Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mulderm wrote: ↑14/12/2023 11:25
Update su dobili korisnici Unicredit Banja Luka .
Korisnici mba Unicredit Mostar update do kraja dana ili sutra
Apple Pay na mba slijedeće godine ( Apple pay dolazi u BiH slijedeće godine , dvije banke rade na implementaciji)
kad sljedece, možeš li biti malo precizniji ako veš imaš insajderske informacije? Početak ili kraj godine? NLB je najavio početkom
Ne ovisi samo o jednoj strani. realno prvi kvartal 2024 . NLB očekuje početak 2024 vidjet ćemo.
Bitno je da je Apple odlučio da ulazi sa Apple pay u BiH.
Pojavilo se ažuriranje aplikacije i za Unicredit Mostar.
Evo isprobao sam i mogu reći da je ogromna razlika u samoj brzini plaćanja u odnosu na m-karticu. Nisam kako treba ni približio telefon POS terminalu a već je bilo plaćeno, i još se sve transakcije plaćene mobitelom mogu pratiti u aplikaciji.
Hame_ wrote: ↑14/12/2023 20:19
Ovo radi samo ako imaš Internet vezu.
Zabijem karticu ispod maske telefona i plaćam beskontaktno i bez Interneta
You don't need Wi-Fi to use Google Pay, but you can only perform a limited number (4-5) of purchases without an Internet connection. The number of offline purchases available will reset once you've reconnected your device to the Internet.
Određeni broj transakcija može bez interneta. Kad se spojiš taj broj se resetira.
mulderm wrote: ↑14/12/2023 11:25
Update su dobili korisnici Unicredit Banja Luka .
UCB BL ne reče ni slova za update mob app. Stajalo je samo- "udji u m-banking, otvori Kartice, odaberi koju ces karticu , klikni na Dodaj u G pay i prati upute.."
Update sam nasao na Play Store i tek nakon update-a bilo je OK.
Ja sam se sinoc igrao i pokusao dodati karticu na Wallet.Danas kada je stigao update nisam mogao dodati,jer mi kaze da je vec dodana i da kontaktiram banku.Tek kada sam izbrisao karticu i ponovo dodao preko mba uspjelo je.
Želim raskinuti ugovor sa Raiffeisen zbog čestih problema sa plaćanjem u inostranstvu, online plaćanjem i tako to. Imaju te neke sigurnosne restrikcije, blokade i šta li već. Ono, dođem u hotel, kreditna kartica odbijena. I to se dešava čak i kad uredno najavim putovanje vani.
Kakva je situacija sa Unicredit bankom u ovom pogledu?
Želim raskinuti ugovor sa Raiffeisen zbog čestih problema sa plaćanjem u inostranstvu, online plaćanjem i tako to. Imaju te neke sigurnosne restrikcije, blokade i šta li već. Ono, dođem u hotel, kreditna kartica odbijena. I to se dešava čak i kad uredno najavim putovanje vani.
Kakva je situacija sa Unicredit bankom u ovom pogledu?
Hyperthalamus wrote: ↑15/12/2023 11:37
Kako sad dodati karticu za g-pay na sat ? Dodao sam zabplacanje telefonom....al' kad hocu da dodam na sat, trazi mi da kontaktiram banku.
Last edited by muki_muky on 15/12/2023 11:52, edited 1 time in total.
Kako sad dodati karticu za g-pay na sat ? Dodao sam zabplacanje telefonom....al' kad hocu da dodam na sat, trazi mi da kontaktiram banku.
Sve sam ja to uradio...al na kraju trazi da se pozove banka...posto je prije neki dan ista stvar bila i kad dodajes karticu preko walleta...pa su ovi iz banke govorili da se ide iz m-ba kad stigne update, pitam ima li neki drugi nacin...jer ovo sa pozivom ne vjerujem da moze.
nemam mobilno bankarstvo, racun kod njih 15 godina.
zvao sada onaj broj nakon dodavanja kartice u wallet i kaze mora preko njihove aplikacije iako google upucuje ovako.
bezveze mi iskreno ovo uslovljavanje da moram uzeti neku uslugu da bi ovo koristio ali hajd, ako je to neka uredna praksa i sa ostalima ok, samo nek je doslo i ovo.
zenny wrote: ↑15/12/2023 14:25
nemam mobilno bankarstvo, racun kod njih 15 godina.
zvao sada onaj broj nakon dodavanja kartice u wallet i kaze mora preko njihove aplikacije iako google upucuje ovako.
bezveze mi iskreno ovo uslovljavanje da moram uzeti neku uslugu da bi ovo koristio ali hajd, ako je to neka uredna praksa i sa ostalima ok, samo nek je doslo i ovo.
Ne moze direkt iz walleta, zvao sam ih i ja prije updatea onog za m-ba (preksinoc ako se ne varam) i kazu da banka ne izdaje aktivacione kodove i da moze jedino preko aplikacije.
Dodavanje preko m-ba je brzo i jednostavno, minuta posla. Već isprobano i kako je neko gore naveo zaista radi dobro da ne moras skroz ni primaknuti telefon. Ja sam za pocetak dodao dopunsku debitnu karticu sa koje narucujem preko neta.