Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
muniza wrote:Ma Pape je svoje rekao kad je za Kolašinca reko da treba doći pješice da bi igrao, o kintama preko naše repke ne bi trošio riječi, što ih Zahirović il Vršajević ne naprave a ovi lafo pomenom, ma daj ba.
Ako ti možeš halaliti igrače ja ne mogu, i tu ne govorim o ovim Švicarcima već o budućim slučajevima kojih će biti more u budućnosti. Da se ide Papetovom logikom mi danas ne bi imali ni Pjanića ni Begovića, šta više treba reći.
Pristup se mora totalno promjeniti, od saveza do novinara a i ova dječija prozivanja po forumima sigurno povrede i igrače jer ipak su i oni još djeca.
Nije tacno...Uopste to Pape nije rekao.
Kolasinac je rekao: "I pjesice bi dosao da igram za BiH"...a Susic je uz osmijeh rekao..."Bojim se da nebi stigao da krene pjesice iz Njemacke.." sto uopste nije bio tako katastrofalan komentar kako su ga drugi napumpali (ili u tvom slucaju, potpuno izokrenuli)...vise je zvucalo kao sala...
A i hajrin sms je bio lazan? I njegov odaziv Svici na prvi mig je...iluzija? Prijetili mu puskom?
Seoska varalica koja jos bazdi na sasusenu balegu, pokusava zadrzat opciju povratka u BiH, ako propadne Svicarska, kao sto hoce... Ali stalo se u kraj toj igri. Ne treba mu dozvolit otvorenu opciju za kambek. Otpisao je sam sebe.
Svjestki etablirana klasa, Dzeko, se saginjao zbog opsteg interesa, da bi na kraju bio zavaljen od nekog rumenigea? Potpuno opravdano ga je mrsnuo.
E sad, druga je stvar ako Sajo nastavi sa logikom koju primjenjuje na svicarce. To onda znaci 'zbogom Halile', 'zbogom Kolasinac'. Ko zna, mozda mu je i laknulo, jer konkurencija nije nikome dobra donjela. Kako sad ignorisat momka koji dobija minutazu u Salkeu, a igra ti Stevanovic, koji u svom klubu igra sa takodjer skromnom minutazom? Teske muke. Mozda bi morao zaobici Avdiju, a dje ces to uradit?
Kmetski mentalitet i izigravanja merhametlije, koji ce dobit bonu za dobro vladanje. To je generalni profil prosjecnog bosnje u koegzistenciji s okolinom.
Artest wrote:A i hajrin sms je bio lazan? I njegov odaziv Svici na prvi mig je...iluzija? Prijetili mu puskom?
Seoska varalica koja jos bazdi na sasusenu balegu, pokusava zadrzat opciju povratka u BiH, ako propadne Svicarska, kao sto hoce... Ali stalo se u kraj toj igri. Ne treba mu dozvolit otvorenu opciju za kambek. Otpisao je sam sebe.
Svjestki etablirana klasa, Dzeko, se saginjao zbog opsteg interesa, da bi na kraju bio zavaljen od nekog rumenigea? Potpuno opravdano ga je mrsnuo.
E sad, druga je stvar ako Sajo nastavi sa logikom koju primjenjuje na svicarce. To onda znaci 'zbogom Halile', 'zbogom Kolasinac'. Ko zna, mozda mu je i laknulo, jer konkurencija nije nikome dobra donjela. Kako sad ignorisat momka koji dobija minutazu u Salkeu, a igra ti Stevanovic, koji u svom klubu igra sa takodjer skromnom minutazom? Teske muke. Mozda bi morao zaobici Avdiju, a dje ces to uradit?
Kmetski mentalitet i izigravanja merhametlije, koji ce dobit bonu za dobro vladanje. To je generalni profil prosjecnog bosnje u koegzistenciji s okolinom.
Hajmo se složiti oko Švicaraca i prekrižiti ih napokon, upravo ovo boldirano je bit svega!
Ne smijemo gubiti momke tek tako više
Artest wrote:A i hajrin sms je bio lazan? I njegov odaziv Svici na prvi mig je...iluzija? Prijetili mu puskom?
Hajmo se složiti oko Švicaraca i prekrižiti ih napokon, upravo ovo boldirano je bit svega!
ne kontam ja ovo kako gubimo momke?ne znam šta bi trebalo da se desi pa da neke stvari skontate.
o greškama saveza i pojedinaca se moglo pričati prije 10 tak godina.sada je situacija vrlo jasna.ko ima kvalitet i želju sigurno će zaigrati za bih.vi pričate o momcima kojima su bila puna usta bih,a na prvi mig su odletili da igraju za švicu.kolašinac koji govori da bi pjehe došao u bih,nakon što dobije poziv u ljubljanu kaže da mu ne da klub,a odleti za u20 njemačke da igra.kontaktirani u iz saveza,kapiten i džeko ih kontaktirali i opet nekima nejasno zašto ovi biraju druge reprezentacije i traže ovdje krivce.zato što ne žele da igraju za bih,ne vide svoj interes.takvi nam i ne trebaju.
muniza wrote:Hajmo se složiti oko Švicaraca i prekrižiti ih napokon, upravo ovo boldirano je bit svega!
Nismo nikada nikoga ni dobili/privukli ko je mogao igrati u ozbiljnijim reprezentacijama, osim mozda Hasana.
Nemojte mi spominjati Asmira i Miralema, jer Kanada i Luksemburg nisu ozbiljne reprezentacije.
Savez se naravno mora uozbiljiti i reorganizovati i poceti ozbiljno raditi na trazenju potencijala.
Susic mora prestati racunati da ce mu Sejo i dalje namicati vrhunske talente tipa Avdije
muniza wrote:Hajmo se složiti oko Švicaraca i prekrižiti ih napokon, upravo ovo boldirano je bit svega!
Nismo nikada nikoga ni dobili/privukli ko je mogao igrati u ozbiljnijim reprezentacijama, osim mozda Hasana.
Nemojte mi spominjati Asmira i Miralema, jer Kanada i Luksemburg nisu ozbiljne reprezentacije.
Savez se naravno mora uozbiljiti i reorganizovati i poceti ozbiljno raditi na trazenju potencijala.
Susic mora prestati racunati da ce mu Sejo i dalje namicati vrhunske talente tipa Avdije
da je sejo svicarcima menadzer,davno bi oni bili nasi igraci..
cyprus wrote:A ja da sam odrasto u Švicarskoj, ja ne bih pomišljo da igram za bilo koga drugog osim moje domovine Švicarske... Šta sad? Znači bio bih šupak i ja?
nisi supak ali covjek koji se ne veze za identitet i neke meni bitne stvari i meni je to ok jer smo svi razliciti..ne trebas mrziti svicarsku, ali zna se odakle su ti korjeni, gdje su ukopani tvoji pradjedovi koji su krv prosuli da bi se ti zvao bosanac i hercegovac..neko fudbal vidi i kao biznis, idem igrati gdje cu se lakse probiti (mesut oezil) i ja to postujem ali ja ovu igru dozivljavam mozda i previse emotivno kada igra nasa BiH pa mi nestane zraka i nervoza me uhvati
Gdje sam reko da se ne vežem uz identitet (mada nisam nešto ni lud za tim)... Samo sam reko da bih svoj identitet prvenstveno vezao uz svoju domovinu, a domovinu definišem kao državu gdje sam rođen i gdje sam odrastao, tj. državu gdje mi je dom... Poštovao bih i svoj etnički identitet, ali mi to ne bi bilo primarno... Ne vidim zašto bi to trebalo biti primarno...
Ili da to prenesem na lični primjer... Evo jedan dio prodice i mojih korijena se nalazi u Republici Hrvatskoj... Međutim, ja sam rođen u Sarajevu i čitav život živim u Sarajevu i nekako mi je logično da Bosnu i Hercegovinu smatram kao svoju domovinu... Ako ja Hrvatsku ne doživljavam kao svoju, da li to znači da sam se odrekao svog identiteta?
Last edited by cyprus on 08/02/2013 17:15, edited 2 times in total.
da je sejo svicarcima menadzer,davno bi oni bili nasi igraci..
cyprus wrote:A ja da sam odrasto u Švicarskoj, ja ne bih pomišljo da igram za bilo koga drugog osim moje domovine Švicarske... Šta sad? Znači bio bih šupak i ja?
nisi supak ali covjek koji se ne veze za identitet i neke meni bitne stvari i meni je to ok jer smo svi razliciti..ne trebas mrziti svicarsku, ali zna se odakle su ti korjeni, gdje su ukopani tvoji pradjedovi koji su krv prosuli da bi se ti zvao bosanac i hercegovac..neko fudbal vidi i kao biznis, idem igrati gdje cu se lakse probiti (mesut oezil) i ja to postujem ali ja ovu igru dozivljavam mozda i previse emotivno kada igra nasa BiH pa mi nestane zraka i nervoza me uhvati
Gdje sam reko da se ne vežem uz identitet (mada nisam nešto ni lud za tim)... Samo sam reko da bih svoj identitet prvenstveno vezao uz svoju domovinu, a domovinu definišem kao državu gdje sam rođen i gdje sam odrastao, tj. državu gdje mi je dom... Poštovao bih i svoj etnički identitet, ali mi to ne bi bilo primarno... Ne vidim zašto bi to trebalo biti primarno...
Ili da to prenesem na lični primjer... Evo jedan dio prodice i mojih korijena se nalazi u Republici Hrvatskoj... Međutim, ja sam rođen u Sarajevu i čitav život živim u Sarajevu i nekako mi je logično da Bosnu i Hercegovinu smatram kao svoju domovinu... Ako ja Hrvatsku ne doživljavam kao svoju, da li to znači da sam se odrekao svog identiteta?
tvoja stvar je koga ti doživljavaš koga nedoživljavaš.najbitnije je kako se neko osjeća.ovi švicarci se ne bi ni spominjali da nisu bih uzimali u usta i govorili kako su bosanci i kako će za bih igrati.njihov izbor koji su napravili i to je to.šupački je kada pričaš jedno,a radiš drugo.u protivnom svako bi poštovao njihov izbor da su švicarci.
Njemu se Dzeko i Spahic trebaju izvinuti,kao dvije babe tracare zabadaju nos gdje im nije mjesto.
Oni su igraci a ne trener niti ljudi iz saveza i nemaju sta komentarisat.
Nekim slucajem on ipak zaigra za nas,ili bilo ko drugi i treba sad igrat sa nekim s kim u startu ima los odnos.
Citava repka trpi.
Suti sutaj loptu i zabijaj golove to je tvoje.
ejs wrote:Njemu se Dzeko i Spahic trebaju izvinuti,kao dvije babe tracare zabadaju nos gdje im nije mjesto.
Nekim slucajem on ipak zaigra za nas,ili bilo ko drugi i treba sad igrat sa nekim s kim u startu ima los odnos.
Citava repka trpi.
ejs wrote:Njemu se Dzeko i Spahic trebaju izvinuti,kao dvije babe tracare zabadaju nos gdje im nije mjesto.
Citava repka trpi.
ma bjezi bolan, kod rakitica,petrica i subotica dodju nekakvi starci i oni jedva cekaju da igraju za svoje zemlje, dok u nas edin dzeko i kapiten spahic licno mole igrace i oni odbiju! meni bi cast bila da mi dodje edin ili spaha i pjeske bi dosao na okupljanje a ono se naslo prepirat sa igracem svijetske klase..niko vam ne valja, ni susic ni dzeko ni salihamidzic, dok uzdizete ovakve delegate?svaka cast..
Pisao sam o tome za ovih ...evo haman 9 godina otkako sam clan ovdje ...a evo pokusacu u najkracem ponoviti. Bio rat , napravljena je reprezentacija - haman iz nicega...i ne bilo kakva nego dobra ekipa... Narod raseljen i naravno igraci raseljeni ...i u prelaznom periodu je bilo neminovno da za Bosnu i Hercegovinu igraju momci koji su odrasli izvan granica BiH ... ali samo u prelaznom periodu. Jer nece biti vece srece dok ekipu ne budu sacinjavali momci koji su svoje prve fudbalske korake napravili ne Tusnju, Kosevu, Grbavici, pod Boricima, na stadionu u Boriku, na Poljani u Prijedoru, travnickoj Piroti, Pod bijelim brigom i drugdje ...pa makar jednu polusezonu ako vec ne moze duze,
Ne kazem da bi vrata repke trebala biti zakljucana za momke koji su rodjeni i odrasli vani (ako su dobri) ...ali kostur ekipe - ona osnova od 5-6 u betonu salivenih stalnih igraca ... treba biti iz domace proizvodnje. I na dobrom je putu da se to konacno i napravi ... ta nemojte sad kvariti koncept - sad kad smo taman nadomak smisla.
I zato mislim da su Avdija, Svraka i ovi ostali autenticni momci bolji od ovih o kojima se ovdje "diskutuje" ... a ovaj forum mi je svjedok da sam o tome pisao jos otkako sam ovdje po prvi put stigao jos 2003 ...
Nisam ja rekao da oni nevaljaju,nego da nisu trebali reagovat ovako kako jesu.
Diplomatski Bilo bi nam drago da dodju igrat kod nas a ukoliko ne sretno im u nastavku karijere.
Jel fakat neko zamislja da je Seferovica pozvao jer nema boljih napadackih opcija,komplet prva liga Svicarske je bolja od te Novare ali covjek hoce da ovjeri igraca logicno,ako ima 10% sanse da od njega postane igrac pozove ga,tako rade ozbiljne reprezentacije.
Nastranu sto su ova dvojica smrduljko i rumenko igrali dvostruku igru.
Tacno bi se covjek rasplako kad procita ove dirljive ispovijesti kako je Dzeko molio na koljenima dok mu je Spaha suflirao i mutio Lexilium. Onaj jedan cak pise kako ih je Dzeko obilazio i moljakao. Jel neko stvarno misli da je Dzeko uradio nesto vise od sms-a u stilu "Brate, ocam, haj ba za nas igraj"
Dead Man Walking wrote:Tacno bi se covjek rasplako kad procita ove dirljive ispovijesti kako je Dzeko molio na koljenima dok mu je Spaha suflirao i mutio Lexilium. Onaj jedan cak pise kako ih je Dzeko obilazio i moljakao. Jel neko stvarno misli da je Dzeko uradio nesto vise od sms-a u stilu "Brate, ocam, haj ba za nas igraj"
Dead Man Walking wrote:Tacno bi se covjek rasplako kad procita ove dirljive ispovijesti kako je Dzeko molio na koljenima dok mu je Spaha suflirao i mutio Lexilium. Onaj jedan cak pise kako ih je Dzeko obilazio i moljakao. Jel neko stvarno misli da je Dzeko uradio nesto vise od sms-a u stilu "Brate, ocam, haj ba za nas igraj"
Je li trebao moljakati?
Nije ni trebao, nit je moljakao. Al sudeci po postovima pojedinaca ne da je moljakao nego je i u granap po pive i cigare isao.
Citava repka trpi.
Sto ne mogu na erende kora. A ovamo prica kako treba vrsiti pritisak na ovakve igrace da zaigraju za BiH, kako treba da pritisak vrse svi: od selektora, preko Saveza i novinara pa do igraca samih. I onda Dzeko i Spaha zovu male, balave, ufurane debile. Dvije fudbalske legende BiH, dva stuba reprezentacije, jedna od njih svjetska zvijezda a drugi je napravio karijeru o kojoj balavci mogu samo sanjati - i onda ih ta razmazena balavurdija odjebe k'o dijete zvecku i napravi budalama.
Pa debili bi bili da su sutili, ovako su ispali gospoda i pokazali raznoraznom smecu da odjebu u skokovima od SVETINJE! I ja se iskreno nadam, iz sveg srca - da su im upravo zbog ovoga sto su Dzeko i Spaha uradili - vrata reprezentacije zatvorena za sva vremena.
Ali ne, bolje gladiti muda i cuvati ledja picicima i karakternim gnjidama iz Svicarske nego dvjema istinskim ljudskim i igrackim legendama. Znam ja nas, jebo ti nas.
Citava repka trpi.
Sto ne mogu na erende kora. A ovamo prica kako treba vrsiti pritisak na ovakve igrace da zaigraju za BiH, kako treba da pritisak vrse svi: od selektora, preko Saveza i novinara pa do igraca samih. I onda Dzeko i Spaha zovu male, balave, ufurane debile. Dvije fudbalske legende BiH, dva stuba reprezentacije, jedna od njih svjetska zvijezda a drugi je napravio karijeru o kojoj balavci mogu samo sanjati - i onda ih ta razmazena balavurdija odjebe k'o dijete zvecku i napravi budalama.
Pa debili bi bili da su sutili, ovako su ispali gospoda i pokazali raznoraznom smecu da odjebu u skokovima od SVETINJE! I ja se iskreno nadam, iz sveg srca - da su im upravo zbog ovoga sto su Dzeko i Spaha uradili - vrata reprezentacije zatvorena za sva vremena.
Ali ne, bolje gladiti muda i cuvati ledja picicima i karakternim gnjidama iz Svicarske nego dvjema istinskim ljudskim i igrackim legendama. Znam ja nas, jebo ti nas.
Ma sto su ljudi gnjide ako su se rodili u Svajcarskoj i zivjeli gore cijeli svoj zivot..bas bi volio vidjeti tebe da ti ovdje neko jebe sve po spisku cijeli zivot i da imas platu 5 glava, a na drugoj strani da njemci u tebe ulazu citav zivot i zivis ko hadzija i ne znas Bosanski kako treba za koga bi igrao....