SDA-All about

Post Reply
udrch

#6276 Re: SDA-All about

Post by udrch »

palermo wrote:
udrch wrote:jedina bitna razlika između SDA i SDP-a je to što su ovi iz SDA ostali principijelni da neće sa Fahrom i njegovim pitbulovima..
to je ta vaga koja je SDA donijela vraćanje 100 hiljada glasova za samo dvije godine..ništa drugo..
svako ko se sa bošnjačke strane uhvati u kolo sa Fahrom je propao..
Griješiš. Ono što je odnijelo glasove SDP-u je njihova neprincipjelnost. Ne može HDZ odjednom postati konstruktivni elemenat i prijatelj ove države, a SDA njen jedini neprijatelj. Teško je popušiti tu foru, a logički je praktički nemoguće objasniti.

Fahro je tu prilično nebitan faktor.
e jeboga ti palermo..kažeš da griješim i onda kažeš da je razlog neprincipjelnost..pa Zlatko prije izbora 2010-te nije imao većeg neprijatelja od Fahre..
prosječnom Bošnjaku se jebe za Čovićem i gdje će on biti..Hrvati imaju svoju kvotu u vlasti i neko će sjesti, jal hdz, jal neko drugi..Bošnjake više zanima ko će popuniti bošnjačku kvotu..a nakon početne euforije, Fahro se nakon što je ispao iz kombinacija da sjedne u vlast toliko okomio na sve ostale, da je na kraju proizvod bilo pljuvanje po svemu što prosječnom Bošnjaku predstavlja neku vrijednost..
Fahro je sigurno gotov, gore će proći na sljedećim izborima njegov DJL nego SBiH..
oni koji ostanu uz njega će potonuti..
ja čak mislim da će na kraju da se sruši i njegova poslovna imperija zbog ovog što je uradio baveći se politikom..ne treba zaboraviti da je toranj napravljen kreditom, siguran sam da navlači otplatu rata već odavno..avaz više ne dosnoi zaradu kao nekad..

i čisto da se zna, da ne bude da to nisam reko..nakon izbora 2014-te, vlast onoga što zovemo probosanski ili ako hoćete probošnjački blok će činiti SDA i Komšićeva stranka..mislim da će se Nosara još jednom razočarati, ali realnost je takva da je svaka druga kombinacija neizvodljiva..
palermo

#6277 Re: SDA-All about

Post by palermo »

udrch wrote: e jeboga ti palermo..kažeš da griješim i onda kažeš da je razlog neprincipjelnost..pa Zlatko prije izbora 2010-te nije imao većeg neprijatelja od Fahre..
prosječnom Bošnjaku se jebe za Čovićem i gdje će on biti..Hrvati imaju svoju kvotu u vlasti i neko će sjesti, jal hdz, jal neko drugi..Bošnjake više zanima ko će popuniti bošnjačku kvotu..a nakon početne euforije, Fahro se nakon što je ispao iz kombinacija da sjedne u vlast toliko okomio na sve ostale, da je na kraju proizvod bilo pljuvanje po svemu što prosječnom Bošnjaku predstavlja neku vrijednost..
Fahro je sigurno gotov, gore će proći na sljedećim izborima njegov DJL nego SBiH..
oni koji ostanu uz njega će potonuti..
ja čak mislim da će na kraju da se sruši i njegova poslovna imperija zbog ovog što je uradio baveći se politikom..ne treba zaboraviti da je toranj napravljen kreditom, siguran sam da navlači otplatu rata već odavno..avaz više ne dosnoi zaradu kao nekad..

i čisto da se zna, da ne bude da to nisam reko..nakon izbora 2014-te, vlast onoga što zovemo probosanski ili ako hoćete probošnjački blok će činiti SDA i Komšićeva stranka..mislim da će se Nosara još jednom razočarati, ali realnost je takva da je svaka druga kombinacija neizvodljiva..
e jebo ga ti, ja sam mjerodavni nego ti u ovom slučaju. Jer ja pripadam onom broju SDP-vih pristalica kojima više ne pada na pamet da glasuju za SDP.
Ne zbog Fahre, nego zbog činjenice da je SDP odustao od one ideje koju je makar formalno zastupao, o državi, naglašavam državi, u kojoj se svaki čovjek osjeća slobodan na svakom dijelu njene teritorije, i državi u koju korupcija nije ugrađena kao njen sistemski dio.
Nažalsot, nadam se da se nećeš naljutit na ovo što ću napisati, ali ovaj tvoj post je klasično SDA-vsko čaršijanersko viđenje naše stvarnosti. Ja ne znam ko su za tebe prosječni Bošnjaci, ali u mome okruženju prosječnog Bošnjaka vrlo interesuje odnos hrvatskih (i srpskih) stranaka) prema Bosni i Hercegovini, i slijedom toga i odnos pro-bosanskih stranaka prema ti m strankama. I opet, nažalost, bojim se da tvoj post vrlo jasno sugerira, osnovne odrednice SDA-ovske politike, koja se suštinski brine (to je valjda taj tvoj prosječni Bošnjak kojeg samo brine ko će popuniti bošnjačku kvotu) samo za svoju interesnu sferu, a za druge i ostale, po principu ima ko će za njih da birne. Rekao bih deja vu.
Ja nisam klasični antisda-ovac, ne mislim da je SDA najveće zlo ovog društva, veliki sam poštovalac Alije Izetbegovića, smatram da je uloga SDA u ratu bila iznimno značajna (uz sve kritike koje joj se sa pravom upućuju), ali politika koju ti, vjerujem nesvjesno) kroz ova dva zadnja posta promoviraš je dovela ovu zemlju u situaciju da bude taoc, srpsko-hrvatskih ( i bošnjačkih) političkih elita.
A za Fahru me se jebe, on je svakako efemerna i prolazna pojava na bh političkoj sceni. SDA nije, i kao takvu, mnogo me više interesuje politika koju će ona voditi od Fahre i njegovih rezultata.
. I pritome izbori 2014 nisu uopšte toliko bitni, može SDA dobiti koliko hoćeš glasova,ali ukoliko ona (i ne samo ona, nego svi oni sebe vole zvati probosansim strankama) ne uspostave sistem vrijednosti i principe u kojima u prvi plan stavljaju državu Bosnu i Hercegovinu i čovjeka koji kome je sudbina namijenila da ovu zemlju zove svojom domovinom ( onaj SDP-ov slogan država za čovjeka je bio pun pogodak) mi ćemo se samo vrtiti u začaranom krugu, A izbora neće nestati. Kao ni Fahra, kako god se zvali.
Banksy

#6278 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

Strahota ...

Četvrtak, 10. Januar 2013

Radićevo ubojstvo organizirao Ejub Ikić

Nakon brojnih opstrukcija, istraga o svirepoj likvidaciji Radića konačno je, poslije šesnaest godina, otkrila da nalogodavci i izvršitelji tog zločina dolaze iz istog familijarno-stranačkog kruga koji je u krajišku policiju instalirala SDA

Unatoč višemjesečnim opstrukcijama u Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću i MUP-u Unsko-sanskog kantona, inspektori Federalne uprave policije (FUP) uspjeli su, nakon gotovo šesnaest godina, riješiti misteriozno ubojstvo Bišćanina Cvijana Radića. Radić, prijeratni građevinski inspektor u Općini Bihać, posljednji je put viđen živ koncem januara 1997., kada je došao posjetiti nekadašnje radne kolege.

Prema tvrdnjama brojnih svjedoka, Cvijan Radić je uhapšen 29. januara u zgradi Općine i odveden u Policijsku upravu Bihać, gdje je pritvoren dva-tri dana. Nakon što je pušten na slobodu, izgubio mu se svaki trag. Radićevo je tijelo pronađeno 1. februara, na površini Crnog jezera kod Bosanske Krupe - ubijen je sa dva hica u srce i glavu, svezan za betonski blok i bačen u vodu.

Istraga o svirepoj likvidaciji Cvijana Radića ponovno je aktivirana prije pola godine, a istražiteljski je tim FUP-a još jesenas imao pouzdane informacije o nalogodavcima i izvršiteljima tog zločina, kao i o njihovim pomagačima u pravosudnim i policijskim strukturama.

Prema informacijama do kojih je Slobodna Bosna došla iz izvora bliskih istrazi, u tom je smislu presudan bio iskaz zaštićenog svjedoka, koji je federalnim policajcima otkrio identitet krivaca, ali su problemi nastali u Kantonalnom tužiteljstvu u Bihaću, budući da pojedini tužitelji ne samo da su ignorirali prikupljene dokaze, nego su dalju istragu nastojali zaustaviti po svaku cijenu.

U takvoj situaciji direktor federalne policije Dragan Lukač nije imao drugog rješenja osim da od Federalnog tužiteljstva zatraži da se istraga protiv ubojica Cvijana Radića ustupi u nadležnost Kantonalnog tužiteljstva u Sarajevu. (S.Mijatović)

(Cijeli članak pročitajte u novom broju Slobodne Bosne koji je u prodaji od četvrtka, 10. januara)

11. Januar 2013.

Bihać vs Sarajevo:
Protesti zbog hapšenja policajaca

Desetine građana Bihaća, ratni drugovi i porodice uhapšenih policajaca, jučer su cijeli dan stajali okupljeni pred zgradom Kantonalnog suda u Bihaću u koju su dovezeni policajci, uhapšeni pod optužbom za izvršenje, saučesništvo i prikrivanje ubistva srpskog povratnika Cvijana Radića.

Naime, jučer su policajci iz Sarajeva, u ranim jutarnjim satima vraćeni u Bihać, kako bi bili izvedeni pred sudiju. Okupljeni građani ispred suda su, piše današnje Oslobođenje, od strane pravosuđa protumačeni kao 'pritisak', te je odlučeno da uhapšeni budu sprovedeni u pritvor tek nakon radnog vremena. Inače, svi su dobili mjeru od 30 dana pritvora.

Po njihovom izlasku iz suda, uhapšene policajce dočekali su aplauz i pozdravi, a u pritvor su ih okupljeni ispratili uz riječi prezira prema Sarajevu. Građani Bihaća protestvovali su zbog toga što je predmet proslijeđen sarajevskom tužilaštvu. Kako se spekulira, predmet je prebačen Sarajevu, jer je istraga u Bihaću bila suočena sa opstrukcijama. Nakon što je slučaj preuzelo Sarajevo, na insistiranje Federalne uprave policije (FUP) koja nije bila sretna zbog 15-godišnjeg tapkanja u mjestu sa istragom u Bihaću, navodno, sve je riješeno u pola godine.

Podsjećanja radi, uhapšeni su aktivni policajci Husein Kunić i Fuad Poprženović, te bivši zvaničnici policije Asmir Bakrač, Izet Šahinović, Ejub Ikić i Halid Velagić. Osumnjičeni su da su 29. januara 1997 učestvovali u ubistvu sprskog povratnika Cvijana Radića. Prema tadašnjim, nezvaničnim informacijama, Radić je posljednji put viđen kada je odveden na saslušanje u MUP USK. Tijelo je pronađeno u Crnom Jezeru, kraj Bosanske Krupe, dva dana nakon nestanka. Utvrđeno je da je ubijen hicima automatske puške, a tijelo je bilo svezano za betonski blok i bačeno u vodu.

Zbog hapšenja šestorice policajaca, protestvovali su i oni koji predstavljaju boračke organizacije, a o hapšenju se – prije protesta - oglasio i premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača koji je na Facebook profilu negodovao:

„Ne sporeći pravo pravosudnih institucija u Bosni i Hercegovini da obavljaju svoj posao, ni kao građanin, ni kao premijer Kantona ne mogu ostati ravnodušan i oštro protestujem zbog načina izvođenja akcije. Prekomjerna demonstracija sile i moći, prisustvo TV kamera i senzacionalan način lišavanja slobode građana USK, a posebno Asmira Bakrača, čovjeka koji je, podsjetimo se, iz Zagreba u ljeto 1992. pješice došao braniti ovaj dio BiH, lišen slobode pred očima maloljetne djece i supruge, u najmanju ruku izaziva ogorčenje većine građana USK.

Smatram da postoji bolji i časniji način lišavanja slobode svakog pojedinca. Želim da vjerujem da će USK prestati biti poligon za dokazivanje poštenja, s obzirom na to da u drugim krajevima BiH ima puno više ovakvog posla. Naravno, i dalje podržavamo rad svih institucija koje rade na tome da BiH bude zemlja mira i sigurnosti.“

Ovom reakcijom nije bio zadovoljan ministar unutrašnjih poslova USK Šefik Smlatić koji je za Oslobođenje kratko komentirao kako „niko nije iznad zakona i ne može stajati na putu pravnoj državi“. Podršku, u neformalnim razgovorima, ministru je dao, navodno, i direktor FUP-a Dragan Lukač.

Last edited by Banksy on 11/01/2013 11:05, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#6279 Re: SDA-All about

Post by ultima_palabra »

Palermo :thumbup:

Za neke je Fahro postao sotona samo iz razloga što je udario na SDA... da nije toga još uvijek bi im bio najveći vakif poslije Gazi Husrev-bega.
VjecitiStudent

#6280 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

udrch wrote:jedina bitna razlika između SDA i SDP-a je to što su ovi iz SDA ostali principijelni da neće sa Fahrom i njegovim pitbulovima..
to je ta vaga koja je SDA donijela vraćanje 100 hiljada glasova za samo dvije godine..ništa drugo..
svako ko se sa bošnjačke strane uhvati u kolo sa Fahrom je propao..
A prije samo dvije godine i jedan dan, Fahro je bio jedna od bošnjačkih perjanica. Nije valjda da se ta promjena karaktera desilia u jednom danu?
antimobbing
Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.

#6281 Re: SDA-All about

Post by antimobbing »

palermo wrote: prosječni Bošnjaci
Kod nas Bošnjaka nema sredine ili smo totalno zatupljeni (minimalno 70%) ili super inteligentni. Preneseno dalje ili smo super bogati ili ekstremna fukara. Kod nas nema sredine niti prosječnosti.
Banksy

#6282 Re: SDA-All about

Post by Banksy »

palermo wrote:
u mome okruženju prosječnog Bošnjaka vrlo interesuje odnos hrvatskih (i srpskih) stranaka) prema Bosni i Hercegovini, i slijedom toga i odnos pro-bosanskih stranaka prema ti m strankama.
može SDA dobiti koliko hoćeš glasova,ali ukoliko ona (i ne samo ona, nego svi oni sebe vole zvati probosansim strankama) ne uspostave sistem vrijednosti i principe u kojima u prvi plan stavljaju državu Bosnu i Hercegovinu i čovjeka koji kome je sudbina namijenila da ovu zemlju zove svojom domovinom ( onaj SDP-ov slogan država za čovjeka je bio pun pogodak) mi ćemo se samo vrtiti u začaranom krugu
Odlični su ti postovi, ali oko ovoga imam veliku dilemu. I inače, to je vrlo bitna, skoro ključna stvar po budućnost BiH. Da li je pri izboru stranke i odluke kome dati glas prosječnom Bošnjaku danas važniji odnos te stranke prema BiH, u smislu probosanske politike jedinstva i ravnopravnosti i borbe za očuvanje BiH, ili je važniji ekonomski momenat, gdje je ta tronacionalna podjela u našim glavama već apsolvirana i s kojom smo se već nekako i srodili i ne predstavlja nam toliki problem, pa glasamo za svoje, ali one koji nam obećaju više hljeba i rada ili nas kupe efektnom predizbornom. Uz to, teško je procjenjivati raspoloženje cijelog naroda i broja probosanskih građana na osnovu svog užeg kruga, čemu i sama ponekad podlegnem. I jedna i druga opcija se čini realnom, ali nisam sigurna koja će prevagnuti 2014.
palermo

#6283 Re: SDA-All about

Post by palermo »

Banksy wrote: Odlični su ti postovi, ali oko ovoga imam veliku dilemu. I inače, to je vrlo bitna, skoro ključna stvar po budućnost BiH. Da li je pri izboru stranke i odluke kome dati glas prosječnom Bošnjaku danas važniji odnos te stranke prema BiH, u smislu probosanske politike jedinstva i ravnopravnosti i borbe za očuvanje BiH, ili je važniji ekonomski momenat, gdje je ta tronacionalna podjela u našim glavama već apsolvirana i s kojom smo se već nekako i srodili i ne predstavlja nam toliki problem, pa glasamo za svoje, ali one koji nam obećaju više hljeba i rada ili nas kiupe efektnom predizbornom. Uz to, teško je procjenjivati raspoloženje cijelog naroda i broja probosanskih građana na osnovu svog užeg kruga, čemu i sama ponekad podlegnem. I jedna i druga opcija se čini realnom, ali nisam sigurna koja će prevagnuti 2014.
Kao da ja znam, mogu si samo, što braća Hrvati rekli da utvaram da znam :D .

jedna od najpogubnijih ostavština SDA-ovske vlasti je gubljenje fokusa u odnosu na pretpostavljene zajedničke vrijednosti onih koji ovu zemlju smatraju svojom domovinom. I onda dođemo u situaciju, da ti ovdje čitaš poptuno različite priče, pri čemu je upravo geografska odrednica ključni faktor te različitosti. Pa onda imaš krug sarajevske trojke koji će u prvi plan isturiti ekonomiju, imaš nsetabičlna i neriješena područja kao što su Mostar, srednja Bosna koja prevashodno traže da dobiju osjećaj zaštite nacionalnog identiteta (mislim, može se ovo i drugačije reći), imaš povratničko/izbjegličku populaciju koja luta.....

Al ovo bih hotio reći, kako god glasali, uvijek se na kraju politika a sa njom i oni koji su glasali za nju suoče sa stvarnošću....odnonso reperkusijama koje ta politika sa sobom nosi. I ako dozvoliš mali flas, neki dan u kafani se razvila ovako neka slična priča, i neki moji prijatelji, izritirani stanjem i svime ovim što se događa, kažu da se boigdo hoće više podijeliti, ne mere ni ovako. I onda ih upitam ja, hoće li oni onda početi navijati za Zrinjski :D i zamisli, jedna tako, naizgled beningna stvar,odjednom ih zaustavi u njihovoj priči. Baš kao što Zlatko (Fahro) može prodavati maglu oko ekonomije, sve do trenutka dok ne mora potpisati treću izbornu jedinicu (ili tako nešto)...jer ljudi se sjete da moraju sad navijati za Zrinjski

I bojim se da je pitanje izbora prilično nevažno, i da ćemo se vrtiti u krug-ekonomja-nacionalno, sve dok se ne formulira minimum zajedničkih principa probosanskih stranaka ili u drugoj varijanti dok se ne podijelimo
Shahab

#6284 Re: SDA-All about

Post by Shahab »

BiH se nalazi na 103. mjestu na svijetu prema indeksu ekonomskih sloboda za 2012. godinu, na listi koju tradicionalno objavljuju američka Heritage Foundation i Wall Street Journal.

Bosna i Hecegovina je sa skorom 57.3, zadržala isto mjesto u odnosu na godinu ranije.
U odnosu na prošlogodišnji izvještaj BiH je napravila poboljšanja u upravljanju javnom ptorošnjom, ali je to neutralizirano padom u sferi slobode rada, monetarnih i fiskalnih sloboda.
BiH je zauzela 39. mjesto od 43 zemlje u evropskoj regiji a njena ocjena ostaje ispod ispod globalnog i regionlnog prosjeka.
- Poslije nekoliko godina skromnog ekonomskog rasta, BiH je pogoršala ekonomske peformanse dijelom zbog globalnog ekonomskog usporavanja, ali u uglavnom zbog nedostatka napretka u poboljšanje regulatorne efikanosti i politika otvorenog tržišta. Veliki broj tvrtki još je pod državnom kontrolom i privatizacija je gotovo u zastoju, konstatuje se u izvještaju.

Dodaje se da je zaštita prava vlasništva siromašna, korupcija je raširena. Vladavina prava je slaba, a lokalni sudovi su podložni političkom miješanju i nemaju resurse za procesuiranje kompleksnih organizovanih zločina. Birkoracija i skupi troškovi registracije odražavaju istoriju centralnog planiranja. Visoka javna potrošnja je veliko opterećenje za ekonomiju.

Od zemalja regiona, Makedonija je na 43, Albanija na 58, Crna Gora na 70, Slovenija na 76, Hrvatska na 78, a Srbija na 94. mjestu.Zauzimanjem 70. pozicije, Crna Gora je ostvarila napredak od šest mjesta u odnosu na 2011. godinu.

Ocjene za BiH

Vlasnička prava 20,0
Sloboda od korupcije 32,0
Vladina ograničenja 26,9
Fiskalne slobode 83,2
Biznis slobode 54,3
Sloboda rada 61,2
Monetarne slobode 79,0
Trgovačke slobode 86,4
Investicijske slobode 70,0
Finanijske slobode 60,0
Jedina reforma koja može donjeti boljitak i državi i narodu jesu reforme bazirane na ljudskim i ekonomskim slobodama pojedinca. Naslijeđeni komunistički mentalitet koji dominira svim strankama osim Našom strankom mora biti prepoznat kao fatalno štetni virus koji društvo čini bolesnim i siromašnim. Društvo u kojem ima više penzionera nego radno angažovanih, od kojih preko 800 hiljada platu prima preko budžeta, jednostavno nije održivo. Napravilo se društvo robova i budžet ovisnika . sva kreativna energija usmjerava se u pravcu kako se zakačiti na budžet. To je najveće hipoteka SDA, jer su oni vladali najduže od svih stranaka. Razvili su birokratski sistem koji egzistira ne korupciji i reketu. Na doslovnom naplaćivanju, u suštini, bespotrebnih usluga. Korupcija na sitnim stvarima je katastrofa za biznis i poduzetnuike.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#6285 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

Tako je Shaho! de još dodaj liniju da Islam oslobađa :D

ps

vidite kako je svaki petak forum skoro mrtav....kičma SDA glasačkog tijela- partijski službenici - zduše na "džumu" i malo produže vikend :D
VjecitiStudent

#6286 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:Tako je Shaho! de još dodaj liniju da Islam oslobađa :D

ps

vidite kako je svaki petak forum skoro mrtav....kičma SDA glasačkog tijela- partijski službenici - zduše na "džumu" i malo produže vikend :D
Zanimljive bi bile statistike (ne)rada u drzavnim institucijama petkom popodne
A da uvedemo klizni vikend, obavezna neradna subota, a petak ili nedjelja po izboru?
JoseMujica

#6287 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

ma vidi se po forumu...nemreš se petkom niskim ko čoek posvaditi :D
novi.dan.nova.nafaka

#6288 Re: SDA-All about

Post by novi.dan.nova.nafaka »

JoseMujica wrote:vidite kako je svaki petak forum skoro mrtav....kičma SDA glasačkog tijela- partijski službenici - zduše na "džumu" i malo produže vikend :D
Ni SPD-ovcima nije zamjeriti: ni oni ne koriste odsustvo prvotnih da udare frontalno. Da nisu počeli ići na džumu sa Fahrovim? :-D
Last edited by novi.dan.nova.nafaka on 11/01/2013 13:52, edited 1 time in total.
novi.dan.nova.nafaka

#6289 Re: SDA-All about

palermo wrote:Nažalsot, nadam se da se nećeš naljutit na ovo što ću napisati, ali ovaj tvoj post je klasično SDA-vsko čaršijanersko viđenje naše stvarnosti. Ja ne znam ko su za tebe prosječni Bošnjaci, ali u mome okruženju prosječnog Bošnjaka vrlo interesuje odnos hrvatskih (i srpskih) stranaka) prema Bosni i Hercegovini, i slijedom toga i odnos pro-bosanskih stranaka prema tim strankama. I opet, nažalost, bojim se da tvoj post vrlo jasno sugerira, osnovne odrednice SDA-ovske politike, koja se suštinski brine (to je valjda taj tvoj prosječni Bošnjak kojeg samo brine ko će popuniti bošnjačku kvotu) samo za svoju interesnu sferu, a za druge i ostale, po principu ima ko će za njih da birne. Rekao bih deja vu.
A šta ako je to realnost, ako hrvat iz Hercegovine (tjl velika većina njih) NE ŽELI da iko drugi osim hrvata zastupa njih same. Eto, koliko hrvata voli Komšića, još je "njihov" ?
palermo

#6290 Re: SDA-All about

Post by palermo »

novi.dan.nova.nafaka wrote:
palermo wrote:Nažalsot, nadam se da se nećeš naljutit na ovo što ću napisati, ali ovaj tvoj post je klasično SDA-vsko čaršijanersko viđenje naše stvarnosti. Ja ne znam ko su za tebe prosječni Bošnjaci, ali u mome okruženju prosječnog Bošnjaka vrlo interesuje odnos hrvatskih (i srpskih) stranaka) prema Bosni i Hercegovini, i slijedom toga i odnos pro-bosanskih stranaka prema tim strankama. I opet, nažalost, bojim se da tvoj post vrlo jasno sugerira, osnovne odrednice SDA-ovske politike, koja se suštinski brine (to je valjda taj tvoj prosječni Bošnjak kojeg samo brine ko će popuniti bošnjačku kvotu) samo za svoju interesnu sferu, a za druge i ostale, po principu ima ko će za njih da birne. Rekao bih deja vu.
A šta ako je to realnost, ako hrvat iz Hercegovine (tjl velika većina njih) NE ŽELI da iko drugi osim hrvata zastupa njih same. Eto, koliko hrvata voli Komšića, još je "njihov" ?
Pa realnost je da Hrvati iz hercegovine /tj.velika većina) želi treći entitet. Realnost je da Srbi (tj.velika većina) žele nezavsnu RS. Šta ćemo sa tim realnostima ? Da ih prihvatimo.

I reci mi još i ovo, ima li još neka realnost koju možda ti vidiš iz sarajevsko-sdaovske vizure a ja je ne vidim iz svoje mostarske. Čisto da znam šta mi je raditi, dal da kupujem dres Zrinjskog
Gradski

#6291 Re: SDA-All about

Post by Gradski »

Saznao sam, odnosno dobio info od latića da je IMPORTANE CENTAR U vlasništvu sina Sulejmana Tihića njegova polovica zajedno u talu sa Koldžom, koliko ima u tom istine i da li neko od SDA-ovaca zna za ovo.
JoseMujica

#6292 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

de upitaj jarana Latića šta bi sa BTV, parama i prostorom u Boško Buha na Grbavici?
Gradski

#6293 Re: SDA-All about

Post by Gradski »

JoseMujica wrote:de upitaj jarana Latića šta bi sa BTV, parama i prostorom u Boško Buha na Grbavici?
Nisam znao za ovo, a nije mi jaran to je više kao poznanik pa onako ja usput ispipam teren i sam mi čovjek kaže. :lol:
VjecitiStudent

#6294 Re: SDA-All about

Post by VjecitiStudent »

JoseMujica wrote:de upitaj jarana Latića šta bi sa BTV, parama i prostorom u Boško Buha na Grbavici?
Još jedna uspjela vizija bošnjačkih kongresmena.
JoseMujica

#6295 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

šta vizija...kad je bila priča o Bošnjačkoj televiziji pričalo se o par miliona USD...čini mi je 4 miliona....televizija nešto malo emitovala program.... nako ko Behar TV danas i izio vuk magarca...samo se ušutiše i ezoterično ispariše protagonisti i pare i televizija
novi.dan.nova.nafaka

#6296 Re: SDA-All about

http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bakir-z ... bh-telecom
Vedad Selimbegović, sin urednice "Oslobođenja", biltena u vlasništvu tajkuna Hilme i Muje Selimović, novi je uposlenik "BH Telecoma". On je radnik ovog telekom operatera u državnom vlasništvu postao od 1. januara ove godine, saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora.
Vedad Selimbegović je, kako saznajemo, primljen na poziciju "menadžera velikih korisnika".
:x
Iskren da bude, ja kao SDA simpatizer sam ogorčen na ovakve stvari, i jedan od glavnih razloga radi kojih priželjkujem Šemsinu pobjedu na budućem Kongresu. Možda Bakir lično nije posredovao kod zaposlenja, ali sigurno da jeste neki SDA kadar. I razlozi su očiti, ne moram čitati hAvaz da to saznam.
Ne zato što mislim da je on sad najsposobniji među bošnjacima, ali u SDA sigurno jeste među boljim i sposobnijim. Pokazali su u Tešnju kako se može i treba raditi. Stvarno, nešto se mora promijeniti i ja želim da vjerujem da ako on dođe, da će imati hrabrosti i snage korupciju i nepotizam smanjiti na podnošljivu mjeru, ako ništa. Lično sam ga upoznao, u totalno opuštenoj atmosferi sam razgovarao sa čovjekom i meni lično se učinilo da ima petlju uraditi tako nešto.
Paranoid

#6297 Re: SDA-All about

Post by Paranoid »

JoseMujica wrote:šta vizija...kad je bila priča o Bošnjačkoj televiziji pričalo se o par miliona USD...čini mi je 4 miliona....televizija nešto malo emitovala program.... nako ko Behar TV danas i izio vuk magarca...samo se ušutiše i ezoterično ispariše protagonisti i pare i televizija
...jes.. baš ko BeharTV, još ga stave u ponudu "mojaTV"..fali nam još i VrbaTV i PotociTV, a ne bi bilo gore i KamengradTV..(a, btw na svim kanalima isti program i muzika "Đesi, đesi...")

kad je bal, nek i trećiTV gori...
novi.dan.nova.nafaka

#6298 Re: SDA-All about

palermo wrote:Pa realnost je da Hrvati iz hercegovine /tj.velika većina) želi treći entitet. Realnost je da Srbi (tj.velika većina) žele nezavsnu RS. Šta ćemo sa tim realnostima ? Da ih prihvatimo.

I reci mi još i ovo, ima li još neka realnost koju možda ti vidiš iz sarajevsko-sdaovske vizure a ja je ne vidim iz svoje mostarske. Čisto da znam šta mi je raditi, dal da kupujem dres Zrinjskog
Ne znam brate dragi šta da ti kažem za koga da navijaš, no ne možemo zabijati glavu u pijesak i glumiti kao da se ništa ne dešava. Nisam ja rekao da treba svako svoju državu/entitet dobiti, već da nacionalno nužno ne znači zlo. Eto, Željko je dobio glasove bošnjaka na račun priče o bosanstvu, dobila ih je i Naša stranka (u manjem obimu) - a ostali glasaju i dalje "za svoje".
E sad, važniji dio priče za tebe je da je sigurno sa ove moje distance lahko palamuditi i pametovati o tome kako treba biti Bošnjak u Mostaru, no šta je tu je. A vala, neće tebe hrvat/srbin (pod uslovom da si bošnjak) gledati drugačije u Širokom/Banjaluci bio ti nacionalista ili socijalista. Kao što smo vidjeli, imena i političko opredjeljenje kod muslimana u periodu '92-'94 nije ništa značilo...
palermo

#6299 Re: SDA-All about

Post by palermo »

novi.dan.nova.nafaka wrote: Ne znam brate dragi šta da ti kažem za koga da navijaš, no ne možemo zabijati glavu u pijesak i glumiti kao da se ništa ne dešava. Nisam ja rekao da treba svako svoju državu/entitet dobiti, već da nacionalno nužno ne znači zlo. Eto, Željko je dobio glasove bošnjaka na račun priče o bosanstvu, dobila ih je i Naša stranka (u manjem obimu) - a ostali glasaju i dalje "za svoje".
E sad, važniji dio priče za tebe je da je sigurno sa ove moje distance lahko palamuditi i pametovati o tome kako treba biti Bošnjak u Mostaru, no šta je tu je. A vala, neće tebe hrvat/srbin (pod uslovom da si bošnjak) gledati drugačije u Širokom/Banjaluci bio ti nacionalista ili socijalista. Kao što smo vidjeli, imena i političko opredjeljenje kod muslimana u periodu '92-'94 nije ništa značilo...
Ne zamjeri, ali ništa te nisam razumio.

Osim onoga da ne znaš za koga trebam navijati. Mada, moram iskreno reći, očekivao sam da makar odgovor na to pitanje ne bi trebalo biti teško. Jebi ga.....
JoseMujica

#6300 Re: SDA-All about

Post by JoseMujica »

novi.dan.nova.nafaka wrote:http://www.avaz.ba/vijesti/teme/bakir-z ... bh-telecom
Vedad Selimbegović, sin urednice "Oslobođenja", biltena u vlasništvu tajkuna Hilme i Muje Selimović, novi je uposlenik "BH Telecoma". On je radnik ovog telekom operatera u državnom vlasništvu postao od 1. januara ove godine, saznaje "Dnevni avaz" iz pouzdanih izvora.
Vedad Selimbegović je, kako saznajemo, primljen na poziciju "menadžera velikih korisnika".
:x
Iskren da bude, ja kao SDA simpatizer sam ogorčen na ovakve stvari, i jedan od glavnih razloga radi kojih priželjkujem Šemsinu pobjedu na budućem Kongresu. Možda Bakir lično nije posredovao kod zaposlenja, ali sigurno da jeste neki SDA kadar. I razlozi su očiti, ne moram čitati hAvaz da to saznam.
Ne zato što mislim da je on sad najsposobniji među bošnjacima, ali u SDA sigurno jeste među boljim i sposobnijim. Pokazali su u Tešnju kako se može i treba raditi. Stvarno, nešto se mora promijeniti i ja želim da vjerujem da ako on dođe, da će imati hrabrosti i snage korupciju i nepotizam smanjiti na podnošljivu mjeru, ako ništa. Lično sam ga upoznao, u totalno opuštenoj atmosferi sam razgovarao sa čovjekom i meni lično se učinilo da ima petlju uraditi tako nešto.
šta da ti kažem...dugo ti treba da skontaš neke stvari :lol:
Post Reply