Safet Susic - Pape, selektor BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Obuca9

#6276 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Kakva mu je bila do sad trenerska karijera? Je li išta napravio?

Uspjesi, pa recimo da je francuski Cannes odveo u Evropu, da je ekipu Istanbulspora uzeo kad su tek ušli u Ligu i tri godine sa njima bio u vrhu turske lige, od čega ih je dva puta odveo u Evropu. Sa Al-Hilalom osvojio Superkup Azije. Kasnije je ekipu Ankaraspora preuzeo kad su bili zadnji na tabeli 10 kola prije kraja, a na kraju završio na desetom mjestu i napustio ekipu jer predsjednik nije htio da trosi novac na pojacanja.

Koliko je timova u niži rang takmičenja odveo?

0 golova.

Zna li iko izgovoriti pravilno imena klubova koje je vodio?

Znam ja. A znaš li ti pravilno izgoviriti imena timova u kojima igraju Nadarević, Jahić i ostali poluigrači za koje mu se prigovara što ih ne zove?
ganjeta

#6277 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Jahic poluigrac :roll: :lol:

Subasic,Mravac,Pandza,Vranjes igracine,nema dalje :run:
Obuca9

#6278 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Jahic poluigrac :roll: :lol:

Mravac i Pandža su tarabe u rangu Nadarevića, Jahića i ostalih. Sve je to u pet deka. Zato i igraju u belgijskim, turskim, grčkim ligama, a ne u pravim ligama.

Subašić i Vranješ su bar mladi momci, pred kojima je karijera i ja bih ih isto prije zvao nego ove istrošene igrače.
LSD

#6279 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by LSD »

Pa lakše je voditi reprezentaciju Brazila,Španije,Engleske,Njemacke,Argentine itd..nego BiH...sviju mi.
Jbt ljudi bi pomislili da imamo 30 svjetskih megastarova, samo nam fali pravi selektor i eto nas odmah u polufinalu SP i to minimalno...pa stanite, dajte šansu covjeku do kraja ciklusa...kad se moglo dati dva mandata onom ogrezlom kockaru Sliškoviću, valjda i jedan Sušić zaslužuje šansu.
Kakav smo mi narod, pa to ni Hans Kristijan Anderson nebi mogao zamisliti u basnama :x
Pa jeli sam I.Osim tražio da javnosti, mediji, navijaci da stanemo konacno uz selektora Sušića i da ga podržimo , a ne da mu odmah podmecemo klipove pod noge.
Last edited by LSD on 27/01/2011 17:18, edited 1 time in total.
emigrazione

#6280 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

Kakvi bolan zavidovici, gdje ti je to uopste. Covjek je ziva legenda Pariza, Najbolji igrac svih vremena vjerovatno i ex-yu prostora. O kakvim ti emocijama pricas majke ti
Obuca9

#6281 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

"Što se tiče toga da li City želi pustiti Džeku ili ne, reći ću samo da je 9. februar zvanični termin FIFA-e za odigravanje prijateljske utakmice i nema nikakvog razloga da klub zadržava ijednog igrača. Želim u SAD da idem sa najboljim igračima sa kojima raspolažemo i ne dolazi u obzir da pustim ijednog reprezentativca", kaže Sušić u razgovoru za SportSport.ba.

Bravo Pape :thumbup: :thumbup: Šeiče, glabaj ga :dance:
ganjeta

#6282 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

hz__semir wrote:

Mravac i Pandža su tarabe u rangu Nadarevića, Jahića i ostalih. Sve je to u pet deka. Zato i igraju u belgijskim, turskim, grčkim ligama, a ne u pravim ligama.

Subašić i Vranješ su bar mladi momci, pred kojima je karijera i ja bih ih isto prije zvao nego ove istrošene igrače.
Mislim da to ima nakakvu drugu pozadinu, jer reci da je Jahic polu igrac,a braniti odluke selktora koje su malo je reci smijesne nisu cista posla, lik medju par igraca u repci koji je polivalentan i moze igrati,stopera,bocnog i zadnjeg veznog.
burek_in_space

#6283 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Da je Ronaldinho, Messi i Ibrahimovic zajedno ako unosi nemir u reprezentaciju, arrivederci, aurevoir, goodbye, sikter ba! :oops:
ganjeta

#6284 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Burece ko unosi nemir? Nisam upoznat.

Samo Stilic Semir unosi nemir :thumbup:
burek_in_space

#6285 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

ganjeta wrote:Burece ko unosi nemir? Nisam upoznat.

Jahic laprda vishe po novinama, nego shto se nastoji dokazati Papetu.
Shef se mora znati.

Ako podrzhavash metode koje Amar Osim zastupa u Zheljeznicharu, onda budi principijelan do kraja i isposhtuj Papetovu odluku da Jahica ne zove dok se ne uozbilji.
Obuca9

#6286 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:
hz__semir wrote:

Mislim da to ima nakakvu drugu pozadinu, jer reci da je Jahic polu igrac,a braniti odluke selktora koje su malo je reci smijesne nisu cista posla, lik medju par igraca u repci koji je polivalentan i moze igrati,stopera,bocnog i zadnjeg veznog.
Koje pozadine? Ako aludiraš na "klupske", onda si se zajebao i to debelo.

Ja za istu stvar osuđujem i Nadarevića i Jahića, a to je laprdanje po novinama i u poptunosti podržavam selektora u odluci da im pokaže ko je glavni, tako što će preskočiti jednu utakmicu. Nadar protiv Slovaka, a Jahić protiv Meksikanaca.

Da nije možda i za Nadarevića klupska pozadina? Jer ipak je i on igrao za Željezničar :zzzz: Ili je ipak igrao negdje drugo???
extraordinary

#6287 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Pjanić je osam mjeseci čekao državljanstvo, bio vječita rezerva kod Ćire, pa nikad riječi nije imao protiv bilo koga. A sigurno da je onda bio puno konkurentniji za prvi tim nego što je Jahić sada. Zato, ako on sebi daje za pravu da pametuje selektoru, nek izvoli, ali preko novina, jer ne vjerujem da će ikad više imati priliku da se vidi lice u lice s njim.
ganjeta

#6288 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

burek_in_space wrote:
ganjeta wrote:Burece ko unosi nemir? Nisam upoznat.

Jahic laprda vishe po novinama, nego shto se nastoji dokazati Papetu.
Shef se mora znati.

Ako podrzhavash metode koje Amar Osim zastupa u Zheljeznicharu, onda budi principijelan do kraja i isposhtuj Papetovu odluku da Jahica ne zove dok se ne uozbilji.
Onda ovdje postoje dvostruki arsini...laprdo je i Nadarevic pa opet u sastavu.Sta cemo sad?

Pazi ovo,drugi put se ovo desava Jahicu...jednom ga Ciro derpe maltretiro po pojeo govno za to...sad i Pape krenuo njegovim stopama,jos se blamira u medijima kao vrli strucnjak,izgubili su zadnju 4-0 i zbog toga nije na spisku...

Ma daj :roll:
burek_in_space

#6289 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by burek_in_space »

Prochitaj shta ti je Semir napisao.
ganjeta

#6290 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

hz__semir wrote:Koje pozadine? Ako aludiraš na "klupske", onda si se zajebao i to debelo.

Ja za istu stvar osuđujem i Nadarevića i Jahića, a to je laprdanje po novinama i u poptunosti podržavam selektora u odluci da im pokaže ko je glavni, tako što će preskočiti jednu utakmicu. Nadar protiv Slovaka, a Jahić protiv Meksikanaca.

Da nije možda i za Nadarevića klupska pozadina? Jer ipak je i on igrao za Željezničar :zzzz: Ili je ipak igrao negdje drugo???
Dobro onda Semire..mada znam te pusko kad si pistolj bila :lol:

Ja donekle razumijem Jahica,jer mu je istu stvar radio Ciro,a znamo da je kasnije bio medju boljim u ostatku kvalifikacija.Uvalio ga Belgijancima,i to kljucni go'...da nebi njega bilo bi nam bay-bay Fealaini :mrgreen:

I sad covjek prolazi kroz istu situaciju,a dobijaju poziv igraci iz druge Ruske lige :lol: bili ti sutio o tome :?: Ali dobro on je po tebi kvalitet a Jahic je polu igrac :thumbup:
extraordinary

#6291 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Jahić sa 30 jebenih godina priča kako ga telefon ubi zvoneći, zagrizao Wigan za njeg. Kakav je to igrač koji sa trideset godina nije uspio da se makne iz levatskih liga? Vranješ je makar mlad i možda uspije u tom, za Jahića sigurno znamo da neće.

Očito nećeš da shvatiš poentu. Jahić i Nadarević su dvojac koji je imao sa Ćirom problema. Nadarević se izvinjavao milion puta za onaj kiks koji je napravio prema Ćiri i reprezentaciji. Jahić se nikad nije izvinuo za laprdanje po novinama.

Opet isti dvojac problem ima sa Sušićem. Sušić Nadarevića ne pozove protiv Albanije, ovaj u novinama kaže da je pogriješio, da je selektor upravu i da je uvijek na raspolaganju selektoru. S druge strane Jahić kritikuje jednom selektora, ovaj ga izbaci iz sastava, njegov odgovor na to je nova kritika selektoru. Ja ovo jedino mogu objasniti nedostatkom inteligencije kod dotičnog. Ja na ulici sretnem svjetskog prvaka u tajlandskom boksu, iz*ebem mu sve redom, i kad me istuče ko mačku onda treba da se žalim? Ma sigurno, on je 100% kriv.
ganjeta

#6292 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

burek_in_space wrote:Prochitaj shta ti je Semir napisao.
Sta da procitam,pa nismo djeca.Imam osjecaj da vi ne citate.

Realno Jahic je dokazan igrac,i razlog njegovog ne pozivanja je taj sto si izgubili sa 4-0 :lol: a nikakvo lapradanje po novinama ili ti ne ozbiljnost,kvalitet i slicno.
Obuca9

#6293 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

Ne kontam fazon, stavljati drugim ljudima riječi u usta, koje uopšte nisu izgovorili.

Ne interesuje me šta ti znaš i šta ti misliš, ali se vrati malo po arhvi foruma, pa ćeš vidjeti da sam prvi podržao Papetovu odluku da pokaže Nadareviću da novinari nisu adresa na koju se treba obraćati ako si nezadovoljan.-

Druga stvar, gdje sam ja rekao da je Vranješ kvalitet? Pošto vidim da na njega aludiraš, pred njim je budućnost, momku je 21 godina i bar znaš da od njega nešto možeš očekivati za dvije godine, što ne bih rekao za Jahića, koji će tad imati 32 kuke u guzici.

Vranješ možda nije kvaliteti, ali nije ni Jahić. Gol u Belgiji nema nikakve veze s tim kakav je on na poziciji desnog beka. Ako ćeš već mjeriti po golovima, što onda pričaš protiv Pandže, pa frajer redovno gore trpa golove u belgijskoj ligi? Imamo mi majstora Džeku da trpa golove, ne treba nam Jahić za to.

A kolika je kvaliteta tog univerzalca na desnom beku moglo se vidjeti u Zenici protiv Španije, kada ga je rezervno lijevo krilo Španije pravio budalom po njegovoj strani, a Jahić ga nije mogao uhvatiti, sve i da je od Ćire laso zadužio.

P.S.
Jahić i Nadarević svaki prelazni rok sebe prodaju u "Premiership", bar po njihovim izjavama u našim medijima. Ja ih evo već zamišljam obojicu kako igraju gore i čuvaju Rooneya, Berbatova, Džeku, Teveza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ganjeta

#6294 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by ganjeta »

Nema rasprave sa tobom,Jahic je poluigrac kojeg je rezervno krilo svjetskih i evropskih prvaka bacalo na dupe :lol: :lol:

Jakog argumenta u pm :skoljka:
Odoh na pos'o :run:
extraordinary

#6295 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by extraordinary »

Dokazan, ne uklapa se u Sušićevu viziju igre i zdravo. Khaj phiče. Ne vidim zašto se uopšte koplja lome oko Jahića, Njemačka pored takvih napadača i dalje ovisi od Miroslava Klosea koji ne igra skoro nikako, pa ne smije Gomez a reći, jer zna da mu ne gine noga zauvijek iz reprezentacije. Pokušao je Kuranyi da preko novina uđe u reprezentaciju, sad igra u Rusiji, ne može više ni sanjati o pozivu u reprezentaciju. Kao što je Ćiro dobro novinarima poručio, da vama desetorici dam da mi napravite spisak od 20 igrača, garantujem da niko ne bi imao isti spisak. Tako je isto sa Sušićem i nama na forumu, ako se Jahić ne uklapa u to Sušićevu vizije igre, nema priče. Mislim da je Sušić puno relevantniji faktor za odlučivanje ko može igrati a ko ne, od tebe, od mene i bilo koga na forumu. A onako realno, ja ne vidim ni gdje taj Jahić može igrati među 11, na štoperu nikako, desni bek je Mujdža i počeo je polako cementirati svoju poziciju, lijevo može igrati Lulić, može igrati Subašić koji je mlađi dosta od Jahića i budućnost reprezentacije, sigurno veći potencijal od Wiganove mete. A za klupe nije, ne voli klupu nikako. Dakle, nema mjesta u timu.

I kao što je Sema iznad mene napisao, Albert Riera je igrač kojem se svi smiju, a Jahić je igrač kojem se Albert Riera smije. Toliko o njegovom kvalitetu.
Obuca9

#6296 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Obuca9 »

ganjeta wrote:Nema rasprave sa tobom,Jahic je poluigrac kojeg je rezervno krilo svjetskih i evropskih prvaka bacalo na dupe :lol: :lol:

A izvini, šta je to za tebe definicija kvalitetnog igrača? Kako ga možeš smatrati kvalitetnim igračem, ako ne može zaustaviti rezervnog igrača bilo koje reprezentacije, pa makar to bili i svjetski prvaci Španci? Na osnovu čega procjenjuješ kvalitet? Na osnovu toga što dobro igra u Grčkoj protiv nekakvih tenteranisa, havarananisa, buguganisa i sličnih igrača?

Utakmice kao što je ona u Zenici su idealne da se pokaže razlika između poluigrača i igrača. A Jahić se pokazao.

P.S.
Kako će igrati u EPL, ako ne može zaustaviti rezervnog igrača Španije? I možeš li ga ti, iskreno, ali sto posto iskreno, zamisliti kako igra u EPL?

P.P.S.
Albert Rier koji ga je pravio budalom, je napravio korak unazad iz Engleske u Grčku, a sad ja kao trebam povjerovati da Jahić, s kojim se Riera šprdao, treba preći iz Grčke u Englesku :lol: :lol:
Corola

#6297 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Corola »

ganjeta wrote:Nema rasprave sa tobom,Jahic je poluigrac kojeg je rezervno krilo svjetskih i evropskih prvaka bacalo na dupe :lol: :lol:

Da je rezervno krilo samo ,to bi bilo sjajno.
Pogledaj tekme protiv krepalog Hajduka.ispadao ko' Hamo iz trajvana.
Sva sreca pa ovi gori bjese od AEKA.
Inace mora da navijas za OlimpiC kad si ''tako realan i objektivan'' :-)
Bosanski_kralj

#6298 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

Kvalitetniji je od minimalno dvojice koji kod ušića u odnosu na njega su imali ili imaju prednost.
emigrazione

#6299 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by emigrazione »

Bosanski_kralj wrote:Kvalitetniji je od minimalno dvojice koji kod ušića u odnosu na njega su imali ili imaju prednost.
na koga konkretno mislis
Bosanski_kralj

#6300 Re: Safet Susic - Pape, selektor BiH

Post by Bosanski_kralj »

emigrazione wrote:
Bosanski_kralj wrote:Kvalitetniji je od minimalno dvojice koji kod ušića u odnosu na njega su imali ili imaju prednost.
na koga konkretno mislis
Na Pandžu i Mravca.
Locked