Da li su bolji ili ne, ne znam, kao da je bitno? Cinjenica je da se treba pogledati u ogledalo i uperiti prst u ono sto se vidi. No hej, ko ce to uraditi? Nko, nije do mene, nisam nadlezan i tako to.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
adnante
#62776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#62777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
ja bih volio da se krenu stotine tisuća srbijanaca naseljavati u BiH pa da vidim ove bh liberale koji se ne bude zbog migranata po europi
niko nije bolji od europljana i država koje su oni napravili
sto kina i japan te perzija nisu stupili na mjesec 200 godina nakon sto su formirali svoju državu na ledini
sto kina i japan te perzija nisu stupili na mjesec 200 godina nakon sto su formirali svoju državu na ledini
- dječak sa šibicama
- dr_Evil
#62779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znas ti druze Truba odlicno da se kolo uspjesnosti okrece i pomjera s istoka na zapad i obrnuto svako par stoljeca. Nekad je Bagdad bio centar znanosti i umjetnosti - kao samo jedan od primjera pomjeranja. Mi mozda zivimo pocetak kraja Washingtona kao prijestolnice Zapadnog Carstva, a vjerovatno ni nasi unuci nece vidjeti kraj tog procesa. Da ti je neko za vrijeme opijumskih ratova rekao da ce Kina biti druga sila svijeta tesko da bi imalo smisla.Truba wrote: ↑12/06/2026 13:16 ja bih volio da se krenu stotine tisuća srbijanaca naseljavati u BiH pa da vidim ove bh liberale koji se ne bude zbog migranata po europi
sto kina i japan te perzija nisu stupili na mjesec 200 godina nakon sto su formirali svoju državu na ledini![]()
200 godina nakon formiranja na ledini ne znaci mnogo kad preuzmes sve od tada najjaceg carstva svijeta. Mozemo to uporediti s razvojem Njemacke nakon 2 svjetskog rata... Tja, s tim recenim da danas niko nije bolji od sjeverozapadnih Europljana i njihov izdanaka se slazem.
Last edited by dr_Evil on 12/06/2026 13:25, edited 1 time in total.
- Truba
#62780 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
to je moj jaran 1996 rekao i nagovijestio da ce australija biti top topova
tada je 2-3 iz razreda emigriralo tamo
ali vidimo imaju problema
hehe
kako carstva propadaju mislim da ljudi nisu ni svjesni
samo se jedno jutro njihova djeca probude i skontaju da zive u rupi a ne carstvu
tada je 2-3 iz razreda emigriralo tamo
ali vidimo imaju problema
kako carstva propadaju mislim da ljudi nisu ni svjesni
samo se jedno jutro njihova djeca probude i skontaju da zive u rupi a ne carstvu
- dječak sa šibicama
#62781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Obrni okreni, zapadni svijet ce uvijek gospodariti planetom. Zasto, zato sto postoji razlog zasto je Europa kolonizirala druge a ne oni Europu, i zasto oni i danas koriste resurse drugih.
Glava.
Glava.
- Truba
#62782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
framasonima odgovara status kvo jer oni kao paraziti civilizacije i crvi ruju granu na kojoj sjede ali ne dozvoljavaju drugim granama da procvjetaju tojest deblima...tako da ce jos dugo amerika biti amerika 
- tramvajtrojka
#62783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hajmo dns malo da odmorimo od prozivanja jednih drugih da uživamo u ovom današnjem danu
, i da gledamo mudojed komsija i susjeda posebno njihovo snebivanje koliko nas ima

- Truba
#62784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
i nogomet je izmisljen da zamajava mase kao i film i serije od ključnih stvari dok milijarde prolaze ispod radara i 30-ak ratova se odvija 
ali eto nek ti bude

ali eto nek ti bude
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#62785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
to je isto kao da pitaš što Šefild ne uzima ligu prvaka ko Čelzi.Truba wrote: ↑12/06/2026 13:16 ja bih volio da se krenu stotine tisuća srbijanaca naseljavati u BiH pa da vidim ove bh liberale koji se ne bude zbog migranata po europi
sto kina i japan te perzija nisu stupili na mjesec 200 godina nakon sto su formirali svoju državu na ledini![]()
Čelzi kupio milijarder i pokupovo šta je stigo.
tako i SAD. osnovali se, ubacili parolu da su zemlja prilika, pokupili sve što valja i odletili na mjesec.
- dječak sa šibicama
#62786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Amerika je velesila jer je bogata zemlja, dva okeana, ravnice, planine, 4 velike rijeke = plovni putevi, imaju sve od ruda nafte plina zitarica povrca, najplodnija zemlja na planeti uz ukrajinsku - kalifornija.
I najvaznije, inteligencija. Nece Burundi nikoga okupirati, osim slabije pleme od sebe.
I najvaznije, inteligencija. Nece Burundi nikoga okupirati, osim slabije pleme od sebe.
- Truba
#62787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
najbogatija zemlja je rusija
bitno je uređenje zemlje i naravno klima te radna etika
bitno je uređenje zemlje i naravno klima te radna etika
- vee-jay
#62788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Inteligencija?!?dječak sa šibicama wrote: ↑12/06/2026 13:53 Amerika je velesila jer je bogata zemlja, dva okeana, ravnice, planine, 4 velike rijeke = plovni putevi, imaju sve od ruda nafte plina zitarica povrca, najplodnija zemlja na planeti uz ukrajinsku - kalifornija.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije samo glava ali jeste i glava.dječak sa šibicama wrote: ↑12/06/2026 13:28 Obrni okreni, zapadni svijet ce uvijek gospodariti planetom. Zasto, zato sto postoji razlog zasto je Europa kolonizirala druge a ne oni Europu, i zasto oni i danas koriste resurse drugih.
Glava.
-
adnante
- dječak sa šibicama
#62791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma jok, oni su glupi, a bosanci pametni.
- Point.
#62792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne smetaju ti Dragan Čović i Milorad Dodik koji su sličan ako ne i duži broj godina konstanta na vodećim mjestima u državi i čiji potezi i odluke imaju puno veći odraz na tvoj život kao i na državu u cjelini?Dr Arsla wrote: ↑12/06/2026 10:12 Osim što smo ograničeni na etničke torove isto tako smo ograničeni i na stranačke torove. Pa većina onih koji podržaju npr. DF ne vidi problem što je Željko konstanta 30 godina. Logika je, neka ga naš je. Isto tako razmišlja SDA ovca po pitanju Genjca ili Šefika Džaferovića. Isto je i u Snsd i ostalim strankama.
U USA kakav god da je dobar ili nije dobar Predsjednik po Ustavu može biti dva puta biran i to je to. Politička penzija buraz ide. Kod nas ŽK bude dva mandata zaredom tj. 8 godina u Predsjedništvu, zatim nema pravo u Predsjedništvo ali ga daj 4 godine u državni Parlament pa onda opet 8 godina u Predsjedništvo i tako redom. Sve do smrti, lezi hljebe da te jedem.
- Point.
#62793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vjerovao sam da su ameri pametni ljudi ali onda izabraše onu lažljivu narandžastu stuhu za predsjednika. Dvaput.
- hilmija frlj
- Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine
#62794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tamo neka njiva, tamo neka rijeka, tamo neka državna televizija.
Jedva čekam oktobar da vam trag zatru. Amin
Jedva čekam oktobar da vam trag zatru. Amin
-
Dr Arsla
#62795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pročitaj bolje. Navedeno je i u ostalim strankama. Ne može se svaka stranka i njihove konstante navoditi. Post bi bio ko teravija. Treba Ustavom i Zakonom ograničiti da jedna persona može biti maksimalno 8 godina tj. dva mandata i da nema više pravo biti izabran za bilo šta. Tamam da je od zlataPoint. wrote: ↑12/06/2026 16:29Ne smetaju ti Dragan Čović i Milorad Dodik koji su sličan ako ne i duži broj godina konstanta na vodećim mjestima u državi i čiji potezi i odluke imaju puno veći odraz na tvoj život kao i na državu u cjelini?Dr Arsla wrote: ↑12/06/2026 10:12 Osim što smo ograničeni na etničke torove isto tako smo ograničeni i na stranačke torove. Pa većina onih koji podržaju npr. DF ne vidi problem što je Željko konstanta 30 godina. Logika je, neka ga naš je. Isto tako razmišlja SDA ovca po pitanju Genjca ili Šefika Džaferovića. Isto je i u Snsd i ostalim strankama.
U USA kakav god da je dobar ili nije dobar Predsjednik po Ustavu može biti dva puta biran i to je to. Politička penzija buraz ide. Kod nas ŽK bude dva mandata zaredom tj. 8 godina u Predsjedništvu, zatim nema pravo u Predsjedništvo ali ga daj 4 godine u državni Parlament pa onda opet 8 godina u Predsjedništvo i tako redom. Sve do smrti, lezi hljebe da te jedem.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#62796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Procitaj Guns, germs and steel
- Point.
#62797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To bi bilo idealno.Dr Arsla wrote: ↑12/06/2026 17:25Pročitaj bolje. Navedeno je i u ostalim strankama. Ne može se svaka stranka i njihove konstante navoditi. Post bi bio ko teravija. Treba Ustavom i Zakonom ograničiti da jedna persona može biti maksimalno 8 godina tj. dva mandata i da nema više pravo biti izabran za bilo šta. Tamam da je od zlataPoint. wrote: ↑12/06/2026 16:29Ne smetaju ti Dragan Čović i Milorad Dodik koji su sličan ako ne i duži broj godina konstanta na vodećim mjestima u državi i čiji potezi i odluke imaju puno veći odraz na tvoj život kao i na državu u cjelini?Dr Arsla wrote: ↑12/06/2026 10:12 Osim što smo ograničeni na etničke torove isto tako smo ograničeni i na stranačke torove. Pa većina onih koji podržaju npr. DF ne vidi problem što je Željko konstanta 30 godina. Logika je, neka ga naš je. Isto tako razmišlja SDA ovca po pitanju Genjca ili Šefika Džaferovića. Isto je i u Snsd i ostalim strankama.
-
BAK-eV
-
BAK-eV
#62799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma nek si ti prozvao Komsica a naveo ostale.Dr Arsla wrote: ↑12/06/2026 17:25Pročitaj bolje. Navedeno je i u ostalim strankama. Ne može se svaka stranka i njihove konstante navoditi. Post bi bio ko teravija. Treba Ustavom i Zakonom ograničiti da jedna persona može biti maksimalno 8 godina tj. dva mandata i da nema više pravo biti izabran za bilo šta. Tamam da je od zlataPoint. wrote: ↑12/06/2026 16:29Ne smetaju ti Dragan Čović i Milorad Dodik koji su sličan ako ne i duži broj godina konstanta na vodećim mjestima u državi i čiji potezi i odluke imaju puno veći odraz na tvoj život kao i na državu u cjelini?Dr Arsla wrote: ↑12/06/2026 10:12 Osim što smo ograničeni na etničke torove isto tako smo ograničeni i na stranačke torove. Pa većina onih koji podržaju npr. DF ne vidi problem što je Željko konstanta 30 godina. Logika je, neka ga naš je. Isto tako razmišlja SDA ovca po pitanju Genjca ili Šefika Džaferovića. Isto je i u Snsd i ostalim strankama.
Borba za vlast i njive, jel te?
- muha_sa
#62800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017483911871
Đuro Kesić
POTPIŠI I ŠUTI, NE ČAČKAJ, GLAVU ĆEŠ IZGUBITI!
Glava je još uvijek na ramenima, ćutati ne umijem, čačkati je ako ništa drugo – zabavno, a ako je u interesu istine i države, onda je i korisno.
„Federalni revizori tokom kontrole poslovanja Ureda predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare utvrdili su određene nepravilnosti vezane za evidentiranje službenog vozila i raspodjelu budžetskih sredstava.
U izvještaju se navodi da je u poslovnim knjigama evidentiran automobil Audi A8 4.2 Quattro, čija je nabavna vrijednost iznosila 157.679 KM. Međutim, revizijom je utvrđeno da vozilo nije u funkciji, da je u potpunosti amortizirano te da nije u vlasništvu institucije u kojoj je evidentirano.“
Mediji su sa puno pompe (s pravom) ovih dana objavili vijest pod naslovom „HOĆE LI NEKO ZA OVO ODGOVARATI? POGLEDAJTE ŠTA SU SVE REVIZORI PRONAŠLI KOD PREDSJEDNICE FEDERACIJE BIH“.
Udarna igla je na AUDI 8 Qvatro koji se vodi kao imovina Ureda Predsjednice, a koji (navodno ) ne postoji.
Eto, ja tvrdim da postoji i da Lidija Bradara nema veze sa postojanjem tog auta, ali ima veze sa zataškavanjem istine o tom autu.
Kako ja to znam?
Pa tako što sam bio neko vrijeme šef kabineta Predsjednika Federacije Živka Budimira. Istina, svega par mjeseci i opet točno na prelazu iz 2014. na 2015. godinu, i što sam kao takav pokušao razriješiti taj Gordijev, slobodno čitajte hadezeovski kriminalni čvor. I nisam uspio do kraja, jer mi je istekao mandat. Ali, pođimo redom.
Kao šef kabineta imao sam obavezu te godine potpisati popisne liste Ureda Predsjednika, ali sam odbio to uraditi dok ne raščistim situaciju oko auta AUDI 8 qvatro koje se nalazilo na popisu (naše) imovine, a u stvarnosti to auto uopće nije postojalo. Bar sam tada tako mislio. Savjetovano mi je od „prijatelja“ da to potpišem kao i svi drugi prije mene i da ćutim, a kada sam i to odbio, išlo se do toga da sam dobronamjerno savjetovan kako zbog toga mogu i glavu izgubiti. Tvrdoglav kakav jesam (a valjda i pošten) i to sam glat odbio. Naprotiv, riješio sam taj slučaj riješiti do kraja i zauvijek. Cilj mi nije bio nekoga optužiti i otjerati u zatvor, nego zakonito i pravno taj slučaj dovesti do kraja i riješiti se vozila koje „ne postoji“ a opet postoji u popisnim knjigama. Saznao sam da to auto i fizički postoji i ne samo papirnato i da se nalazi u garaži Skupštine BiH. Otišao sam tamo (sa svjedokom) i pronašao to vozilo, uslikao ga nekoliko puta i evo pokazujem vam te fotografije. Dakle, slika je sa kraja 2014. Da li se to vozilo još uvijek tamo nalazi, ne znam? Potom sam otišao u jednu, pa u drugu i na kraju u treću policijsku stanicu koja je bila nadležna za taj rajon i ta djela. Primio me jedan inspektor i razgovarali smo u četiri oka. Ponio sam popisnu listu i objasnio što želim učiniti. Nisam ni dovršio svoju priču, on me prekinuo i rekao, prepričavam, „ah, znam, to je ono ukradeno auto, već sam upoznat s tim“. Nadalje je rekao i ovo: „jesi li siguran da želiš to istjerati na čistac. Opasno je. Glava se može izgubiti?“. Prenerazio sam se na te njegove riječi, ali sam mrtav hladan odgovorio da želim po svaku cijenu to istražiti i taj „slučaj“ zaključiti, a da usput Država odradi svoje. Pitao sam još, da li je siguran da je to ukradeno auto, kad ja znam se ono nalazi u garaži Skupštine BiH na garažnom mjestu broj 37, on me još jednom šokirao odgovorom da to nije jedino auto koje je ukradeno i da je, pazite sada, na stotine takvih auta ukradeno u Zapadnoj Evropi za potrebe, vojske i politike Hrvatske, pa su neka, kao darovi završili i u Herceg Bosnoj. I taj nesretni AUDI 8. Još za vrijeme Predsjednika Federacije Vladimira Šoljića. Dakle, taj Audi je, po njegovoj priči, ukraden, poklonjen na korištenje Predsjedniku Federacije, nije imao uredne papire, (greškom) je upisan na popisu, nije bio vlasništvo Ureda pa ga se tako ured nije ni mogao pravno riješiti, ni prodati (nije njihov), ni pokloniti (nije njihov), ni rashodovati (nije njihov), a opet je samo njihov jer se nalazi na popisnim listama. Ispada komplicirano, ali je u suštini vrlo jednostavno. Fora je bila Predsjednika Federacije dobiti se takvog auta, vozakati se njime neposredno poslije rata, ali vjerojatno nije računao da sve ima svoj kraj, pa tako i njegov mandat ali i to vozilo. Od tada do danas, Predsjednici Federacije iz HDZ su bili : Vladimir Šoljić, Ivo Andrić Lužanski,Niko Lozančić, Borjana Krišto, Marinko Čavara i sada je Lidija Bradara. Od drugih stranaka, Predsjednici su još bili: Ejup Ganić i Safet Halilović iz SDA, Karlo Filipović (SDP) te Živko Budimir (SPP). Svi do jednoga, vjerojatno, osim mene samo su potpisivali popisne liste i (mudro) ćutali. Tako je to krajem godine uradio i Ured Predsjednice Lidije Bradare. I tu je njena krivica. Zataškavala je ono što su uradili njeni daleki prethodnici. „ZNA SE“, eto zna se. Hoće li DRŽAVA konačno raditi svoj posao? ZNA SE, neće još dugo, ali uvjeren sam da hoće jednoga dana. Ako sam Državi pomogao ovim prilogom bit ću sretan, a ako i nisam, opet sam sretan jer sam makar iskreno i s najboljim namjerama sve to pokušao.
I da ne zaboravim, jedno takvo auto je bilo i u institucijama Županije Posavske.

Đuro Kesić
POTPIŠI I ŠUTI, NE ČAČKAJ, GLAVU ĆEŠ IZGUBITI!
Glava je još uvijek na ramenima, ćutati ne umijem, čačkati je ako ništa drugo – zabavno, a ako je u interesu istine i države, onda je i korisno.
„Federalni revizori tokom kontrole poslovanja Ureda predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare utvrdili su određene nepravilnosti vezane za evidentiranje službenog vozila i raspodjelu budžetskih sredstava.
U izvještaju se navodi da je u poslovnim knjigama evidentiran automobil Audi A8 4.2 Quattro, čija je nabavna vrijednost iznosila 157.679 KM. Međutim, revizijom je utvrđeno da vozilo nije u funkciji, da je u potpunosti amortizirano te da nije u vlasništvu institucije u kojoj je evidentirano.“
Mediji su sa puno pompe (s pravom) ovih dana objavili vijest pod naslovom „HOĆE LI NEKO ZA OVO ODGOVARATI? POGLEDAJTE ŠTA SU SVE REVIZORI PRONAŠLI KOD PREDSJEDNICE FEDERACIJE BIH“.
Udarna igla je na AUDI 8 Qvatro koji se vodi kao imovina Ureda Predsjednice, a koji (navodno ) ne postoji.
Eto, ja tvrdim da postoji i da Lidija Bradara nema veze sa postojanjem tog auta, ali ima veze sa zataškavanjem istine o tom autu.
Kako ja to znam?
Pa tako što sam bio neko vrijeme šef kabineta Predsjednika Federacije Živka Budimira. Istina, svega par mjeseci i opet točno na prelazu iz 2014. na 2015. godinu, i što sam kao takav pokušao razriješiti taj Gordijev, slobodno čitajte hadezeovski kriminalni čvor. I nisam uspio do kraja, jer mi je istekao mandat. Ali, pođimo redom.
Kao šef kabineta imao sam obavezu te godine potpisati popisne liste Ureda Predsjednika, ali sam odbio to uraditi dok ne raščistim situaciju oko auta AUDI 8 qvatro koje se nalazilo na popisu (naše) imovine, a u stvarnosti to auto uopće nije postojalo. Bar sam tada tako mislio. Savjetovano mi je od „prijatelja“ da to potpišem kao i svi drugi prije mene i da ćutim, a kada sam i to odbio, išlo se do toga da sam dobronamjerno savjetovan kako zbog toga mogu i glavu izgubiti. Tvrdoglav kakav jesam (a valjda i pošten) i to sam glat odbio. Naprotiv, riješio sam taj slučaj riješiti do kraja i zauvijek. Cilj mi nije bio nekoga optužiti i otjerati u zatvor, nego zakonito i pravno taj slučaj dovesti do kraja i riješiti se vozila koje „ne postoji“ a opet postoji u popisnim knjigama. Saznao sam da to auto i fizički postoji i ne samo papirnato i da se nalazi u garaži Skupštine BiH. Otišao sam tamo (sa svjedokom) i pronašao to vozilo, uslikao ga nekoliko puta i evo pokazujem vam te fotografije. Dakle, slika je sa kraja 2014. Da li se to vozilo još uvijek tamo nalazi, ne znam? Potom sam otišao u jednu, pa u drugu i na kraju u treću policijsku stanicu koja je bila nadležna za taj rajon i ta djela. Primio me jedan inspektor i razgovarali smo u četiri oka. Ponio sam popisnu listu i objasnio što želim učiniti. Nisam ni dovršio svoju priču, on me prekinuo i rekao, prepričavam, „ah, znam, to je ono ukradeno auto, već sam upoznat s tim“. Nadalje je rekao i ovo: „jesi li siguran da želiš to istjerati na čistac. Opasno je. Glava se može izgubiti?“. Prenerazio sam se na te njegove riječi, ali sam mrtav hladan odgovorio da želim po svaku cijenu to istražiti i taj „slučaj“ zaključiti, a da usput Država odradi svoje. Pitao sam još, da li je siguran da je to ukradeno auto, kad ja znam se ono nalazi u garaži Skupštine BiH na garažnom mjestu broj 37, on me još jednom šokirao odgovorom da to nije jedino auto koje je ukradeno i da je, pazite sada, na stotine takvih auta ukradeno u Zapadnoj Evropi za potrebe, vojske i politike Hrvatske, pa su neka, kao darovi završili i u Herceg Bosnoj. I taj nesretni AUDI 8. Još za vrijeme Predsjednika Federacije Vladimira Šoljića. Dakle, taj Audi je, po njegovoj priči, ukraden, poklonjen na korištenje Predsjedniku Federacije, nije imao uredne papire, (greškom) je upisan na popisu, nije bio vlasništvo Ureda pa ga se tako ured nije ni mogao pravno riješiti, ni prodati (nije njihov), ni pokloniti (nije njihov), ni rashodovati (nije njihov), a opet je samo njihov jer se nalazi na popisnim listama. Ispada komplicirano, ali je u suštini vrlo jednostavno. Fora je bila Predsjednika Federacije dobiti se takvog auta, vozakati se njime neposredno poslije rata, ali vjerojatno nije računao da sve ima svoj kraj, pa tako i njegov mandat ali i to vozilo. Od tada do danas, Predsjednici Federacije iz HDZ su bili : Vladimir Šoljić, Ivo Andrić Lužanski,Niko Lozančić, Borjana Krišto, Marinko Čavara i sada je Lidija Bradara. Od drugih stranaka, Predsjednici su još bili: Ejup Ganić i Safet Halilović iz SDA, Karlo Filipović (SDP) te Živko Budimir (SPP). Svi do jednoga, vjerojatno, osim mene samo su potpisivali popisne liste i (mudro) ćutali. Tako je to krajem godine uradio i Ured Predsjednice Lidije Bradare. I tu je njena krivica. Zataškavala je ono što su uradili njeni daleki prethodnici. „ZNA SE“, eto zna se. Hoće li DRŽAVA konačno raditi svoj posao? ZNA SE, neće još dugo, ali uvjeren sam da hoće jednoga dana. Ako sam Državi pomogao ovim prilogom bit ću sretan, a ako i nisam, opet sam sretan jer sam makar iskreno i s najboljim namjerama sve to pokušao.
I da ne zaboravim, jedno takvo auto je bilo i u institucijama Županije Posavske.