Mislim da u Lukavici zatamnjuju RTS kao i u ostatku RS. To znam da provjereno rade najveći operateri (mtel , Elta, Blic), čak i neke serije zatamnjuju. Što se tiče HRT-a u područjima sa većinskim hrvatskim stanovništvom, HRT je uglavnom otključan.tutku wrote:Druga je stvar sto je u ovoj drzavi sve naopako pa u Kiseljaku ne zatamnjuju HRT sport, ili u Lukavici RTS sport.
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- fusion_ba
#62751 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- kokikol
#62752 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
ja nešto ne vidim da su neki drugi kanali imalo kvalitetniji od pinkova ,sve je to u 5 dkgprobook wrote:Lijeno mi brojati kanale, ako je vec uporedjivao mogao je napisati odmah koji su tokokikol wrote: šta se ti čudiš jel nešto pogrešno rekao ?Da nisu mrski pinkovi
- cincilator2012
#62753 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
(Za telemach)
Sa zakasnjenjem da pohvalim koleginicu koja me je kontaktirala, a vezano za ponudu usljed nastupajuceg poskupljenja. Ne sjecam se kako se zvala, ali je bila izuzetno ljubazna.
lp
Sa zakasnjenjem da pohvalim koleginicu koja me je kontaktirala, a vezano za ponudu usljed nastupajuceg poskupljenja. Ne sjecam se kako se zvala, ali je bila izuzetno ljubazna.
lp
- Telemach
#62754 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@cincilator2012,cincilator2012 wrote:(Za telemach)
lp
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#62755 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja samo ne kontam one pink kanale, i epg, koji je beskoristan. Ne moze cojek upratiti ništa, totalna zbrka.
Ako je puštanje pink kanala jedan od razloga poskuplhenja, pod izgovorom unaprijedjenja usluge, molim vas da mi iste iskljucite.
Ako je puštanje pink kanala jedan od razloga poskuplhenja, pod izgovorom unaprijedjenja usluge, molim vas da mi iste iskljucite.
- Telemach
#62756 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@konektovan,konektovan wrote:Ja samo ne kontam one pink kanale, i epg, koji je beskoristan. Ne moze cojek upratiti ništa, totalna zbrka.
Cijene naših usluga uskladili smo sa izmjenama, odnosno unapređenjem ponude, koja su se desile u prethodnom periodu. Naravno da se ista ne odnosi samo na 11 Pink kanala. Obogatili smo ponudu digitalne televizije sa mnoštvom novih kanala :Arena Sport kanale, u SD i HD rezoluciji, povećan broj HD kanala već u Startnom paketu (TOP, Epic drama, Pikaboo, Al Jazeera Balkans HD...). Dodali smo preko 30 kanala u osnovne Duo i Trio pakete (Fox HD, Fox Movies HD, Shosts TV HD, Nat Geo Wild HD), a u prošireni Trace Sports Stars HD, Nickelodeon HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, Animal Planet HD i The Food Network HD. Kreirali smo novu naprednu TV platformu EON.
Pripremili smo mnoštvo pogodnosti za korisnike koji žele produžiti trajanje Ugovora, kao što su paketi iz D3 ponude Arena Sport TV, Cinestar TV Premiere HD, Pink paket.
Također, uz obnovu Ugovora, možete dobiti pogodnosti u korištenju drugih usluga, telefonije i interneta. Naravno da ćemo i dalje unaprijeđivati i obogaćivati uslugu.
- beni-bu-man
#62757 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
.......i povećavati cijeneTelemach wrote:@konektovan,konektovan wrote:Ja samo ne kontam one pink kanale, i epg, koji je beskoristan. Ne moze cojek upratiti ništa, totalna zbrka.
Cijene naših usluga uskladili smo sa izmjenama, odnosno unapređenjem ponude, koja su se desile u prethodnom periodu. Naravno da se ista ne odnosi samo na 11 Pink kanala. Obogatili smo ponudu digitalne televizije sa mnoštvom novih kanala :Arena Sport kanale, u SD i HD rezoluciji, povećan broj HD kanala već u Startnom paketu (TOP, Epic drama, Pikaboo, Al Jazeera Balkans HD...). Dodali smo preko 30 kanala u osnovne Duo i Trio pakete (Fox HD, Fox Movies HD, Shosts TV HD, Nat Geo Wild HD), a u prošireni Trace Sports Stars HD, Nickelodeon HD, Discovery Showcase HD, Discovery Science HD, Animal Planet HD i The Food Network HD. Kreirali smo novu naprednu TV platformu EON.
Pripremili smo mnoštvo pogodnosti za korisnike koji žele produžiti trajanje Ugovora, kao što su paketi iz D3 ponude Arena Sport TV, Cinestar TV Premiere HD, Pink paket.
Također, uz obnovu Ugovora, možete dobiti pogodnosti u korištenju drugih usluga, telefonije i interneta. Naravno da ćemo i dalje unaprijeđivati i obogaćivati uslugu.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#62758 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja se pozalim za pink, dobijem cijeli referat.
90% toga što ste uveli, mi i ne treba, zaista. Ne znam ni na kojim kanalima se nalaze ti vaši "novi"kanali, izuzev ovoh pink-ova,....koji ne ferceraju kako treba.
90% toga što ste uveli, mi i ne treba, zaista. Ne znam ni na kojim kanalima se nalaze ti vaši "novi"kanali, izuzev ovoh pink-ova,....koji ne ferceraju kako treba.
- shape of despair
#62759 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Povećajte download i upload. Nista vam nece predstavljati a korisnica vjerovatno hoće
- Telemach
#62760 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@konektovan,konektovan wrote:Ja se pozalim za pink, dobijem cijeli referat.![]()
Ukoliko želite, javite nam se u pp. Rado ćemo Vas pozvati i odgovoriti na sve upite.
- Telemach
#62761 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@shape of despair,shape of despair wrote:Povećajte download i upload. Nista vam nece predstavljati a korisnica vjerovatno hoće
Hvala na sugestiji. Naravno da smo planirali još mnoga iznenađenja. Pratite nas i dalje
- kokikol
#62762 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
da bit će još unapređenja ali kakvih i kada ,ja trenutno ne vidim da se više išta može unaprijeditiTelemach wrote:@shape of despair,shape of despair wrote:Povećajte download i upload. Nista vam nece predstavljati a korisnica vjerovatno hoće
Hvala na sugestiji. Naravno da smo planirali još mnoga iznenađenja. Pratite nas i dalje
-
lion002
#62763 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
za Telemach: ni nakon mjesec dana aplikacija-usluga UNIFON nije osposobljena. Još uvijek preusmjerava pozive na pozivatelja. Kada nazovem kuću-fiksni broj, zvoni meni - aplikacija zove samu sebe /uključeno preusmjeravanje kod vas.
- Telemach
#62764 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Proslijedili smo kolegama na provjeru.lion002 wrote:za Telemach: ni nakon mjesec dana aplikacija-usluga UNIFON nije osposobljena. Još uvijek preusmjerava pozive na pozivatelja. Kada nazovem kuću-fiksni broj, zvoni meni - aplikacija zove samu sebe /uključeno preusmjeravanje kod vas.
-
bit101
#62765 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pitanje za telemach:
Dvogodišnji ugovor mi ističe za par mjeseci. Zbog povećanja cijena želim da se prebacim na manji paket. Zašto prilikom prebacivanja na manji paket moram da potpisem novi ugovor? Znaci vi mene sad na ovaj način prisiljavate na bar godinu dana, a sve ovo je proisteklo od vašeg povećanja cijena. Mislim da ovo nije u redu i, nisam siguran, ali mislim da ne bi ni zakonski trebalo biti dozvoljeno. Ako ste već povećali cijene, morate omogućiti da se bez problema predje na manji paket. Ne želim zbog prebacivanja da se još nešto dodatno vezem. Objasnite mi ovo, molim vas.
Očekujem odgovor. Hvala.
Dvogodišnji ugovor mi ističe za par mjeseci. Zbog povećanja cijena želim da se prebacim na manji paket. Zašto prilikom prebacivanja na manji paket moram da potpisem novi ugovor? Znaci vi mene sad na ovaj način prisiljavate na bar godinu dana, a sve ovo je proisteklo od vašeg povećanja cijena. Mislim da ovo nije u redu i, nisam siguran, ali mislim da ne bi ni zakonski trebalo biti dozvoljeno. Ako ste već povećali cijene, morate omogućiti da se bez problema predje na manji paket. Ne želim zbog prebacivanja da se još nešto dodatno vezem. Objasnite mi ovo, molim vas.
Očekujem odgovor. Hvala.
-
CooK
#62766 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
I meni je ovo apsurdno. Dignu cijene i ako ti ne godi mozes preci na nizi paket ali moras potpisati novi ugovor. Znaci oni su u win-win situaciji. Onaj ko ce ostaviti isti paket placace ga 3KM skuplje a onaj ko hoce uzeti nizi paket mora potpisati novi ugovor i vezati se sa njima duze sto znaci da ce im i placati duze. Cista win-win situacija za Telemach a pretplatnike ko
.
- Telemach
#62767 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@bit101,bit101 wrote:Pitanje za telemach:
Očekujem odgovor. Hvala.
Svi Ugovori Duo Net Grade i Trio Grande paketa su uz Ugovorno obavezivanje na 12/24 mjeseca. Korisnicima nudimo benefite uz potpisivanje novih Ugovora te ih tako nagrađujemo za lojalnost. Za sve dodatne informacije nam se možete obratiti u pp.
-
CooK
#62768 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemach nije ovdje prica o dobrovoljnoj lojalnosti nego o prelasku na paket nize vrijednosti usljed pretplatnikove nemogucnosti placanja trenutnog paketa radi vaseg poskupljenja. Fer bi bilo da se ugovor za nizi paket potpisuje do vremena kada istice trenutno validni ugovor a ne prisiljavanje korisnika da potpisuje novi ugovor sa duzim trajanjem.Telemach wrote:@bit101,bit101 wrote:Pitanje za telemach:
Očekujem odgovor. Hvala.
Svi Ugovori Duo Net Grade i Trio Grande paketa su uz Ugovorno obavezivanje na 12/24 mjeseca. Korisnicima nudimo benefite uz potpisivanje novih Ugovora te ih tako nagrađujemo za lojalnost. Za sve dodatne informacije nam se možete obratiti u pp.
-
bit101
#62769 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ja ne želim da potpisem novi ugovor, zašto bih, imam postojeći i kad mi on istekne onda ću da vidim šta cu. To je moja stvar, i ne volim se obavezivati više nego što je potrebno.
Ali ovo ste vi zakomplikovali, sa povećanjima cijena, i realno vi biste trebali ovo da riješite. Poenta mogućnosti da se predje na manji paket do kraja mjeseca i jeste da se pruzi neka alternativa onima koji neće da plaćaju veću cijenu koju ste im nametnuli. Ali ovako niste ponudili nikakvu alternativu, znači imam sad tri opcije:
1. Ostati na istom paketu i plaćati veću cijenu
2. Preci na manji paket i potpisati novi ugovor
3. Potpuno raskinuti ugovor i preci na drugog provajdera.
Ni jedna od ponuđenih stavki nije alternativa vašem povećanju cijena. I mislim da bi ovdje neko udruženje za zaštitu potrošača imalo sta reci. Ili advokat.
Ali ovo ste vi zakomplikovali, sa povećanjima cijena, i realno vi biste trebali ovo da riješite. Poenta mogućnosti da se predje na manji paket do kraja mjeseca i jeste da se pruzi neka alternativa onima koji neće da plaćaju veću cijenu koju ste im nametnuli. Ali ovako niste ponudili nikakvu alternativu, znači imam sad tri opcije:
Ni jedna od ponuđenih stavki nije alternativa vašem povećanju cijena. I mislim da bi ovdje neko udruženje za zaštitu potrošača imalo sta reci. Ili advokat.
- diablobih
#62770 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Koliko ja znam nece ti Bog pomoci, tako ti je u ugovoru, ti mozes prekinuti ako zelis bez penala, ili potpisati novi kakav god zelis ugovor. Tako ti je u ugovoru, i tu nikakav advokat ili udruzenje potrosaca ne moze nista.
- dječak sa šibicama
#62771 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
placao bih od prvog aprila, ovako cu tek od 1 januara naredne godine...aditon wrote:upravo nam je zato ovakvo stanje u državi, jer ovaj gore post nas najbolje opisuje. Tebe bi podsjetio da češ nakon tih 10 mjeseci opet plaćati račun uvećan za minimalno 3 marke jer dok ti iziđeš iz obaveznog ugovora, oni mogu, i vjerovatno će, dizati još bar jednom cijenu, ako ne i više puta. Hoće im se, može im se, a zbog takvog razmišljanja to će i ubuduće prolaziti. Ja se samo nadam, iskreno, da će sljedeće poskupljenje biti bar za 10 KM. Potrebno nam je to, vjerujte mi..dječak sa šibicama wrote:Ja sam potpisao novi ugovor, dobio od njih povlasticu da mi cijena paketa ostaje ista do nove godine dakle nema poskupljenja narednih 10 mjeseci, dobio jos neke programske benefite i ja zadovoljan. Jeste da sam opet narednih 24 mjeseca vezan ugovorom (prosli put sam potpisao prije nesto jace od godinu dana ako se dobro sjecam) ali eto izasli su u susret koliko toliko.
Nije da nas takozvane lojalne stare korisnike totalno ignorisu.
-
bit101
#62772 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Neka me neko ispravi ako griješim, ali...
Koliko se sjećam, neko je ovdje stavljao zakon koji kaže da je telemach dužan da omogući prelazak na niži paket ukoliko ne odgovara nova cijena. Dakle prelazak na niži paket. A ne prelazak na novi ugovor. To je velika razlika. I to je ono što me ovdje kopka.
Imaju li pravo ovo raditi?
Koliko se sjećam, neko je ovdje stavljao zakon koji kaže da je telemach dužan da omogući prelazak na niži paket ukoliko ne odgovara nova cijena. Dakle prelazak na niži paket. A ne prelazak na novi ugovor. To je velika razlika. I to je ono što me ovdje kopka.
Last edited by bit101 on 26/02/2018 21:28, edited 1 time in total.
-
CooK
#62773 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne moze ti pomoci ni udruzenje za zastitu potrosaca a niti advokat jer su se oni ogradili u ugovoru da imaju pravo na poskupljenje. Pravno gledano ne mozes im nista i ostaju ti samo te tri opcije koje si naveo a bas zato sto nijedna od ponudjenih opcija nije alternativa njihovom povecanju cijena ostaje gorak okus u ustima i cinjenica da su nam ga uvalili onako supacki, sa ledja(izvinjavam se na vulgarnosti).bit101 wrote:Ja ne želim da potpisem novi ugovor, zašto bih, imam postojeći i kad mi on istekne onda ću da vidim šta cu. To je moja stvar, i ne volim se obavezivati više nego što je potrebno.
- supercali
#62774 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa to je normalno ne znam kako si ti zakljucio to da ide na novi ugovor i da mora takobit101 wrote:Neka me neko ispravi ako griješim, ali...
Ti mozes i prekinuti to ako se tebi ne svidja i Telemah na temi nista nije rekao na osnovu toga
- Benq
#62775 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da imaju pravo, tako pise u uslovima poslovanja.bit101 wrote:Neka me neko ispravi ako griješim, ali...
Samim prelaskom na manji paket, trenutni ugovor se raskida i mora se potpisati novi ugovor za paket na koji zelis preci.