Do 8.maja Bihac i drugi veci gradovi u USK ce sigurno biti pokriveni 4G+ signalomSehro wrote:Tako je nažalost u svemu, USK zadnja rupa na sviralimulderm wrote:KOliko vidim da za BHTelecom ni na vidiku postavljanje BS na području RD Bihac. USK nije mali kanton , a konkurencija pustila 4G.
Veliki minus za BHT sa USK.
BHTelecom All About
Moderator: Benq
-
FaceOff
#62976 Re: BHTelecom All About
- drug_profi
#62977 Re: BHTelecom All About
Haj da pitam insajdere kad se planira pokriti područje Faletića u Starom Gradu sa 4G.
Realno, jedino mjesto gdje mi treba brz net je vikendica. Pa da vidim dal da se pripremam.
Realno, jedino mjesto gdje mi treba brz net je vikendica. Pa da vidim dal da se pripremam.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#62978 Re: BHTelecom All About
Jebu i ne vade. Što prije privatizovati telekom. 
- arnes_king
#62979 Re: BHTelecom All About
Pa mnogo isplatnije je dekodirati telefon, sto kosta mozda 20-30KM nego imati garanciju nevazecu pa sta god da se pokvari ode 100+KM.drug_profi wrote:Najveći problem kupovine u telekomu je to što dobijem telefon zaključan na mrežu.
Ja ga zbog toga nikad ne bih uzeo, već radije u radnji sa "sumnjivom" garancijom.
Hoću da mogu staviti lokalnu karticu kad odem u inostranstvo, a ne da strepim od rominga.
A ugovor me svakako obavezuje na vjernost.
- drug_profi
#62980 Re: BHTelecom All About
Pa gubis garanciju i dekodiranjem valjda. A uređaj je isti. Nista kvalitetniji nije taj iz telekoma od onog iz radnje.arnes_king wrote:Pa mnogo isplatnije je dekodirati telefon, sto kosta mozda 20-30KM nego imati garanciju nevazecu pa sta god da se pokvari ode 100+KM.drug_profi wrote:Najveći problem kupovine u telekomu je to što dobijem telefon zaključan na mrežu.
Ja ga zbog toga nikad ne bih uzeo, već radije u radnji sa "sumnjivom" garancijom.
Hoću da mogu staviti lokalnu karticu kad odem u inostranstvo, a ne da strepim od rominga.
- zateznistub
#62981 Re: BHTelecom All About
Da, gubiš garanciju. Mada su raja pričala da su uspjeli servisirati dekodiran telefon. Hoće li svima to poći za rukom, ne znam. A telefon jeste isti, samo je pitanje garantnih uslova. Kod piljara možeš obrisati dupe sa garantnim listom a kod onih što prodaju aparate sa dvogodišnjim garancijom možeš sve završitidrug_profi wrote:
Pa gubis garanciju i dekodiranjem valjda. A uređaj je isti. Nista kvalitetniji nije taj iz telekoma od onog iz radnje.
- Dosadno mii
#62982 Re: BHTelecom All About
iPhone nije kodiran
- xoklix
#62983 Re: BHTelecom All About
Moram li mijenjati karticu? Zamijenio prije cca. 2-3 godine , imam Dual Phonebook i našao sam mtel 4G mrežu kada podesim ručni odabir mreže.
-
Mehemed
- Vozim: automobil
#62984 Re: BHTelecom All About
Da, gubi se garancija dekodiranjem. Što se tiče kvalitete nemoj biti tako siguran, neki uređaji su namijenjeni za Kinesko i Indijsko tržište i kao takvi su slabiji(većinom takve i nabavljaju ove piljare), a u nekim slučajevima švercaju telefone u dijelovima i onda ih sastavljaju u BiH. Takav mobitel nikada ne može biti u rangu onog koji je napravljen za globalnu upotrebu i koji je fabrički sastavljen.drug_profi wrote: Pa gubis garanciju i dekodiranjem valjda. A uređaj je isti. Nista kvalitetniji nije taj iz telekoma od onog iz radnje.
- PajaELdin
#62985 Re: BHTelecom All About
Ja ne znam kada ce ljudi u Bosni shvatiti da je Mostar u Federaciji poslije glavnog grad najbitnije srediste. Utuvite vise to sebi u glavu, prvo Sarajevo, poslije toga Mostar i Banjaluka kad je na nivou drzave racunam i Banjaluku. To je logicno jer su to tri glavna centra u drzavi... Ne Tuzla, ne Zenica, ne Bihac, ne Travnik itd, nego ova tri grada. Nije to samo slucaj sa 4G mrezom, nego sa svim i to je sasvim logicno, Mostar je povrh svega najposjeceniji turisticki grad u BiH, ako ne i u regiji i cemu onda ovoliko cudjenje kako Tuzla i TK nisu dobili 4G odmah poslije Sarajeva.sencobih wrote:biće to svugdje u par dana, to je simbolično sarajevo pa mostarniho92 wrote:Normalno da će se govoriti o ugroženosti![]()
Ne znam da je išta bilo značajno a da je Tuzla bila obuhvaćena u prvom planu.
Pa zar BH telekom ima vise korisnika u Mostaru nego u Tuzli, nema šanse...
Nego ulizivanje HDZ-u pa makar i preko 4G
-
mulderm
#62986 Re: BHTelecom All About
Najvise turista ima BihacIamPajaELdin wrote:Ja ne znam kada ce ljudi u Bosni shvatiti da je Mostar u Federaciji poslije glavnog grad najbitnije srediste. Utuvite vise to sebi u glavu, prvo Sarajevo, poslije toga Mostar i Banjaluka kad je na nivou drzave racunam i Banjaluku. To je logicno jer su to tri glavna centra u drzavi... Ne Tuzla, ne Zenica, ne Bihac, ne Travnik itd, nego ova tri grada. Nije to samo slucaj sa 4G mrezom, nego sa svim i to je sasvim logicno, Mostar je povrh svega najposjeceniji turisticki grad u BiH, ako ne i u regiji i cemu onda ovoliko cudjenje kako Tuzla i TK nisu dobili 4G odmah poslije Sarajeva.sencobih wrote:biće to svugdje u par dana, to je simbolično sarajevo pa mostarniho92 wrote:Normalno da će se govoriti o ugroženosti![]()
Zato je BHTelecom pred migrantski centar Borice u Bihacu instalirao mobilnu 3G baznu stanicu.( na prikolici)
Koliko u Mostaru ima BHTelecom korisnika ? Hoces li informaciju koliko ih ima RD Bihac.
Zar Kakanj treba dobiti 4G prije od Bihaca. Nemoj braniti BHT , molim te.
Odnos uopce SA prema Bihacu i krajsnicima je za svaku osudu.
Kad su to centri , sto saljete migrante na USK. Ako cemo o turizmu mislim da prvo trebas posjetiti USK i onda pricati o turizmu.
BHT na USk nista jos nije uradio da pripremi uvodjenje lte mreze a kamoli da krene sa zamjenom BS.
- un1ted
- Location: Tema onih koji zaradjuju do 500KM viewtopic.php?f=77&t=82867&p=17676078#p17676
#62987 Re: BHTelecom All About
Ah ta ugroženost Tuzleniho92 wrote: Ne znam da je išta bilo značajno a da je Tuzla bila obuhvaćena u prvom planu.
Kao što sam i naveo, pročitaj malo ovu temu i pogledaj koliko raja ima problema sa TK direkcijom, od priključka, zamjene opreme, ili običnog puštanja usluge.
-
Dr Arsla
#62988 Re: BHTelecom All About
Pa se sarajlice ibrete kad se spomene Tuzla država.IamPajaELdin wrote:Ja ne znam kada ce ljudi u Bosni shvatiti da je Mostar u Federaciji poslije glavnog grad najbitnije srediste. Utuvite vise to sebi u glavu, prvo Sarajevo, poslije toga Mostar i Banjaluka kad je na nivou drzave racunam i Banjaluku. To je logicno jer su to tri glavna centra u drzavi... Ne Tuzla, ne Zenica, ne Bihac, ne Travnik itd, nego ova tri grada. Nije to samo slucaj sa 4G mrezom, nego sa svim i to je sasvim logicno, Mostar je povrh svega najposjeceniji turisticki grad u BiH, ako ne i u regiji i cemu onda ovoliko cudjenje kako Tuzla i TK nisu dobili 4G odmah poslije Sarajeva.sencobih wrote:biće to svugdje u par dana, to je simbolično sarajevo pa mostarniho92 wrote:Normalno da će se govoriti o ugroženosti![]()
Tk ima najviše stanovnika, najjaču privredu, 50 % struje u FBIH se proizvede u Tz, aerodrom sa 600 000 putnika itd. Ali zato je bez metra auto puta il brze ceste a nije im potreban ni 4G. Sarajlicama je bitno da imaju auto put do mora i 4G. Aferim
- escobar__
#62989 Re: BHTelecom All About
Postoji konkurencija, danas se barem lahko prebacit bilo gdje i zadržat broj. Radije to nego se nervirat što nisu doveli 4G u grad i nepotrebno širit animozitet između dva grada.
-
febo_acm
#62990 Re: BHTelecom All About
Kompleks manje vrijednosti razbija male ljude...
-
mulderm
#62991 Re: BHTelecom All About
Nije tema ali moram.febo_acm wrote:Kompleks manje vrijednosti razbija male ljude...
Kad su bile poplave ,Biscani su prvi krenuli sa pomoci poplavljenim podrucjima. Sad kad u Bihacu ljudi navecer nesmiju izadi vani , pustiti djecu samu u skolu , svaki noc se provaljuju kuce ,unistava imovina.itd migranti su prepusteni Biscanima , Drzave nigdje da pomogne.
A Bhtelecom sa ovom implementacijom 4g mreze je pokazao kako se odnosi prema krajsnicima. Ni na mapi .pogledajte njihov portal sekcija stanje mreze , sve ce Vam biti jasno.
BHtelecomu je Usk u planu za zamjenu BS za dva mjeseca !!! Zato se u Sa u jednom danu zamijeni 5 BS. To je bezobrazno , zamijeni sve BS u Sa pa onda dalje.
BHTelecom nije privatna firma i tako se ne smiju ponasati.
-
isx
#62992 Re: BHTelecom All About
Pa ni u srednjobosanskom kantonu nista se ne desava.
-
mulderm
#62993 Re: BHTelecom All About
https://www.bhtelecom.ba/stanjemreze+M58616fa78ee.htmlisx wrote:Pa ni u srednjobosanskom kantonu nista se ne desava.
-
febo_acm
#62994 Re: BHTelecom All About
Sta sam ja konkretno skrivio tu i ostali gradjani? U Sarajevu se jedino ljudi koji su ovdje rodjeni nista ne pitaju... Muhadzeri i dosle kolo vode u svemu.mulderm wrote:Nije tema ali moram.febo_acm wrote:Kompleks manje vrijednosti razbija male ljude...
Kad su bile poplave ,Biscani su prvi krenuli sa pomoci poplavljenim podrucjima. Sad kad u Bihacu ljudi navecer nesmiju izadi vani , pustiti djecu samu u skolu , svaki noc se provaljuju kuce ,unistava imovina.itd migranti su prepusteni Biscanima , Drzave nigdje da pomogne.
A Bhtelecom sa ovom implementacijom 4g mreze je pokazao kako se odnosi prema krajsnicima. Ni na mapi .pogledajte njihov portal sekcija stanje mreze , sve ce Vam biti jasno.
BHtelecomu je Usk u planu za zamjenu BS za dva mjeseca !!! Zato se u Sa u jednom danu zamijeni 5 BS. To je bezobrazno , zamijeni sve BS u Sa pa onda dalje.
- beni-bu-man
#62995 Re: BHTelecom All About
ja ne znam cemu tolka zurba, pa ljudi do juce se visilo na 3G-u a boga mi i danas, bice sabur 
-
mulderm
#62996 Re: BHTelecom All About
Da se razumijemo ja nemam nista protiv gradjana Sarajeva ,niti bilo kojeg gradjanjina BIH.febo_acm wrote:Sta sam ja konkretno skrivio tu i ostali gradjani? U Sarajevu se jedino ljudi koji su ovdje rodjeni nista ne pitaju... Muhadzeri i dosle kolo vode u svemu.mulderm wrote:Nije tema ali moram.febo_acm wrote:Kompleks manje vrijednosti razbija male ljude...
Ovdje se radi o bahatom ponasanju Drzavnih institucija prema USK i BHTelecom kome nezazluzeno RD Bihac manje vazna a tako nije bilo prije,
-
febo_acm
#62997 Re: BHTelecom All About
U tim instutcijama radi obicna bagra koja gleda samo svoj interes, zato nam i jeste sve tako kako jeste.
-
Malic
#62998 Re: BHTelecom All About
Provjerite prije nego kupite. Mnogi su novi telefoni u BHtelecomu otkljucani. Pogotovo Huawei.drug_profi wrote:Najveći problem kupovine u telekomu je to što dobijem telefon zaključan na mrežu.
-
kakaljin
#62999 Re: BHTelecom All About
Evo da uvedu 5G, ima li na trzistu uredjaj koji moze koristiti 5G.Dozer wrote:Koja radost za 4G...Mehemed wrote:Stiže još novih 4G lokacija u Sarajevu, Zenici i Mostaru
https://www.bhtelecom.ba/stanjemreze+M5f5543185ba.html
A u J. Koreji uvode vec 5G...
- MTV
#63000 Re: BHTelecom All About
S10+ 5G verzija i neka motorola ne znam tacno oznaku.