zateznistub wrote:matematicar_teski wrote:slucajni prolaznik wrote:Meni je neshvatljivo da 300.000 gradjana Sarajeva trpi ucjenu, drskost, bezobrazluk i kriminal vecine GRAS-ovih zaposlenika i politicka prepucavanja ministara u Vladi KS i ne izadju spontano ili organizirano na ulice i "razvali" Vladu![]()
GRASovi zaposlenici samo fursate, koriste situaciju koju im dopusta Vlada KS, i ne samo danas, vec godinama.
Jedini i iskljucivi krivac za javasluk i patnje koje trpe gradjani je nesposobna Vlada KS, koja ima nacin i metod kako da uredi sistem upravljanja u GRAS-u i ovo javno preduzece potpuno depolitizira.
Meni se cini da i GRAS, kao i druge javne firme, mnogim ministrima i njihovim strankama sluze kao sredstva za potkusurivanje, za medjusobne politicke obracune i razracunavanja. Jebe se svima njima ga to sto gradjani pjesace ili se voze u tramvajima i trolejbusima na najponizacajuci nacin, jer svi oni - ministri i birokrate Vlade svoje guzice voze u skupim budzetskim automobilima
Ne sjecam se vise je li to bilo proslu seljacku bunu, ili onu prije toga, ali mi je tako zasmetalo kada uvazeni ministar Kozadra, onako mislilacki izjavi da su formirali ekspertnu grupu "koja ce utvrditi stanje u GRASU". Mislim da je stvarno vrijeme da nam uvazeni ministar da činjenice koje je utvrdila ta expertna grupa.