Sirija vol. 2
- exliberal-ex
#62951 Re: Sirija vol. 2
Savo je definitivno prolupao
Dok su se drugi povukli I nestali kad je pocelo da ide nizbrdo on jos uvijek o ....ko zna na cemu je....
Dok su se drugi povukli I nestali kad je pocelo da ide nizbrdo on jos uvijek o ....ko zna na cemu je....
- Krokodajl
#62952 Re: Sirija vol. 2
Sad će zeleni autobusi samo da riješe ovaj problem sa opskrbom naftom u Hami.
- Kikibombona
#62953 Re: Sirija vol. 2
sunceKOtepsija wrote:salik79 wrote:Cek, cek, jesam li ja usnio, ili si ti do neki dan zazivao Kurdistan do Tokija?! Cak si i nekakve dove upucivao po tom pitanju...Mora da te je Thani isamar'o da se dozovessarajevoxxxx wrote: Više je Turska potrebna Rusiji nego Rusija Turskoj. Obama je bio u potpunosti na strani sirijskog režima. Nema PVO, nema sigurnih zona, ima istrebljenje sirijskog naroda imaju masakri.
Vidiš da su Kurdi i režim jedna ekipa to sam što puta ponovio. Obama je 5 godina spašavao Asada, tako da je i ovakva Rusija Turskoj postala bolja opcija.rezim=kurdi...dova za kurde=dova za rezimsarajevoxxxx wrote:Samo zbog ovog gore bombardovanja i iživljavanja treba dragog Boga moliti i dan i noć da pukne Kurdistan od mešrika do magriba.
Dao Bog dragi najljepšu zemlju na Bliskom istoku po imenu Kurdistan. Sve sastavljenu od Turske, Sirije, Irana i Iraka. Da bude najsnažnija, najbolja, najpravednija i najblistavija. Amin ja rabi.
- Krokodajl
#62954 Re: Sirija vol. 2
Džeki nije zalajo, fali alevitskih kostiju da nahrane.@24Aleppo
IMPORTANT: #HTS attacked a base for tanks of ThuwarAlsham in KafarNaha W #Aleppo, took all tanks & kidnapped a fighter.
- salik79
#62955 Re: Sirija vol. 2
Kikibombona wrote:Jedan podrzava Kurde, druga dva ih ne mogu smisliti!salik79 wrote:Cek, cek, jesam li ja usnio, ili si ti do neki dan zazivao Kurdistan do Tokija?! Cak si i nekakve dove upucivao po tom pitanju...Mora da te je Thani isamar'o da se dozoves![]()
Ako je Saxxx jedan covjek, nemam rijeci, kakvi se konflikti odvijaju u njegovoj glavi...![]()
Nekada su za to govorili "kondori u glavi"...Ovdje je citavo zivotinjsko carstvo u pitanju
- salik79
#62956 Re: Sirija vol. 2
sunceKOtepsija wrote:salik79 wrote:Cek, cek, jesam li ja usnio, ili si ti do neki dan zazivao Kurdistan do Tokija?! Cak si i nekakve dove upucivao po tom pitanju...Mora da te je Thani isamar'o da se dozovessarajevoxxxx wrote: Više je Turska potrebna Rusiji nego Rusija Turskoj. Obama je bio u potpunosti na strani sirijskog režima. Nema PVO, nema sigurnih zona, ima istrebljenje sirijskog naroda imaju masakri.
Vidiš da su Kurdi i režim jedna ekipa to sam što puta ponovio. Obama je 5 godina spašavao Asada, tako da je i ovakva Rusija Turskoj postala bolja opcija.rezim=kurdi...dova za kurde=dova za rezimsarajevoxxxx wrote:Samo zbog ovog gore bombardovanja i iživljavanja treba dragog Boga moliti i dan i noć da pukne Kurdistan od mešrika do magriba.
Dao Bog dragi najljepšu zemlju na Bliskom istoku po imenu Kurdistan. Sve sastavljenu od Turske, Sirije, Irana i Iraka. Da bude najsnažnija, najbolja, najpravednija i najblistavija. Amin ja rabi.
Nema dalje!
- Krokodajl
#62957 Re: Sirija vol. 2
Imal sultan onaj BHT paket, moj tim, valja večeras i Bašara i heval Putina nazvat.
Biće haman.
"Ma eto vam Al Bab, ionako nećemo u Haleb"
Đe si Hadi sakrio Banu.@24Aleppo
Artillery shelling by #Assad forces on towns Northern & Southern of #Aleppo.
#A24
Imal sultan onaj BHT paket, moj tim, valja večeras i Bašara i heval Putina nazvat.
Biće haman.
- Čitalac
#62958 Re: Sirija vol. 2
Stvari su vrlo jednostavne. Ako je i u Astani postignuta saglasnost da je Nusra teroristička organizacija protiv koje se treba boriti, onda je jačanje te iste Nusre (ma kako se ona sad zvala) loša stvar i po samu opoziciju. Ne postoji niko normalan na svetu ko misli da Nusra može da bude rešenje za Siriju. To čak ne misli ni Turska, kako smo videli u Astani. Dakle, ako je to najbolje što sirijska opozicija ima, onda je Asad izvesno jedini pobednik i autor to želi da kaže.sarajevoxxxx wrote:Još jedna podvala opoziciji. Umjesto da se osudi režimsko kršenje primirja i novi masakri (samo u kvartu Waar jučer je u Homsu ubijeno 11 građana više od pola su žene i djeca) piše se o pregrupisavanju opozicije i brojanju koliko su radikalni.Čitalac wrote:
Valjalo bi da pročitaš tekst, nije toliko dugačak. Kad govori o ekstremizmu, misli na grupisanje radikalnih islamista - al Kaide i kompanije - koje se poslednjih sedmica odvija na teritoriji pod kontrolom pobunjenika. U tom smislu zaključuje da je to po pobunjenički korpus loša stvar koja će na kraju dovesti do toga da izgube podršku. No, da ne prepričavam.
To je ta politika međunarodne zajednice. Dozvole ubijanje a onda sjede i posmatraju ko je radikalan a ko nije. Ubijanje se zaustavi.Kakav crni Isil? kakva Nusra? Kakvi crni ekstremisti? Imaju izvještaji međunarodnih organizacija, preko 95 % svih zločina počinili su režim i njegovi saveznici.Evo zadnji izvještaj od AI-a o zatvoru u Saydanayi.
Sve to je po hudom autoru besmislenog teksta normalno, ali zato nije normalno ako se pojave radikali. Normalno je da se podržava strana koja je počinila 95 % svih zločina u ratu, a nije normalno postati lud kada izađeš recimo iz Saydanaye. To je smrtni grijeh. Čuj postao lud nakon mučenja, ili nakon što mu je barel-bomba pobila svu familiju, gdje to ima, pita se šugava međunarodna zajednica.
Da je uloga međunarodne zajednice često kriminalna, ne samo u Siriji nego i drugde, to je sigurno tačno.
- salik79
#62960 Re: Sirija vol. 2
Mislis na ovo:sarajevoxxxx wrote:Još jedna podvala opoziciji. Umjesto da se osudi režimsko kršenje primirja i novi masakri (samo u kvartu Waar jučer je u Homsu ubijeno 11 građana više od pola su žene i djeca) piše se o pregrupisavanju opozicije i brojanju koliko su radikalni.Čitalac wrote:
Valjalo bi da pročitaš tekst, nije toliko dugačak. Kad govori o ekstremizmu, misli na grupisanje radikalnih islamista - al Kaide i kompanije - koje se poslednjih sedmica odvija na teritoriji pod kontrolom pobunjenika. U tom smislu zaključuje da je to po pobunjenički korpus loša stvar koja će na kraju dovesti do toga da izgube podršku. No, da ne prepričavam.
To je ta politika međunarodne zajednice. Dozvole ubijanje a onda sjede i posmatraju ko je radikalan a ko nije. Ubijanje se zaustavi.Kakav crni Isil? kakva Nusra? Kakvi crni ekstremisti? Imaju izvještaji međunarodnih organizacija, preko 95 % svih zločina počinili su režim i njegovi saveznici.Evo zadnji izvještaj od AI-a o zatvoru u Saydanayi.
Sve to je po hudom autoru besmislenog teksta normalno, ali zato nije normalno ako se pojave radikali. Normalno je da se podržava strana koja je počinila 95 % svih zločina u ratu, a nije normalno postati lud kada izađeš recimo iz Saydanaye. To je smrtni grijeh. Čuj postao lud nakon mučenja, ili nakon što mu je barel-bomba pobila svu familiju, gdje to ima, pita se šugava međunarodna zajednica.
Pa ovo su tvoji, savo!Bomb blast rocks Syria’s Homs, leaves casualties
A bomb explosion has ripped through a neighborhood in the western Syrian city of Homs, killing a number of people.
Thursday’s incident took place in Homs’ residential district of Zahra, which is controlled by Syrian government forces, state media reported.
According to Syria’s official SANA news agency, three people lost their lives while two more sustained injuries in the blast. However, other reports say several people were killed without giving a precise number.
Separately on Thursday, 11 people were wounded, including 3 children, in an attack by Daesh terrorists on al-Hamam village in the southeastern countryside of Aleppo. The militants used a Grad missile in their assault.
On Wednesday, a militant mortar attack struck an aid distribution center in Aleppo, killing a volunteer and two civilians.
The Syrian Arab Red Crescent (SARC) and the International Committee of the Red Cross confirmed the attack on Aleppo’s Hamdaniya neighborhood, which also left seven SARC volunteers and staff injured.
In a statement published on its website, the SARC denounced the attack and underlined the need for respecting and protecting the humanitarian workers and citizens’ right to receive aid.
The Syrian army troops and allied fighters have been fighting against different foreign-backed terrorist groups wreaking havoc in the Arab country since 2011.
Over the past few months, the Syrian forces have made sweeping gains against the Takfiri terrorists, who have lately increased their acts of violence across the country in revenge for the blows they have been suffering on the ground.
- Krokodajl
#62961 Re: Sirija vol. 2
Nema veze, to spada u onih 5%, halalosum.
A i već je izdata potjernica za onim što su pucali, potpisalo svih 49.3 grupe.
-
sarajevoxxxx
#62962 Re: Sirija vol. 2
Pišeš nesuvislosti.Je li dogovoreno primirje? Jeste. Da li se poštuje? Naravno da ne. Koja strana krši primirje? Režim, i tu je kraj priče.Čitalac wrote: Stvari su vrlo jednostavne. Ako je i u Astani postignuta saglasnost da je Nusra teroristička organizacija protiv koje se treba boriti, onda je jačanje te iste Nusre (ma kako se ona sad zvala) loša stvar i po samu opoziciju. Ne postoji niko normalan na svetu ko misli da Nusra može da bude rešenje za Siriju. To čak ne misli ni Turska, kako smo videli u Astani. Dakle, ako je to najbolje što sirijska opozicija ima, onda je Asad izvesno jedini pobednik i autor to želi da kaže.
Da je uloga međunarodne zajednice često kriminalna, ne samo u Siriji nego i drugde, to je sigurno tačno.
Kakav Isil, kakva Nusra, kakvi ekstremisti. Stvar je da li poštuješ dogovoreno ili ne. Ako ne poštuješ, bilo koja strana sasvim nebitno, onda si negativac, tvoji postupci se osuđuju, idu sankcije ili šta već. To je neki normalan način komunikacije. Nenormalan je da nagradiš stranu koja konstantno čini zločine, koja krši rezolucije UN-a, koja ima zatvore poput Saydanaye, itd., a da bombarduješ civile pod izgovorom borbe protiv terorizma kao ovo zadnje bombardovanje Idliba u kojem je od 28 poginulih 22 žena i djeca od toga jedna trudnica.
Ne postoji borba protiv terorizma, postoji iživljavanje nad tim narodima na Bliskom istoku. Međunarodna zajednica ne želi da rat stane, a tzv ''borba pprotiv terorizma'' je samo izgovor za ubijanje baš kao što je u Iraku 2003. bilo hemijsko oružje.
- salik79
#62963 Re: Sirija vol. 2
Zauzeta "davanjem interviewa" CNN-ovim nazovi novinarimaKrokodajl wrote:Đe si Hadi sakrio Banu.@24Aleppo
Artillery shelling by #Assad forces on towns Northern & Southern of #Aleppo.
#A24
Biće haman.
"Banu proganjaju i sjećanja na vrijeme provedeno u rodnome gradu. "Sanjam da sam još u Alepu i da još traju zračni napadi. Gledala sam kako djeca umiru", rekla je Bana. "Postajem tužna i plačem". Kakva ju gadna sjećanja proganjaju i koga je ona to vidjela kako umire kada:
"Nismo smjeli izlaziti. Zbog bombi ih nisam mogla slati u školu jer je bilo toliko opasno. Stoga su cijeli život proveli u kući. Ne poznaju nikoga, samo mene i svojega oca"
Mozes mislit' kolikim idiotima smatraju svoje konzumente...
Last edited by salik79 on 09/02/2017 22:34, edited 1 time in total.
- salik79
#62964 Re: Sirija vol. 2
glupko82 wrote:sta je bilo u idlibu savo, light isil napravi emirat za jedan dan i naguzi one ostatke ostataka fsa?
Nemoj ga, tamam hoce dovu za Kurde, pardon - rezim da uputi, a ti ga prekidas!
- salik79
#62965 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Nema veze, to spada u onih 5%, halalosum.
Dobro si, umalo da zaboravim...
- Krokodajl
#62966 Re: Sirija vol. 2
Ne poznaje nikog a svaki dan plače jer su joj drugaricu haman pojeli.
A možda ona ne poznaje nikog al joj otac poznaje dosta ljudi, uglavnom strance, prava raja čo'ek, turiste dovodi
@Sarajevoxxxx
O čemu ti pričaš
Čuj SAA ne poštuje primirje, pa Ahrar al Šam je rekao još prije početka pregovora da tu Astanu i one što su otišli u Astanu mogu fino na onu stvar nataketi, i oni i Nusra i Zinki i Al Aksa.
To što su hevali iz fantomske FSA nesposobni da se odreknu krvne braće iz Uzbekistana to su sami sebi krivi, bomba ne poznaje Nusra ili FSA.
Ljudi im bolan tenkove kradu, danas 100 boraca kidnapovali, ono na.
A ti pričaš o tome kako "režimske djecoubice krše primirje".
Pa ljudi im to primirje i omogućili, mogli su fino ko ljudi nakon Alepa svojim putem za Idlib, ali eto pustili da vide na šta će se revolucija izroditi.
Revolucionari isto ko kiselo mlijeko, samo mijenjaju boju, prvo bijelo pa narandžasto pa zeleno pa pocrni na kraju i usmrdi se.
A možda ona ne poznaje nikog al joj otac poznaje dosta ljudi, uglavnom strance, prava raja čo'ek, turiste dovodi
@Sarajevoxxxx
O čemu ti pričaš
Čuj SAA ne poštuje primirje, pa Ahrar al Šam je rekao još prije početka pregovora da tu Astanu i one što su otišli u Astanu mogu fino na onu stvar nataketi, i oni i Nusra i Zinki i Al Aksa.
To što su hevali iz fantomske FSA nesposobni da se odreknu krvne braće iz Uzbekistana to su sami sebi krivi, bomba ne poznaje Nusra ili FSA.
Ljudi im bolan tenkove kradu, danas 100 boraca kidnapovali, ono na.
A ti pričaš o tome kako "režimske djecoubice krše primirje".
Pa ljudi im to primirje i omogućili, mogli su fino ko ljudi nakon Alepa svojim putem za Idlib, ali eto pustili da vide na šta će se revolucija izroditi.
Revolucionari isto ko kiselo mlijeko, samo mijenjaju boju, prvo bijelo pa narandžasto pa zeleno pa pocrni na kraju i usmrdi se.
- Krokodajl
#62967 Re: Sirija vol. 2
I ja kad sam ti govorio da je ta Astana farsa smijao si mi se i govorio da mi je žao što nema više 18+ fotografija, a vidi danas eto sada svi krivi, od Kurda što nisu džihadisti do Asada jer krši primirje (lik ih 20 godina za nos vuče i eto sad nešto novo od njega) do Turaka, šugave Međunarodne zajednice, Rusa, Hezbollaha, eto još samo Izrael optuži da imamo full house.
Evo vidi šta im rade, kradu im tenkove, Asad ih tuče boli ga ona stvar, ove danas jadnike kidnapovali traže pare da ih se pusti, u Latakiji napali neko brdo ne znaju ni koja je grupa, jel TIP il je Nusra, ovi izdaju saopćenje nismo mi nemojte nas, Rus zbomba sve pa se vi dogovorite ko je.
Danas helikopter SAA gađao granični prelaz sa Jordanom, pod kontrolom Južnog Fronta, Jordanskom Kralju srce puno.
Evo vidi šta im rade, kradu im tenkove, Asad ih tuče boli ga ona stvar, ove danas jadnike kidnapovali traže pare da ih se pusti, u Latakiji napali neko brdo ne znaju ni koja je grupa, jel TIP il je Nusra, ovi izdaju saopćenje nismo mi nemojte nas, Rus zbomba sve pa se vi dogovorite ko je.
Danas helikopter SAA gađao granični prelaz sa Jordanom, pod kontrolom Južnog Fronta, Jordanskom Kralju srce puno.
- salik79
#62968 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Ne poznaje nikog a svaki dan plače jer su joj drugaricu haman pojeli.
A možda ona ne poznaje nikog al joj otac poznaje dosta ljudi, uglavnom strance, prava raja čo'ek, turiste dovodi![]()

Babo izgubio uglednu poziciju gradskog vijecnika i sada vise ni njega ne zeli znati
- Krokodajl
#62969 Re: Sirija vol. 2
Boli ga briga, mandat je 4 godine, paušal liježe i dalje, i naknada za odvojen život, sračunaj koliko to dođe Ankara - Alep.
Sad se može kandidovat za parlament ko predstavnik dijaspore.
- salik79
#62970 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:I ja kad sam ti govorio da je ta Astana farsa smijao si mi se i govorio da mi je žao što nema više 18+ fotografija, a vidi danas eto sada svi krivi, od Kurda što nisu džihadisti do Asada jer krši primirje (lik ih 20 godina za nos vuče i eto sad nešto novo od njega) do Turaka, šugave Međunarodne zajednice, Rusa, Hezbollaha, eto još samo Izrael optuži da imamo full house.
- Čitalac
#62971 Re: Sirija vol. 2
Pre samo dve stranice si ushićeno objavio kako opozicija bombarduje rusku bazu i napreduje u Latakiji, a sad, dve stranice kasnije, tvrdiš da jedino režim krši primirje. Mislim, zapanjujuće je sa kakvih ti umišljenih visina nastupaš, a koliko si konfuzan i nedosledan.sarajevoxxxx wrote:Pišeš nesuvislosti.Je li dogovoreno primirje? Jeste. Da li se poštuje? Naravno da ne. Koja strana krši primirje? Režim, i tu je kraj priče.Čitalac wrote: Stvari su vrlo jednostavne. Ako je i u Astani postignuta saglasnost da je Nusra teroristička organizacija protiv koje se treba boriti, onda je jačanje te iste Nusre (ma kako se ona sad zvala) loša stvar i po samu opoziciju. Ne postoji niko normalan na svetu ko misli da Nusra može da bude rešenje za Siriju. To čak ne misli ni Turska, kako smo videli u Astani. Dakle, ako je to najbolje što sirijska opozicija ima, onda je Asad izvesno jedini pobednik i autor to želi da kaže.
Kakav Isil, kakva Nusra, kakvi ekstremisti. Stvar je da li poštuješ dogovoreno ili ne. Ako ne poštuješ, bilo koja strana sasvim nebitno, onda si negativac, tvoji postupci se osuđuju, idu sankcije ili šta već. To je neki normalan način komunikacije. Nenormalan je da nagradiš stranu koja konstantno čini zločine, koja krši rezolucije UN-a, koja ima zatvore poput Saydanaye, itd., a da bombarduješ civile pod izgovorom borbe protiv terorizma kao ovo zadnje bombardovanje Idliba u kojem je od 28 poginulih 22 žena i djeca od toga jedna trudnica.
Ne postoji borba protiv terorizma, postoji iživljavanje nad tim narodima na Bliskom istoku. Međunarodna zajednica ne želi da rat stane, a tzv ''borba pprotiv terorizma'' je samo izgovor za ubijanje baš kao što je u Iraku 2003. bilo hemijsko oružje.
No, da ne gubimo vreme, živ i zdrav bio.
- fosna2014
#62972 Re: Sirija vol. 2
Dok se jedni "kolju" drugi rade ...

Location of Senîne/Shanina village liberated today by SDF & very close to Raqqa & Military base. Daesh planted many mines in the village
- salik79
#62973 Re: Sirija vol. 2
Sta, zar i oni primaju "bijeli hljeb"?!Krokodajl wrote:Boli ga briga, mandat je 4 godine, paušal liježe i dalje, i naknada za odvojen život, sračunaj koliko to dođe Ankara - Alep.
- salik79
#62974 Re: Sirija vol. 2
glupko82 wrote:i ona tuka od zene mu je valjda neka sa kavkaza ili odakle, ne zna beknut na arapskom.salik79 wrote:Krokodajl wrote:Ne poznaje nikog a svaki dan plače jer su joj drugaricu haman pojeli.
A možda ona ne poznaje nikog al joj otac poznaje dosta ljudi, uglavnom strance, prava raja čo'ek, turiste dovodi![]()
Babo izgubio uglednu poziciju gradskog vijecnika i sada vise ni njega ne zeli znati
Kao i svi pravi sirijski revolucionari!
- sunceKOtepsija
#62975 Re: Sirija vol. 2
Rukfas Uzbecanin-FROM THE PLACE OF THE PLACE-prije nekoliko danan sravnjena sa zemljom zgrada crvenog polumjeseca u slobodarskom Idlibu. Rkfas Uzbecanin inace poznat kao jedna od perjanica slobodnog novinarstva uzbecke revolucionarne zajednice, autor stotina emotivnih, ali prije svega izuzetno informativnih priloga ne samo o stanju uzbecke zajednice na sjeveru sirije, vec i generalnim stanjem revolucije...