Pa izmedju papka iz Laktasa i mine je velika razlika. Mina moze i ubiti nekoga a papak iz Laktasa nema tu sposobnost. On samo melje, zateze odijelo, namjesta kravatu i nervira, provocira, krade...itd itd.1gorstak wrote:Smetaju li ti i one trake upozorenja na kojim pise MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE MINE .....b_stulic wrote:Moze li se zakljucati ova tema molim vas... Pa zar ovaj papak zasluzuje da se o njemu otvori 255 stranica? Dajte da se okrenemo drugim stvarima.
Da li se i tim minama daje previse paznje ?
Milorad Dodik ALL ABOUT
- branimir stulic
#6276 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
- bijelo_dugme
#6277 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pitaj Supica kako je se proveo u Zenici...lesinar_banjaluka wrote:lesinari slove za miroljubljivu grupu..grupu sa jako malo incidenata...al da se tako neko pojavi na utakmici borca...sigurno bi dobo batine!
isto tako,da ja odem u zenicu na utakmicu reprezenaticje BIH,ali sa obiljezima entiteta RS...sta mislsi kako bi se proveo?
Ma kakvi rusi, Putin je vec prizno genocid u Bosni i nisu budale da blate ime Ruske Federacije zbog nekoliko hiljada brdjana iz Bejha.prica se prica da rusi dolaze
Last edited by bijelo_dugme on 02/10/2009 23:43, edited 1 time in total.
-
hercegovac_pravi
#6278 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
UUUU Milorade kuda sada.....pa zar ne rece da neces ucestvovati u "ustavnim promjenama ako ih predvode stranci"???????
Koji mamlaz majko mila
"Obračun kod OK korala": EU i SAD zakazale sastanak sa političkim liderima u BiH za 9. oktobar
02. 10. 2009. • 19:41 E. O.
Veličina slova: Standardna veličina slova Srednja veličina slova Najveća veličina slova
image Evropska unija i BiH / 24sata.info
*** SPAM *** - Sjedinjene Američke Države i EU su ozbiljno zabrinute političkom situacijom u BiH već duže vrijeme i ona se sve više produbljuje, kazao je danas u Sarajevu Charles English, američki ambasador u BiH.
Stoga su Carl Bildt, švedski ministar vanjskih poslova, koji predstavlja predsjedništvo EU-a i zamjenik američke državne sekretarice Jim Steinberg sazvali sastank s bh. političkim liderima za 9. oktobar, a na njemu će biti govora o ustavnim reformama, priključenja BiH Evropskoj uniji i NATO-u.
"Cilj tog sastanka je prezentovati sveobuhvatan pristup rješavanja nagomilanih problema u BiH, a koji uzrokuju podjele u državi. Naravno, taj sveobuhvatan paket neće moći sadržaviti rješenje svakog problema s kojim se BiH danas susreće", kazao je English.
Kako je kazao, očekuje se da taj pristup bude pomoć ka bržem ispunjavanju uslova za kandidaturu u NATO-u, ali i priključenju EU.
"Oni politički lideri koji prihvate ovaj paket i koji budu promovisali kompromis uveliko će pomoći članstvu BiH u NATO-u i EU. Ti lideri će pomoći BiH na putu ka sigurnosti, stabilnosti i prosperitetu. Oni koji budu blokirali ovaj komprimis doprinijet će da BiH ostane u već postojećoj pat poziciji, a kao rezultat će imati spor napredak BiH ka boljoj budućnosti koju zaslužuju njeni građani", istaknuo je English.
Zajedničku zabrinutost SAD-a i EU-a za BiH istakao je i Lars Wahlund, zamjenik direktora za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova Švedske i to zato što su oni, kako je rekao, prijatelji BiH.
"Danas smo u situaciji kada se cijela regija kreće naprijed ka NATO-u i EU, veoma bi bilo opasno ostaviti BiH u pat poziciji. Zato politički lideri moraju postići kompromis u vezi sa nekoliko pitanja. Ako to uspijemo sljedeće sedmice, BiH bi dobila mogućnost apliciranja za člansto u EU i NATO, a naročito za liberalizaciju viznog režima", kazao je Wahlund.
Bit će potrebno "progutati neke stvari koje im se možda neće svidjeti", jer svi će biti pobjednici ako kompromis bude postignit, dodao je Wahlund.
On je naglasio da je najgore ne uraditi ništa.
Zoltan Martinusz, direktor Generalnog sekretarijata Vijeća EU za zapadni Balkan, istočnu Evropu i Centralnu Aziju kazao je da su sve članice Evropske unije dale punu podršku ovoj inicijativi.
"O sveobuhvatnom paketu rješavanja problema političke lidere u BiH informisat će lično Carl Bildt, a svi navodi koji se budu pojavljivali u medijima u toku naredne sedmice bit će čiste spekulacije", naglaisio je Martinusz.
Na pitanje novinara da je realan scenarij za mogućnost izbijanja sukoba u BiH, English je naglasio da SAD i EU poštuju i čuvaju suverenitet i teritorijalni integritet BiH, te da to neće doći u pitanje.
"Najbolji način da se obezbijedi sigurna BiH je članstvo u NATO-u, a ekonomska sigurnost bit će ako BiH postane članica EU. Bilo bi veoma nerealno očekivati da će strani investitori ulagati u BiH, ako ostatk regiona bude u EU", prokomentarisao je ovo pitanje i Wahlund, naglasivši da su kompromisu bolni, ali su plodovi slatki.
Lideri koji su pozvani na sastanak su Haris Silajdžić, predsjednik Stranke za BiH, Sulejman Tihić, predsjednik SDA, Dragan Čović, predsjednik HDZBiH, Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDPBiH, Božo Ljubić, predsjendik HDZ 1990, Dragan Čavić, predsjednik SDS-a te Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a.
- Maraschino
#6279 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
lesinar_banjaluka wrote:lesinari slove za miroljubljivu grupu..grupu sa jako malo incidenata...al da se tako neko pojavi na utakmici borca...sigurno bi dobo batine!
isto tako,da ja odem u zenicu na utakmicu reprezenaticje BIH,ali sa obiljezima entiteta RS...sta mislsi kako bi se proveo?
SUPER, samo skandiraj VOLIM TE BOSNO i to ponavljaj sto cesce (to bolje)...
- Socijalista
#6280 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Aprilski paket + ide na red, naravno to je svima bilo jasno da je to samo moguce, jer su i Ameri ovo najvise podrzavali.
-
hercegovac_pravi
#6281 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Izvini ako puno pitam, nije li "aprilski paket +" ono sto je Lepi Hare trazio tokom pregovora (ne da sam bas ljubitelj doticnog ali eto samo da konstatujem) ?Socijalista wrote:Aprilski paket + ide na red, naravno to je svima bilo jasno da je to samo moguce, jer su i Ameri ovo najvise podrzavali.
-
lesinar_banjaluka
#6282 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
detroit-mercy wrote:Za njih, znaci za igrace Borca ili za repku u cjelini...........lesinar_banjaluka wrote:pa iskreno..da igra za BIH par igraca borca...veroatno bih navijao za njih...jer sam lokal patriota...! nesto slicno,kad igra borac i partizan...uvek cu navijati za borac..iako sam celi zivot ,po opredeljenju grobar...
pa jebem ga...ne trebam crtati...ako gotivim neke igrace...ne znaci da navijam samo za njih..vec za kompletnu ekipu...DA,navijao bih za BIH protiv srbije,da su mi igraci te reprezentacije gotivniji,da igraju bolji fudbal...da mi se ekipa vise svidi ,nego ekipa srbije..
*uz jedan izuzetak,kad kazem NAVIJAO ..ne znaci da bi to bilo u pravom smislu reci(ne bih mogao otici na stadion i navijati za BIH protiv SRBIJE,nositi obiljezja i slicno...) ,vec bi to bilo neko moje "licno" navijanje,jednostavno bi mi bilo draze da ta ekipa pobedi
**a neko rece da bih se lepo proveo u zenici noseci obiljezja RS...cisto sumnjam da bi pomoglo pevanje VOLIM TE BOSNO...ne bi stigao usta otvoriti
- felipe kajetano
#6283 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Pa mrtva usta ne govore..a tek da pjevajulesinar_banjaluka wrote:detroit-mercy wrote:Za njih, znaci za igrace Borca ili za repku u cjelini...........lesinar_banjaluka wrote:pa iskreno..da igra za BIH par igraca borca...veroatno bih navijao za njih...jer sam lokal patriota...! nesto slicno,kad igra borac i partizan...uvek cu navijati za borac..iako sam celi zivot ,po opredeljenju grobar...
pa jebem ga...ne trebam crtati...ako gotivim neke igrace...ne znaci da navijam samo za njih..vec za kompletnu ekipu...DA,navijao bih za BIH protiv srbije,da su mi igraci te reprezentacije gotivniji,da igraju bolji fudbal...da mi se ekipa vise svidi ,nego ekipa srbije..
*uz jedan izuzetak,kad kazem NAVIJAO ..ne znaci da bi to bilo u pravom smislu reci(ne bih mogao otici na stadion i navijati za BIH protiv SRBIJE,nositi obiljezja i slicno...) ,vec bi to bilo neko moje "licno" navijanje,jednostavno bi mi bilo draze da ta ekipa pobedi
**a neko rece da bih se lepo proveo u zenici noseci obiljezja RS...cisto sumnjam da bi pomoglo pevanje VOLIM TE BOSNO...ne bi stigao usta otvoriti
- Socijalista
#6284 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hercegovac_pravi wrote:Izvini ako puno pitam, nije li "aprilski paket +" ono sto je Lepi Hare trazio tokom pregovora (ne da sam bas ljubitelj doticnog ali eto samo da konstatujem) ?Socijalista wrote:Aprilski paket + ide na red, naravno to je svima bilo jasno da je to samo moguce, jer su i Ameri ovo najvise podrzavali.
Ja mislim da ce ovo biti aprilski paket i prudski dogovor izmjesan. Prud je odredio teritorijalne jedinice i njihove nadleznosti, dok Aprilski paket sadrzava vecinom promjene na drzavnom nivou, mislim da bi bila dobra kombinacija. Takodjer smatram da ce se predloziti stvaranje triju teritorijalnih jedinica gdje jedan narod ima vecinu nad ostala dva. RS ce se ocuvati, Hrvati ce dobiti svoju jedinicu, Sarajevo ce biti distrikt, a drzava ce znatno ojacati.
Sve vuce ka tome.
- Junuz Djipalo
#6285 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Elhamdulillah!Socijalista wrote:
Ja mislim da ce ovo biti aprilski paket i prudski dogovor izmjesan. Prud je odredio teritorijalne jedinice i njihove nadleznosti, dok Aprilski paket sadrzava vecinom promjene na drzavnom nivou, mislim da bi bila dobra kombinacija. Takodjer smatram da ce se predloziti stvaranje triju teritorijalnih jedinica gdje jedan narod ima vecinu nad ostala dva. RS ce se ocuvati, Hrvati ce dobiti svoju jedinicu, Sarajevo ce biti distrikt, a drzava ce znatno ojacati.
Sve vuce ka tome.
Da se okrenemo više drugim stvarima, po prirodi važnijim.
Baš tako! I jedino moguće za ovaj naš prostor, na duže staze, samo mislim da će te nacionalne jedinice toliko "pilat" da će bit zaštićeniji oni drugi u njima nego oni koji su "prvi".
Nećeš smjet pisnut nekome ko nosi srpsku zastavu u Zenici na pr. ili obratno.
Ajde nek švapski Švicarac napadne francuskog u njemačkom kantonu, pa bolje mu je da rođenog ćaću dira...
- Nacionalniid_BOSANCI
#6286 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Socijalista wrote:hercegovac_pravi wrote:Izvini ako puno pitam, nije li "aprilski paket +" ono sto je Lepi Hare trazio tokom pregovora (ne da sam bas ljubitelj doticnog ali eto samo da konstatujem) ?Socijalista wrote:Aprilski paket + ide na red, naravno to je svima bilo jasno da je to samo moguce, jer su i Ameri ovo najvise podrzavali.
Sve vuce ka tome.
I ako bude ovako kao sto kazes onda je rezultat da su Srbi i Hrvati pobjednici a Bosnjaci i ostali frontalni gubitnici
-
hercegovac_pravi
#6287 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Moj post sa druge teme.Socijalista wrote:hercegovac_pravi wrote:Izvini ako puno pitam, nije li "aprilski paket +" ono sto je Lepi Hare trazio tokom pregovora (ne da sam bas ljubitelj doticnog ali eto samo da konstatujem) ?Socijalista wrote:Aprilski paket + ide na red, naravno to je svima bilo jasno da je to samo moguce, jer su i Ameri ovo najvise podrzavali.
Sve vuce ka tome.
PostPostao/la hercegovac_pravi dana 02/10/2009 22:39
Ne Elvise......to je ova Amerika...... E sada je pitanje ...Da li ce Srbi u BiH prihvatiti novi ustav ??? mnogo puta sam do sada napisao da je novi ustav vec napisan, domaci "laprdani" se nista tu ne pitaju. Za ne upucene, samo da se ne bi iznenadili..... Ovaj dokument koji je toliko "tajanstven" je ustvari isti dokument koji je prikazan ucesnicima debate u Prudu a koji oni onako, svojstveno samo njima, ismijase tumaceci ga na 10 razlicitih nacina. E NEMA VISE TUMACENJA.....to je poenta ovog sastanka. Uzmite ili ostavite. Posto svi znamo da je prihvatanje ovog dokumenta "politicka smrt" Laktasenka i "noga u vugla" ideolozima iz Beograda..... sta mislite sta ce biti njihovi sljedeci koraci? Da li ce neko biti slobodan pa da poveze zadnja desavanja u Srbiji sa "iznenadnom" pojavom ovog dokumenta? hvala unaprijed.
-
braco1
#6288 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
slazes se i potpisujem sve sto je ERO napisao
-
tuzlak-x
#6289 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
ne znam niti jednog covjeka koji je ocekivao da ce srbija sa bismiletom prihvatiti ustavne promjene u BiH.
kad je tihiju zatvorena labrnja ogoljena je stvarnost. sve dobro su odigrali igraci koji su tihija istjerali na cistinu. kojigod da su; europa, amerika, haris, zeljko SDA nije u mogucnosti da ignorise bosnu iz 1992.
kad je tihiju zatvorena labrnja ogoljena je stvarnost. sve dobro su odigrali igraci koji su tihija istjerali na cistinu. kojigod da su; europa, amerika, haris, zeljko SDA nije u mogucnosti da ignorise bosnu iz 1992.
-
dallton
#6290 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
hvala i tebi unazad, evo povezacu ja ta desavanja, i dodati da cisto sumnjam u prihvatanje tog noviteta od strane srba tek takohercegovac_pravi wrote: Moj post sa druge teme.
PostPostao/la hercegovac_pravi dana 02/10/2009 22:39
Ne Elvise......to je ova Amerika...... E sada je pitanje ...Da li ce Srbi u BiH prihvatiti novi ustav ??? mnogo puta sam do sada napisao da je novi ustav vec napisan, domaci "laprdani" se nista tu ne pitaju. Za ne upucene, samo da se ne bi iznenadili..... Ovaj dokument koji je toliko "tajanstven" je ustvari isti dokument koji je prikazan ucesnicima debate u Prudu a koji oni onako, svojstveno samo njima, ismijase tumaceci ga na 10 razlicitih nacina. E NEMA VISE TUMACENJA.....to je poenta ovog sastanka. Uzmite ili ostavite. Posto svi znamo da je prihvatanje ovog dokumenta "politicka smrt" Laktasenka i "noga u vugla" ideolozima iz Beograda..... sta mislite sta ce biti njihovi sljedeci koraci? Da li ce neko biti slobodan pa da poveze zadnja desavanja u Srbiji sa "iznenadnom" pojavom ovog dokumenta? hvala unaprijed.
- Socijalista
#6292 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
dalltone, otkud ti znas koliki ce biti Sarajevo Distrikt?
- Fair Life
#6293 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Socijalista wrote:dalltone, otkud ti znas koliki ce biti Sarajevo Distrikt?

-
trinidad
#6294 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
on sve znaSocijalista wrote:dalltone, otkud ti znas koliki ce biti Sarajevo Distrikt?
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6295 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
BANovićisarajevo111 wrote:http://spam
Muka ti je od umisljenih Administratora i Moderatora koji misle da su "BOGOVI" pa banuju za svaku sitnicu?! E , onda je ovo pravi Forum za tebe !
Forum je potpuno nov i slobodan za sve!
http://spam

- mO k3
#6296 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
gdje mogu naci aprilski paket da procitam sta je sve bilo planirano..Socijalista wrote:Aprilski paket + ide na red, naravno to je svima bilo jasno da je to samo moguce, jer su i Ameri ovo najvise podrzavali.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#6297 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Sve spremno za "Dejton 2"?!
Ambasador SAD Čarls Ingliš u petak u Banjaluci liderima SNSD-a, PDP-a i DP-a uručio pozivnice za trodnevne pregovore o ustavnim promjenama. Pregovori počinju 8. oktobra u bazi NATO-a u Sarajevu pod pokroviteljstvom SAD i EU. Izvori uvjeravaju da je sve spremno za „Dejton 2" i svojevrsnu reprizu pregovaranja u u Ohaju. Lideri partija mole se za apsolutnu diskreciju!
Američki ambasador Čarls Ingliš pozvao je juče u Banjaluci premijera RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika, predsednika Demokratske partije Dragana Čavića i potpredsednika PDP-a Branislava Borenovića na pregovore o ustavnim promjenama, koji bi trebalo da počnu 8. oktobra u vojnoj bazi NATO-a u Sarajevu.
Pozivnice su uručene i liderima SDA Sulejmanu Tihiću, SDP-a Zlatku Lagumdžiji, Stranke za BiH Harisu Silajdžiću, HDZ-a Draganu Čoviću, te HDZ 1990 Boži Ljubiću.
Dobro obaviješteni politički izvori tvrde da će se svi razgovori odvijati pod pokroviteljstvom SAD i EU. Više diplomatskih izvora potvrdilo je da će konferencijom rukovoditi Džejms Štajnberg, zamjenik državnog sekretara SAD i Karl Bilt, švedski ministar inostranih poslova. Oni će liderima prenijeti i „zabrinutost Vlade SAD zbog odsustva reformi na putu ka NATO-u i EU".
Bilt-Stajnbergov plan podrazumijeva izmjene Ustava s ciljem jačanja državnih institucija, prije svega Predsjedništva BiH, ali i Parlamenta i Savjeta ministara BiH. Takođe, plan podrazumeva povećanje broja poslanika u bh. parlamentu, smanjenje ovlašćenja Predsjedništva BiH i jačanje ustavne uloge predsedavajućeg Saveta ministara.
Iako Dodik, Čavić i Borenović poslije razgovora sa Inglišom nisu bili raspoloženi da daju izjave i da govore o sadržaju susreta sa američkim ambasadorom, izvori dnevnika "Press RS" uvjeravaju da je sve spremno za „Dejton 2" i svojevrsnu reprizu pregovaranja u američkoj bazi „Rajt Petersen" u Ohaju. Činjenica da su tadašnji lideri naroda u BiH i šefovi Srbije i Hrvatske danima bili zatvoreni u okviru kompleksa vojne baze izaziva gađenje srpskih političara.
Međutim, oni za sada ne žele javno da govore o tome, pošto je, prema saznanjima, Ingliš bio veoma strog i zahtijevao je da se detalji ne otkrivaju.
Ovaj dobro čuvani plan međunarodne zajednice podrazumijeva da razgovori počnu za večerom, 8. oktobra. Poslije provedene noći u vojnoj bazi, baš kao i u vojnom kampu „Rajt Peterson" u Dejtonu, u petak, 9. oktobra bili bi nastavljeni razgovori o promjeni Ustava. Lideri partija, kako proizilazi iz teksta pozivnice, mole se za apsolutnu diskreciju, ali se saznaje da bi razgovori mogli da se nastave i u subotu, 10. oktobra, ako bude potrebno. Istovremeno, pozvanim šefovima partija naloženo je da na pregovore dođu sami ili, eventualno, sa jednim saradnikom. Takođe, od njih je zatraženo da budu „spremni na konstruktivna rješenja", što praktično znači da se od njih očekuje da prihvate ponuđeni plan!
"Ingliš, koji je podijelio pozivnice, nije mogao svojim sagovornicima ni da nagovijesti koje bi druge teme osim ustavnih promjena mogle da se nađu na dnevnom redu „Dejtona 2". Ipak, treba vjerovati da će u fokusu naći obaveze vlasti BiH na ispunjavanju uslova za viznu liberalizaciju i gašenje OHR-a. Osim toga, u Briselu i Vašingtonu preovladava zabrinutost zbog najnovijeg zaoštravanja političke situacije u BiH. Ambasador Ingliš zamolio je vođe partija iz RS da barem do „butmirskog sastanka" ne dolivaju ulje na vatru, odnosno da pokušaju da smire situaciju", tvrde izvori Pressa RS.
Ista poruka je stigla i sa jučerašnje sjednice Upravnog odbora Savjeta za sprovođenje mira u Sarajevu, kojoj je prvi put prisustvovao i novi ruski ambasador Aleksandar Bocan Harčenko. I na tom sastanku je apelovano na diplomate da pokušaju da smire situaciju u BiH kako bi na sastanku u Butmiru pokušalo da se dođe do rješenja.
Ipak, u diplomatskim kuloarima već se izražava sumnja da će domaći lideri postići dogovor o promjenama Ustava BiH, osim u dijelu koji se odnosi na usklađivanje sa evropskimm normama u vezi sa izborom članova Predsjedništva BiH.
Navodno, iz Moskve stižu signali da Rusi nisu spremni da prihvate američko liderstvo u procesu ustavnih promena. Moskva, jednostavno, smatra da te promjene moraju da budu proizvod dogovora domaćih političara. Rusija, u isto vrijeme, ne gleda blagonaklono na pojačane pritiske na premijera RS Milorada Dodika, posebno kada je riječ o ulasku BiH u NATO.
(BLLIVE)
svi portali iz PC-ija prenose novi "Dejton"
-
KREMEN
#6298 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Znaci ovdje zavrse oni koji dobiju banpici wrote:BANovićisarajevo111 wrote:http://spam
Muka ti je od umisljenih Administratora i Moderatora koji misle da su "BOGOVI" pa banuju za svaku sitnicu?! E , onda je ovo pravi Forum za tebe !
http://spam![]()
- video
#6299 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Ma jakako, ovo su ti onomad, meshcini, dallton i slavuj u pauzama od zestoke rasprave a u svezi dragog nam i dapache sve dobrog laktashenkaKREMEN wrote:Znaci ovdje zavrse oni koji dobiju banpici wrote:BANovićisarajevo111 wrote:http://spam
http://spam![]()
![]()
- Junuz Djipalo
#6300 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT
Spominjala se Busovača, Kiseljak, Kreševo i Fojnica te Vareš a i istočno Sarajevo komplet u tom distriktu. Kako bi se dobio i zadovoljavajući broj i drugih...