e jeboga ti palermo..kažeš da griješim i onda kažeš da je razlog neprincipjelnost..pa Zlatko prije izbora 2010-te nije imao većeg neprijatelja od Fahre..palermo wrote:Griješiš. Ono što je odnijelo glasove SDP-u je njihova neprincipjelnost. Ne može HDZ odjednom postati konstruktivni elemenat i prijatelj ove države, a SDA njen jedini neprijatelj. Teško je popušiti tu foru, a logički je praktički nemoguće objasniti.udrch wrote:jedina bitna razlika između SDA i SDP-a je to što su ovi iz SDA ostali principijelni da neće sa Fahrom i njegovim pitbulovima..
to je ta vaga koja je SDA donijela vraćanje 100 hiljada glasova za samo dvije godine..ništa drugo..
svako ko se sa bošnjačke strane uhvati u kolo sa Fahrom je propao..
Fahro je tu prilično nebitan faktor.
prosječnom Bošnjaku se jebe za Čovićem i gdje će on biti..Hrvati imaju svoju kvotu u vlasti i neko će sjesti, jal hdz, jal neko drugi..Bošnjake više zanima ko će popuniti bošnjačku kvotu..a nakon početne euforije, Fahro se nakon što je ispao iz kombinacija da sjedne u vlast toliko okomio na sve ostale, da je na kraju proizvod bilo pljuvanje po svemu što prosječnom Bošnjaku predstavlja neku vrijednost..
Fahro je sigurno gotov, gore će proći na sljedećim izborima njegov DJL nego SBiH..
oni koji ostanu uz njega će potonuti..
ja čak mislim da će na kraju da se sruši i njegova poslovna imperija zbog ovog što je uradio baveći se politikom..ne treba zaboraviti da je toranj napravljen kreditom, siguran sam da navlači otplatu rata već odavno..avaz više ne dosnoi zaradu kao nekad..
i čisto da se zna, da ne bude da to nisam reko..nakon izbora 2014-te, vlast onoga što zovemo probosanski ili ako hoćete probošnjački blok će činiti SDA i Komšićeva stranka..mislim da će se Nosara još jednom razočarati, ali realnost je takva da je svaka druga kombinacija neizvodljiva..