Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
East_side wrote: ↑06/08/2022 15:36
Samo da ne bude pred kraj sezone " 'bem ti Fulham"
I biće. Ko i bem ti Brentford prošle, bem ti West Ham prije 3 godine i tako u krug. Mada, i da su se uzela 3 boda danas ovo bi se desilo za 5-6 utakmica opet.
Jbg, svake sezone se kockamo u nečemu pa tako i ove. Tvrdoglavost, malo Kloppa, malo ovih iznad njega i tako. Jbg, baš sam razočaran.
East_side wrote: ↑06/08/2022 15:36
Samo da ne bude pred kraj sezone " 'bem ti Fulham"
I biće. Ko i bem ti Brentford prošle, bem ti West Ham prije 3 godine i tako u krug. Mada, i da su se uzela 3 boda danas ovo bi se desilo za 5-6 utakmica opet.
Jbg, svake sezone se kockamo u nečemu pa tako i ove. Tvrdoglavost, malo Kloppa, malo ovih iznad njega i tako. Jbg, baš sam razočaran.
Dobrodosao u klub... Tako mi je svake godine, od svakog prelaznog roka.
Stare mi moje ja ne vjerujem da je frajer izjavio kako ima tovar veznjaka i kako su beton. Evo danas fucking Fulham ti ugasi vezni red.
Nevjerovatno kako ni u jednom trenutku u prvom poluvremenu nisu imali rjesenje za visok izlazak Fulhama!
Jedino, ali bas jedino sto se moze uzeti pozitivno iz danasnjeg kiksa je sto se desio odmah u prvom kolu, te da mucnu glavom i skontaju da nisu nikakva supersila kojoj ce se ekipe same sklanjati, te da ce za svaku pobjedu morati dobro dobro jaja oznojit!
Dobro ljudi, jasno, patili su se. Prošle subote su bili jako dobri. Penal nije postojao i prije penala, potpuno su stisli Fulham i kao osice napadali.
Mene iznenadilo u prvom kad nisu mogli smislen pas napraviti, kao da igraju nekoi drugi igrači.
Darwin će se nadavati golova i bit će ovo dobro.
Jos ne mogu da svarim da se kiksalo na otvaranju i to protiv novajlije u ligi.
Nece biti problem ukoliko iz ovoga se izrodi neki jeben niz, vec protiv Uniteda u gostima ovo mogu popeglati. Medjutim ako se nastavi u ovom ritmu, e Boga mi bice jebeno... Vidjet cemo sutra na sta Pepovci lice.
Ono jedino sto me tjesi jeste sto kontam da nisu konacno i ovi bazirali i tempirali peak forme za sredinu i kraj sezone, ono sto godinama City radi. Ranijih sezone po nepisanom nekom pravilu Liverpool bi imao bolje otvaranje sezone, ali onda kako prvenstvo odmice, City uzima zalet, a Liverpool oko oktobra-novembra pada. Kontam da sad nije sta drugacije uradjeno na pripremama...
Ono sto me zabrivanja i to vec duze vrijeme jeste sto odbrana kudikamo nesigurnije djeluje nego prije sezonu i po - dvije. OK, Virgil ne moze ni biti isti nakon teske povrede, nazalost (i opet jebem komplet familiju onoj odvratnoj njuski Pickfordu!), ali i pored toga nemamo mi te mirnoce, nema sigurnosti... Sjecam se u njegovoj drugoj sezoni, ti tacno vidis da covjek komanduje kompletnim sistemom, da to sve stameno, zategnuto djeluje... U zadnje vrijeme steknem dojam da cim protivnik pola predje da se unosi nakva panika i nervoza.
Ma i za to je veza kriva. Ne možeš ni biti stabilan i dobro pozicioniran kad ti Henderson, Fabinho i Thiago slovom i brojem juče izgube okruglo 40 lopti u svom posjedu.
Slažem se s Amidžom. Veza nam je trenutno istaknuti problem koji utječe na obe strane terena. Prvo poluvrijeme, to jest sve do ulaska Milnera i Elliota, jučer je krunski dokaz kako su ujedno porozni za odbranu i neefikasni za napad. Kretali su se slabo i odbrana je morala šibati besmislene duge lopte prema napadačima. Iako se dosta skriva iza limitiranog Hendersona, Fabinho je već neko vrijeme sjena igrača kojeg smo imali. Ne pamtim kad je presjekao par opasnih napada, a s loptom je predvidljiv i spor. Imamo problem koji ni povratak ozljeđenih neće riješiti. Nek su dobili šamar u prvom kolu, nadam se da će biti dovoljno.
Vezni red je najveći problem, čini mi se da smo po snazi u vezi na nivou Kloppovog preuzimanja kluba kada smo imali na sredine majstore poput Leive ili Joe Allena - po imenima ovaj vezni red danas je duplo jači, međutim unazad dvije sezone, jasno je gdje šteka u igri, odnosno koliko malo sredina doprinosi igri cijele ekipe
Veznjaci su nam izraubovana roba --- keita ispodprosječan, ox totalno uništen, milner prestar, thiago krhak kao da je od šećera, sve četvorica su na papiru mnogo bolji igrači od Allena i Leive, međutim realno gledajući iz ovih ili onih razloga svi oni su blijeda kopija onog što su bili ili trebali postati u Kloppovom sistemu
Ako govorimo o Hendersonu, Fabihnu ili Jonesu, vidimo opet istu šemu, Faba i Hendu pritišću godine a pogotovo povrede, Jones jednostavno nije kalibar za Liverpool, već za ekipu sa sredine tabele - tako da iz ovih ili onih razloga ni ova trojica veznjaka nisu klasa na koju se ekipa koja se bori za titulu može osloniti, budimo realni sva sedmorica veznjaka su polovnjaci i Liverpoolu treba totalna rekonstrukcija sredine terena
Toje trebalo započeti još prošle godine dovođenjem jakog igrača na sredini, međutim nije se uradilo ništa ljetos, trebalo je dovesti još jednog veznjaka i ovog ljeta, napraviti dakle jak duo na sredini, kao okosnicu novog gegenpressinga, no nije se napravilo ništa - tako da sada imamo sredinu terena koja ne doprinosi kreaciji u napadu, svi operisani od dobrog pasa naprijed, glavni kreatori igre su i dan danas bekovi - a ta sredina ne doprinosi ni odbrani, jer svaki protivnik našu sredinu pređe sa jednim kvalitetnim pasom i odbrana je odmah u vatri, svaka njihova reakcija mora biti vrhunska, jer trojica na sredini neće napraviti ništa da spriječe protivnika i to sigurno unosi nervozu u zadnju liniju.
Biće ovo teška sezona, Klopp će ili morati panično kupovati ili mijenjati koncept igre ( 4231 ), jer prosućemo more bodova protiv slabijih ekipa na ovaj način kao jučer, povrede na sredini terena su sada nevažne, svi naši veznjaci su tarabe, svejedno je koja trojica budu igrali u prvih 11, doprinos igri im je mizeran, davno su pročitani i niko ih se ne boji - i to sasvim opravdano, ovo je do uprave kluba, njihove jebene škrtosti, sve od prodaje igrača su uložili u Nuneza i Carvalha, bukvalno dinara nisu uložili u nove igrače na sredini, hladno su izignorisali probleme na sredini, vadeći se na kvantitet, jer kvaliteta tu nema već odavno - ne treba se uopšte sekirati hoće li ova utakmica se odraziti negativno na bodove, ne, neće uopšte, napraviće još deset i gorih kikseva u nastavku sezone, ove utakmice se neće niko ni sjećati pred Novu godinu.
Naravno, ne znači nužno da će se nešto i desiti. Koliko sam shvatio Kloppa juče, razgledaće, ali neće paničiti. I fakat, zadnje šta treba je da puknu 150m ili tako nešto na nekog polovnjaka, pa da se iduće ljeto hvataju za glavu.
A ono, postavili su priču kao da Klopp igra neke formacije koje svijet nije vidio, gdje je potreban generacijski talent posoljen mljevenim rogom jednoroga da uopće ima šanse da shvati kako da se uklopi u tu nogometnu rapsodiju.
A u stvarnosti, dovoljan je jedan novi Gini Wijnaldum (kojeg nikad nismo zamjenili), igrač koji je redovito spreman, dobre kondicije i vrlo dobar u većini zadataka bez da je izuzetan u bilo čemu. A takvih je više nego dovoljno po terenima Europe, i oni to znaju, mi to znamo, svi to znaju, ali čekamo Godota, Keitu, Jonesa, Bellinghama a ponajviše izgleda novu sezonu jer ovu bi lako mogli otpisati prije Septembra.
Fino ste sve to rezimirali. To je ono govorim godinu i po haman, doduse nekad pretjerano emotivno i temperamentno pa to izgledao kao histerisanje, crnacenje i panicarenje, medjutim imam iste zelje kao i vi.
Najveca varka i zavala ovog veznog reda je broj igraca i to mi je ono sto ide na qrac kod Kloppa. Dice se brojkom, medjutim fakt je da u tom veznom redu od tih nabrojanih 8 igraca, imas njih 2 ili eventualno 3 koja su dostojna Liverpoola koji jurisa na titulu prvaka!
Ox je qrcina od igraca, dakle jedan manje. Jones je imao sasvim dovoljno sansi da se probije - nije to ucinio. Povrede te ocito nedovoljan kvalitet za onaj najvisi nivo doprinjeli su tome da je jednostavno nijemi posmatrac desavanja na terenu, dakle dva manje, ostaje 6. Milner... Ma dajte molim vas, covjeku je skoro 37, ne moze niko normalan ocekivati da ima iole ozbiljnu rolu u timu, dakle ostaje 5. Keita? Taj covjek od dolaska u klub, dakle u 4 godine nije imao 5 - PET, utakmica u kojima je odigrao vrhunski. Povrede, povrede, losa forma, povrede, bljesak, povrede, povrede, dakle ostaje 4. Thiago - jedino igrac svjetskog kalibra u ekipi u veznom redu, ali nazalost jako puno povreda! Henderson? Godine ga stizu i povrede i sve vise oscilira u formi. Realnost je da moze igrati sporadicnu ulogu u Liverpoolu koji se bori za titulu, dakle nekih 15-20 utakmica, rezervista da bude, impact s klupe, medjutim u ovom sadasnjem Liverpoolu on je prvotimac. Fabinho - slicno kao Henderson, sve vece oscilacije u formi.
Eliott se tek treba nametnuti i dokazati, kao i Carvalho. Dakle imas ove gore nabrojane, njih 7.
Za ozbiljan Liverpool fale jos jos 2 igraca top klase uz Thiaga ili barem 1!
Prevelik je jaz i u godinama. Sa jedne strane Henderson i Thiago koji očito ne mogu u potpunosti pratiti intenzitet sezone, a sa druge recimo Elliott i Carvalho na koje se ne može niti treba očekivati da preuzimaju glavnu riječ u ekipi. Jbg, baš se nekako letargično pristupa vezi, a ona glavni motor ekipe.
Polako ba. Mozemo jos 12 bodova izgubiti i opet cemo biti prvaci 99,9999%
A ulazak Eliota, Milija i Darwina je totalno promijenio pricu jucer.
Bobija nisam ni skontao da je na terenu dok nije posao van.
Steta za Tiaga. Valjda nece dugo.
Ukratko, nemam motivacije da pratim City i opsesivno mjerkam gdje će kiksati ili ne. Bar ne do kraja sezone ako smo blizu. Imamo u svojim rukama dvije utakmice s njima, sezona je duga i ništa se još dugo neće iskristalizirati.