Zato što još nismo dosegli taj level demokracije. Nema političkog i demokratskog obrazovanja ni kod političkih subjekata i kandidata, ali ni kod običnog naroda tj. glasača. Naša su općinska i gradska vijeća danas više kao pijaca, pa gdje ko ponudi više.sumirprimus wrote: ↑24/09/2024 12:52razumijem, i slazem se, ali bih vise volio da je otvorenije kao na utakmici, bar da se zna.i u cemu je tacno danas sustinski razlika izmedju sdp i sda recimo? za sta se tacno u kontra stranu zalazu jedni u odnosu na druge?splinter wrote: ↑24/09/2024 12:50Nebitno je šta mi doživljavamo i kako opisujemo stvari.sumirprimus wrote: ↑24/09/2024 12:46 npr ja taj sdp stari grad dozivljavam kao lajt varijantu sda. sto cenga i jeste..
opet se vracamo na staru parabolu, dole su svi sda
Zato i kažem, ima tog diljem BiH. Ljudi bi ostali zapanjeni i u čudu ko sve ovih dana sjedi sa kim i dogovara koalicije i saradnju. I mislim to je ok. Politika je, jebem ga, nije utakmica.
I ovdje nisu svi SDA, govorimo o gradskoj općini koja je duže od decenije oslobođena okova SDA, najduže u kantonu Sarajevo.
Znam da zvuči paradoksalno, ali koalicije ne moraju bii loše (iako to tako u nekoh situaciji izgleda) ako će npr dati stabilnost općinskom vijeću i ako će sastav tog vijeća biti koliko toliko kvalitetan. Ideološki su neke stvari nespojive ali u praksi funkcionišu.
A Željko je majstor zanata, taj će nastojati svim silama da pozicionira svoju organizaciju (za mene to nije politička partija) na što više mjesta, u ovom slučaju vijeća, ne birajući sredstva.