Sirija vol. 2
- Krokodajl
#62801 Re: Sirija vol. 2
Cumhuriyet prenosi da je peti turski vojnik poginuo, u odvojenim informacijama tvrdi se da je Sirijska avijacija pogodila Turski transporter i pri tom ubila jednog Turskog vojnika u što čišto sumnjam jer Sirijski avioni nisu djelovali po Al Babu, ako je i poginuo od zračnog udara onda su ga ubili Turci ili neko od saveznika, ili su isti prešli "demarkacionu liniju":
----
Petoro djece poginulo u eksploziji zaostale mine u naselju Bostan al Kasr u Alepu.
----
Petoro djece poginulo u eksploziji zaostale mine u naselju Bostan al Kasr u Alepu.
- salik79
#62802 Re: Sirija vol. 2
insomnia78 wrote:Desava se i najboljim. Pilot pa pogrijesi. Pogotovo u situacijama kad nemas svoje ljude na terenu
Drzavna televizija pa pogrijesi, a jos imaju i svoje ljude na terenu:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/francus ... /170208131
- insomnia78
#62803 Re: Sirija vol. 2
WOW. Raskrinkani su. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
- salik79
#62804 Re: Sirija vol. 2
Ma kad je od Francuza onda ne boli

- insomnia78
#62805 Re: Sirija vol. 2
Cekaj, stvarno poredis novinarsku omasku sa bombom na glavu?
- salik79
#62806 Re: Sirija vol. 2
Znas ti dobro "gde si deda..." sta ja poredim.
- Krokodajl
#62807 Re: Sirija vol. 2
Šta očekivati od naroda što su mu iste boje ko i u Srpske zastavesalik79 wrote:Znas ti dobro "gde si deda..." sta ja poredim.
Vlah, vlah
- insomnia78
#62808 Re: Sirija vol. 2
Ti care moj, malo je reci lupetas. Ja ne mogu da vjerujem da si ozbiljno pomenuo ovo
Na temu
I mnogo ozbiljnije avijacije negobsto je to Sirijska na terenu naprave gresku pa pobiju svoje ljude
A kad tu umjesas jos i stranu armiju, razlicit jezik ulicne borbe...
Evo, ovdje opet prizivaju novu Jugoslaviju. Ustani De Gaulle da ja legnem
http://www.naslovi.net/2015-06-29/mozza ... o/15236109
Na temu
I mnogo ozbiljnije avijacije negobsto je to Sirijska na terenu naprave gresku pa pobiju svoje ljude
- Krokodajl
#62809 Re: Sirija vol. 2
Pa ja, Hej Sloveni je bila himna i za vreme režima Slobodanovog.insomnia78 wrote:Ti care moj, malo je reci lupetas. Ja ne mogu da vjerujem da si ozbiljno pomenuo ovo
Na temu
I tad je Jugoslavija bila, krnja, ali opet po mjeri Žak Širaka
Što bi reko Žerard Depardije, nas i Rusa 300 mileona
- insomnia78
#62810 Re: Sirija vol. 2

Stan' te paše i ustaše
- insomnia78
#62811 Re: Sirija vol. 2
Zar nije svojevremeno SAA il ono bijahu Rusi pogodila Hezbolah?
- salik79
#62812 Re: Sirija vol. 2
Krokodajl wrote:Šta očekivati od naroda što su mu iste boje ko i u Srpske zastavesalik79 wrote:Znas ti dobro "gde si deda..." sta ja poredim.
Vlah, vlah![]()
![]()
Ili ciji je General i Predsjednik guzni haver s Cicom, a za Titu do smrti nije htio ni cuti sto ga smaknu (i pored urgencija)...
- Kikibombona
#62813 Re: Sirija vol. 2
Nova igrica 'Insurgency' za PS4, kao pozitivce koristi kurdske borkinje!

SDF gazi ka Raki. Mapa od Saxxxove Step agencije!

Lideri arapskih plemena pruzaju podrsku SDF u ofanzivi na Raku. Cudne su ove plemenske zajednice. Prevod na eng.

SDF gazi ka Raki. Mapa od Saxxxove Step agencije!

Lideri arapskih plemena pruzaju podrsku SDF u ofanzivi na Raku. Cudne su ove plemenske zajednice. Prevod na eng.
- insomnia78
#62814 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
Ma sve go vlah. Jos zamisli francuzi ne izgovaraju slovo H ako je prvo u rijeci.salik79 wrote:Krokodajl wrote:Šta očekivati od naroda što su mu iste boje ko i u Srpske zastavesalik79 wrote:Znas ti dobro "gde si deda..." sta ja poredim.
Vlah, vlah [emoji38] [emoji38] [emoji38]
Ili ciji je General i Predsjednik guzni haver s Cicom, a za Titu do smrti nije htio ni cuti sto ga smaknu (i pored urgencija)...
Slucajnost? Mislim da ne
- Čitalac
#62815 Re: Sirija vol. 2
Priča o de Golu, Mihailoviću i Titu je, uglavnom, čista mitomanija.
Niti je de Gol poznavao Mihailovića niti je o Titu imao tako loše mišljenje.
- Challenger__
#62816 Re: Sirija vol. 2
Damask, danas:

- insomnia78
#62817 Re: RE: Re: Sirija vol. 2
Trebali su i Turke napraviti. Da i oni koga pobjede [emoji1]Kikibombona wrote:Nova igrica 'Insurgency' za PS4, kao pozitivce koristi kurdske borkinje! [emoji106]
SDF gazi ka Raki. Mapa od Saxxxove Step agencije!![]()
- salik79
#62818 Re: Sirija vol. 2
[U.S.] President [Harry] Truman in 1946 awarded Mihailovic with a medal. In 1943 [French] General Charles de Gaulle awarded Mihailovic with a medal. None of these medals were taken back."Čitalac wrote:Priča o de Golu, Mihailoviću i Titu je, uglavnom, čista mitomanija.
http://www.rferl.org/a/draza-mihailovic ... 30615.html
http://www.vecernji.hr/hrvatska/de-gaul ... zu-1007257
-
MaliDuje
#62819 Re: Sirija vol. 2
Kada vidimo kako Turci i njohovi Proksiji sa svom tehnikom prolaze u borbi sa Isilom,moram pokazati respekt zaSAA i NDF...Ipak su se oni borili protiv terorista na celoj teritoriji Sirije...
Normalno je da bez Kurda nema resenja...Samo ce osvaja je Rake biti pakao...Pravi pakao...Mnoge ce kurdske majke biti zavijene u crno...
Ovaj Insomnia je klonirani CBRT i slicni,samo sto za razliku od njih prosipa neke fore koje niko sem njega verovatno ne razume...
Basar tj sluzbe koje su kreirale celu odbranu Sirije su uradile vrhunski posao...Nisu dozvolili libijski scenario i na vreme su kvazi demokratsku revoluciju pretvorili u pro dzihadisticku revoluciju...
Da li ko zna kakvo je stanja u Zoru,da li je razbinena blokada Aerodroma?
Mislim da ce uskoro ipak Kiki biti najsretniji,jer je ocigledno da bez Kurda nema resenja ni Sirijakog niti irackog sukoba...
Normalno je da bez Kurda nema resenja...Samo ce osvaja je Rake biti pakao...Pravi pakao...Mnoge ce kurdske majke biti zavijene u crno...
Ovaj Insomnia je klonirani CBRT i slicni,samo sto za razliku od njih prosipa neke fore koje niko sem njega verovatno ne razume...
Basar tj sluzbe koje su kreirale celu odbranu Sirije su uradile vrhunski posao...Nisu dozvolili libijski scenario i na vreme su kvazi demokratsku revoluciju pretvorili u pro dzihadisticku revoluciju...
Da li ko zna kakvo je stanja u Zoru,da li je razbinena blokada Aerodroma?
Mislim da ce uskoro ipak Kiki biti najsretniji,jer je ocigledno da bez Kurda nema resenja ni Sirijakog niti irackog sukoba...
- insomnia78
#62820 Re: Sirija vol. 2
Koji si ti i dje si bio 95-e
- Čitalac
#62821 Re: Sirija vol. 2
Sve to stoji, ali sam prvenstveno mislio na bajke o nekakvom velikom prijateljstvu de Gola i Draže, iako se njih dvojica nikada nisu ni sreli.salik79 wrote:[U.S.] President [Harry] Truman in 1946 awarded Mihailovic with a medal. In 1943 [French] General Charles de Gaulle awarded Mihailovic with a medal. None of these medals were taken back."Čitalac wrote:Priča o de Golu, Mihailoviću i Titu je, uglavnom, čista mitomanija.
http://www.rferl.org/a/draza-mihailovic ... 30615.html
http://www.vecernji.hr/hrvatska/de-gaul ... zu-1007257
A što se tiče Tita, de Gol mu u januaru 1969. upućuje ove reči: "Neću propustiti, gospodine Predsjedniče, da zatražim od vas da prenesete gospodinu maršalu Brozu Titu, predsjedniku Federativne Socijalističke Jugoslavije, pozdrav moga vrlo uzvišenog i srdačnog poštovanja. Ono je upućeno borcu koji je usprkos najtežoj opasnosti, iznio pobjedu u velikom sporu svoje domovine. Upućena je državniku čiji lucidni pogledi i energična aktivnost u vanjskim poslovima odgovaraju, upravo u ovom času, onom što vlada Francuske smatra pravednim i nužnim".
No, da ne opterećujemo temu, Predrag Matvejević je napisao dobar tekst pod naslovom "De Gol-Tito-Mihailović: povijest i mit" koji toplo preporučujem.
- Maystor
#62822 Re: Sirija vol. 2
Erdogan traži od Trampa da odustane od planova da nomadi zauzmu Raku. Tramp kaže da će razmisliti. Zapetljano je, Turska je previše važna, čak i Americi, a sultan od papira gubi živce.
Btw novi šef CIAe tajno posjetio Tursku.
Btw novi šef CIAe tajno posjetio Tursku.
- Kikibombona
#62823 Re: Sirija vol. 2
Evo kako ISIL stakori vide bitku za al-Bab!

Al' sto jes' jes', dobri su borci, koliko god poremeceni bili. Kakva se sila srucila na njih i oni se opet bore. Da smo mi u ovakvoj poziciji, da nas svi ovi napadaju, predali bi se u roku odmah ili pobjegli glavom bez obzira. Hvalimo se da smo mudo nekakvo, to mi bude najsmjesnije...
Srbi iz Krajine razgulise nakon malo jaceg napada, ovi ludjaci se bore bukvalno protiv cijelog svijeta, do smrti.
Vec godinama im na glavu padaju sve moguce bombe, a oni ne posustaju, moral na vrhuncu. Jebo me svak ako kontam.
Americki i britanski specijalci koji 'rade' oko Mosula kazu da su ISILovci potpune budale i da se u 99% slucajeva bore do smrti. Mozda nisu najvjestiji borci, sigurno nisu, ali su motivisani maksimale. Koja bi vojska ovo trpila osim ovih budala? Nijedna. Niko ne bi pristao na ovako neravnopravnu borbu.
A evo kako se ubija po njima. Ovo je snimak od 02. januara. Turci su za par dana razorili grad. Sada je jos gore.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 4803555328
Al' mora se reci da su dzihadisticki kmetovi veoma losi borci. Oni bez turskih kopnenih snaga metra ne bi mogli napredovati. Ne bi uzeli al-Bab za 200 godina. Sta nam ovo govori!?? Bez Nusre kao ofanzivne ostrice, oni su nemocni bilo sta napraviti. Sve dosadasnje uspjehe duguju Nusri, koja je svaku vazniju ofanzivu iznijela na svojim ledjima. To su ludaci na nivou ISILa. Nije nikakvo cudo da ovu tzv. 'FSA' vec godinama sutaju kako im se prohtije. Na jedan 'tekbir', tzv. 'FSA' polaze oruzje i bjezi ka Gaziantepu.
A Turcima se ne ide nikako u al-Bab. I oni su dosli sa sprintericama. Na ISIL-ov juris hvataju se noge. Nisu sposobni kao Americani i Britanci, a nisu vala ni placeni. Za 400e ostaviti glavu ili dio tijela u al-Babu, ne isplati se. ISIL-ov borac 1v1 jede turskog za dorucak. Zato Turci moraju al-Bab pretvoriti u prah i pepeo, pa se usetati u mrtav grad. To im je sansa.

Al' sto jes' jes', dobri su borci, koliko god poremeceni bili. Kakva se sila srucila na njih i oni se opet bore. Da smo mi u ovakvoj poziciji, da nas svi ovi napadaju, predali bi se u roku odmah ili pobjegli glavom bez obzira. Hvalimo se da smo mudo nekakvo, to mi bude najsmjesnije...
Americki i britanski specijalci koji 'rade' oko Mosula kazu da su ISILovci potpune budale i da se u 99% slucajeva bore do smrti. Mozda nisu najvjestiji borci, sigurno nisu, ali su motivisani maksimale. Koja bi vojska ovo trpila osim ovih budala? Nijedna. Niko ne bi pristao na ovako neravnopravnu borbu.
A evo kako se ubija po njima. Ovo je snimak od 02. januara. Turci su za par dana razorili grad. Sada je jos gore.
https://twitter.com/worldonalert/status ... 4803555328
Al' mora se reci da su dzihadisticki kmetovi veoma losi borci. Oni bez turskih kopnenih snaga metra ne bi mogli napredovati. Ne bi uzeli al-Bab za 200 godina. Sta nam ovo govori!?? Bez Nusre kao ofanzivne ostrice, oni su nemocni bilo sta napraviti. Sve dosadasnje uspjehe duguju Nusri, koja je svaku vazniju ofanzivu iznijela na svojim ledjima. To su ludaci na nivou ISILa. Nije nikakvo cudo da ovu tzv. 'FSA' vec godinama sutaju kako im se prohtije. Na jedan 'tekbir', tzv. 'FSA' polaze oruzje i bjezi ka Gaziantepu.
A Turcima se ne ide nikako u al-Bab. I oni su dosli sa sprintericama. Na ISIL-ov juris hvataju se noge. Nisu sposobni kao Americani i Britanci, a nisu vala ni placeni. Za 400e ostaviti glavu ili dio tijela u al-Babu, ne isplati se. ISIL-ov borac 1v1 jede turskog za dorucak. Zato Turci moraju al-Bab pretvoriti u prah i pepeo, pa se usetati u mrtav grad. To im je sansa.
- DuckZz
#62824 Re: Sirija vol. 2
Mogao bi YPG odlepršat iz Afrina.....
Prica se po nargilama.
Prica se po nargilama.
- Kikibombona
#62825 Re: Sirija vol. 2
Da, da, u koliko faza?DuckZz wrote:Mogao bi YPG odlepršat iz Afrina.....
Prica se po nargilama.
Ne mogu istjerati 2 000 ISIL stakora iz al-Baba a da istjeraju Kurde iz kurdskog Efrina, gdje su svi iznad 18 pod oruzjem! Kakva smijurija. Da si rekao Manbidz, pa i nekako...
Turci ubrzano prave zid duz granice sa Efrinom. Sto li trose milione ako ce Efrin pripasti njima?
https://mobile.twitter.com/sayed_ridha/ ... 186177?p=v
Maystor
Direktor CIA-e dolazi u zvanicnu posjetu Turskoj. Sve transparentno i najavljeno. Nije jos dosao.
I jos da dodam, aktuelni direktor CIA-e, je prije izbora na funkciju na tviteru napisao 'Erdogan je islamisticki diktator'. Kada je izabran, izbrisao je tvit, ali je tvit uslikan i sacuvan...