Izrael je opet pocinio zlocin!

Locked
hrastov žižak

#6276 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

DesertWind wrote:
hrastov žižak wrote:
DesertWind wrote:moze se i tebe prijavit isto tako jer ljude etiketiras po svom nahodjenju + sto i jesi cionistofil jer im lajkas politiku - a cionisti jesu fasiste - a fasisti prave koncentracione logore

tako da nista nisam pogrijesio - ti si samo jedan skriveni - ko zna sta....
islamist nije uvredljiva etiketa, barem po mom mišljenju. fašistofil jeste. gdje im lajkam politiku, de nađi taj post ili odabij. što ne mogu padobranaca
meni jest uvreda jer sam ja musliman i islamist je perfidno nakaradno etiketiranje muslimana u neke samo vama znane likove....

sta si ti katolicist? ili pravoslavist?
O majko, kakva ubleha :roll: Gdje sam branio cionizam, hajde nađi post, ili prestani smarat. ako ne znaš razliku između islamizma i islama, hebiga, tvoj problem, nije moj. a što bi ja bio jedno od to dvoje?
amoninan

#6277 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

hrastov žižak wrote:
amoninan wrote:
Pogrešna ti je analogija. al dobro, razumijem da islamista podržava organizaciju koja poziva na novi holokaust...

jah...

islamista
saudijski plaćenik
zagovornik holokausta
iranski simpatizer
proamerički imperijalista

hmm, odlično. 8-)
svi smo mi skupljači etiketa. znaš da sam ti samo prvu prišio, tako da je to preuveličavanje više dosadno. iz dosadašnjih postova sam zaključio da ti je neka okvirna ideologija islamistička, a islamizama ima mnogo...
a hamas, pa njima ako se ukaže prilika oni će pobit što više izraelaca mognu, bez obzira na status. oni su zadojeni onim muhamedovim proročanstvom o velikom sukobu između muslimana i jevreja, gdje će muslimani uništit sve jevreje. nisu ništa bolji od ovih cionista/nacista, koji su ih i stvorili, samo što su mnogo slabiji. Budalastom ideologijom se ne pobjeđuje druga budalasta ideologija, mislim, može se pobjedit, ali onda postanu isti kao oni koje su pobjedili. ja simpatišem neke druge palestinske organizacije, ali one su slabašne i bezidejne.
ma nisi mi bolan bitan ti. Zaboli me za tebe. U 24h jedan me praktički prozva američkim imperijaistom, drugi zagovornikom holokausta i islamistom. Pa mi padoše napamet sve ( ako nisam koju zaboravio) kojima sam počašćen. Pa kontam, odlično, ne promatram, odupro sam se, promatranjem stvari čisto kroz ideološke naočale. takve sikterišem i obilježavam gnjavatorima ako nisi priomjetio.

Helem...
Palestinci su izabrali Hamas, stvar za koju se bore je ispravna - nije Holokaust. Koliko god kontaš da poznaješ Hamas, vjeruj mi da ne poznaješ.

U masi tih citata nekako se npr izgubio Mishalov za SKy prije neku godinu dana: We don’t want to harm any religion in the world. We don’t deny the holocaust.But, we believe the Zionists have exaggerated the numbers to get sympathy from other nations. But, there is Palestinian suffering caused by Israel.”

Malo dublje u temu treba "ući", nije dovoljno pročitati neki članak u Guardianu, ili Jerusalem Postu.
jefferson

#6278 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by jefferson »

occupylove wrote:zadnja vijest , sirene se oglasile u Tel Avivu , cuju se explozije ( antiraktni stit "Iron dome" nije bas tako efikasan ? obara oko 50 - 60 % )
predgradje Tel Aviva pogodjeno raketama

http://rt.com/news/rocket-suburb-tel-aviv-791/
Jel to ti tamo na bedemima? De smanji dozivljaj, nije video igrica!
hrastov žižak

#6279 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

@amonimus drago mi je da si samodostatan i lišen ideologije. jašta. što bi neko reko, otvori blog
amoninan

#6280 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

hrastov žižak wrote:@amonimus drago mi je da si samodostatan :lol: što bi neko reko, otvori blog
Prelijen sam za blog. :D
A svakako da sam obično najpametniji u sobi - čemu lažan skromnost.

Sikter!
hrastov žižak

#6281 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

amoninan wrote:
hrastov žižak wrote:@amonimus drago mi je da si samodostatan :lol: što bi neko reko, otvori blog
Prelijen sam za blog. :D
A svakako da sam obično najpametniji u sobi - čemu lažan skromnost.

Sikter!
alaha ti?
amoninan

#6282 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... CWm1yHtfGE

Aid workers for the UK charity Human Appeal who are based in Gaza witnessed an Israeli shelling of an area just yards from where they were.

This experience started earlier in the day. We were visiting a Human Appeal farm, where the locals are trained in agricultural skills, given jobs and are able to cultivate crop and rear livestock.

Around 4pm in the afternoon, without warning, two bombs landed 300meters from where we were standing, hitting a residential area in front of us. This was the start of systematic shelling across all of Gaza. Countless people have been injured and the death count is continuing to rise.

To su valjda mjesta et Hamasove vojne mašinerije i "precizna bombardovanja"

"A rocket crashed into the water just outside of Jaffa," the correspondent said, as Israeli police confirmed that warning sirens had gone off in Tel Aviv.

- Agence France Presse
[/quote]

U Tunisu za sutra najavljene demonstracije poslije podne. Biće zanimljivo vjerujem i u ostatku Sjeverne Afrike.

Egipatska delegacija sutra u Gazi.
occupylove

#6283 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

da se malo smire tenzije , evo primjer da u Izraelu ne misle svi isto takodjer , ovaj covjek je heroj ,mirovni aktivista , sin Generala iz Cionisticke porodice i inace ?
njegova sestra je izgubila muza i kcer u napadu bombasa samoubice 1997
nije ga pokolebalo i nije zatrovan mrznjom
isto vazi i za Palestince , ima ih mnogo koji zele samo mir

za razum, za mir ! siri dalje !

https://www.youtube.com/watch?v=c4ZfnpN4Dfc
hrastov žižak

#6284 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

occupylove wrote:da se malo smire tenzije , evo primjer da u Izraelu ne misle svi isto takodjer , ovaj covjek je heroj ,mirovni aktivista , sin Generala iz Cionisticke porodice i inace ?
njegova sestra je izgubila muza i kcer u napadu bombasa samoubice 1997
nije ga pokolebalo i nije zatrovan mrznjom
isto vazi i za Palestince , ima ih mnogo koji zele samo mir

za razum, za mir ! siri dalje !

https://www.youtube.com/watch?v=c4ZfnpN4Dfc
:thumbup:
harač

#6285 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

čovječe, pogodili su stambenu zgradu. sad će na*ebat ko što nisu nikad :shock:
amoninan

#6286 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

http://www.aljazeera.com/watch_now/

Inside story upravo na AJE
originalfajic

#6287 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by originalfajic »

occupylove wrote: za razum, za mir ! siri dalje !
kralju :mrgreen: (širim)
Suljaga

#6288 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Suljaga »

Lako je nekim nama odavde pisati kako treba udariti po Izraelu, ali nece oni biti gadjani njihovim avionima. Razmilslite malo kako je tom jadnom narodu u Palestini, ili otidjite pa od tamo navijajte protiv "cifuta". Dosta mi je internet boraca koji nemaju nikakve veze sa svokodnevnim zivotom ljudi u Palestini.

Molim Allaha, dz.s., da pokaze milost i sacuva zivote nevinih ljudi.
hrastov žižak

#6289 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

Tkd wrote:
hrastov žižak wrote:
Tkd wrote:Cionističko smeće. Koja su to gamad, fuj.
šta misliš o zločinačkom Hamasu?

Ti si neki žestoki bolesnik. idi liječi se. :run:
čime? pozivanjem na holokaust?
amoninan

#6290 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

Kakav fijasko Tel Aviva u Inside story :shock:
asurbanipal

#6291 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:Kakav fijasko Tel Aviva u Inside story :shock:
Nisam gledao. Šta je bilo ?
mO k3

#6292 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

izraelskoj vladi ovakav status pase kakav je ,da oni hoce iskreno mir vratili bi se oni na granice iz 1967 godine, dogovorili bi dvije drzave status i puno toga ,ali nije im u cilju jer hocu citavu palestinu pod svoje nokte
amoninan

#6293 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by amoninan »

asurbanipal wrote:
amoninan wrote:Kakav fijasko Tel Aviva u Inside story :shock:
Nisam gledao. Šta je bilo ?
Ne znam odakle da počnem, trebalo bi mi vakta. Izvini. Biće uskoro na yt uplodovan, pa ću postaviti. Ukratko, sva argumentacija iznesena od strane Izraelskog glasnogovornika je pobijena. I još štošta...nešto od toga sam ranije spominjao u relaciji Hamas - nove vlade "arapskog proljeća". Fokus je izgleda na Egiiptu.
Iznenađen sam kako su nepripremljeni bili, obično su jako dobro pripremljeni za slična sučeljavanja.
Last edited by amoninan on 15/11/2012 19:17, edited 1 time in total.
Bullet Tooth Tony

#6294 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Bullet Tooth Tony »

Image

Među poginulima u izraelskim napadima na ciljeve u pojasu Gaze je 11-mjesečni Omar, sin snimatelja arapskog BBC-ja Džihada Mišaravija.
Last edited by Bullet Tooth Tony on 15/11/2012 19:09, edited 1 time in total.
hrastov žižak

#6295 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by hrastov žižak »

Ženski Dr.Med wrote:izraelskoj vladi ovakav status pase kakav je ,da oni hoce iskreno mir vratili bi se oni na granice iz 1967 godine, dogovorili bi dvije drzave status i puno toga ,ali nije im u cilju jer hocu citavu palestinu pod svoje nokte
i više od palestine oni hoće. pitam se da li ovaj napad imalo promijenit odnos velikih sila prema izraelu!?
radio_sa

#6296 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by radio_sa »

Moje geopolitičko stajalište o ovome je sljedeće:

Da, SAD simpatizira Izrael , ali

u strateškom smislu ga smatra dalekim bedemom koji treba da preokupira arapski svijet i pokazuje silu. Oni bi mogli natjerati obje strane da sjednu i potpišu kakav takav ugovor i nekako bi prislili Palestinu na pirovu pobjedu ali im odgovaraju napetosti čak i na štetu Izraela. Oni vole vanjskopolitička žarišta i probleme da bi se dominantno prsili,intervenisali i održavali vojni sistem. U zadnjih 50 - 60 godina najfrekventnija i najaktivnija ratna sila. Oksimoron demokratski.
mO k3

#6297 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by mO k3 »

Nisam neki prijatelj zavjere ,americki predsjednicki izbori su prosli ne bas ne ruku izraelu i meni daje dojam da je sve ovo namjesteno/iscinirano od strane izraela i da postoji mogucnost sirih sukoba u koji ce se uvuci Iran i cak USA i to mi se ne svidja ....

nadam se da grijesim ,ali tu vidim moguci scenario
harač

#6298 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by harač »

palestinci su prokockali što su imali prije. da, ne bi dobili što zaslužuju, ali dobili bi više nego što sad imaju. izrael je trajno okupirao dijelove zapadne obale gdje sad ima oko 400.000 ljudi, i širi se. nema tog scenarija gdje će oni to istjerivati kao u gazi (gdje je bilo tek par hiljada naseljenika, i opet su to jedva izveli). palestinci bi morali prihvatiti neku razmjenu teritorija, za što nema volje (a treba li bi, jer se ovi šire svakim danom).

što se tiče SAD-a i Zapada, ne može se očekivati da će se oni praviti da ovi nisu ispalili 270 raketa na izrael. mnoge od tih zemlja i same su bile mete terorista, te tu ima i emocionalnog tereta

nadam se da hamas uvlači egipat samo da bi ove natjerao na neke pregovore, jer ako planiraju rat, ovaj put neće biti šestodnevni već dvodnevni
Last edited by harač on 15/11/2012 19:20, edited 1 time in total.
Tkd

#6299 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by Tkd »

Image

Pravi Jevreji su protiv cionističe tvorevine zvane izrael. Ne zaslužuju ni da im se država piše sa velikim slovom.

Ubijaju nedužnu djecu, ljude, radi čega ? Kakva je to bolest koja je zahvatila taj narod.
occupylove

#6300 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!

Post by occupylove »

gledam demonstracije u Londonu za Gazu i za mir , a lista ucesnika i dalje raste globalno , dobar posao od strane narodnih pokreta , pogotovo u Evropi :thumbup:

http://www.peoplesassemblies.org/2012/1 ... derattack/
Locked