Telemach - ALL ABOUT 4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
hipija

#62801 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by hipija »

6 KM zbog toga što će u roku manjem od dvije godine poskupiti 2 puta po 3 KM. Znači da će jedan dio korisnika koji su potpisali ugovor na dvije godine biti obuhvaćen tim poskupljenjem.
Benq

#62802 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

aladinosmic1 wrote:Pozdrav, koji tv box preporučujete da kupim za EON? Ili da čekam od telemacha, hoće li uskoro to?
Nijedan tv box nije oficijelno podrzan od strane EON-a, ali svakako se mozes javiti kolegi na forumu @crnivrag, on ima dosta iskustva sa boxovima kao i sa unroot-om kojeg je potrebno uraditi prije instalacije EON-a jer svi android boxovi dodju rootovani.
crnivrag

#62803 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by crnivrag »

aladinosmic1 wrote:Pozdrav, koji tv box preporučujete da kupim za EON? Ili da čekam od telemacha, hoće li uskoro to?
Telemach ti neće preporučivati android box-ove, jer je aplikacija oficijelno namjenjena za mobilne i tablet uređaje, a inače ti se EON može vrtiti na bilo kom android box-u sa procesorom 1 Ghz ili većim, i RAM memorijom 1 GB ili većom.
supercali

#62804 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Benq wrote:
Nijedan tv box nije oficijelno podrzan od strane EON-a, ali svakako se mozes javiti kolegi na forumu @crnivrag, on ima dosta iskustva sa boxovima kao i sa unroot-om kojeg je potrebno uraditi prije instalacije EON-a jer svi android boxovi dodju rootovani.
Ne mora unrootovati moze ga samo maskirati da je rootovan za odredjenu aplikaciju
Benq

#62805 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

hipija wrote:6 KM zbog toga što će u roku manjem od dvije godine poskupiti 2 puta po 3 KM. Znači da će jedan dio korisnika koji su potpisali ugovor na dvije godine biti obuhvaćen tim poskupljenjem.
Naravno nista nije nemoguce, ali ces opet imati opcije kao i sada.

Sto bi rekli :

Benq

#62806 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

supercali wrote: Ne mora unrootovati moze ga samo maskirati da je rootovan za odredjenu aplikaciju
Moze i tako, ali ja bih licno isao na trajni unroot.
supercali

#62807 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Zavisi sta zeli korisnik i do njega je kako ce
m-senchy

#62808 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by m-senchy »

NEXBOX A95X 2/16GB sa 7.1 Androidom kod mene radi perfektno.
kokikol

#62809 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kokikol »

kakvi mazohisti tobe jarabi,brane telemah i opravdavaju poskupljenje kao da hljeb zarađuju u toj firmi
ČičineBrčine

#62810 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ČičineBrčine »

Telemache sta vam se desava sa signalom na podruciju hrasnog brda. Slika ne gledljiva koliko prekikida, na telefon se ne moze sporazumjeti isto prekida i to u vecernjim satima vec drugu vece zaredom kako sam bar ja primjetio.
ps. Ovo je strasno iritantno :twisted:
Benq

#62811 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Benq »

ČičineBrčine wrote:Telemache sta vam se desava sa signalom na podruciju hrasnog brda. Slika ne gledljiva koliko prekikida, na telefon se ne moze sporazumjeti isto prekida i to u vecernjim satima vec drugu vece zaredom kako sam bar ja primjetio.
Problem mozes prijaviti i pozivom preko mobitela na besplatni broj 0800 31 111
ČičineBrčine

#62812 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by ČičineBrčine »

Benq wrote:
ČičineBrčine wrote:Telemache sta vam se desava sa signalom na podruciju hrasnog brda. Slika ne gledljiva koliko prekikida, na telefon se ne moze sporazumjeti isto prekida i to u vecernjim satima vec drugu vece zaredom kako sam bar ja primjetio.
Problem mozes prijaviti i pozivom preko mobitela na besplatni broj 0800 31 111
Ubi reklama i cekanje valjda raja navalila....
Standardan odgovor se dobije grupni problem, mada meni simptomaticno u vecernjim satima je problem a danju ga nema.
O'zone
Globalni moderator

#62813 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Evo kod mene nesta i kablovske i interneta...
O'zone
Globalni moderator

#62814 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Nema još uvijek...
O'zone
Globalni moderator

#62815 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by O'zone »

Evo doš'o :mrgreen:
odmor

#62816 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

Ja mogu shvatit da nakon poskupljenja mozemo smanjiti paket, zapravo mi raskidamo stari ugovor i pravimo novi ugovor i time se ponovo vezemo na 12 ili 24 mjeseca. Ono sto ne mogu shvatit je da u tom slucaju kao ne dobijamo nikakve benefite???
Evo primjer konkretan.. Mufid koristi TG 6godina.. i svaki put kad sklapa novi ugovor na 24mjeseca dobije benefite. Rifet koristi TGF 6godina i sad hoce da predje na "Mufidov" paket i sad on nema benefite??? Ne znan u ovoj varijanti nije korektno prema Rifetu. Godinama je placo jaci paket. Izgleda da je Rifetu najpametnije da skroz iskljuci Telemach i da ga ponovo prikljuci na Kasemu, zenu mu. Rifet bi naravno kao nosioc stanarskog prava bio saglasan da postanarka Kasema uvede telemach usluge.
diablobih

#62817 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by diablobih »

Dobija benefite uvijek, koji god paket izabrao.
odmor

#62818 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by odmor »

diablobih wrote:Dobija benefite uvijek, koji god paket izabrao.
Mislim da su neki pisali da kad prelazis s veceg na manji da ne dobijas. To sto ti kazes izgleda mi logicnije.
Rugafet

#62819 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Rugafet »

Ja mislim da Rifet dobije benefite ako predje na Mufidov paket, ne mora uplitat Kasemu u semu
supercali

#62820 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by supercali »

Ja sam za te benefite shvatio da ih dobijes ako se izboris za njih i naravno koliko ih dobijes zavisi od tebe
agent_zero

#62821 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by agent_zero »

@telemach

Nikad mi niste odgovorili, planirate li sad uvesti duo net light paket, jer meni je preskupo ovo kako će biti od 1.4. za duo net paket.
rolltroll

#62822 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by rolltroll »

pa valjda ste iz cijele ove rasprave bar nesto zakljucili. ne treba potpisivati nikakve ugovore jer je telemachu to najbitnije i na osnovu svih potpisanih ugovora oni kalkulacije prave. usluga ce i dalje poskupljivati a vi se i dalje radujete tzv benefitima jer to vam je klasicno zamazivanje ociju. najvecu kaznu koju mozete dati telemachu jeste nepotisivati novi, pa cak ni manji ugovor. licno cu preci na manji paket u odnosu na trenutni koji koristim i potpisati samo na godinu a nakon toga necu nista vise potpisivati. ukoliko opet poskupe, opet idemo na nizi paket a do tada se nadam da ce se pojaviti i konkurencija. samo konkurencija moze ovaj bezobrazluk zaustaviti.
Telemach

#62823 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

lion002 wrote:za Telemach: ni nakon mjesec dana aplikacija-usluga UNIFON nije osposobljena. Još uvijek preusmjerava pozive na pozivatelja. Kada nazovem kuću-fiksni broj, zvoni meni - aplikacija zove samu sebe /uključeno preusmjeravanje kod vas.
@lion002,
Navedeno je uobičajena pojava. Prilikom pozivanja na fiksni telefon na istom je preusmjerenje kao i na Unifon i zvonit će sve dok pozivatelj ne odgovori na poziv, na fiksni ili Unifon. Možete nam dostaviti broj na koji ste dostupni kako bismo izvršili potrebna podešavanja.
kakotakonikako

#62824 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by kakotakonikako »

rolltroll wrote:pa valjda ste iz cijele ove rasprave bar nesto zakljucili. ne treba potpisivati nikakve ugovore jer je telemachu to najbitnije i na osnovu svih potpisanih ugovora oni kalkulacije prave. usluga ce i dalje poskupljivati a vi se i dalje radujete tzv benefitima jer to vam je klasicno zamazivanje ociju. najvecu kaznu koju mozete dati telemachu jeste nepotisivati novi, pa cak ni manji ugovor. licno cu preci na manji paket u odnosu na trenutni koji koristim i potpisati samo na godinu a nakon toga necu nista vise potpisivati. ukoliko opet poskupe, opet idemo na nizi paket a do tada se nadam da ce se pojaviti i konkurencija. samo konkurencija moze ovaj bezobrazluk zaustaviti.
:thumbup:
Rugafet wrote:Ja mislim da Rifet dobije benefite ako predje na Mufidov paket, ne mora uplitat Kasemu u semu
Mora, kako bi se onda Kasema osjecala da je v(L)azna. A to je Rifetu itekako vazno, jer odavno sumnja da tu Mufid nesto petlja .... :mrgreen:
Telemach

#62825 Re: Telemach - ALL ABOUT 4

Post by Telemach »

soul_eclipse wrote:Telemach molim vas ako mozete da mi uradite restart modema tj promjenite ip,dodijelili ste mi ip prosli put koja se nalazi na crnoj listi.Ja sam nocas ostavio citavu noc iskljucen ruter iz zida sve iskljucio hah i nije se promjenilo.

Eto samo to bi vas zamolio jer vrlo mi je vazno a vama je to sekunda posla :)

Lijep pozdrav.
@soul_eclipse,
Završeno :)
Locked