Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
Telemach

#62826 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

soul_eclipse wrote:Telemach molim vas ako mozete da mi uradite restart modema tj promjenite ip,dodijelili ste mi ip prosli put koja se nalazi na crnoj listi.Ja sam nocas ostavio citavu noc iskljucen ruter iz zida sve iskljucio hah i nije se promjenilo.

Eto samo to bi vas zamolio jer vrlo mi je vazno a vama je to sekunda posla :)

Lijep pozdrav.
@soul_eclipse,
Završeno :)
j66o

#62827 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by j66o »

Telemach zahvaljujem,rijesen problem..sve pohvale za servisere...
Telemach

#62828 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

ČičineBrčine wrote:Telemache sta vam se desava sa signalom na podruciju hrasnog brda. Slika ne gledljiva koliko prekikida, na telefon se ne moze sporazumjeti isto prekida i to u vecernjim satima vec drugu vece zaredom kako sam bar ja primjetio.
ps. Ovo je strasno iritantno :twisted:
@ČičineBrčine,
Izvinjavamo se zbog poteškoća. Da li je sada usluga uredna?
Telemach

#62829 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

agent_zero wrote:@telemach

Nikad mi niste odgovorili, planirate li sad uvesti duo net light paket, jer meni je preskupo ovo kako će biti od 1.4. za duo net paket.
@agent_zero,
Ukoliko nastanu izmjene paketa, bit ćete obaviješteni. Možete nam dostaviti kontakt telefon u pp kako bi Vas kolege pozvale i pokušale pronaći ponudu koja najviše odgovara Vašim interesima.
Telemach

#62830 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

j66o wrote:Telemach zahvaljujem,rijesen problem..sve pohvale za servisere...
@j66o,
:thumbup:
zubi

#62831 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by zubi »

kokikol wrote:kakvi mazohisti tobe jarabi,brane telemah i opravdavaju poskupljenje kao da hljeb zarađuju u toj firmi
Hahaha... da :D
soul_eclipse

#62832 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by soul_eclipse »

Telemach wrote:
soul_eclipse wrote:Telemach molim vas ako mozete da mi uradite restart modema tj promjenite ip,dodijelili ste mi ip prosli put koja se nalazi na crnoj listi.Ja sam nocas ostavio citavu noc iskljucen ruter iz zida sve iskljucio hah i nije se promjenilo.

Eto samo to bi vas zamolio jer vrlo mi je vazno a vama je to sekunda posla :)

Lijep pozdrav.
@soul_eclipse,
Završeno :)
Hvala vam :thumbup:
supercali

#62833 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

rolltroll wrote:pa valjda ste iz cijele ove rasprave bar nesto zakljucili. ne treba potpisivati nikakve ugovore jer je telemachu to najbitnije i na osnovu svih potpisanih ugovora oni kalkulacije prave. usluga ce i dalje poskupljivati a vi se i dalje radujete tzv benefitima jer to vam je klasicno zamazivanje ociju. najvecu kaznu koju mozete dati telemachu jeste nepotisivati novi, pa cak ni manji ugovor. licno cu preci na manji paket u odnosu na trenutni koji koristim i potpisati samo na godinu a nakon toga necu nista vise potpisivati. ukoliko opet poskupe, opet idemo na nizi paket a do tada se nadam da ce se pojaviti i konkurencija. samo konkurencija moze ovaj bezobrazluk zaustaviti.
Cijela rasprava je kurac ako cea slusati sta ti drugi kaze da izaberes
Poenta je da gledas za sebe sta ti odgovara i cijenom i sadrzajem
lion002

#62834 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lion002 »

Telemach wrote:
lion002 wrote:za Telemach: ni nakon mjesec dana aplikacija-usluga UNIFON nije osposobljena. Još uvijek preusmjerava pozive na pozivatelja. Kada nazovem kuću-fiksni broj, zvoni meni - aplikacija zove samu sebe /uključeno preusmjeravanje kod vas.
@lion002,
Navedeno je uobičajena pojava. Prilikom pozivanja na fiksni telefon na istom je preusmjerenje kao i na Unifon i zvonit će sve dok pozivatelj ne odgovori na poziv, na fiksni ili Unifon. Možete nam dostaviti broj na koji ste dostupni kako bismo izvršili potrebna podešavanja.
Problem je u tome što kad nazovem na kućni fiksni broj uopšte ne zvoni u kući već odmah je preusmjeren poziv na mene tj. u isto vrijeme kad nazovem kuću i dok traje poziv Unifon poziva sam sebe,ja dobijem poziv sa prikazom mog nomadskog broja.

Da pojednostavim,kad zovem na fiksni kućni broj, ne dobijem kuću već je poziv automatski preusmjeren na mene. Aplikacija Unifon zove samu sebe. Dok pozive na druge brojeve uredno uspostavlja.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62835 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

Ja se zalazem za kablovsku liberalizaciju :mrgreen: pa nek svako sebi osmisli paket, tj. kreira ga po svom ukusu. Mislim da je to fer opcija, i nadam se da ce naš uvazeni i cijenjeni operater :mrgreen: imati sluha za takvo nešto?! :mrgreen:
Benq

#62836 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

@Telemach , imate pp...
Telemach

#62837 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote:@Telemach , imate pp...
@Benq,
Odgovoreno :)
Telemach

#62838 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lion002 wrote:
Telemach wrote:
lion002 wrote:za Telemach: ni nakon mjesec dana aplikacija-usluga UNIFON nije osposobljena. Još uvijek preusmjerava pozive na pozivatelja. Kada nazovem kuću-fiksni broj, zvoni meni - aplikacija zove samu sebe /uključeno preusmjeravanje kod vas.
@lion002,
Navedeno je uobičajena pojava. Prilikom pozivanja na fiksni telefon na istom je preusmjerenje kao i na Unifon i zvonit će sve dok pozivatelj ne odgovori na poziv, na fiksni ili Unifon. Možete nam dostaviti broj na koji ste dostupni kako bismo izvršili potrebna podešavanja.
Problem je u tome što kad nazovem na kućni fiksni broj uopšte ne zvoni u kući već odmah je preusmjeren poziv na mene tj. u isto vrijeme kad nazovem kuću i dok traje poziv Unifon poziva sam sebe,ja dobijem poziv sa prikazom mog nomadskog broja.

Da pojednostavim,kad zovem na fiksni kućni broj, ne dobijem kuću već je poziv automatski preusmjeren na mene. Aplikacija Unifon zove samu sebe. Dok pozive na druge brojeve uredno uspostavlja.
@lion002,
Imate pp.
lion002

#62839 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by lion002 »

za Telemach: poslao sam Vam pp /svi podaci su u njemu.
crnivrag

#62840 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

Izvod iz cjenovnika za Total TV korisnike: https://telemach.ba/Binary/10590/Izvod- ... 2.2018.pdf
megaribi1

#62841 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by megaribi1 »

konektovan wrote:Ja se zalazem za kablovsku liberalizaciju :mrgreen: pa nek svako sebi osmisli paket, tj. kreira ga po svom ukusu. Mislim da je to fer opcija, i nadam se da ce naš uvazeni i cijenjeni operater :mrgreen: imati sluha za takvo nešto?! :mrgreen:
Ako je u pitanju Smart TV, to je moguće. Uzmeš samo analognu TV i brzu internet konekciju . Za kanale koje želiš pretplatiš se preko IPTV. Neki provajderi imaju i više hiljada kanala.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#62842 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by konektovan »

megaribi1 wrote:
konektovan wrote:Ja se zalazem za kablovsku liberalizaciju :mrgreen: pa nek svako sebi osmisli paket, tj. kreira ga po svom ukusu. Mislim da je to fer opcija, i nadam se da ce naš uvazeni i cijenjeni operater :mrgreen: imati sluha za takvo nešto?! :mrgreen:
Ako je u pitanju Smart TV, to je moguće. Uzmeš samo analognu TV i brzu internet konekciju . Za kanale koje želiš pretplatiš se preko IPTV. Neki provajderi imaju i više hiljada kanala.
Imam smart, sve je do telemacha. :mrgreen:
Benq

#62843 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

Telemach wrote:
@Benq,
Hvala ! Sve je brzo zavrseno , svaka cast :thumbup: :thumbup:
Telemach

#62844 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

Benq wrote:
Telemach wrote:
@Benq,
Hvala ! Sve je brzo zavrseno , svaka cast :thumbup: :thumbup:
@Benq,
I drugi put :wink:
°u°

#62845 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by °u° »

Jednom sam pitao i niko ne odgovori pa da ponovim. Ima li kakve šanse da se za nas tuzlake ubaci koji loko kanal npr. RTV Slon ili RTV7 (iako ga ja slabo gledam ali neki drugi da), čisto radi lokalnih vijesti?
fusion_ba

#62846 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by fusion_ba »

crnivrag wrote:Izvod iz cjenovnika za Total TV korisnike: https://telemach.ba/Binary/10590/Izvod- ... 2.2018.pdf
sta su ovo sad uveli i unifi za total? vidim i ovaj paket od 19 maraka ostaje sa eon-om iako su rekli da nece
Last edited by fusion_ba on 27/02/2018 14:32, edited 1 time in total.
agent_zero

#62847 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

Telemach wrote:
agent_zero wrote:@telemach

Nikad mi niste odgovorili, planirate li sad uvesti duo net light paket, jer meni je preskupo ovo kako će biti od 1.4. za duo net paket.
@agent_zero,
Ukoliko nastanu izmjene paketa, bit ćete obaviješteni. Možete nam dostaviti kontakt telefon u pp kako bi Vas kolege pozvale i pokušale pronaći ponudu koja najviše odgovara Vašim interesima.
Jedina ponuda koja meni odgovara je da napravite duo net light paket, gdje će brzina interenta i broj kanala biti manji, ali da je cijena max do 35KM.
Rugafet

#62848 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

°u° wrote:Jednom sam pitao i niko ne odgovori pa da ponovim. Ima li kakve šanse da se za nas tuzlake ubaci koji loko kanal npr. RTV Slon ili RTV7 (iako ga ja slabo gledam ali neki drugi da), čisto radi lokalnih vijesti?

Na analogiji ide Slon, istina dobro bi dosao na d3
Telemach

#62849 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

fusion_ba wrote:
crnivrag wrote:Izvod iz cjenovnika za Total TV korisnike: https://telemach.ba/Binary/10590/Izvod- ... 2.2018.pdf
sta su ovo sad uveli i unifi za total? vidim i ovaj paket od 19 maraka ostaje sa eon-om iako su rekli da nece
@fusion_ba,
Cjenovnik stupa na snagu dana 26.3. U paketu Total TV Extra će biti EON, a usluga Unifi će biti uključena u Total TV Extra i Total TV Premium pakete.
Telemach

#62850 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

°u° wrote:Jednom sam pitao i niko ne odgovori pa da ponovim. Ima li kakve šanse da se za nas tuzlake ubaci koji loko kanal npr. RTV Slon ili RTV7 (iako ga ja slabo gledam ali neki drugi da), čisto radi lokalnih vijesti?
@°u°,
Budite slobodni prijedloge za željene kanale dostaviti na [email protected].
Locked