Barça-Madrid (Los Clásicos)
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skenderija04
#6276 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Dalabu? Razgovaramo kao ljudi, a i citati valjda znam. Ti decidno "ofsajd je i cao" ali osim Pedrove ruke niti jedan drugi dio ne prelazi liniju. Linija je povucena od stopala igraca Reala.
- skafiskafsnjak
#6277 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma ljudi, i gol poslije greske Valdesa je sumnjiv..bilo je povlacenja. Nego, kad je glupan pogrijesio, nek su primili. Takodjer je bilo dosta ostrih startova Reala koji nisu kaznjeni. Isto tako nekaznjenih padanja Sancheza... jbg takve su to utakmice.
Koliko god mi pricali, ostaje 3:2
Sent from my cigla using Tapatalk 2
Koliko god mi pricali, ostaje 3:2
Last edited by skafiskafsnjak on 24/08/2012 19:11, edited 1 time in total.
- madFlava
#6278 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
skenderija04 wrote:Dalabu? Razgovaramo kao ljudi, a i citati valjda znam. Ti decidno "ofsajd je i cao" ali osim Pedrove ruke niti jedan drugi dio ne prelazi liniju. Linija je povucena od stopala igraca Reala.
Pedro je ramenom,prsima i glavom ispred Coentraa.Ofsajd jest, al tezak za uocit.
Da se razumijemo, ne bunim se uopste sto je ofsajd i sto je gol pao tad.,nego mi je muka od pitanja jel il nije
- skenderija04
#6279 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ma sve to stoji. Za mene je gol Reala regularan, nikakav faul nije postojao. Iskljucenja ..Albiol ali i Mascherano. U svoj ovoj prici meni je neshvatljivo da se tvrdi da je "ofsajd cist" i da se Alexis baca.. Ne kazem da je trebao svirati penale ali majku mu, zasto ne pogledati snimke i provjeriti da li je postojao kontakt specijalno druga situacija Arbeloa/Alexis.L00d wrote:ma ljudi, i gol poslije greske Valdesa je sumnjiv..bilo je povlacenja. Nego, kad je glupan pogrijesio, nek su primili. Takodjer je bilo dosta ostrih startova Reala koji nisu kaznjeni. Isto tako nekaznjenih padanja Sancheza... jbg takve su to utakmice.
- skenderija04
#6280 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ok, ali da je situacija tako cista mi ne bi raspravljali oko te situacije. Ponavljam, ne kazem da nije ofsajd ali niko ali niko nije u stanju da sa 100% sigurnosti potvrdi da je bio. Samo 3D, svapsko zamracivanje nam mogu dati tacan odgovormadFlava wrote:skenderija04 wrote:Dalabu? Razgovaramo kao ljudi, a i citati valjda znam. Ti decidno "ofsajd je i cao" ali osim Pedrove ruke niti jedan drugi dio ne prelazi liniju. Linija je povucena od stopala igraca Reala.
Pedro je ramenom,prsima i glavom ispred Coentraa.Ofsajd jest, al tezak za uocit.
Da se razumijemo, ne bunim se uopste sto je ofsajd i sto je gol pao tad.,nego mi je muka od pitanja jel il nije
-
kory_galaktikos
#6281 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma nije,nismo u pravu pedro je bio metar iza linije..eto sad je sve ok
svi govore da je offside bio,samo po njima nije i vazda tako..ionako dzaba pisemo dodatno se znojimo na ovom dzehenemu al brate mili znam ja volis svoj klub al de budi barem 5% realan nekad heh
svi govore da je offside bio,samo po njima nije i vazda tako..ionako dzaba pisemo dodatno se znojimo na ovom dzehenemu al brate mili znam ja volis svoj klub al de budi barem 5% realan nekad heh
- drugtito2011
#6282 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
A koji to to svi??? Mou i njegovi pomocnici??
Drago mi je da si ti kao navijac Reala zaista objektivan...po cemu ste i propoznatljivi
Drago mi je da si ti kao navijac Reala zaista objektivan...po cemu ste i propoznatljivi
-
kory_galaktikos
#6283 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ajd dobro...eto ti si u pravu izvini bgt..gdje god izadjem svi pricaju kako se onaj baca,kako je gol jako jako sumnjiv..99% je bio offside al ovdje na forumu samo to nije tako...drugtito2011 wrote:A koji to to svi??? Mou i njegovi pomocnici??
novinar sky sporta govori o alexisu i njegovom teatralnom bacanju al ovdje se to sve ponistava..izvini bgt eto ja sam budala sto ikako i pisem o tome kad znam da se sa POJEDINIM navijacima barse nemoze normalno i fino ni o cemu diskutovati...uzivajte u vasoj realnosti...HALLA MADRID
-
qay
- drugtito2011
#6285 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ja sam tekmu gledao dva puta..sinoc i danas bez srkletakory_galaktikos wrote:ajd dobro...eto ti si u pravu izvini bgt..gdje god izadjem svi pricaju kako se onaj baca,kako je gol jako jako sumnjiv..99% je bio offside al ovdje na forumu samo to nije tako...drugtito2011 wrote:A koji to to svi??? Mou i njegovi pomocnici??
novinar sky sporta govori o alexisu i njegovom teatralnom bacanju al ovdje se to sve ponistava..izvini bgt eto ja sam budala sto ikako i pisem o tome kad znam da se sa POJEDINIM navijacima barse nemoze normalno i fino ni o cemu diskutovati...uzivajte u vasoj realnosti...HALLA MADRID
Al hajmo redom:
Svaki kontakt sa protivnickim igracem, Ronaldo i Ozil su mahali rukama.
Sanches, je previse teatralno padao, i ako je bilo nekog kontakta, on je sve uradio da tako ne izgleda. Glupost.
Buskets - nikad cistije nije odigrao. Osim sto je dva puta dobro fasovo, ne racunajuci napucavanje loptom u glavu dok je lezao na zemlji, na pocetku utakmice.
Di Maria i Marcelinho su malo igrali, ali su dva puta imali padove, na kojima bi im i Alves pozavidio.
I za kraj , da se ne preskoci, Coentrao je igrao tako podlo i prljavo, da je zasjenio Carvalha.
Sudija:
Ofside - upitno
Albiola - dva zuta zaslusio, a sudija mu oprostio jedan zuti, da ne kvari tekmu.
Ostalo korektno.Uopste, mislim da odavno nisu odigrali korektniju takmicu. Nije bilo valjanja, napetosti, tuce, grubih startova (jer dvojica glavnih grubijana nisu igrala).
A za tebe, nesto sto vi realovci nikako da vidite:
Real je igrao (ako se to moze nazvati igra) ko .urac. Vise srece nego pameti.
No dobro, da li smo ikada culi da je neko iz Reala rekao: Izgubili smo jer smo igrali lose. Ja NIKAD.
- Saian
#6286 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
tiha voda brijege dere, nego jel ko vidio sta je uopce uradio s loptom na 0:25 koji kua se desio tamo, dze su mulder i scully, area 51 na camp nou u tom trenutku, sta koji kuaLSD wrote:
Jest odigrao majstorski sinoc
- Saian
#6287 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
znam!, petom je gurno, petom je lijevom nogom gurno i promijenio smjer
sjo dase, stiven segal stajl, ubi sve, vrati se sam 
-
LSD
#6288 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Peta, peta...a pogledaj pete na 0:39 , htio ostaviti loptu za Messi koji bi samo natrcao na nju...ali neko dohvati i skrenu je....valja se toga sjetiti (a prvo imati oci na leđima) u toj brzini i to riješenje u sekundi donijeti.
- Kemal Malovčić
#6289 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma iniesta se nikad ne će ponoviti
-
Madrid
#6290 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Ma glupo je sad uopste pricati o ofsajdu, pa to ni mi uz snimak ne mozemo 100% odgonetnuti, kamoli sudija, mada mi se cini da je bio hehe
Barcelona je bila bolja i nikako oni ne mogu biti zadovoljni rezultatom, pogotovo jer Real stvarno ne moze gore odigrati od ovog, a Barca ne moze bolje u ovom trenutku puno, da je usla ona par sekundi prije Di Marijinog gola, bilo bi 4-1, ne 3-2...
Ipak ako se sjetimo prosle sezone i super kupa, kada je isto Real fulao barem 5 dobrih sansi u prvoj utakmici, dok su sad pogodili sve...
Real mora smisliti kako popraviti fizicku spremu do revansa, vec prvo poluvrijeme protiv Valencije mi je bilo za ne povjerovat, tako da sam prezadovoljan ovim aktivnim rezultatom sa Nou Campa
Barcelona je bila bolja i nikako oni ne mogu biti zadovoljni rezultatom, pogotovo jer Real stvarno ne moze gore odigrati od ovog, a Barca ne moze bolje u ovom trenutku puno, da je usla ona par sekundi prije Di Marijinog gola, bilo bi 4-1, ne 3-2...
Ipak ako se sjetimo prosle sezone i super kupa, kada je isto Real fulao barem 5 dobrih sansi u prvoj utakmici, dok su sad pogodili sve...
Real mora smisliti kako popraviti fizicku spremu do revansa, vec prvo poluvrijeme protiv Valencije mi je bilo za ne povjerovat, tako da sam prezadovoljan ovim aktivnim rezultatom sa Nou Campa
- ultima_palabra
#6292 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Iniesta mi je uvijek bio omiljeni od ovih midžeta
Xavi i Messi su više u onom folu, znaš šta će uraditi ali ih ne možeš zaustaviti... ovaj te zna ostaviti otvorenih usta.
- Distortion
#6293 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Jbte utakmica se tek zavrsila a Mourinjo govori kako je linijski sudija napravio veliku gresku. Kako je covjek iskompleksiran to nije normalno. Kad ce ga ovi iz saveza kazniti za ovakve izjave ali ne novcano? Pa svaku utakmicu on komentariše suđenje. Po meni ono nije ofsajd a daleko od tog da je sudija namjerno napravio gresku ako je stvarno bio ofsajd.
Barcelona je dobro odigrala utakmicu s obzirom na bunker tokom citave utakmice. Nije jednostavno probiti onakvu odbranu a i pored toga su zabili 3 gola i imali jos nekoliko dobrih šansi da zabiju. S druge strane primiti onakve pacerske poklon golove moze samo Barcelona i Valdes koji konta da zna igrat driblat i da moze izmamiti koji aplauz a u sustini ne konta da mu se ljudi smiju.
Od mogucih 4:1 na kraju 3:2 sasvim nerealno stanje snaga na terenu ali fudbal je takav...
Murinjo i njegova taktika za ugasit TV.
Barcelona je dobro odigrala utakmicu s obzirom na bunker tokom citave utakmice. Nije jednostavno probiti onakvu odbranu a i pored toga su zabili 3 gola i imali jos nekoliko dobrih šansi da zabiju. S druge strane primiti onakve pacerske poklon golove moze samo Barcelona i Valdes koji konta da zna igrat driblat i da moze izmamiti koji aplauz a u sustini ne konta da mu se ljudi smiju.
Od mogucih 4:1 na kraju 3:2 sasvim nerealno stanje snaga na terenu ali fudbal je takav...
Murinjo i njegova taktika za ugasit TV.
- R9..
#6294 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Murinjo i taktika za ugasit tv a koliko vidim pogledo si tekmu do kraja... kao i ja...s tim da sam ja vidio kako je ono bilo zaledje kod gola pedra...
Zasto je lik iskompleksiran ako je znao da je ono ofsijd odmah poslije tekme...zar nije u medjuvremenu mogo negdje vidjet citavu akciju....
Barselona dobra dusha poklanja Realu golove...valjda da i ovaj super kup bude nesto zanimljiviji..valjda je to u pitanju....ne vidim drugog razloga..
Real mnogo loshe odigrou Barseloni nadam se da ce se uozbiljit u uzvratu...kao sto su ozbiljno pristupili posljednjem clasicu u ligi.....
Zasto je lik iskompleksiran ako je znao da je ono ofsijd odmah poslije tekme...zar nije u medjuvremenu mogo negdje vidjet citavu akciju....
Barselona dobra dusha poklanja Realu golove...valjda da i ovaj super kup bude nesto zanimljiviji..valjda je to u pitanju....ne vidim drugog razloga..
Real mnogo loshe odigrou Barseloni nadam se da ce se uozbiljit u uzvratu...kao sto su ozbiljno pristupili posljednjem clasicu u ligi.....
-
kory_galaktikos
#6295 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ma nije real odigro ni otliko lose,jednostavno nisu mogli bolje,problem je haman ta fizicka sprema plus barsa je igrala bas dobro pogotovo iniesta,a i pocetak je tek sezone nemozemo ocekivat ni blizu onog najboljeg mada sam ubjedjen da ce u madridu to izgledat mnogo ljepse
- taxi_driver
#6297 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
ascari wrote:Ramenom...
Za ovo je trebao zuti dobiti. Kreten a ne igrac.
- ultima_palabra
#6298 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
The Portuguese responded to the former Barça coach's comments in a press conference: "The more young players we can have, the better. The more home-bred players, the better, but I don't really like to hear someone talk about how he likes to develop young players instead of buying them", he said.
"This guy won the European Cup just once and with four very good home-bred players called Koeman, Romario, Stoichkov and Laudrup", Mourinho added sarcastically in reference to the main stars of the 'dream team'.
Večeras mini-Clasico između B ekipa, ima na Sportklubu.
- ultima_palabra
#6299 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
A kakav bolestan sudar dva igrača Barce
Rezultiralo u 2.golu Castille
Ovaj Delofeu je tip igrača kao Robben... kad on primi loptu mogu svi komotno početi se vraćati u odbranu
Ovaj Delofeu je tip igrača kao Robben... kad on primi loptu mogu svi komotno početi se vraćati u odbranu
- skenderija04
#6300 Re: Barça-Madrid (Los Clásicos)
Sad sam se ukljucio na tekmu. Djecija posla, ne znam koji je gol smjesniji drugi Realov ili Barcin.ultima_palabra wrote:A kakav bolestan sudar dva igrača BarceRezultiralo u 2.golu Castille
![]()
BTW
Sport prije 15 minuta objavljuje vijest: "La Juventus, en Barcelona a por Villa" Bice zanimljivo. EMD demantuje i kaze da Juventus hoce centarfora tipa Llorente ili Cavani. Gdje ima dima ima i vatre.