Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#62901 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

odmor wrote:
dembele wrote:Danas u svojoj zgradi bijah svjedokom jednog otkaza duo net paketa i kako stvari stoje prelaska na konkurenciju. Penzionerka je u pitanju a iz razgovora sa njenim sinom saznadoh da će plaćati 36 KM tv+net.

Ovi u cjenovniku Total Tv procijeniše pink paket na 8 KM :-)
Jest da se radi pa o skoro kompletnoj ponudi kanala ali da vrijedi 8 KM, daleko od toga.
Bit će interesantno koliko će Telemach procijeniti svoj pink filmski paket, ako ostanu samo na ovim kanalima.
Od 1.marta do 31.marta svi Telemach korisnici bilo da su vezani ugovorom ili ne, moci ce potpuno raskinuti ugovor ili preci na manji paket. Ovo sam istako posto vidim neki pricaju kako su jos par mjeseci vezano bla, bla. Dakle ne morate nista cekati, moci cete odmah poduzimat sta ste zamislili.

Eh sad, to za 36KM je stvarno solidna ponuda. Brzina neta jest 10/1, a pisu da ukoliko tehnicke mogucnosti omogucuju da ce ici 25/1..
Imam kolegu u Telekomu (imam ih i u Telemachu) kaze da u vecim sredinama ispunjaju tehnicke mogucnosti. Svaka cast Telemachu na 40.. u odnosu na ovih Telekomovih 10 ili 25, ali 10KM je ipak 10KM!!! Taj penzioner vjerovatno ima nekog vani i za viber facebook svakako nisu bitne terabitne konekcije.
Cak, vidim u Telekomu je "Senior paket" 29KM.. a Telemach skoro 2KM skuplji. Sve u svemu ima dosta materijala za razmatranje. Ja u Zenici nemam trenutno ostalih mogucnosti na svojoj adresi. U skoroj buducnosti dolazi ovaj TXTV (Mislim vec je u Zenici, ali se nisu rasirili do moje adrese), on jede malu djecu.
@odmor,
Ranije smo Vam naveli da možemo kreirati ponudu u skladu sa mogućnostima i potrebama korisnika. Tražili smo Vam podatke koje niste dostavili, a izrazili ste želju posjetiti korisnički centar. Ukoliko ste se predomislili, možete nam se sa podacima javiti u pp.
aditon

#62902 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach wrote: @fusion_ba,
Naravno da nam je cilj Unifi mrežom pokriti što veće područje.Također, mreža se kontinuirano širi :)
znači možemo očekivati nova poskupljenja, drugim riječima...
agent_zero

#62903 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Benq wrote:Izasao je novi cjenovnik koji stupa na snagu 1.4.2018.

https://telemach.ba/Binary/10595/Izvod- ... 3.2018.pdf
Od kada i do kada možemo promijeniti pakete usljed promjene cjenovnika tj. povećanja cijena usluga?
Telemach

#62904 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

aditon wrote:
Telemach wrote: @fusion_ba,
Naravno da nam je cilj Unifi mrežom pokriti što veće područje.Također, mreža se kontinuirano širi :)
znači možemo očekivati nova poskupljenja, drugim riječima...
@aditon,
To nismo najavili.
Benq

#62905 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

agent_zero wrote: Od kada i do kada možemo promijeniti pakete usljed promjene cjenovnika tj. povećanja cijena usluga?
Najdalje do 1.4. , ali svakako ti savjetujem da se prvo javis Telemachu po tom pitanju, mozda promijenis misljenje.
agent_zero

#62906 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

agent_zero wrote:
Telemach wrote:
agent_zero wrote:@telemach

Nikad mi niste odgovorili, planirate li sad uvesti duo net light paket, jer meni je preskupo ovo kako će biti od 1.4. za duo net paket.
@agent_zero,
Ukoliko nastanu izmjene paketa, bit ćete obaviješteni. Možete nam dostaviti kontakt telefon u pp kako bi Vas kolege pozvale i pokušale pronaći ponudu koja najviše odgovara Vašim interesima.
Jedina ponuda koja meni odgovara je da napravite duo net light paket, gdje će brzina interenta i broj kanala biti manji, ali da je cijena max do 35KM.
Izjasnite se @telemach, evo šta mi treba i odgovara, a vjerujem da nisam jedini kome bi ovakva ponuda odgovarala.
Telemach

#62907 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

PriNc_ba wrote:
Telemach wrote:
PriNc_ba wrote:Ja vec ozbiljno gledam druge operatere za prikljucak interneta.
Telemach je trebao ponuditi opciju ljudima koji zele TOP, Pinkove, Arene i ostalo da placa tih 3KM ili da ostane kako je bilo i prije sredine prosle godine.
IPTV na svakom koraku se nudi i to kvalitetne. ja sam nasao preko prijatelja koji korisit 3 godine vec iptv 75KM godisnje preko 400 kanala.
Jedini mi je problem sto stvarno trebam brzi net. Mada mozda ovaj logosoftov ne bude los. Moram samo vidjeti kod koga ima probni period. neki net od 35 KM da je dobar down i upload i dodam taj iptv i izadje me u biti bolja ponuda kanala a net nesto losiji od telemachovog i to je to. i jos nisam ugovorom vezan.

ko nije upucen, ima opcija telemachovog interneta da se uzme. bar tako stoji na stranici. 22KM je 15/2 sto mislim da je za osnovne potrebe sasvim dovoljno. ali u telemachu ti obicno kazu da ne moze net osim u paketu. pa koga zanima nek to malo detaljnije provjeri.
@PriNc_ba,
Obzirom da Vam sigurno možemo ponuditi sve što Vam je potrebno, doista nema potrebe da tražite druge ponude. Samo nam javite broj telefona na koji Vas možemo pozvati u pp i uvjerit ćemo Vas.
Sta vam imam ostavljati broj telefona kad mi cijenu koju placam sada necete ostaviti. Dakle imam dva prikljucka, tgex i dngf i oba cu hladno da iskljucim iz principa. I jeste stvar u tih 2x 3KM jer ste bezobrazni. Godinu dana ubijate navodnu akciju arene promotivno uz vece pakete i obnovu, ubacite par poluzanimljivih kanala i onda na osnovu toga podignete cijenu bez opcije da se bira. Ako imate ponudu da me zadrzite za oba paketa bez da mi se cijena ne mijenja do isteka ugovora bar, onda ostajem vas korisnik i javite u privatnu poruku.

Neko je pitao za benefite na godinu dana. Sve sto tk se nudi na 2 godine to ti je upola manje na godinu, cista logika. Dakle, za dng paket ako nemas vec npr hs internet, dobijas 3mj besplatan net, dakle 20,90 po starom cjenovniku placas, pa nakon tri mjeseca kde 42,90. Osnovni paket imas i dobijes cinestare i arene promo tih godinu dana. Eh sad, ako znas nekog u telemachu mozes izmusti mozda eventualno prosireni paket ili hd paket ovisno kolko si dobar s nekim ko ti to moze srediti.

I neko napisa da je senior 29 u bht, i u telemachu je. Bar po staroj cijeni.

Ovo se zove bas biti bezobrazan. Dobro meni rece neki dan jedan komsija "kad se sjetim da sam kablovsku nekad placao 7KM nije mi dobro", kazem mu ja i drina ti bila marka jbg mora se poskupiti.
Ali ovo od telemachove strane je bas bezobrazno.
Meni ce bas biti problem jer mi bas treba minimalno 60/4 net ali i po cijenu patnje s logosoftovim netom cu da odjavim na obje adrese pakete. Eh sad, tleemach ne bi uradio ovo da im racunica i nada u isplativost nisu sigurni. Nek izgube 5000 korisnika (a vjerovatno nece) ostaje im 145000 drugih korisnika x3 KM i eto nadoknade za ovih 5 milja odjavljenih koji eto u prosjeku nek su placali po 50 KM i racunica je jednostavna. Gubitak 250000 mjesecno a dobitak 435000 :) al to sve ce znati 1.4. da li trljaju dlanove ili ce bezobrazni predlagac ove akcije povecanja cijena da pakuje kofere iz telemacha.

Meni je samo zao sto sam prezadovoljan uslugom jer ima sve sto mi treba. Ono prvo poskupljenje od 3KM mi nije smetalo jer su povecavali brzinu neta svako malo i kanala su bas nabacali koje ja volim, al sad 0 bodova.

Ip tv uzimam i vjerovatno logosoft i cao. Ide patnja zbog neta ali bar cu biti istrajan. A za 3 godine ce brzine neta biti svemirske a net skoro besplatan, a do tada nek kradu koga mogu, jbg.

P.S. Ima jedno ustvari sranje telemachovo a to je mrtvi modem s integrisanim wi fiem :lol: kakvo smece od aparata, ne mozes u prostoriji koju dijeli obicni zid da uhvatis wi fi. Srecom spojio svoj router i rijesio problem koji nije znalo 7 razlicitih tehnicara da rijesi u jedno 10-15 dolazaka na adresu.

Sretno svima koji ostanu na telemachu i ocekujte nova poskupljenja prije 2020te ;)
Kao što smo naveli u prethodnom postu,dovoljno je samo da nam se javite sa Vašim korisničkim podacima u pp.Ostalo prepustite nama jer smo sigurni da možemo naći rješenje i za Vas :thumbup:
Telemach

#62908 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Rugafet wrote:Ma ne pravda ih niko ko je normalan. Eto ja sam prvi galamio i negodovao, zatim proucavao koje su mi alternative i nista nula bodova kako god da okrenem imam neke seme i opet su na moju stetu i koje ce mi u konacnici zadati vise glavobolje nego ove 3 KM veci racun. Dzaba je, kad se covjek navikne na dobro tesko je sa konja na magarca, a sad da iz peincipa prelazim kod drugih i patim se kao sto ovaj gore rece toliki mazohista ipak nisam.
Da skratim, svjesni su da mogu ovako nesto da rade i upravo to i rade, e sad mi mozemo svaki dan galamit i pametovat, od 1.4 ide racun veci za 3 KM kad bi se svi mi na glavu nasadili.

Nazalost i sam telecom im je svojom ponudom dopustio ovakvo ponasanje pa u njima ne vide konkurenciju, klinac bi ovako nesto radili da znaju da sad npr. 50 000 korisnika moze da prijedje na telecom a da ne osjeti nikakav gubitak. Ovako yebe se njima kad im je konkurencija sipak
@Rugafet,
Drago nam je jer ste zadovoljni uslugama koje koristite. Kontaktirat ćemo Vas i dokazati brigu o korisnicima. Zamolit ćemo za samo malo strpljenja.
aditon

#62909 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

PriNc_ba wrote: Ali ovo od telemachove strane je bas bezobrazno.
Meni ce bas biti problem jer mi bas treba minimalno 60/4 net ali i po cijenu patnje s logosoftovim netom cu da odjavim na obje adrese pakete. Eh sad, tleemach ne bi uradio ovo da im racunica i nada u isplativost nisu sigurni. Nek izgube 5000 korisnika (a vjerovatno nece) ostaje im 145000 drugih korisnika x3 KM i eto nadoknade za ovih 5 milja odjavljenih koji eto u prosjeku nek su placali po 50 KM i racunica je jednostavna. Gubitak 250000 mjesecno a dobitak 435000 :) al to sve ce znati 1.4. da li trljaju dlanove ili ce bezobrazni predlagac ove akcije povecanja cijena da pakuje kofere iz telemacha.
Stalno ponavljam da je jedini način da se ovo kazni nepotpisivanje bilo kakvih novih ugovora na osnovu kojih telemach pravi svoje poslovne kalkulacije. Zato i dobivate tzv benefite (iako ste ustvari navučeni) za novi ugovor. To im je najvažnije. prelazak na niži paket za telemach nije problem dok god potpisujete nove ugovore, ugovore koji samo njima idu u prilog. Da se razumijemo, ja da sam vlasnik telemacha, ja bi vam se i gore na kosti natovario, te bi vam odmah za cenera podigao cijene, obzirom na rezonovanje pojedinaca na ovoj temi, jer s telemachove tačke gledišta, ovo je pravi potez, te će se i dalje identično ponašati, jer mogu.
aditon

#62910 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aditon »

Telemach wrote:
aditon wrote:
Telemach wrote:
To nismo najavili.
I ne morate, hvala Bogu pa imam mozak koji koristim. Mnogi se možda sjete ovog posta onaj dan kad VI to najavite.
Telemach

#62911 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

@ agent_zero

Izjasnite se @telemach, evo šta mi treba i odgovara, a vjerujem da nisam jedini kome bi ovakva ponuda odgovarala.[/quote]

Takav paket trenutno nemamo u ponudi,ali zahvaljujemo se na prijedlogu.Mi smo raspoloženi za saradnju :thumbup: te ćemo se potruditi kako biste bili zadovoljni ponudom.
gidra

#62912 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Benq wrote:
gidra wrote:Radi li EON na Android smart TV-u?

Nekad prije 2-3 mjeseca sam pokušavao i nisam uspio da se konektujem. Našao .apk na netu i instalirao (jer je nema na Google playstore-u za Android TV).
Smart TV

Korisnicima Extra i Premium paketa EON je dostupan i na smart televizorima, modelima Sony i Samsung 2017. Treba da pristupe store-ovima televizora i instaliraju EON smart aplikaciju. Nakon instalacije, pojavit će se aktivacioni kod koji je potrebno da aktiviraju putem Moj Telemach portala u sekciji EON.
To znam, ja imam Trio Grande Family imam EON kao poklon ali nemam za smart tv...
ali pazi sad smart TV nije isto što i Android TV, ne znam koja je razlika instalacija EON-a na obicni android telefon ili android tv (kod mene verzija 7.1.2 Nougat), zato i pitam postoji li neka finta za instalaciju?
Jer android je android bio za TV, box ili telefon.
Benq

#62913 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

gidra wrote: To znam, ja imam Trio Grande Family imam EON kao poklon ali nemam za smart tv...
ali pazi sad smart TV nije isto što i Android TV, ne znam koja je razlika instalacija EON-a na obicni android telefon ili android tv (kod mene verzija 7.1.2 Nougat), zato i pitam postoji li neka finta za instalaciju?
Jer android je android bio za TV, box ili telefon.
Da ne nagadjam i dajem dezinformacije, po tom pitanju bi mozda najbolje bilo da se javis kolegi @crnivrag , on je testirao EON na boxu pa mozda ima i neki fazon da proradi na tv-u.
Radar71

#62914 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

Aplikacija za TV Android nije ista kao za telefon.
Benq

#62915 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Obavještavamo vas o izmjeni radnog vremena Telemach poslovnica povodom praznika.

U četvrtak, 1.3.2018. godine je neradni dan za sljedeće poslovnice Stup, Mali Bosmal, Saraj polje, Mostar - Maršala Tita, Zenica Showroom, Visoko Showroom, Bugojno, Radnička, Tuzla, Lukavac, Gračanica, Sanski Most, Velika Kladuša, Mostar- Zagrebačka, Kakanj, Kiseljak, Vitez, Travnik Showroom, Novi Travnik, Jajce.

Poslovnice Sarajevo-BBI showroom, Brčko i Mrkonjić Grad u četvrtak 1.3.2018. godine rade po redovnom rasporedu.

Svoje redovne aktivnosti sve Telemach poslovnice će nastaviti u petak, 2.3.2018. godine.

Svim građanima Bosne i Hercegovine želimo sretan Dan nezavisnosti!

Image
https://telemach.ba/a33305/podrska/vije ... znika.html
recto-verso

#62916 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by recto-verso »

Od 1.4. podizete cijene za 3 km
Radar71

#62917 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

recto-verso wrote:Od 1.4. podizete cijene za 3 km
:shock:
Benq

#62918 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Radar71 wrote:
recto-verso wrote:Od 1.4. podizete cijene za 3 km
:shock:
Image
Telemach

#62919 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Kralj Tvrtko I. wrote:Telemach..hajde mi u poruci ako nije problem, napišite vašu ponudu. Želim preći sa TGF na DNGF.
Šta bi dobio uz 24 mjeseca i sl.
Hvala.
Nemojte me zvati...nisam dostupan. Zato tražim pismeno. Unaprijed hvala još jednom.
@Kralj Tvrtko I,
Zamolit ćemo da se Vi nama javite u pp jer poruka ne prolazi.
dječak sa šibicama

#62920 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

produzio sam ugovor u petak, potpisao, receno mi je da cu u ponedeljak dobiti obecano, nove tv kanale konkretno.. evo danas je srijeda, od obecanog nista, sutra ne radite, dakle ja cu cekati najmanje 7 a ako ni u petak ne bude ispunjeno obecano, 10 dana cu cekati da mi aktivirate novi ugovor...

ne razumijem to
dječak sa šibicama

#62921 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by dječak sa šibicama »

Radar71 wrote:Aplikacija za TV Android nije ista kao za telefon.
Nije ista, na aplikaciji za Android tv slika je prilicno kvalitetnija. Jedino sto videoteka ne radi, ne znam je li ovih dana proradila.
Rugafet

#62922 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Telemach ne treba te me kontaktirati, ja ću vas kontaktirati za par dana.
Jesam, ja sam generalno prezadovoljan uslugama.
Lijep pozdrav
Radar71

#62923 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

upload :evil:

Image
Telemach

#62924 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

dječak sa šibicama wrote:produzio sam ugovor u petak, potpisao, receno mi je da cu u ponedeljak dobiti obecano, nove tv kanale konkretno.. evo danas je srijeda, od obecanog nista, sutra ne radite, dakle ja cu cekati najmanje 7 a ako ni u petak ne bude ispunjeno obecano, 10 dana cu cekati da mi aktivirate novi ugovor...

ne razumijem to
@dječak sa šibicama,
Imate pp.
Telemach

#62925 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Rugafet wrote:Telemach ne treba te me kontaktirati, ja ću vas kontaktirati za par dana.
Jesam, ja sam generalno prezadovoljan uslugama.
Lijep pozdrav
@Rugafet,
Dogovoreno.
Locked