radno mjesto i stan
JohnnyS wrote:OK, boli briga gladnog što arhiv gori. Kako je u ratu, kad je stanje bilo kudikamo gore, nekoga bolila briga da Hagada ne izgori? Iako nijedan nežidovski građanin BiH nema ništa od nje. Jest da je ubačen spin od strane nekoga (vladajući ili netko kome to odgovara) pa se sad samo potencira izgoreni arhiv, ali i ova priča "neka gori, narod nema što da jede" je poprilična demagogija i obična vadiona. Sve države svijeta u kriznim momentima prvo idu čuvati umjetnine, arhivsku građu i matice pa tek onda ljude, jer su ljudi tu 70-ak godina, a matične knjige za puno dulje razdoblje.
Gorenje arhiva će svatko normalan osuditi, činjenica je i da dobar dio onih koji su palili ne zna da uopće postoji institucija koja se zove arhiv i čemu služi, ali sad kad je već izgorio treba se postaviti par pitanja:
Kako je moguće da se zapalio dio zgrade najviše državne institucije?
Kako je moguće da ustanova kojoj je 99% građe papirnato nema kvalitetnu protupožarnu zaštitu? Normalno da nitko ne računa da će netko ići spaliti arhiv, ali požar je mogao nastati i slučajno pa bi opet sve izgorilo. Tko je kriv za to?
VjecitiStudent wrote:
Tragično, tu nikakve dileme nema.
Ali gdje su jučer bili i šta su radili 1000+ pripadnika policije kantona Sarajevo?
Nije jučer Predsjedništvo napala i zapalila nekakva strana vojna sila, već šačica balavurdije.
I evo, kaze ova radnica da nista nije bilo digitalizirano, pa se i tu treba postaviti pitanje, zasto nije digitalizirano i ko je za to odovoran. Do sad se o steti samo nagadja, a dok se ne izvrisi potpuni uvidjaj, ne mozemo znati o cemu je rijec.Breathless wrote:Vrijedno sigurno jeste i bas zato treba postaviti pitanje zasto nije bio zasticen kako je morao biti, ko je za to odgovoran i da li ce krivicno odgovarati.szlava wrote:To da je toliko vrjedno tu nebi bilo jebo i izlizani papir kako je to moglo biti na crnom trzistu zdilano da se znaloBreathless wrote:Zasto Arhiv nije bio zasticen protupozarnim sisemima, a morao je biti i ko je odgovoran za to? Hoce li se pokrenuti krivicna odgovornost? Je li i to slika nase mile vlasti i njenog kadra? Gledam fotografije i jasno je da je tu i opusak ili kakav spoj na el. instalacijama mogao napraviti havariju.
Bojim se da su politicari postigli cilj i ostali u stolicama, za sada. Ako bude izbora ikada, pamet u glavu, ako je jos ista od pameti narodu ostalo.zeljeznicar1921 wrote:suma sumarum...
+ politicari se usrali, vide da nema vise zajebancije i da ce morati paziti sta rade ubudace jer je svim ljudima preko glave svega
- prevelik vandalizam, preuvelicavanje medija, stavljanje vandalizma ispred problema politicara te paljenje zgrada
sta dalje ?
ako ovce nastave da glasaju kao inace vracamo se na staro, treba neko novi, neka promjena u politici, ja je ne vidim trenutno, a vi ?
Nije to nikakva demagogija. Nikakva materijalna stvar ne smije biti iznad zivota samo jedne osobe! Boldano ti je debilizam.JohnnyS wrote:OK, boli briga gladnog što arhiv gori. Kako je u ratu, kad je stanje bilo kudikamo gore, nekoga bolila briga da Hagada ne izgori? Iako nijedan nežidovski građanin BiH nema ništa od nje. Jest da je ubačen spin od strane nekoga (vladajući ili netko kome to odgovara) pa se sad samo potencira izgoreni arhiv, ali i ova priča "neka gori, narod nema što da jede" je poprilična demagogija i obična vadiona. Sve države svijeta u kriznim momentima prvo idu čuvati umjetnine, arhivsku građu i matice pa tek onda ljude, jer su ljudi tu 70-ak godina, a matične knjige za puno dulje razdoblje.
Gorenje arhiva će svatko normalan osuditi, činjenica je i da dobar dio onih koji su palili ne zna da uopće postoji institucija koja se zove arhiv i čemu služi, ali sad kad je već izgorio treba se postaviti par pitanja:
Kako je moguće da ustanova kojoj je 99% građe papirnato nema kvalitetnu protupožarnu zaštitu? Normalno da nitko ne računa da će netko ići spaliti arhiv, ali požar je mogao nastati i slučajno pa bi opet sve izgorilo. Tko je kriv za to?
Molim samo bez ne ozbiljnih komentarareis1 wrote:Koliko para po listu?szlava wrote:Prodajem stare spise iz austro-ugarske cijena po dogovoru u zamjenu dolazi u obzir samo drzavljanstvo svice i obezbjedjeno radno mjesto i stan
Treba angazovati vlast da obnovi arhiv! ('oce k....)

Ne bih ja rekao da su se političari prepali. Svakom balavcu koji bi prišao bilo kom od njih, naredni dan bi dženazu klanjali. Mislim da je ovdje opet obični pošteni narod najviše izgubio jer je postao svjestan ko sve hoda ulicama.zeljeznicar1921 wrote:suma sumarum...
+ politicari se usrali, vide da nema vise zajebancije i da ce morati paziti sta rade ubudace jer je svim ljudima preko glave svega
- prevelik vandalizam, preuvelicavanje medija, stavljanje vandalizma ispred problema politicara te paljenje zgrada
sta dalje ?
ako ovce nastave da glasaju kao inace vracamo se na staro, treba neko novi, neka promjena u politici, ja je ne vidim trenutno, a vi ?
Ovo je cisto divljastvo vec. I ovakvi su samo stetu nanijeli, kako tom covjeku tako i prosvjedima. A i sebi su boga mi.kamen spoticanja wrote:
uz komentar "ludji smo od sarajevskih p.cki"
ti zelis krv ? kako te nije sramotareis1 wrote:Nego, ne treba se cuditi ovim paljevinama, bice ovoga jos...
A bice i krvi, kako narodne tako i vladajuce... Jer parametri idu u tom smjeru.
Ovo boldirano je pravac u kojem treba ici sva prica oko Arhiva, a ne pustiti da je usmjeravana medijskim spinovima.Nero Histrion wrote:JohnnyS wrote:OK, boli briga gladnog što arhiv gori. Kako je u ratu, kad je stanje bilo kudikamo gore, nekoga bolila briga da Hagada ne izgori? Iako nijedan nežidovski građanin BiH nema ništa od nje. Jest da je ubačen spin od strane nekoga (vladajući ili netko kome to odgovara) pa se sad samo potencira izgoreni arhiv, ali i ova priča "neka gori, narod nema što da jede" je poprilična demagogija i obična vadiona. Sve države svijeta u kriznim momentima prvo idu čuvati umjetnine, arhivsku građu i matice pa tek onda ljude, jer su ljudi tu 70-ak godina, a matične knjige za puno dulje razdoblje.
Na ovo dogovore nece dati niko iz vladajuce garniture!Nego ce se jos vise ukotviti, to su i cekali i docekali.
problem i jeste upravo u tome, sto ne postoji niko ko se izdigao iznad ostalih lopova, niko za koga bi raja svjesna potrebe da smijeni ove lopove mogla glasati.zeljeznicar1921 wrote:
Vodeći mediji su, očekivano, pokazali još jednom koliki su sustavni dio tog establišmenta. Prosvjednike se nazivalo "vandalima", "huliganima" i raznim drugim pogrdnim nazivima. Optužuje ih se kako "uništavaju svoju imovinu" - to je posve pogrešno, oni koji su jučer rušili gradovima BiH nisu rušili "svoju imovinu", već sinonim za eksploatacijsku strukturu koja ruši njihove živote svakoga dana.zeljeznicar1921 wrote:suma sumarum...
Meni isto pade na pamet, cuj nesto neprocjenjivo staviti nadohvat ruke... Da se razumijemo ne pravdam ovo paljenja arhiva ni u kom slucaju, ali ako je toliko neprocjenjiv valjda ga je trebalo bolje stititi.reis1 wrote:Arhiv od neprocjenjive vrijednosti, a dostupan vatri!
Ja sam mislio da se neprocjenjivosti drze u trezorima...Ovo su neki novi momenti koje spoznajem...
Ne bi me cudilo da su u pitanju djeca politicara i njihovih tajkuna. Zlatna djeca, oko da ti stane.shalla wrote:Hoćemo li ovoj omladini jebati sad mater? Koja politička scena je njih odgojila?
Dobićeš odgovor da su to djeca budžetlija koji rade tu, i kojima nije ništa jedan vikend ne otići na Bjelašnicu, da bi izgledali "cool" kako oni čiste gradshalla wrote:Hoćemo li ovoj omladini jebati sad mater? Koja politička scena je njih odgojila?
Black111 wrote:Nije to nikakva demagogija. Nikakva materijalna stvar ne smije biti iznad zivota samo jedne osobe! Boldano ti je debilizam.JohnnyS wrote:OK, boli briga gladnog što arhiv gori. Kako je u ratu, kad je stanje bilo kudikamo gore, nekoga bolila briga da Hagada ne izgori? Iako nijedan nežidovski građanin BiH nema ništa od nje. Jest da je ubačen spin od strane nekoga (vladajući ili netko kome to odgovara) pa se sad samo potencira izgoreni arhiv, ali i ova priča "neka gori, narod nema što da jede" je poprilična demagogija i obična vadiona. Sve države svijeta u kriznim momentima prvo idu čuvati umjetnine, arhivsku građu i matice pa tek onda ljude, jer su ljudi tu 70-ak godina, a matične knjige za puno dulje razdoblje.
A ja opet kazem, mislim da niko nije ni htio paliti Arhiv vec Predsjednstvo, to sto je tu i Arhiv mislim da niko od tih nije niti znao.
sve privatni automobiliBlack111 wrote:Ovo je cisto divljastvo vec. I ovakvi su samo stetu nanijeli, kako tom covjeku tako i prosvjedima. A i sebi su boga mi.kamen spoticanja wrote:
uz komentar "ludji smo od sarajevskih p.cki"