Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
- CSKA
#6276 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ima li bilo kakva najava kada bi Kosovo dobilo viznu liberalizaciju.Vidim da ih oko toga zezaju godinama.
- pirpa
#6277 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
+1un1ted wrote:Apsolutno podrzavam Kosovo pa makar i na stetu BIH!
Upravo je BIH kriva za bilo kakvu negativnost koja dolazi s Kosova.
-
Nivelacija
#6278 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Ja mislim da si ti Albanac. Ili te je neki bosnjak dobro zajebao pa ides u korist onih koji su uveli 100 % takse bosnjackoj ekonomiji.burgundy wrote:Mislim da si Srbin.Posto imas otrovne I pune gnjeva postove prema Albancima.A ako nisi mislim da te je neki "Siptar" dobro zajebo u necemu pa tako pricas.Nivelacija wrote:Ogromnu stetu na svim poljima nama Bosnjacima nanose Siptari, nadam se da ih BiH nikada nece priznati kao drzavu.
Mi bosnjaci nikakve veze sa Albancima nemamo, jedino sto su nam teren jer Srbi to koriste pa porede i traze odvajanje RS kao reciprotitet za Kosovo.
Kosovo Bosna nije priznala i nadam se da nece nikada. Pogotov nakon sankcija za nasu ekonomiju.
- Helikopter
#6279 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Kako to 100% znas, sto si napisao, osim tvojih zelja da je tako, imas neku validnu statistiku, osim prenosenja tudjih prica rekla-kazala?high_volume wrote:Zašto se rugaš, kad je potpuno tačno ovo što ne napisano iznad. Kulturološki, stanovništvo Kosova nije blisko ni sa jednom drugom etničkom grupom na Balkanu, izuzev sa stanovništvom Albanije.Tara the River wrote:zavrzlama wrote:Velikosrpskam politika i ideologija je silom prilika natjerala bosnjake da se solidarisu sa albancima,iako su bosnjaci nacinom zivota svjetlosnim godinama blize srbima nego albancima na Kosovu...
Zbog ciljeva velikosrpske politike,bosnjaci htjeli ili ne moraju odrzavati prijateljstvo sa albancima jer nemaju alternative.
hahaha koja besmislica. Ti slobodno idi u sumadiju ako su ti bliski, samo nemoj nas ostale u to uvlaciti.
Last edited by Helikopter on 17/12/2018 19:57, edited 1 time in total.
- Helikopter
#6280 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Cuj, nista ti nije jasno, ne poznas istoriju Bosnjaka i Albanaca a uredno komentarises? Podrzavaj Srbiju i Hrvatsku, ko ti brani, i za to ne trebas suflirati nikome da misli kao ti. Svako ima pravo da stane i podrzava stranu ispravnih i ne ispravnih stvari, toliko ti je valda jasno.Atego wrote:Kakva nevidjena patetika![]()
I zaista mi nikada nece biti jasno zasto Bosnjaci posmatraju Albance kao neki bratski i prijateljski narod ? Nikada nam nikakvog povoda nisu za to dali koliko ja znam.
- Helikopter
#6281 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
De nam pametnjakovicu navedi poimenice stetu, koju Albanci nanose Bosnjacima, ali bez lazi i izmisljanja steta, potkrijepi sve argumentima?Nivelacija wrote:Ogromnu stetu na svim poljima nama Bosnjacima nanose Siptari, nadam se da ih BiH nikada nece priznati kao drzavu.
-
mishic
#6282 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
VaLda je jasno i to da lične frustracije nisu i ne mogu biti paradigma za ovolike nebuloze. A uz sve ostalo ima i ona o "neprijatelju moga neprijatelja" što mora postati jasno i Albancima i Bošnjacima ili i Kosovu i Bosni i Hercegovini ili bar jednom njenom dijelu.Helikopter wrote:Cuj, nista ti nije jasno, ne poznas istoriju Bosnjaka i Albanaca a uredno komentarises? Podrzavaj Srbiju i Hrvatsku, ko ti brani, i za to ne trebas suflirati nikome da misli kao ti. Svako ima pravo da stane i podrzava stranu ispravnih i ne ispravnih stvari, toliko ti je valda jasno.Atego wrote:Kakva nevidjena patetika![]()
I zaista mi nikada nece biti jasno zasto Bosnjaci posmatraju Albance kao neki bratski i prijateljski narod ? Nikada nam nikakvog povoda nisu za to dali koliko ja znam.
- burgundy
#6283 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Da jesam.Zivim u BiH,rodjen ovdje.Imam prijatelje i Bosnjake i Srbe i Hrvate.Ne ocekujem da ce BiH ikada priznati Kosovo,pa cak I da sama Srbija to uradi.Znajuci da su bosanski Srbi "veci" Srbi od onih u Srbiji.Takodje znajuci bosnjacku beskicmenjacku politiku.Kako je moguce da predstavnik jednog naroda,iznese svoj privatni stav u vezi glasanja u Interpolu,bez da se usaglasi sa druga dva naroda.Da li se razmisljalo o posljedicama? Ocigledno nije.Ja ne znam ni jednog bosnjackog politicara koji je poslao neko pismo kosovskim vlastima da razmotre odluku.Da jeste, efendija Ceric, koji nije vise neki faktor,a sa kojim se slazem kad je jednom rekao:Kome ba da se mi prilagodjavamo,nek se oni nama prilagodjavaju! Bosnjaci kao najbrojniji narod pitaju se nesto.Jel mogla BiH da bude suzdrzana oko ovog glasanja u Interpolu.Naravno da je mogla.No svakako ce se ukinut takse,mjesec dva tri.Ovo je I dugo trajalo iskreno,takse su trebale mnogo ranije podici.I nemoj zaboraviti da su i Albanci ginuli za ovu drzavu.Nivelacija wrote:Ja mislim da si ti Albanac. Ili te je neki bosnjak dobro zajebao pa ides u korist onih koji su uveli 100 % takse bosnjackoj ekonomiji.burgundy wrote:Mislim da si Srbin.Posto imas otrovne I pune gnjeva postove prema Albancima.A ako nisi mislim da te je neki "Siptar" dobro zajebo u necemu pa tako pricas.Nivelacija wrote:Ogromnu stetu na svim poljima nama Bosnjacima nanose Siptari, nadam se da ih BiH nikada nece priznati kao drzavu.
Mi bosnjaci nikakve veze sa Albancima nemamo, jedino sto su nam teren jer Srbi to koriste pa porede i traze odvajanje RS kao reciprotitet za Kosovo.
Kosovo Bosna nije priznala i nadam se da nece nikada. Pogotov nakon sankcija za nasu ekonomiju.
-
Nivelacija
#6284 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Arcelor Mittal Zenica izvoznik 70 % od 100 % izvoza iz Bosne i Hercegovine za Kosovo.Helikopter wrote:De nam pametnjakovicu navedi poimenice stetu, koju Albanci nanose Bosnjacima, ali bez lazi i izmisljanja steta, potkrijepi sve argumentima?Nivelacija wrote:Ogromnu stetu na svim poljima nama Bosnjacima nanose Siptari, nadam se da ih BiH nikada nece priznati kao drzavu.
100 % takse.
Odvajanje od Srbije, daje pravo Srbima da kazu kada moze Kosovo moze i RS, nikada tu teritoriju mi bosnjaci ne trebamo priznati jer nemamo nista zajednicko sa njima, pogotovo nakon taksi jer bosnjaci cine 97% izvoza na Kosovo.
- pirpa
#6285 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Moj bošnjače RS je nastao na genocidu, etničkom čišćenju,masovnim grobnicama...
- Maraschino
#6286 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
isto k'o da trolasNivelacija wrote:Arcelor Mittal Zenica izvoznik 70 % od 100 % izvoza iz Bosne i Hercegovine za Kosovo.Helikopter wrote:De nam pametnjakovicu navedi poimenice stetu, koju Albanci nanose Bosnjacima, ali bez lazi i izmisljanja steta, potkrijepi sve argumentima?Nivelacija wrote:Ogromnu stetu na svim poljima nama Bosnjacima nanose Siptari, nadam se da ih BiH nikada nece priznati kao drzavu.
100 % takse.
Odvajanje od Srbije, daje pravo Srbima da kazu kada moze Kosovo moze i RS, nikada tu teritoriju mi bosnjaci ne trebamo priznati jer nemamo nista zajednicko sa njima, pogotovo nakon taksi jer bosnjaci cine 97% izvoza na Kosovo.
- agim.
#6287 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Bilo je Albanaca - dobrovoljaca u ratu u BH na vasu stranu . Pisu zato i vase novine .Atego wrote:Kakva nevidjena patetika![]()
"Zejnullahuu, u oslobađanju Bosne i Hercegovine ratovalo je preko 3.000 vojnika, od kojih su 35 njih bili komandanti različitih jedinica."
http://www.info-ks.net/vijesti/regija/5 ... li-albanci
Osim toga , ima i Bosnjaka u Albaniju od XIX vijeka sto je i jedan dobar historijski dokaz za vase nacionalno postojanje dok drugi zele da to uniste
: https://www.dw.com/bs/svi-smo-mi-bosanc ... /a-6021122
Ako mislite da sa srbima imate vise zajednicko nego sa albancima kako sto rece neko gore , onda zasto Bosnjaci van BH zive isklucivo u mjestima gjde ima Albanaca ? Makedonija za primjer ?
-
high_volume
#6288 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Još prije 80tih godina prošlog stoljeća, na Kosovu je pokrenuta realizacije ideje Velike Albanije. Poslije je ta ideja proizvela brojne i masovne demonstracije u mnogim kosovskim gradovima. Pale su žrtve, javio se terorizam Albanaca kao oblik postizanja ciljeva. Albanski vojnici su podrivali politički državni i vojno-odbrambeni sistem jugoslavije, trajalo je to godinama, sigurno i pomognuti tajnim službama drugih država. Desio se Gazimestan, Albanci su i ne htijući "stvorili" Miloševića, kasnije je bio rat i konačno - potpuno bespravno, silom, uz pomoć USA siledžije, Kosovo je proglasilo samostalnost države.Helikopter wrote:De nam pametnjakovicu navedi poimenice stetu, koju Albanci nanose Bosnjacima, ali bez lazi i izmisljanja steta, potkrijepi sve argumentima?Nivelacija wrote:Ogromnu stetu na svim poljima nama Bosnjacima nanose Siptari, nadam se da ih BiH nikada nece priznati kao drzavu.
Dakle, kako kod, posredno ili neposredno, albanska iredenta, bila je inicijator svih oblika rušenja Jugoslavije i poslije svih problema.
Ako mene neko pita, BiH ne bi trebala priznati Kosovo. Naročito ne nakon 100% carine.
Ne znam zašto Srbija ne uzvrati protumjerama, npr. da uvede ogromne takse na promet roba koji se otpremaju na Kosovo, na granicama, i da uveze potpunu zabranu tranzitom Srbije vozila sa reg. oznakama Kosova. Pa i avionima,,,
- славянин
#6289 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Niko ne pita na cemu je nastala - problem je sto ima cak i veci status nego sto je Kosovo imalo u Srbiji tako da je danas to zapravo plus RS-u da za 20ak godina se mirno odvoje sa ponavljanjem “ako moze Kosovo zasto mi ne mozemo”pirpa wrote:Moj bošnjače RS je nastao na genocidu, etničkom čišćenju,masovnim grobnicama...
-
Nivelacija
#6290 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Sandzak u Srbiji.agim. wrote:Bilo je Albanaca - dobrovoljaca u ratu u BH na vasu stranu . Pisu zato i vase novine .Atego wrote:Kakva nevidjena patetika![]()
"Zejnullahuu, u oslobađanju Bosne i Hercegovine ratovalo je preko 3.000 vojnika, od kojih su 35 njih bili komandanti različitih jedinica."
Osim toga , ima i Bosnjaka u Albaniju od XIX vijeka sto je i jedan dobar historijski dokaz za vase nacionalno postojanje dok drugi zele da to uniste
Ako mislite da sa srbima imate vise zajednicko nego sa albancima kako sto rece neko gore , onda zasto Bosnjaci van BH zive isklucivo u mjestima gjde ima Albanaca ? Makedonija za primjer ?
Vidi ovo sa 100% taksama bosnjake ste okrenuli kontra Kosova. U istu ravan ste stavili nas bosnjake i srbe.
Nase je da ubuduce stavimo srbe i kosovare u istu ravan, dosta se podkusurivalo preko ledja bosnjaka, pa nece valjda i albanci ili kosovari kako vec.
Sutra ja svoj proizvod mogu izvesti za Beograd bez problema, za Kosovo ne mogu. Da vas lazemo da ste nam blizi nakon svega, niste.
- agim.
#6291 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Sandzak u stastavu Srbije je kasno ukljucen ! I ovaj region-grad sto si ga spomenuo je jedan dobar dokaz za suzivot Albanaca i Bosnjaka .Nivelacija wrote:Sandzak u Srbiji.agim. wrote:Bilo je Albanaca - dobrovoljaca u ratu u BH na vasu stranu . Pisu zato i vase novine .Atego wrote:Kakva nevidjena patetika![]()
Vidi ovo sa 100% taksama bosnjake ste okrenuli kontra Kosova. U istu ravan ste stavili nas bosnjake i srbe.
Nase je da ubuduce stavimo srbe i kosovare u istu ravan.
Sandzak do 1945 je vecinski albanski bio kolega .
Za takse od 100% od strane KS vlasti za BH nisam procitao nijedan komentar od Bosnjaka koji nisu - upravo Bosnjaci pozdrzavali ovaj embargo , sto sumnjam da i ti neznas protiv koga su ove takse i za kojih razloga .
Last edited by agim. on 17/12/2018 23:50, edited 3 times in total.
- CPT
#6292 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
agim. wrote:Za takse od 100% od strane KS vlasti za BH nisam procitao nijedan komentar od Bosnjaka koji nisu - upravo Bosnjaci pozdrzavali ovaj embargo , sto sumnjam da da i ti neznas protiv koga su ove takse i za kojih razloga .
- agim.
#6293 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
80tih godina prošlog stoljeća, na Kosovu je pokrenuta realizacije za prava Albanaca sto Srbija i je bila kaznjavana cesto od medjunarodnih institucija zbog iste ."Terrorizam" jedino vi ste propagirali sto nije vam uspeo . Kratko vrijeme proslo kada i republike bivse Jugosalivije su vama okrenuli ledja.high_volume wrote:Još prije 80tih godina prošlog stoljeća, na Kosovu je pokrenuta realizacije ideje Velike Albanije. Poslije je ta ideja proizvela brojne i masovne demonstracije u mnogim kosovskim gradovima. Pale su žrtve, javio se terorizam Albanaca kao oblik postizanja ciljeva. Albanski vojnici su podrivali politički državni i vojno-odbrambeni sistem jugoslavije, trajalo je to godinama, sigurno i pomognuti tajnim službama drugih država. Desio se Gazimestan, Albanci su i ne htijući "stvorili" Miloševića, kasnije je bio rat i konačno - potpuno bespravno, silom, uz pomoć USA siledžije, Kosovo je proglasilo samostalnost države.Helikopter wrote:De nam pametnjakovicu navedi poimenice stetu, koju Albanci nanose Bosnjacima, ali bez lazi i izmisljanja steta, potkrijepi sve argumentima?Nivelacija wrote:Ogromnu stetu na svim poljima nama Bosnjacima nanose Siptari, nadam se da ih BiH nikada nece priznati kao drzavu.
Dakle, kako kod, posredno ili neposredno, albanska iredenta, bila je inicijator svih oblika rušenja Jugoslavije i poslije svih problema.
Ako mene neko pita, BiH ne bi trebala priznati Kosovo. Naročito ne nakon 100% carine.
Ne znam zašto Srbija ne uzvrati protumjerama, npr. da uvede ogromne takse na promet roba koji se otpremaju na Kosovo, na granicama, i da uveze potpunu zabranu tranzitom Srbije vozila sa reg. oznakama Kosova. Pa i avionima,,,
Terror nad Albancim pocinje od 1912 godine i svakih 10 godina niste prestali ,sto znaci , ujedinjenje Albanije i Kosova mora da bude zbog takve komsije , sto skoro i jeste ujedinjenje aktuelno , bez granice , bez carine i to je to .
Last edited by agim. on 17/12/2018 23:38, edited 1 time in total.
-
Nivelacija
#6294 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Jest bosnjaci podrzavaju da nas ostetite za 140 miliona godisnje, sramotnim neciviliziranim taksama, izjednacivsi nas i srbe.P
Zato necete nikada ni biti priznati. Ponavljam osim u ekonomskom smislu, steta ste po Bosnu i zbog stabilnosti.
To sto smo prije gajili neke osjecaje je iskljucivo zato sto ste neprijatelji srbima pa kao mi vas podrzavamo da napakostimo Srbiji.
A vi ga nama momacki. Nikad ne treba Bosna priznat Kosovo, i da se bosnjaci sami pitaju.
Takse niste uveli srbima u Bosni jer oni cine 3 % izvoza na Kosovo.
Zato necete nikada ni biti priznati. Ponavljam osim u ekonomskom smislu, steta ste po Bosnu i zbog stabilnosti.
To sto smo prije gajili neke osjecaje je iskljucivo zato sto ste neprijatelji srbima pa kao mi vas podrzavamo da napakostimo Srbiji.
A vi ga nama momacki. Nikad ne treba Bosna priznat Kosovo, i da se bosnjaci sami pitaju.
- agim.
#6295 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
I pored toga , 75% Albanaca smatraju Bosnjake kao svojih .Nivelacija wrote:Jest bosnjaci podrzavaju da nas ostetite za 140 miliona godisnje, sramotnim neciviliziranim taksama, izjednacivsi nas i srbe.P
Lijep pozdrav.
- burgundy
#6296 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Aaaaaa ma jel stvarno,fine ti tih 140 miliona,a ne dozvoljavas ljudima rodbini da se posjecuju,ne priznajes nista sa Kosova a hoces pare.Nece da moze.U Srbiju sa licnom mozes bez problematic,za Bosnu ti treba viza.
- agim.
#6297 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Albanci nemogu da prodju za BH ukljucujuci i Kososvsku robu .Nivelacija wrote:
BH blokira Kosovo po svetskim insitucijama sto nije slucaj ni od same Srbije , znaci jos vise od Srbije .
- burgundy
#6298 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Sta sam Hifinih cisterni vidio na Kosovu,naj trazenija so je bila tuzlanska so.Bosnjaci su mogli bar ovo oko viza I posjecivanja proturit na dnevni red,pokrenut nesto.Niste mrdnuli.Treba bit realan.
- addem
#6299 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Bravo za kosovo. Neprijatelj Srbije je nas prijatelj.
-
high_volume
#6300 Re: Kosovo ALL ABOUT - Preko 80 drzava priznalo nezavisnost!
Davno prije, Kosovo je uvelo vize za državljane BiH.agim. wrote:Albanci nemogu da prodju za BH ukljucujuci i Kososvsku robu .Nivelacija wrote:
BH blokira Kosovo po svetskim insitucijama sto nije slucaj ni od same Srbije , znaci jos vise od Srbije .
I Kosovo ne treba priznati, niti će biti prihvaćena Velika Albanija, jer će VA uzročiti ponovo rat na Balkanu. Neće to biti samo Kosovo i Albanija, već i teritorij Crne Gore, Makedonije i Grčke. Veliki su albanski apetiti