Ukrajina
-
megaribi1
#62926 Re: Ukrajina
Sad ugledah ovu sliku iz Kijeva i na prvu sekundu mi se učini da je slikano kod Skenderije.

-
A_A_AKCIJA
#62927 Re: Ukrajina
Pa svi normalni ljudi su za mir.pijo_zoljo wrote: ↑13/03/2022 10:39Yutel za mir….sherbett wrote: ↑13/03/2022 10:34
Da, i dalje nisam fan zapada
To sto nisam fan odredjenih ideoloskih sustava ne znaci da podrzavam agresiju i ubijanje civila
Tako da nemoj izvlaciti ocako podlo i nisko iz konteksta![]()
Za razliku od vecine vas kojoj je cilj na temi navijati protiv Rusije, ja sam navijala za mir
Kako nije mogao biti mir tokom 90-ih godina zbog politike koja se tada vodila tako nije ni sada u Ukrajini.
Svi smo se nadali da Putin nece uraditi ovaj korak ali avaj.. Čabe smo krečili.
A koliko je sve ranjivo i dostupno raketama vidimo na Jarunu….
Valjda nece nama vamo….
Nade nema ali zelja za njom postoji…
Evo ja prvi. Ja navijam za mir isto.
Da Ukrajinci odbrane svoju zemlju, da sataru i apsolutno unište agresora i izbace ga iz svoje zemlje, da mu nikada više ne padne na pamet da ikoga igdje napadne.
Svaki uništeni ruski tenk, je manje ubijenih Ukrajinaca, i kraći rat, manje uništenja. Isto je i sa avionima, raketama ... Svaki komad uništene ruske tehnike je korak ka miru, pa koračajte stazom mira, braćo Ukrajinci!
Da ne govorim da se time šalje poruka malim Rusima širom svijeta da ne pokušavaju išta slično, jer će pod zemlju (looking at you, Mile).
Da bi zavladao mir, mora se uništiti ratna mašinerija i ideologija. Svaki suncokret koji iznikne iz mrtvog fašiste je cvijet koji šalje poruku mira širom svijeta...
Što više suncokreta, to više mira. Suncokret je cvijet mira, a mi svi koji navijamo za to, djeca cvijeća.
Mir, brate, mir. (smajli koji Javelinom dere ruski tenk i pokazuje peace rukom...)
Last edited by A_A_AKCIJA on 13/03/2022 10:56, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#62928 Re: Ukrajina
Na ovoj slici se vidi gdje su probali s ledja odsjeci irpin od kijeva i nisu uspjeli. Tu se ukri grcevito bore i trose ruske najbolje jedinice prije okruzenja i ulicnih borbi.
Kako to znam, jednostsvno fokus na ruske citulje
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#62929 Re: Ukrajina
Rusija je agresijom na Ukrajinu objavila rat cijelom slobodnom svijetu. Opravdanja i ideologija koji stoje iza agresije su cisti fasizam i svako ko podrzava Rusiju na bilo koji nacin je fasista. Ko god relativizira, opravdava, ima razumijevanja za rusku poziciju i slicno je fasista. Jasno ko dan.
Doduse, ima i glupana koji ne kontaju ali ih to ne opravdava i ne amnestira. Glupi je opasniji od zlog.
Velikoruska rasisticka ideologija krvi i tla. Pravoslavni militaristicki ideal Moskve kao Treceg Rima, prijestolnice svijeta i Rusija koja ce donijeti mir svima. Ruski svijet, Pax Russiana. Vidi se ko je inspiracija komsijama.
Plan rusista-fasista - Prvo ruski svijet a potom srpski. Raspad EU, povlacenje kukavickih NATO trupa ispred pobjednicke ruske vojske na granice iz '97god ili jos na ranije. Raspad NATO zbog odbijanja konfrontacije i straha od Rusije evropskih clanica, povratak baltickih drzava, stvaranje bloka Rusija-Bjelorusija-Ukrajina-Velika Srbija plus Rumunija i Bugarska nakon ocekivanog raspada EU i NATO.
Ako bi sve proslo po planu dalje ide denacifikacija i demilitarizacija Poljske i Njemacke uz upotrebu oruzja za masovno unistenje. Na kraju vjekovna teznja Rusije. Konstatinopolj, Bosfor i Dardaneli.
Haos, krv, unistenje, smrt, bolesti, glad. Ubijanje, silovanje, klanje, mucenje. Jad i bijeda, tuga, suze, bol. Sprzena zemlja, poruseni gradovi, spaljena sela, razorena industrija i infrastruktura. Zagadjene rijeke i jezera, otrovni vazduh, kisele kise.
Ovo su nam planirali „spasioci i mirotvorci" iz Rusije. Izgledan scenarij, pripreman desetljecima.
Rusisti su fasisti su rusisti. Ukrajina je prva linija fronta u borbi protiv rusizma/fasizma 21. vijeka.
Ukrajinci se bore za sve nas i nasu djecu. Ako padne Ukrajina fasisti nece stati.
Ko to ne vidi i nece da vidi ili je glupan ili fasista sto u konacnici dodje na isto.
Zelja nam je samo jedna da fasista vise nema.
Pozdrav domovini, smrt fasistima, slava Ukrajini.
Doduse, ima i glupana koji ne kontaju ali ih to ne opravdava i ne amnestira. Glupi je opasniji od zlog.
Velikoruska rasisticka ideologija krvi i tla. Pravoslavni militaristicki ideal Moskve kao Treceg Rima, prijestolnice svijeta i Rusija koja ce donijeti mir svima. Ruski svijet, Pax Russiana. Vidi se ko je inspiracija komsijama.
Plan rusista-fasista - Prvo ruski svijet a potom srpski. Raspad EU, povlacenje kukavickih NATO trupa ispred pobjednicke ruske vojske na granice iz '97god ili jos na ranije. Raspad NATO zbog odbijanja konfrontacije i straha od Rusije evropskih clanica, povratak baltickih drzava, stvaranje bloka Rusija-Bjelorusija-Ukrajina-Velika Srbija plus Rumunija i Bugarska nakon ocekivanog raspada EU i NATO.
Ako bi sve proslo po planu dalje ide denacifikacija i demilitarizacija Poljske i Njemacke uz upotrebu oruzja za masovno unistenje. Na kraju vjekovna teznja Rusije. Konstatinopolj, Bosfor i Dardaneli.
Haos, krv, unistenje, smrt, bolesti, glad. Ubijanje, silovanje, klanje, mucenje. Jad i bijeda, tuga, suze, bol. Sprzena zemlja, poruseni gradovi, spaljena sela, razorena industrija i infrastruktura. Zagadjene rijeke i jezera, otrovni vazduh, kisele kise.
Ovo su nam planirali „spasioci i mirotvorci" iz Rusije. Izgledan scenarij, pripreman desetljecima.
Rusisti su fasisti su rusisti. Ukrajina je prva linija fronta u borbi protiv rusizma/fasizma 21. vijeka.
Ukrajinci se bore za sve nas i nasu djecu. Ako padne Ukrajina fasisti nece stati.
Ko to ne vidi i nece da vidi ili je glupan ili fasista sto u konacnici dodje na isto.
Zelja nam je samo jedna da fasista vise nema.
Pozdrav domovini, smrt fasistima, slava Ukrajini.
- madner
#62930 Re: Ukrajina
Malo macku teleca glava…
Ne mogu ni ovo sto su zacrtali ostvariti, ne vidim kolaps Ukraine kao realan.
- mO k3
#62931 Re: Ukrajina
Rusija je sa svojimratnim dejstvima bliza poljskoj nato clanici, pitanje je vremena kada ce nesto doletjeti na poljsko tlo i kkao ce nato da reaguje
- Bloo
- Globalna šefica
#62932 Re: Ukrajina
sukis
tovarish
7 dana
tovarish
7 dana
- Bloo
- Globalna šefica
- Bloo
- Globalna šefica
#62934 Re: Ukrajina
Prijavljivanje postova jer vam se necije misljenje ne svida nije OSNOVA za prijavu posta. Stavite forumasa na foe. ODgovorite mu argumentirano.
To sto neko pise ekavicom takode nije osnova za prijavu posta. To sto neko pise na hrvatskom takode nije osnova za prijavu posta. To sto neko pise na hrvatskom sa ekavicom (selam braci u Zagorju) takode nije osnova za prijavu posta.
Ko prijavi takve postove ili bude komentarisao na takav nacin, sam ce dobiti ban.
Za pitanja oko sherbett i stavljanja na foe obratite se Bobiju. Not my circus, not my monkeys.
To sto neko pise ekavicom takode nije osnova za prijavu posta. To sto neko pise na hrvatskom takode nije osnova za prijavu posta. To sto neko pise na hrvatskom sa ekavicom (selam braci u Zagorju) takode nije osnova za prijavu posta.
Ko prijavi takve postove ili bude komentarisao na takav nacin, sam ce dobiti ban.
Za pitanja oko sherbett i stavljanja na foe obratite se Bobiju. Not my circus, not my monkeys.
- vatrogasac
#62935 Re: Ukrajina
Jel ti tom brzinom usisaš i opereš sude? 
Iz Sirije odlaze haman samo šiije ako je vjerovati Informeru.

Iz Sirije odlaze haman samo šiije ako je vjerovati Informeru.

- agnostic_front
#62936 Re: Ukrajina
@Bobi
Zasto ne mogu sherbet na foe?
Zasto ne mogu sherbet na foe?
-
sumirprimus
#62937 Re: Ukrajina
Diplomac, skolovan..
- Sanjarko
#62938 Re: Ukrajina
Znam samo da moj upis nastrada, ni kriv, ni duzan, sto reko da se ratuje. 
-
sumirprimus
#62939 Re: Ukrajina
Nemojte reci da nema analiza, ima samo su na engleskom, mece meko jos i prevodit. Sta je problem sa ruskim btg formacijama
Koga interesuje malo vise o tome You can read this from here:
https://t.co/isgBv9odHh
Last edited by sumirprimus on 13/03/2022 11:20, edited 1 time in total.
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#62940 Re: Ukrajina
Jesi li se ikada upitala zašto ljudi navijaju PROTIV Rusije? Jel misliš da je iz čista mira, neki rasizam, kompleks više vrijednosti, ili ipak nešto drugo?sherbett wrote: ↑13/03/2022 10:34
Da, i dalje nisam fan zapada
To sto nisam fan odredjenih ideoloskih sustava ne znaci da podrzavam agresiju i ubijanje civila
Tako da nemoj izvlaciti ocako podlo i nisko iz konteksta![]()
Za razliku od vecine vas kojoj je cilj na temi navijati protiv Rusije, ja sam navijala za mir
-
A_A_AKCIJA
#62941 Re: Ukrajina
Nije lijepo lagati, a pogotovo širiti neprijateljsku propagandu i unositi paniku.begic2019 wrote: ↑13/03/2022 10:14Nije Italija preuzela na sebi 87% racuna za struju,to su gluposti..ja zivim u Brescia i mogu ti reci da sam do prije par mjeseci placao struju oko 50 eura a sad placam 160 eura,plin zadnji racun 1400 eura a prosle godine u istom periodu 370 eura..ne pomaze drzava nista..gorivo 2,40eur,sve poskupjelo,trasportne firme sve u krizi,iduce sedmice generalni strajk trasportni firmi,firme koje koriste plin sve u krizi..nije dobra situacijasukis wrote: ↑13/03/2022 09:59
Rekoh ti da me Rusija ne interesuje, pitam te evo konretno za nasu drzavu? Kako mi da zivimo sa ovakvim cijenama, znas li posto su samo gnojiva, 300% skuplja(znas posto ima da bude hrana za par mjeseci, pitanje koliko ce i da je bude), dalje da ne pricam? Ako mogu da procitam izmedju redova sta pises, resenje je rat, jesam li u pravu?
https://www.globalpetrolprices.com/Ital ... e_prices/
Da ne govorim o tome da ako ti je plin poskupio 400% za ovih 15ak dana agresije, onda govorimo o poskupljenju od preko 800% na mjesec dana, dakle lažeš. A pogotovo da si dobio baš ovih dana račun, pa poletio da nam se požališ
Pretpostavljaš da sam ti prijavio post.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#62942 Re: Ukrajina
"specijalna vojna operacija" nastavlja se sistemom spaljene zemlje...
ovo je klasicni fasizam i ratni zlocin.
ovo je klasicni fasizam i ratni zlocin.
-
kluz franjo
#62943 Re: Ukrajina
Glavni krivac za sve što se dešava je Putin i neopravdana agresija i invazija ruske vojske na Ukrajinu.
I lokalno za žrtve u Marijupolju, i regionalno za opravdan strah i nesigurnost u Rusiji i drugim susjednim zemljama Rusije, i kontinentalno za militarizaciju i energetsku krizu u Evropi i globalno za posljedice rasta cijena energenata, žitarica itd...
Uzrok svih posljedica je vrlo jasan.
Sociopata u Kremlju.
I lokalno za žrtve u Marijupolju, i regionalno za opravdan strah i nesigurnost u Rusiji i drugim susjednim zemljama Rusije, i kontinentalno za militarizaciju i energetsku krizu u Evropi i globalno za posljedice rasta cijena energenata, žitarica itd...
Sociopata u Kremlju.
- pici
#62944 Re: Ukrajina
Jasno je normalnim ljudima al de objasni ovim pokvarenim i zlim sljedbenicima...kluz franjo wrote: ↑13/03/2022 11:20 Glavni krivac za sve što se dešava je Putin i neopravdana agresija i invazija ruske vojske na Ukrajinu.
Sociopata u Kremlju.
-
sumirprimus
#62945 Re: Ukrajina
They are one dimensional so to speak. They can either advance or stand and attack. And in both they have one vector, one direction and focus shelling on that position. Very simple. So when they are attacked from other directions they are getting lost. And they are losing. Badly.
Ovo su zapadnjaci proucavali zbog sebe iz iskustva jos 2014 2015...
.zato se ukri tako dobro nose i ne trpe kakve bi mogli na otvorenom gubitke. 100% nato lekcije i rekao bih uspjesne samo treba vremena, ljudstva mts.a i volje.
Ovo su zapadnjaci proucavali zbog sebe iz iskustva jos 2014 2015...
.zato se ukri tako dobro nose i ne trpe kakve bi mogli na otvorenom gubitke. 100% nato lekcije i rekao bih uspjesne samo treba vremena, ljudstva mts.a i volje.
-
LipeCvat
#62946 Re: Ukrajina
evo ga, za zabrinute neutralne
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... ders-warn1Russia is likely to expand its confrontation with the west by pressuring Serbia into undermining the independence of Kosovo and other western Balkan states, regional leaders have warned in interviews with the Guardian
-
sumirprimus
#62947 Re: Ukrajina
Jos tudjeg razumijevanja ruskih formacija i nacina borbe s njima..
Indeed. Should be required reading to understand the Ukrainian defense. By priority, they are 1) exploiting BTG supply line vulnerabilities 2) overwhelming BTG C2 capabilities with mobile attacks across multiple fronts 3) attriting BTG deep fire capabilities (BTG's strength).
Yes, I should add these observations Cpt Fiore made are based on 2014 Ukrainian battles they had with RU BTGs, where they were able to beat them in this way, even though they were using lesser forces (!). https://t.co/WdmdiuYSCc
Indeed. Should be required reading to understand the Ukrainian defense. By priority, they are 1) exploiting BTG supply line vulnerabilities 2) overwhelming BTG C2 capabilities with mobile attacks across multiple fronts 3) attriting BTG deep fire capabilities (BTG's strength).
Yes, I should add these observations Cpt Fiore made are based on 2014 Ukrainian battles they had with RU BTGs, where they were able to beat them in this way, even though they were using lesser forces (!). https://t.co/WdmdiuYSCc
-
plavi_E
#62948 Re: Ukrajina
@LipeCvat
Ma to je samo predizborna.
Ili zli zapad nas huska na Ruse kako bi zaradili na nama.

Ma to je samo predizborna.
Ili zli zapad nas huska na Ruse kako bi zaradili na nama.
- pici
#62949 Re: Ukrajina
To je bio plan A da poslije pada kijeva vucic sa dodikom pokrene destabilizaciju balkana i da despoti i milosi budu na trebevicu i na kosovu polju...LipeCvat wrote: ↑13/03/2022 11:24 evo ga, za zabrinute neutralne
https://www.theguardian.com/world/2022/ ... ders-warn1Russia is likely to expand its confrontation with the west by pressuring Serbia into undermining the independence of Kosovo and other western Balkan states, regional leaders have warned in interviews with the Guardian
-
pijo_zoljo
#62950 Re: Ukrajina
Bloo treba dodijeliti
Orden
Zbog kontrole ove teme…
Htio sam kvotat akciju al mi njegov post nestade
Ugl slazem se sa njim
Ko god nije za mir zna se na kojoj strani stoji, na strani agresora…
Orden
Zbog kontrole ove teme…
Htio sam kvotat akciju al mi njegov post nestade
Ugl slazem se sa njim
Ko god nije za mir zna se na kojoj strani stoji, na strani agresora…