Znam da je praska kada raskidas ugovor da platis preostale mjesecne naknade, sto je ludilo ..
BHTelecom All About
Moderator: Benq
- skafiskafsnjak
#6276 Re: BHTelecom All About
Ne znam, pitat cu 
Znam da je praska kada raskidas ugovor da platis preostale mjesecne naknade, sto je ludilo ..
- CASUALE
#6277 Re: BHTelecom All About
Treba mi mala pomoc naime zanima me kako da vratim postupak konektovanja na internet ko prije sto mi je bio kad samo ukucas username i sifru u onaj adsl prozor na desktopu znaci samo da moj kompjuter ima internet a ne cijela kuca i mobitel
sad trenutno mi je na ovan nacin http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... radigm.pdf
sad trenutno mi je na ovan nacin http://www.bhtelecom.ba/fileadmin/user_ ... radigm.pdf
- skafiskafsnjak
#6278 Re: BHTelecom All About
Pa resetuj modem . Napravi ponovo shortcut za konekciju i et
- CASUALE
#6279 Re: BHTelecom All About
Mislis da resetujem modem na onu iglicu ili u postavkama modema da nadjem opciju reset??L00d wrote:Pa resetuj modem . Napravi ponovo shortcut za konekciju i et
-
Eborg
#6280 Re: BHTelecom All About
Ne znam u čemu je onda razlika, ha plaćao svaki mjesec po 30 KM ili odjednom sve preostale pretplate isto te dođe. U ovoj prvoj opciji makar možeš iskoristiti to što si platio.L00d wrote:Ne znam, pitat cu
Npr. u USA platiš cancellation fee od nekih 150$ s tim da se taj iznos umanji za npr. 5$ za svaki preostali mjesec ugovora.
Ajde živ bio pitaj ako ti bude na ruku pa stavi ovdje.
- skafiskafsnjak
#6281 Re: BHTelecom All About
Hhhhaha ovo je BOsna brate ...
80% sam siguran da je to slucaj i ovdje, da moras platiti ostale pretplate.
Al eto pitat cu sutra...
80% sam siguran da je to slucaj i ovdje, da moras platiti ostale pretplate.
Al eto pitat cu sutra...
-
Eborg
#6282 Re: BHTelecom All About
Mene najviše brinu zvjezdice na 50% popusta i dodatnom saobraćaju. Ima tu nešto sigurno!
BTW, kako to ide sa prijenosom nepotrošenog saobraćaja? Je li se to uradi samo jednom ili može svaki mjesec?
Pretpostavimo da je pretplata 100 KM. Jednog mjeseca ostane nepotrošeno 20 KM koje se automatski prenose u naredni mjesec pa je na raspolaganju 120 KM koje se mogu potrošiti samo taj mjesec bez daljeg prenošenja. Međutim, ako nakon par mjeseci ostane 50 KM da li se i to prenosi u naredni mjesec ili se moglo samo jednom iskoristiti to prenošenje?
BTW, kako to ide sa prijenosom nepotrošenog saobraćaja? Je li se to uradi samo jednom ili može svaki mjesec?
Pretpostavimo da je pretplata 100 KM. Jednog mjeseca ostane nepotrošeno 20 KM koje se automatski prenose u naredni mjesec pa je na raspolaganju 120 KM koje se mogu potrošiti samo taj mjesec bez daljeg prenošenja. Međutim, ako nakon par mjeseci ostane 50 KM da li se i to prenosi u naredni mjesec ili se moglo samo jednom iskoristiti to prenošenje?
- skafiskafsnjak
#6283 Re: BHTelecom All About
Nisam siguran, ja mislim samo iz mjeseca uz mjesec.
Znaci potrosis 80 od 100 , iduci mjesec imas 120 . Ako taj mjesec opet potrosis 80, onda iduci imas opet 120...
Znaci potrosis 80 od 100 , iduci mjesec imas 120 . Ako taj mjesec opet potrosis 80, onda iduci imas opet 120...
- roki
#6284 Re: BHTelecom All About
Neki dan da kupim Ultra broj na trafici i pitam zenu imate li mozda numereciju 062 (poceli ovi 060 samo) kaze imamo,isto 5KM.Kupim,raspakujem kad kartica em je koristena(vidi se da je izlizana) em broj neaktivan.Cisto sumnjam da je do Telecoma ali se i ovo moze desiti

- shalla
#6285 Re: BHTelecom All About
Ma ja sam svakako od 2000. godine na BH Mobile tako da čisto sumnjam da ću ih mijenjati u naredne dvije godine tako da ću vjerovatno otići ovo da potpišem.
A koliko sam ja skontao, ja evo kao korisnik MIDI30 paketa (plus trenutno imam msurf 100 mb - onaj od 5 KM) imao bih valjda 25% popust na pozive i sms, jedino ne kontam šta se podrazumijeva pod ovim "uključeni mobilni internet saobraćaj" - 200mb. Jel to znači da mi se više neće naplaćivati ovih 5 KM za msurf 100 mb ili to moram nekako odjaviti?
Moram otići sutra da to pitam...
A koliko sam ja skontao, ja evo kao korisnik MIDI30 paketa (plus trenutno imam msurf 100 mb - onaj od 5 KM) imao bih valjda 25% popust na pozive i sms, jedino ne kontam šta se podrazumijeva pod ovim "uključeni mobilni internet saobraćaj" - 200mb. Jel to znači da mi se više neće naplaćivati ovih 5 KM za msurf 100 mb ili to moram nekako odjaviti?
- Halcyon
#6286 Re: BHTelecom All About
Trebao si reklamirat kupovinu, šta te briga do koga je ti si Start paket uredno platio.roki wrote:Neki dan da kupim Ultra broj na trafici i pitam zenu imate li mozda numereciju 062 (poceli ovi 060 samo) kaze imamo,isto 5KM.Kupim,raspakujem kad kartica em je koristena(vidi se da je izlizana) em broj neaktivan.Cisto sumnjam da je do Telecoma ali se i ovo moze desiti![]()
![]()
Nego, nisam znao da se ima kupit Start paketa sa 060 predbrojem.
- roki
#6287 Re: BHTelecom All About
Pisao sam mail Telecomu cisto da znaju,a broj sam odmah vratio i dobio novac nazad.Sad je ova numeracija 060 krenula ali su bezveze brojevi 060 317 xxxx.
- Halcyon
#6288 Re: BHTelecom All About
Ma to je najbitnije da ti je vratila novac, mislim 5 KM nije puno ali to je baš dno dna. Čuj neaktivna kartica, svašta.
-
Eborg
#6289 Re: BHTelecom All About
Sada svaki paket ima uključeno 10 Mb saobraćaja, to si ti samo dodatno platio (dakle imaš 110 Mb).shalla wrote:Ma ja sam svakako od 2000. godine na BH Mobile tako da čisto sumnjam da ću ih mijenjati u naredne dvije godine tako da ću vjerovatno otići ovo da potpišem.
Ako bi potpisao ugovor imao bi uključeno 100 Mb ili koliko već nude plus 100 Mb koje dodatno plaćaš. Ali mislim da će ti tih 100 Mb kojih trenutno imaš ukinuti ubrzo, taj data paket nije više u ponudi.
-
prcnet
#6290 Re: BHTelecom All About
Teta na trafici se malo igrala sa sim karticom pa je onda vratila u pakovanje i mislila da to nece niko skuziti.Halcyon wrote:Ma to je najbitnije da ti je vratila novac, mislim 5 KM nije puno ali to je baš dno dna. Čuj neaktivna kartica, svašta.
To se kupi u BHTelecomu a ne po trafikama!
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#6291 Re: BHTelecom All About
5KM novi broj? Ne mogu da vjerujem. 
- roki
#6292 Re: BHTelecom All About
Na trafikama se sasvim regularno moze kupiti bilo koji prepaid broj samo sto je ona (ili je i njoj neko podvalio) pokusala meni podvaliti ali neide to tako lahko.prcnet wrote:Teta na trafici se malo igrala sa sim karticom pa je onda vratila u pakovanje i mislila da to nece niko skuziti.Halcyon wrote:Ma to je najbitnije da ti je vratila novac, mislim 5 KM nije puno ali to je baš dno dna. Čuj neaktivna kartica, svašta.
To se kupi u BHTelecomu a ne po trafikama!
Znaci broj deaktiviran (cim se upali izbaci na mobitelu neki error i nema signala a znam da to znaci neaktivnost sim kartice usljed nekoristenja ili zamjene).Takoder onaj metalni dio katice izlizan od ubacivanja u mobilni aparat.
Al majke mi ko da je znala,nisam joj ni objasnio kako treba sta je problem a ona vec vraca 5KM
- video
#6293 Re: BHTelecom All About
Shto se tiche slike na Arenama - potrebno zvati na 1422/4 i zaliti se na istu, jer sam dobio odgovor da se je BHT svojevremeno (u oktobru kad je bila ona zajebancija sa Arenama) zalio Arena Sportu na kvalitet slike. Od njih primaju sliku koja nije kvalitetna kao onda prije kvara (nedovoljna rezolucija, porediti isti dogadjaj sa Arena sport HR, uochiti ce se ta razlika) te su dobili uvjeravanje da ce se u dogledno vrijeme to otkloniti !!! Od toga je proshlo gotovo pet mjeseci, ovi iz Arena nishta ne poboljshavaju, BHT kaze da nije do njih i da chekaju (Godoa) da dobiju kvalitetniji signal a korisnici, koji bi se trebali najvishe zaliti, pozovu par puta mjesechno i pojeo magarac i vuka i vuchicu
E nece da bude !!!
Bitno je to da mi je na kraju recheno da ce BHT uputiti zeshci dopis onda ako bude prevelikih zalbi od strane korisnika MojaTV na kvalitet slike Arena kanala !!!
Dakle korisnici, vi sa ovim Plazma ili LCD televizorima (jel ovi sa CRT televizorima i ne vide veliku razliku, dok mi itekako vidimo) slushalicu u ruke i zvati 1422/4 jer ochito druge nam nema !!!
Bitno je to da mi je na kraju recheno da ce BHT uputiti zeshci dopis onda ako bude prevelikih zalbi od strane korisnika MojaTV na kvalitet slike Arena kanala !!!
Dakle korisnici, vi sa ovim Plazma ili LCD televizorima (jel ovi sa CRT televizorima i ne vide veliku razliku, dok mi itekako vidimo) slushalicu u ruke i zvati 1422/4 jer ochito druge nam nema !!!
- Hopkins
#6294 Re: BHTelecom All About
Kupljen danas u posti fiksni telefon Gigaset c300. Vec problemi: kada pozivam neki broj, telefon mu zada neki prefiks (npr. zovem 061 123456, telefon poziva 1022061123456). Uvijek ispred biranog broja telefon otkuca 1022. Druga stvar, nemam prikaz broja pozivatelja. Ima li neko da ima ovaj telefon, molim za pomoc kako da ovo rijesim.
- neo7
#6295 Re: BHTelecom All About
Taj prefiks neka te ne buni. Da bi dobio prikaz nazovi ih i pojasnit ce ti jer sam ja zaboravio kako vec ide
Mada bilo je o o tme ovde na forumu
- Halcyon
#6296 Re: BHTelecom All About
Taj predbroj 1022 je zapravo znak da je telefon kodiran i da ga ne možeš koristit sa drugim fiksnim mrežama. Dakle to nije nikakav problem sve dok si na BH Line mreži.
Što se prikaza broja tiče jesi li siguran da si prijavio uslugu? Nemaš nikakve postavke za to, ako su ti aktivirali u Telekomu i radit će, ako nisu (ili ima neki problem) neće. Pozovi 1444 i porazgovaraj s njima o tome.
Što se prikaza broja tiče jesi li siguran da si prijavio uslugu? Nemaš nikakve postavke za to, ako su ti aktivirali u Telekomu i radit će, ako nisu (ili ima neki problem) neće. Pozovi 1444 i porazgovaraj s njima o tome.
- Hopkins
#6298 Re: BHTelecom All About
Jos jedan problem. Svakih 15-20 minuta mi telefon zvoni, kad se javim nema nikakvog zvuka samo nakon 5-6 sekundi ono tu tu tu. U cemu je problem, kako da se rijesim ovoga.
-
iceman2010
#6299 Re: BHTelecom All About
Je li to moja TV VoIP broj? Pretpostavljam da jeste. Ako imas takvih problema obavezno nazovi (to sa zvonjenjem). To ti moraju oni rijesiti. Vjerovatno nesto nije uredu.Hopkins wrote:Jos jedan problem. Svakih 15-20 minuta mi telefon zvoni, kad se javim nema nikakvog zvuka samo nakon 5-6 sekundi ono tu tu tu. U cemu je problem, kako da se rijesim ovoga.
A sto se tice prikaza broja postoji kod koji se ubaci i rijesis problem. Nisam siguran, ali mislim da je problem vezan samo za kombinaciju planet VoIP adapter i pojedini modeli siemens gigaset aparata. Ako ne rjesis problem sa prikazom do sutra ja cu ti potraziti kod pa postaviti na ovoj temi sa procedurom kako se unosi u aparat. Je li ti planet (ukoliko je planet uopste) polovan? Vidi li se da je vec koristen? Ukoliko je ovo slucaj obavezno zovi podrsku jos veceras da prijavis kvar.
-
lajk
#6300 Re: BHTelecom All About
Ljudi da li vam se desavalo da ne mozete poslat sms ni zvat a imate kredita vise od 1km al se ova zena javlja dostigli ste limit da poziv