Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#62876 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ČičineBrčine wrote:
Telemach wrote:
ČičineBrčine wrote:Telemache sta vam se desava sa signalom na podruciju hrasnog brda. Slika ne gledljiva koliko prekikida, na telefon se ne moze sporazumjeti isto prekida i to u vecernjim satima vec drugu vece zaredom kako sam bar ja primjetio.
ps. Ovo je strasno iritantno :twisted:
@ČičineBrčine,
Izvinjavamo se zbog poteškoća. Da li je sada usluga uredna?
Trenutno je ok, mada problem nastaje u nocnim satima.
@ČičineBrčine,
Ok. Bez obzira na vrijeme, uvijek nas možete pozvati jer smo tu 24/7.
Telemach

#62877 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

chakany wrote:Znatno lošiji kvalitet slike na TV ALFA, kao i na RTL Livingu.Imam na TV opciju koja mi odmah izbaci da je kvalitet opao, tako da to provjereno znam :) .
Na TV1 nema opcije teletexta, a prije je bila :-) E sad da li je TV1 ukinuo teletext, ili je do Telemacha, pojma nemam.
@chakany,
Ubrzo ćemo vas kontaktirati i izvršiti provjere.
crnivrag

#62878 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Telemach wrote:
chakany wrote:Znatno lošiji kvalitet slike na TV ALFA, kao i na RTL Livingu.Imam na TV opciju koja mi odmah izbaci da je kvalitet opao, tako da to provjereno znam :) .
Na TV1 nema opcije teletexta, a prije je bila :-) E sad da li je TV1 ukinuo teletext, ili je do Telemacha, pojma nemam.
@chakany,
Ubrzo ćemo vas kontaktirati i izvršiti provjere.
Nije potrebno da ga kontaktirate i kod mene postoje isti problemi na kanalima, koje je naveo, a koristim dvije različite digitalne sheme, on je na bivšem HS-u, a ja na bivše BH Cabel Net-u.
MTV

#62879 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by MTV »

Ni na LOLi nema TTX na TV1. Alfa je kod nas mjesecima ocajna. RTL Living je isti kakav je bio i prije.
chakany

#62880 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by chakany »

Sigurno preuzimaju sa drugog izvora te kanale, zato je slika lošija.
tnt-tunja

#62881 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by tnt-tunja »

Jucer sam dobio poziv od jednog kolege iz Telemacha, koji nije upoznat sa paketom koji koristim, sto mi je jako cudno buduci da radi za Telemach.
Uglavnom, radi se o ponudi prelaska na tri paket na 2godine, ista cijena koju sad placam za duo paket, s tim da nakon 2godine se mogu vratiti na svoj stari paket...

Moje pitanje za Telemach, da li se moze napraviti neki paket, akcija, nesto gdje cu dobiti povecanje internet brzine, a da ponuda bude "velikodusna" poput ove koju je kolega predlozio?
sencobih

#62882 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by sencobih »

fusion_ba wrote:I dan danas skidaju titlove sa neta (jer zašto plaćati profesionalne prevodioce :lol: ) pa često puste titl pun gramatičkih grešaka, čak se jednom desilo da zaborave ukloniti natpis "preuzeto sa www. titlovi. com" :lol:
Ja to nisam vidio ni na jednom filmu na pinkovima , a posebno ne oznaku nekog video kluba ili slično. Valjda ako imas neke filmske kanale, da bi emitovao te kanale trebas imati određene potpisane ugovore da bi dobio od RAK-a dozvolu za emitovanje.
fyllon

#62883 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fyllon »

Telemach wrote:
fyllon wrote:@Telemach

Da li je uopste moguce potpisivanje i da li postoje kakvi benefiti za ugovor na 12 mjeseci za DUO NET Grande paket?

Na vasoj stranici, koliko vidim, postoje benefiti za potpisivanje na 24 mjeseca u vidu 6 mjeseci bez placanja interneta, te Arena Sport SD i CineStar TV Premiere HD tokom svih mjeseci ugovora, medjutim nista ne pise za ugovore od 12 mjeseci. Trenutno sam korisnik kablovske i interneta bez ugovora, taj ugovor bi bio prvi, pa bih se, pretpostavljam, vodio kao novi korisnik.
@fyllon,
Naravno da postoje benefiti uz potpisivanje Ugovora na 12 mjeseci. Dostavite nam podatke u pp i vrlo brzo ćemo Vas pozvati.
Odgovorite u pp ukratko koji su to benefiti, te da li nakon isteka tog ugovora potpisivanjem novog za narednu godinu se ponovo aktiviraju ti benefiti (ili benefiti koji vec budu ukljuceni u taj isti paket). Unaprijed hvala :)
fusion_ba

#62884 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

sencobih wrote:
fusion_ba wrote:I dan danas skidaju titlove sa neta (jer zašto plaćati profesionalne prevodioce :lol: ) pa često puste titl pun gramatičkih grešaka, čak se jednom desilo da zaborave ukloniti natpis "preuzeto sa www. titlovi. com" :lol:
Ja to nisam vidio ni na jednom filmu na pinkovima , a posebno ne oznaku nekog video kluba ili slično. Valjda ako imas neke filmske kanale, da bi emitovao te kanale trebas imati određene potpisane ugovore da bi dobio od RAK-a dozvolu za emitovanje.
Nisi onda pažljivo pratio. :lol: Svaki drugi titl im je pun gramatičkih grešaka. A tek Pink Family i serije, jedan dan emituju desetu, a drugi devetu epizodu i tako to :lol:
hipija

#62885 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

.
Last edited by hipija on 27/02/2018 22:21, edited 1 time in total.
hipija

#62886 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

fusion_ba wrote:
Nisi onda pažljivo pratio. :lol: Svaki drugi titl im je pun gramatičkih grešaka. A tek Pink Family i serije, jedan dan emituju desetu, a drugi devetu epizodu i tako to :lol:
Idu ljudi unatrag. Nije više fora pratiti seriju od prve epizode već je fora krenuti od zadnje ka prvoj :D
aladinosmic1

#62887 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

A kaže da konfiguriše bejgi da EON aplikaciju prepozna kao da je SMART TV, da li ima kakve razlike, ja mislim da je bacanje para
https://www.olx.ba/artikal/27424876/and ... -smart-tv/

"je posebno podešen za uživanje u Telemahovoj EON aplikaciji u HD kvaliteti jer box Telemach vidi kao Smart TV (znači NE ona EON aplikacija za mobitel koja se može instalirati na većinu boxova i mobitela i koja ima dosta slab kvalitet videa)!"

A naručio sam ja na EBAYu tv box za 40 dolara.
odmor

#62888 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

dembele wrote:Danas u svojoj zgradi bijah svjedokom jednog otkaza duo net paketa i kako stvari stoje prelaska na konkurenciju. Penzionerka je u pitanju a iz razgovora sa njenim sinom saznadoh da će plaćati 36 KM tv+net.

Ovi u cjenovniku Total Tv procijeniše pink paket na 8 KM :-)
Jest da se radi pa o skoro kompletnoj ponudi kanala ali da vrijedi 8 KM, daleko od toga.
Bit će interesantno koliko će Telemach procijeniti svoj pink filmski paket, ako ostanu samo na ovim kanalima.
Od 1.marta do 31.marta svi Telemach korisnici bilo da su vezani ugovorom ili ne, moci ce potpuno raskinuti ugovor ili preci na manji paket. Ovo sam istako posto vidim neki pricaju kako su jos par mjeseci vezano bla, bla. Dakle ne morate nista cekati, moci cete odmah poduzimat sta ste zamislili.

Eh sad, to za 36KM je stvarno solidna ponuda. Brzina neta jest 10/1, a pisu da ukoliko tehnicke mogucnosti omogucuju da ce ici 25/1..
Imam kolegu u Telekomu (imam ih i u Telemachu) kaze da u vecim sredinama ispunjaju tehnicke mogucnosti. Svaka cast Telemachu na 40.. u odnosu na ovih Telekomovih 10 ili 25, ali 10KM je ipak 10KM!!! Taj penzioner vjerovatno ima nekog vani i za viber facebook svakako nisu bitne terabitne konekcije.
Cak, vidim u Telekomu je "Senior paket" 29KM.. a Telemach skoro 2KM skuplji. Sve u svemu ima dosta materijala za razmatranje. Ja u Zenici nemam trenutno ostalih mogucnosti na svojoj adresi. U skoroj buducnosti dolazi ovaj TXTV (Mislim vec je u Zenici, ali se nisu rasirili do moje adrese), on jede malu djecu.
fusion_ba

#62889 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

Dovoljno je samo reći da je TXtv u vlasništvu Elta kabela...neka hvala :lol:
PriNc_ba

#62890 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by PriNc_ba »

Telemach wrote:
PriNc_ba wrote:Ja vec ozbiljno gledam druge operatere za prikljucak interneta.
Telemach je trebao ponuditi opciju ljudima koji zele TOP, Pinkove, Arene i ostalo da placa tih 3KM ili da ostane kako je bilo i prije sredine prosle godine.
IPTV na svakom koraku se nudi i to kvalitetne. ja sam nasao preko prijatelja koji korisit 3 godine vec iptv 75KM godisnje preko 400 kanala.
Jedini mi je problem sto stvarno trebam brzi net. Mada mozda ovaj logosoftov ne bude los. Moram samo vidjeti kod koga ima probni period. neki net od 35 KM da je dobar down i upload i dodam taj iptv i izadje me u biti bolja ponuda kanala a net nesto losiji od telemachovog i to je to. i jos nisam ugovorom vezan.

ko nije upucen, ima opcija telemachovog interneta da se uzme. bar tako stoji na stranici. 22KM je 15/2 sto mislim da je za osnovne potrebe sasvim dovoljno. ali u telemachu ti obicno kazu da ne moze net osim u paketu. pa koga zanima nek to malo detaljnije provjeri.
@PriNc_ba,
Obzirom da Vam sigurno možemo ponuditi sve što Vam je potrebno, doista nema potrebe da tražite druge ponude. Samo nam javite broj telefona na koji Vas možemo pozvati u pp i uvjerit ćemo Vas.
Sta vam imam ostavljati broj telefona kad mi cijenu koju placam sada necete ostaviti. Dakle imam dva prikljucka, tgex i dngf i oba cu hladno da iskljucim iz principa. I jeste stvar u tih 2x 3KM jer ste bezobrazni. Godinu dana ubijate navodnu akciju arene promotivno uz vece pakete i obnovu, ubacite par poluzanimljivih kanala i onda na osnovu toga podignete cijenu bez opcije da se bira. Ako imate ponudu da me zadrzite za oba paketa bez da mi se cijena ne mijenja do isteka ugovora bar, onda ostajem vas korisnik i javite u privatnu poruku.

Neko je pitao za benefite na godinu dana. Sve sto tk se nudi na 2 godine to ti je upola manje na godinu, cista logika. Dakle, za dng paket ako nemas vec npr hs internet, dobijas 3mj besplatan net, dakle 20,90 po starom cjenovniku placas, pa nakon tri mjeseca kde 42,90. Osnovni paket imas i dobijes cinestare i arene promo tih godinu dana. Eh sad, ako znas nekog u telemachu mozes izmusti mozda eventualno prosireni paket ili hd paket ovisno kolko si dobar s nekim ko ti to moze srediti.

I neko napisa da je senior 29 u bht, i u telemachu je. Bar po staroj cijeni.

Ovo se zove bas biti bezobrazan. Dobro meni rece neki dan jedan komsija "kad se sjetim da sam kablovsku nekad placao 7KM nije mi dobro", kazem mu ja i drina ti bila marka jbg mora se poskupiti.
Ali ovo od telemachove strane je bas bezobrazno.
Meni ce bas biti problem jer mi bas treba minimalno 60/4 net ali i po cijenu patnje s logosoftovim netom cu da odjavim na obje adrese pakete. Eh sad, tleemach ne bi uradio ovo da im racunica i nada u isplativost nisu sigurni. Nek izgube 5000 korisnika (a vjerovatno nece) ostaje im 145000 drugih korisnika x3 KM i eto nadoknade za ovih 5 milja odjavljenih koji eto u prosjeku nek su placali po 50 KM i racunica je jednostavna. Gubitak 250000 mjesecno a dobitak 435000 :) al to sve ce znati 1.4. da li trljaju dlanove ili ce bezobrazni predlagac ove akcije povecanja cijena da pakuje kofere iz telemacha.

Meni je samo zao sto sam prezadovoljan uslugom jer ima sve sto mi treba. Ono prvo poskupljenje od 3KM mi nije smetalo jer su povecavali brzinu neta svako malo i kanala su bas nabacali koje ja volim, al sad 0 bodova.

Ip tv uzimam i vjerovatno logosoft i cao. Ide patnja zbog neta ali bar cu biti istrajan. A za 3 godine ce brzine neta biti svemirske a net skoro besplatan, a do tada nek kradu koga mogu, jbg.

P.S. Ima jedno ustvari sranje telemachovo a to je mrtvi modem s integrisanim wi fiem :lol: kakvo smece od aparata, ne mozes u prostoriji koju dijeli obicni zid da uhvatis wi fi. Srecom spojio svoj router i rijesio problem koji nije znalo 7 razlicitih tehnicara da rijesi u jedno 10-15 dolazaka na adresu.

Sretno svima koji ostanu na telemachu i ocekujte nova poskupljenja prije 2020te ;)
aladinosmic1

#62891 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by aladinosmic1 »

Da li momak ima neki svoj custom rom koji flasha na android tv boxove ili je to samo pronašao na internetu?
kokikol

#62892 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

Ništa se ne brinite Telemach će još da diže cijene ,a neki imbecili će i dalje da ih opravdavaju
Rugafet

#62893 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ma ne pravda ih niko ko je normalan. Eto ja sam prvi galamio i negodovao, zatim proucavao koje su mi alternative i nista nula bodova kako god da okrenem imam neke seme i opet su na moju stetu i koje ce mi u konacnici zadati vise glavobolje nego ove 3 KM veci racun. Dzaba je, kad se covjek navikne na dobro tesko je sa konja na magarca, a sad da iz peincipa prelazim kod drugih i patim se kao sto ovaj gore rece toliki mazohista ipak nisam.
Da skratim, svjesni su da mogu ovako nesto da rade i upravo to i rade, e sad mi mozemo svaki dan galamit i pametovat, od 1.4 ide racun veci za 3 KM kad bi se svi mi na glavu nasadili.

Nazalost i sam telecom im je svojom ponudom dopustio ovakvo ponasanje pa u njima ne vide konkurenciju, klinac bi ovako nesto radili da znaju da sad npr. 50 000 korisnika moze da prijedje na telecom a da ne osjeti nikakav gubitak. Ovako yebe se njima kad im je konkurencija sipak
Radar71

#62894 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Radar71 »

aladinosmic1 wrote:Da li momak ima neki svoj custom rom koji flasha na android tv boxove ili je to samo pronašao na internetu?
Jbt ti od običnog instaliranja Smart EON aplikacije napravio nuklearnu fiziku.
Jel imaš Android tel? Znaš li kako se instaliraju aplikacije koje nisu sa Trg playa?
kokikol

#62895 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

sve to stoji ali neće to ostati na trenutne 3 marke ići će to daleko više a ovi što to opravdavaju i dalje će glumiti budale
gidra

#62896 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by gidra »

Radi li EON na Android smart TV-u?

Nekad prije 2-3 mjeseca sam pokušavao i nisam uspio da se konektujem. Našao .apk na netu i instalirao (jer je nema na Google playstore-u za Android TV).
Benq

#62897 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

gidra wrote:Radi li EON na Android smart TV-u?

Nekad prije 2-3 mjeseca sam pokušavao i nisam uspio da se konektujem. Našao .apk na netu i instalirao (jer je nema na Google playstore-u za Android TV).
Smart TV

Korisnicima Extra i Premium paketa EON je dostupan i na smart televizorima, modelima Sony i Samsung 2017. Treba da pristupe store-ovima televizora i instaliraju EON smart aplikaciju. Nakon instalacije, pojavit će se aktivacioni kod koji je potrebno da aktiviraju putem Moj Telemach portala u sekciji EON.
Telemach

#62898 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

tnt-tunja wrote:Jucer sam dobio poziv od jednog kolege iz Telemacha, koji nije upoznat sa paketom koji koristim, sto mi je jako cudno buduci da radi za Telemach.
Uglavnom, radi se o ponudi prelaska na tri paket na 2godine, ista cijena koju sad placam za duo paket, s tim da nakon 2godine se mogu vratiti na svoj stari paket...

Moje pitanje za Telemach, da li se moze napraviti neki paket, akcija, nesto gdje cu dobiti povecanje internet brzine, a da ponuda bude "velikodusna" poput ove koju je kolega predlozio?
@tnt-tunja,
Ponovno ćete biti kontaktirani.
Telemach

#62899 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fyllon wrote:
Telemach wrote:
fyllon wrote:@Telemach

Da li je uopste moguce potpisivanje i da li postoje kakvi benefiti za ugovor na 12 mjeseci za DUO NET Grande paket?

Na vasoj stranici, koliko vidim, postoje benefiti za potpisivanje na 24 mjeseca u vidu 6 mjeseci bez placanja interneta, te Arena Sport SD i CineStar TV Premiere HD tokom svih mjeseci ugovora, medjutim nista ne pise za ugovore od 12 mjeseci. Trenutno sam korisnik kablovske i interneta bez ugovora, taj ugovor bi bio prvi, pa bih se, pretpostavljam, vodio kao novi korisnik.
@fyllon,
Naravno da postoje benefiti uz potpisivanje Ugovora na 12 mjeseci. Dostavite nam podatke u pp i vrlo brzo ćemo Vas pozvati.
Odgovorite u pp ukratko koji su to benefiti, te da li nakon isteka tog ugovora potpisivanjem novog za narednu godinu se ponovo aktiviraju ti benefiti (ili benefiti koji vec budu ukljuceni u taj isti paket). Unaprijed hvala :)
@fyllon,
Vrlo rado. Javit ćemo Vas se u pp.
Benq

#62900 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Izasao je novi cjenovnik koji stupa na snagu 1.4.2018.

https://telemach.ba/Binary/10595/Izvod- ... 3.2018.pdf
Locked